"Icre" de dovleac
Spread dish - categoria hummus, icre de fasole, etc.
.
.
Se ia dovleacul si se freaca la icre
Ideea mi-a venit cand am preparat deunazi pesto di zucca, vazand cat de bine se incorporeaza uleiul si avand in minte "icrele" de fasole.
Ingrediente:
700 g dovleac (al meu butternut squash)
3 catei de usturoi. Daca sunt mari, patru sunt deja prea multi
50-75 ml de untdelemn de masline "Like a Vergin"
o lingurita cu varf de mustar. Cine vrea, suc de lamaie.
sare grunjoasa,
o jumatate de lingurita de piper roz.
Optional : verdeata tocata.
.
.
Mod de preparare:
Dovelacul se spala bine, se taie felii de circa 1 cm grosime, se curata de coaja - e mai usor dupa feliat - si se taie cuburi. Se fierbe in aburi, sau in vas de (toata)jena cu capac cu doar un deget de apa in cuptorul cu microunde. 11 minute pe puterea maxima.
In timpul acesta, se curata cateii de (g)usturoi se zdrobesc in mojar cu sare grunjoasa si se piseaza. Stit voi cum : Alifie. Se adauga mustarul si se incorporeaza treptat uleiul ca la maioneza, sau aioli.
Dovleacul se scoate in sita si se presaza usor sa scapam de excesul de apa. La microunde nu am avut surpriza sa se faca fleasca. A ramas fainos. Apoi se paseaza cat timp e inca fierbinte, cu mixerul stick sau cu asupritorul de cartofi pentru piure si se lasa sa se raceasca. Se macina piperul. Cel roz nu e atat de iute dar are o aroma exotica ce se potriveste foarte bine cu dulceata dovleacului. Se amesteca bostanul pasat cu aioli, se corecteaza de sare si daca e cazul se mai poate adauga dupa gust suc de lamaie. Daca va place, puteti pune si verdeata tocata. Cea preferata.
Cu tot usturoiul aroma dulce a dovleacului nu se pierde. Pasta e foarte fina si mai pufosa decat in cazul "icrelor " de fasole, pe care le prepar exact dupa aceeasi tehnica.
Se poate orna cu mieji curatati de coaja de samburi de bostan, trasi in tigaie. Eu i-am folosit la pesto pe toti din pacate, asa ca m-am lipsit.
Fiind un spread dish, se intinde pe paine prajita, crackers, lipie, etc. Alaturi, ceapa rosie si dulce de Turda.
.
.
Pagina 1 din 1
"Icre" :) de dovleac Spread dish - categoria hummus, "icre" de fasole, etc.
#1
Postat 24 September 2010 - 12:21 PM
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#2
Postat 24 September 2010 - 03:17 PM
Maestre, nu credeam că o să mă mai poţi surprinde cu ceva!( în traducere, eram deja obişnuită cu originalitatea şi creativitatea ta... ) iaca, m-am înşelat încă mă mai uimeşti
Reţeta asta clar o încerc!Doar să termin cu zacuştile.
Reţeta asta clar o încerc!Doar să termin cu zacuştile.
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!
#3
Postat 24 September 2010 - 08:23 PM
Foarte faina ideea.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
Arata acest topic
Pagina 1 din 1