Forum Culinar: Sare de jambon crud - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sare de jambon crud

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 September 2010 - 03:07 PM

Si cand credeam ca le-am vazut pe toate, :unsure: am descoperit sarea de prosciutto crudo-jambon crud.

Reteta de pe blogul Via delle rose.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-9-128498752346.jpg

Eu am facut din 6 felii de jambon curatate de grasime.Se pastreaza la frigider cateva zile si n-am facut prea multa.

Le-am asezat intre 2 hartii de copt si le-am turtit bine cu facaletul.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-9-128498764264.jpg

Le-am bagat in cuptorul incins la 200 de grade si le-am lasat 10 minute.Am stins cuptorul si le-am mai lasat in cuptor fara foaia de deasupra, inca 10 minute.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-9-128498773334.jpg

Dupa ce s-au racit complet arata cam asa:

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-9-128498776207.jpg

Le-am rupt bucati cat sa incapa in robotel si le-am "tocat" rapid.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-9-12849878029.jpg

Eu n-am tocat-o prea marunt.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-9-128498787458.jpg

Diseara am ciorba de fasole cu paste(pasta e fagioli), ghiciti ce sare o sa pun desupra?

Voi? Ce sugestii aveti?

#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 20 September 2010 - 03:32 PM

Chiar ca nu am mai vazut asa ceva.
Dar merge la orice preparat care necesita putina afumatura.
Eu as presara pe o mancarica de cartofi, pe o supa crema de dovleac,pe oua ochiuri....
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 20 September 2010 - 05:13 PM

Vezi postareaPiscotel, la 20 September 2010 - 03:32 PM, a spus:

Chiar ca nu am mai vazut asa ceva.
Dar merge la orice preparat care necesita putina afumatura.
Eu as presara pe o mancarica de cartofi, pe o supa crema de dovleac,pe oua ochiuri....

... pe un clams cowder (supa crema cu scoici), pe zupa de mere, pe-o salata de cruditati, pe pita unsa cu "icre" de fasole ...
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 September 2010 - 05:25 PM

Tot citeam si nu pricepeam ce putea fi sarea de jambon, e o idee fantastica, mai ales cind iti ramin citeva felii cumparate de 2 zile pe care nu mai vrea nimeni sa le manince.
inafara de sugestiile de pina acum as zice pe pizza, pe niste cartofi pur si simplu fierti, pe o farfurie de paste simple cu sos de rosii, pe orice are un gust simplu, careia sarea asta adaugata in farfurie sa ii dea acel "tocco finale"
Bravissima, o idee intr-adevar splendida :unsure:

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 20 September 2010 - 09:16 PM

Super sarea asta!Si eu citeam titlul si nu întelegeam ce si cum!O chestie faina,presarata peste tot ce s-a pomenit aici!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 September 2010 - 09:19 PM

Ce fain Eataly,chiar azi am vazt' pe euforia cuisin,o supa crema de conopida(conopida fiarta in lapte si smantana si apoi pasata la frulator)deasupra cu kaiser facut crocant in tigaie si cu crutoane de paine prajite,acum ca ma gandesc bine ar merge tare bine ''sarea''ta in loc de kaiser',o mai vad tare bine pe paste,focace,mancarica de cartofi,cel putin dupa gustul meu...

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 September 2010 - 12:28 PM

Ma bucur ca va place.Eu aseara am pus-o pe pasta cu fasole, n-am facut poze ca am ajuns de la piscina tarziu si eram infometati.De-men-zta totala!Pusa inainte de servire, ramane crocanta, ii simti aroma de jambon.
M-am gandit si eu maine sa fac o tocana de cartofi.Sigur merge.
Va mai astept cu propuneri! :thumleft:

#8 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 21 September 2010 - 03:59 PM

Mmmmm, bacon. Cand e vorba de bacon cred ca la americani nu prea lipseste din bucate. Fara exagerare, am vazut si pe prajituri, (mai precis pe cupcakes :D). Aici se gaseste sare dintr-asta gata facuta, la punga, la borcan, in toate variantele. O supa-crema foarte apreciata si populara cam pe la toate restaurantele americane este "baked potato soup" care sincer chiar imi place foarte mult. Intotdeauna se serveste cu sare de jambon deasupra. Eu am facut-o chiar de mai multe ori insa din pacate nu am poze insa am gasit acest blog cu reteta de supa crema de cartofi copti.

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 September 2010 - 04:46 PM

Am facut-o,si e superba!
Am servit-o pe supa cema de dovleac : Patisson met Reblochon

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128516665198.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128516666367.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128516671119.jpg


-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 September 2010 - 07:56 PM

Superba!! Imi face mare pofta!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#11 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 September 2010 - 11:40 AM

Maya, avem si castronelele la fel.Eu alb, tu negru.Il am si p'ala dreptunghiular, da nu l-am folosit.

Cat despre supa cu sarea jambonata...delicioasa, nu?

#12 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 September 2010 - 02:15 PM

Vezi postareaEataly, la 23 September 2010 - 11:40 AM, a spus:

Maya, avem si castronelele la fel.Eu alb, tu negru.Il am si p'ala dreptunghiular, da nu l-am folosit.

Cat despre supa cu sarea jambonata...delicioasa, nu?

Excelenta nu delicioasa! ^_^
Îmi place ca da o aroma deosebita.Nici macar nu trebuie sa pui mult pe o supa,sau egal pe ce,si deja devine ceva mai special ^_^
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 September 2010 - 10:54 AM

Asa este!Eu am terminat-o si diseara am spanac cu ochiuri, ce ma fac?
As fi pus-o peste ochiuri...Tu mai ai?Sa-mi imprumuti un pic de sare? :lol:

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 October 2010 - 10:14 PM

Am folosit 300 de gr de prosciutto crudo San Daniele, din pacate mi l-a taiat prea subtire si m-am chinuit o multime sa il asez pe tava, doar prima data l-am presat cu sucitorul apoi am renuntat, a mers si asa. E foarte buna, prevad multe sari dintr-astea deacum inainte :floare:
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-4-12864824406.jpg

#15 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 October 2010 - 12:31 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 October 2010 - 10:14 PM, a spus:

Am folosit 300 de gr de prosciutto crudo San Daniele, din pacate mi l-a taiat prea subtire si m-am chinuit o multime sa il asez pe tava, doar prima data l-am presat cu sucitorul apoi am renuntat, a mers si asa. E foarte buna, prevad multe sari dintr-astea deacum inainte :)



E singurul caz cand recomand jambonul ala confectionat, nu taiat proaspat.Am luat San Daniele, in vid.

M :wub: a bucur ca v-a placut.

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 October 2010 - 12:50 PM

Deci putem incerca si cu unul nu de foarte buna calitate sau cu speck :wub: Cale libera experimentelor.

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 October 2010 - 09:35 AM

Eu mai am in frigider si vad ca se comporta bine, l-am pus pe piure
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-4-128691794215.jpg
si ieri mi l-am pus in ciorbica mea cea de toate zilele din pastai galbene
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-4-128691792362.jpg
nu reusesc niciodata sa o potrivesc de sare cind e la fiert asa ca adaugindu-i sarea de jambon in farfurie dupa ce am incalzit-o a fost perfect :D

#18 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 03 November 2010 - 03:03 PM

Oooo,sarea asta e extraordinar de delicioasa.Eu am facut duminica din sunca normala romaneasca si am servit cu supa de dovleac...un deliciu.Am mancat si pe paine unsa cu unt,e tare buna.
Trebuie sa mai fac!!!
Multumesc pentru reteta :)
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#19 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 03 November 2010 - 10:40 PM

Minunata idee!
Take a walk on the wild side...

artizan

#20 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 November 2010 - 11:34 AM

Petu, si eu am servit-o cu panine cu unt, delicious! :-*

Kiken, ma bucur ca-ti place!

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi