Caut o reteta! ...sau idei cum s-ar putea face ceea ce caut :D
#1
Postat 24 September 2010 - 10:24 PM
Se aude simplu dar nu e,pentru ca nu-mi dau seama cum erau facute,sa va zic de ce...
Din exterior ,la forma aratau exact ca niste galuste ovale ca alea de supa,doar ca nu aveau aceeasi textura.
Dupa textura exterioara care pare mai groaba,nu mi-as fi dat seama doar din vedere ca în interior sînt asa aerate,cumva pufoase/fluffy.Erau pistruiate cu verde,asta de la spanacul tocat fin din amestecul ala de gris.
Au fost vreo 5 bucati,aranjate ca o floare,presarate cu un strat fin de parmezan,care banuiesc ca era copt direct în farfurie(peste galuste),sub salamandra,iar în mijloc,un motzoi generos de sos din rosii.Pentru papila mea un deliciu.
O sa încerc eu sa le fac,dar nu stiu daca si ies...si de aia întreb,poate le cunoaste careva
Idei?
Merci
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#2
Postat 24 September 2010 - 11:22 PM
o reteta de gnocchi alla romana , poate ca te inspira.
http://www.cookaroun...try.php?b=98231
#3
Postat 24 September 2010 - 11:29 PM
http://cucina.corrie...44f02aabe.shtml
#5
Postat 25 September 2010 - 11:29 AM
http://www.prodottit...avioli-nudi.htm
Daca ai probleme cu traducerea zi-mi.
Tu pe cei postati aici de Nico cu ricotta si spanac i-ai facut deja?
#6
Postat 26 September 2010 - 02:02 PM
M-am uitat eu si citit,si din cîte am înteles din retete/ingrediente,nu cred ca iese o consistenta ca alora de le-am halit eu.
Denise,care cînd se plicti citeste ce scriu eu prin forum,bloguri etc,îmi zice ca ea are o poza de la farfuria mea cu canederli aia.Ea a mai facut asa cîte o poza fara blitz si neobservata cu mobilul sau camera ei,farfuriilor.
Nu arata spectaculos,dar au fost asa buni.Trebuie sa vad cum reusesc eu sa-i fac.Chestia ca poza nu prea spune multe.La exterior arata la fel ca alte galuste,dar interiorul era deosebit.Erau aerati.Deci consistenta/textura nu era umeda,si nici bobita de gris lînga bobita de gris...ci erau mici gaurele de aer.Cred ca va zapacesc,dar nu stiu cum sa explic...
Asta e poza
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#7
Postat 26 September 2010 - 07:01 PM
#8
Postat 26 September 2010 - 07:01 PM
Canerderli di semolino
2 uova / 2 oua
100 gr. di burro /unt
120 gr. di semolino /gris
1 cucchiaio di aromi dell'orto sminuzzati (erba cipollina e prezzemolo) /o lingura de ierburi ( iarba ciorii si patrunjel)
sale /sare
Montate il burro e le uova fino a ottenere una massa cremosa, aggiungete il semolino e gli aromi, lasciate gonfiare per due ore circa. Formate dei piccoli canederli e fateli bollire per mezz'ora in acqua salata. Servite come contorno oppure con burro versato e parmigiano grattugiato. / amestecati untul cu ouale, pana devine un amestec/masa cremos,lasati 2 h cca sa "se umfle" . formati mici canederli/galuste/quenelles , si fierbeti cca 30 minute in apa sarata. se servesc , ca garnitura, sau ca plat principal cu unt si parmezan
eu cred ca daca adaugi si spanac in maglavais e ok.
#9
Postat 26 September 2010 - 07:15 PM
Adriana, la 26 September 2010 - 07:01 PM, a spus:
Asta e chestia..nu-mi dau seama daca sînt copti de la început în cuptor...ma gîndesc ca ar fi fost mai uscati.
Ma gîndeam ca doar dupa ce a fost presarat parmezanul ,a fost bagata farfuria sub salamandra,atît cît sa coaaca parmezanul.
La spuma m-am gîndit si eu,dar atunci s-ar fi înmuiat grisul la copt?
Eu ma gîndeam sa fierb olecuta de gris,si sa-l amestec cu spanac putin oparit si tocat fin,apoi cu albus batut cum zici si tu.Formez galustele apoi le coc olecuta sub gratarul cuptorului,ca salamandra n-am
Nu stiu,ma mai gîndesc...si oricum fac eu ceva...numai nu stiu ce-o iesi
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#10
Postat 26 September 2010 - 07:17 PM
stella, la 26 September 2010 - 07:01 PM, a spus:
Canerderli di semolino
2 uova / 2 oua
100 gr. di burro /unt
120 gr. di semolino /gris
1 cucchiaio di aromi dell'orto sminuzzati (erba cipollina e prezzemolo) /o lingura de ierburi ( iarba ciorii si patrunjel)
sale /sare
Montate il burro e le uova fino a ottenere una massa cremosa, aggiungete il semolino e gli aromi, lasciate gonfiare per due ore circa. Formate dei piccoli canederli e fateli bollire per mezz'ora in acqua salata. Servite come contorno oppure con burro versato e parmigiano grattugiato. / amestecati untul cu ouale, pana devine un amestec/masa cremos,lasati 2 h cca sa "se umfle" . formati mici canederli/galuste/quenelles , si fierbeti cca 30 minute in apa sarata. se servesc , ca garnitura, sau ca plat principal cu unt si parmezan
eu cred ca daca adaugi si spanac in maglavais e ok.
Stella,merci.Acu mi-ai mai dat idei cu tinutul amesteculi 2 ceasuri sa se umfle! Merci
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#11
Postat 26 September 2010 - 07:27 PM
Apropo, ce e salamandra?
#12
Postat 26 September 2010 - 07:29 PM
Adriana, la 26 September 2010 - 07:27 PM, a spus:
Apropo, ce e salamandra?
Hanar nu am...o sa încerc cu cantitati mici diferite,sa vad diferenta si care-s cele mai apropiate...daca nu,data viitoare întreb!
Edit,ca nici n-am observat ca ai întrebat ce e salamandra.
Mi-ar place sa am una...nu stiu unde as pune-o,dar mi-ar place-o
Poti pîrli chestii desupra fara sa se rascoaca ceva...ca de exemplu creme brulee,sau sa gratinezi,glasezi,caramelizezi straturi de deasupra...de orice fel
Are "lift" adica poti sa urci si cobori partea de sus la înaltimea potrivita
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#13
Postat 26 September 2010 - 07:48 PM
Adriana, la 26 September 2010 - 07:27 PM, a spus:
Apropo, ce e salamandra?
Adriana , iaca
http://www.google.ch...iw=1920&bih=929
#15
Postat 10 October 2010 - 08:41 AM
Sunt undeva pe aici idei de decorare aperitive, platouri reci etc?
#18
Postat 21 October 2010 - 01:57 PM
punticu, la 21 October 2010 - 01:09 PM, a spus:
Are cineva o reteta buna de fursecuri?
Avem mai multe
Dar cum nu stim ce preferinte ai,poate te inspira indexul de la retetele de dulciuri în imagini
Vezi aici : Fursecuri,Biscuiti,Prajiturele,Praline...etc
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#19
Postat 21 October 2010 - 03:03 PM
punticu, la 21 October 2010 - 01:09 PM, a spus:
Are cineva o reteta buna de fursecuri?
eu fac una care place la toata lumea....
250 gr unt la temperatura camerei, 200 gr nuci macinate, 300 gr faina si o cana de zahar pudra.
se amesteca totul bine, se lasa aluatul obtinut sa se odihneasca cca 1h ( nu e musai la frigo)
se intinde foaia , si cu un pahar sau un cerc se taie semilune
se da tava la cuptorul preincalzit 200°C , se scot cand sunt aurii, se lasa sa se raceasca in tava ( caci sunt ffff frageede) apoi se dau fiecare prin zahar pudra.
#20
Postat 22 October 2010 - 07:31 AM
Vreau sa fac niste biscuiti ca sa poata sa manance si David. Mie personal imi plac foarte la gust cei care se gasesc in comert (cred ca nemtesti sunt) alea in cutie metalica. Au un gust asa ... deosebit.