Sare de jambon crud
#1
Postat 20 September 2010 - 03:07 PM
Reteta de pe blogul Via delle rose.
Eu am facut din 6 felii de jambon curatate de grasime.Se pastreaza la frigider cateva zile si n-am facut prea multa.
Le-am asezat intre 2 hartii de copt si le-am turtit bine cu facaletul.
Le-am bagat in cuptorul incins la 200 de grade si le-am lasat 10 minute.Am stins cuptorul si le-am mai lasat in cuptor fara foaia de deasupra, inca 10 minute.
Dupa ce s-au racit complet arata cam asa:
Le-am rupt bucati cat sa incapa in robotel si le-am "tocat" rapid.
Eu n-am tocat-o prea marunt.
Diseara am ciorba de fasole cu paste(pasta e fagioli), ghiciti ce sare o sa pun desupra?
Voi? Ce sugestii aveti?
#2
Postat 20 September 2010 - 03:32 PM
Dar merge la orice preparat care necesita putina afumatura.
Eu as presara pe o mancarica de cartofi, pe o supa crema de dovleac,pe oua ochiuri....
http://povesticulinare.blogspot.com/
#3
Postat 20 September 2010 - 05:13 PM
Piscotel, la 20 September 2010 - 03:32 PM, a spus:
Dar merge la orice preparat care necesita putina afumatura.
Eu as presara pe o mancarica de cartofi, pe o supa crema de dovleac,pe oua ochiuri....
... pe un clams cowder (supa crema cu scoici), pe zupa de mere, pe-o salata de cruditati, pe pita unsa cu "icre" de fasole ...
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#4
Postat 20 September 2010 - 05:25 PM
inafara de sugestiile de pina acum as zice pe pizza, pe niste cartofi pur si simplu fierti, pe o farfurie de paste simple cu sos de rosii, pe orice are un gust simplu, careia sarea asta adaugata in farfurie sa ii dea acel "tocco finale"
Bravissima, o idee intr-adevar splendida
#5
Postat 20 September 2010 - 09:16 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#6
Postat 20 September 2010 - 09:19 PM
#7
Postat 21 September 2010 - 12:28 PM
M-am gandit si eu maine sa fac o tocana de cartofi.Sigur merge.
Va mai astept cu propuneri!
#8
Postat 21 September 2010 - 03:59 PM
#9
Postat 22 September 2010 - 04:46 PM
Am servit-o pe supa cema de dovleac : Patisson met Reblochon
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#10
Postat 22 September 2010 - 07:56 PM
#11
Postat 23 September 2010 - 11:40 AM
Cat despre supa cu sarea jambonata...delicioasa, nu?
#12
Postat 26 September 2010 - 02:15 PM
Eataly, la 23 September 2010 - 11:40 AM, a spus:
Cat despre supa cu sarea jambonata...delicioasa, nu?
Excelenta nu delicioasa!
Îmi place ca da o aroma deosebita.Nici macar nu trebuie sa pui mult pe o supa,sau egal pe ce,si deja devine ceva mai special
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#13
Postat 27 September 2010 - 10:54 AM
As fi pus-o peste ochiuri...Tu mai ai?Sa-mi imprumuti un pic de sare?
#14
Postat 07 October 2010 - 10:14 PM
#15
Postat 08 October 2010 - 12:31 PM
Adriana, la 07 October 2010 - 10:14 PM, a spus:
E singurul caz cand recomand jambonul ala confectionat, nu taiat proaspat.Am luat San Daniele, in vid.
M a bucur ca v-a placut.
#16
Postat 08 October 2010 - 12:50 PM
#17
Postat 12 October 2010 - 09:35 AM
si ieri mi l-am pus in ciorbica mea cea de toate zilele din pastai galbene
nu reusesc niciodata sa o potrivesc de sare cind e la fiert asa ca adaugindu-i sarea de jambon in farfurie dupa ce am incalzit-o a fost perfect
#18
Postat 03 November 2010 - 03:03 PM
Trebuie sa mai fac!!!
Multumesc pentru reteta
#20
Postat 04 November 2010 - 11:34 AM
Kiken, ma bucur ca-ti place!