Bibanesi-Grisine babane
#1
Postat 02 December 2009 - 04:04 PM
Produsul original e acesta , si se gaseste la toate magazinele(zic eu:care se respecta ).
Navigand in blogosfera am gasit reteta, eu, fiind mare amatoare de Bibanesi , n-am ezitat sa-i fac.
Bibanesi sunt grisine facute artizanal, la mana .Isi iau numele de la localitatea Bibano , Provincia Treviso(Veneto) in Nord Est-ul Italiei.
Din nefericire se foloseste duar faina de grau dur.
Pentru 200 gr faina grau dur
6 gr drojdie proaspata
120 ml apa calda
5 gr sare
45 ml ulei extra masline
Susan pentru decor.
Drojdia o dizolvam in putina apa calduta .Lasam 5 minute.
Adaugam treptat restul ingredientelor.
Framantam bine.Secretul Bibanesilor consta si in framantatul insistent, dublu fata de un aluat normal, deci...
Si lupta , si dai.
Si dai , si lupta.
Rezulta un aluat destul de moale dar nelipicios, din cauza continultului mare de ulei.
Lasam la crescut 30 minute la loc ferit.
Rulam suluri potrivit de groase, presaram o cantitate discreta de susan pe masa de lucru si rulam.Nu exagerati cu susanul.
Taiem bucati cam de un centrimetru jumatate , nu va straduiti sa fiti precisi si simetrici.Sunt duar facuti la mana!
Ii asezam in tava cu hartie de copt si mai lasam la crescut inca 1 ora jumatate (minim).Eu i-am bagat in cuptorul inchis si am uitat de ei pentru 2 ore.
Dupa care dam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade.
Bineinteles ca nu-i mai cumpar! :DIi fac!
#3
Postat 02 December 2009 - 06:25 PM
#5
Postat 02 December 2009 - 07:27 PM
Juri pe rosu ca sunt exact ca cei cumparati si ca nu devin moi?
#6
Postat 02 December 2009 - 08:03 PM
Azi am fost la magazin sa iau pasta de rosii de buna caliate si cascaval,sa fac cealalta retzeta.
Acuma tre sa merg iar, sa iau Grau dur (in sfarsit au adus si la noi ) si susan !..... :roll:
Etaly, tu ma pui pe drumuri !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#8
Postat 02 December 2009 - 08:37 PM
Nu-mi place insa sa framant, de nici o culoare. Poate ma risc totusi .
Oricum, indiferent daca-i fac sau nu(avand in vedere ca-s si la dieta) reteta e faina de tot !
Brava!
#9
Postat 02 December 2009 - 08:55 PM
esti o mare harnicuta!
dar te rog ceva, daca nu te superi fa te rog o poza , pe o suprafata neagra ,sa vad si eu cum arata faina asta
eu am gasit faina pt taitei si e galbioara si cam de consistenta grisului, ies niste taitei wow,
o fi buna si pentru reteta ta?
e grozava faina asta , de grau dur, daca gasesc iau 10 pungi
multumesc Eataly
#10
Postat 02 December 2009 - 09:36 PM
#11
Postat 02 December 2009 - 10:14 PM
si alta marca
si aici sunt pe farfurie, cea in din dreapta sus e gris, celelalte 2 faina de griu dur
o sa incerc acu ca am masina mai buna si poate am invatat si eu sa fac poze mai bune sa pozez una linga faina normala sa vedem daca se reuseste sa se vada diferenta
#12
Postat 02 December 2009 - 10:28 PM
Issis a spus:
Cica de o vreme incoace se gaseste la Real, sub marca lor de produse
#14
Postat 02 December 2009 - 10:56 PM
multumim!
cred ca m-am bucurat degeaba!
pe punga mea de juma de kil scrie Pasta flour. ingredient extra fine Durum wheat, nu cred ca merge pt grisine, desi la mintea mea ...eram gata de-o -` ncercare!
raman cu privitu deocamdata
Kiken , super ti-au iesit!
n-ai mai stat pe ganduri...! si bine ai facut
#16
Postat 03 December 2009 - 08:45 AM
Adriana a spus:
Juri pe rosu ca sunt exact ca cei cumparati si ca nu devin moi?
Aseara nu erau asa crocanti. Acu la ora 7,30 sunt mult mai crocanti, i-am pus duar intr-o punga de hartie!
Multumesc Adriana pentru interventie.Ai explicat si pus deja poze cu faina de grau dur.. Eu am faina de la Barilla , au facut si ei faina de grau dur.
piscotel a spus:
Azi am fost la magazin sa iau pasta de rosii de buna caliate si cascaval,sa fac cealalta retzeta.
Acuma tre sa merg iar, sa iau Grau dur (in sfarsit au adus si la noi ) si susan !..... :roll:
Etaly, tu ma pui pe drumuri !
Multumesc Pisco, e pentru o cauza buna!
#17
Postat 03 December 2009 - 08:52 AM
any_annette a spus:
Nu-mi place insa sa framant, de nici o culoare. Poate ma risc totusi .
Oricum, indiferent daca-i fac sau nu(avand in vedere ca-s si la dieta) reteta e faina de tot !
Brava!
Any cred ca pregatesti terenul pentru un robotel ceva?...
Nico, eu m-as hazarda sa spun ca merge faina aia care o folosesti pentru taietei. Asa scrie si aici faina pentru paine si pasta.Eu zic ca 200 de grame de incercare ,merita.
Kiken, ce sa spun. Am avut emotii de aseara . Ma bucur ca ti-a placut.Ce frumosi sunt.Daca ti-au mai ramas ,azi sunt asa cum trebuie.Nu stiu maine. Nu cred ca mai raman.
#18
Postat 03 December 2009 - 08:55 AM
Issis a spus:
Poate incet incet apare in toate magazinele mai mari si la noi faina asta.E un mare pacat!
#19
Postat 03 December 2009 - 11:39 AM
Eataly a spus:
any_annette a spus:
Nu-mi place insa sa framant, de nici o culoare. Poate ma risc totusi .
Oricum, indiferent daca-i fac sau nu(avand in vedere ca-s si la dieta) reteta e faina de tot !
Brava!
Any cred ca pregatesti terenul pentru un robotel ceva?...
Eataly, il pregatesc eu cam demult insa nu stiu cand va sosi.
Cand o sa soseasca, am multe retete care asteapta !
#20
Postat 03 December 2009 - 06:13 PM