Forum Culinar: Caut o reteta! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Caut o reteta! ...sau idei cum s-ar putea face ceea ce caut :D

#101 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 14 December 2010 - 10:37 PM

 Maya, la 14 December 2010 - 08:28 PM, a spus:

 Uma, la 14 December 2010 - 08:18 PM, a spus:

Stimatele mele doamne (si domni evident) - stiti cumva o reteta de prajitura cu fructe, de post?
Am un amic tare dragalas pe care as vrea sa-l rasplatesc cu o prajitura cu visine, numa ca tine post si fara oua, unt si lapte, eu nu stiu retete...


Aici reteta lui julix

http://artaculinara....h__1

Daca ii place ciocolata,ai putea face o negresa de post.În orice caz,daca googalesti dupa retete de post gasesti o gramada :violent1:

Multam cuscra, dar eu vreau exact prajitura cu visine..nu stiu daca exista reteta de post pentru asa ceva..dar eu sper :tongue3:
A cat is a friend fur-ever !

#102 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 14 December 2010 - 10:58 PM

 Uma, la 14 December 2010 - 10:37 PM, a spus:


Multam cuscra, dar eu vreau exact prajitura cu visine..nu stiu daca exista reteta de post pentru asa ceva..dar eu sper :)

Dar cum sa fie?Cu visine în blat,cu visine deasupra ca o tarta?Cu blat ce ciocolata sau alb?Ca daca nu este inventam una :)


O praji cu visine

230 g faina
100 g migdale macinate
3 linguri amidon de porumb
1 praf de copt
200 g zahar
300 ml apa
80 ml ulei

Se amesteca uscaturile,apoi uleiul si apa,si se mixeaza bine.
În blatul asta se pot baga visine.Se coace la 170-180°C timp de 45 minute.
Cel mai bine se testeaza cînd e gata,zic eu.
Cînd e rece se pudreaza cu zahar sau se stropeste cu ciocolata neagra topita.

Daca vrei o tarta:

225 g faina
170 g zahar
250 ml apa
6 linguri ulei
1 praf de copt
2 linguri cacao daca se doreste blat de cioco,daca nu 2 linguri de amidon de porumb
1 pachet de zahar vanilat
Se coace în forma de tarta unsa si tapetata cu faina,la 170°C 20-25 minute(test cu scobitoarea :D )
Seasupra se pot pune visine din compot si din zeama se poate prepara cu agar-agar o gelatina si se toarna peste visine.


Ambele retete de pe un forum german.Prima nu mai stiu de unde,dar a 2-a parca de pe chefkoch.

Asta ca sa-ti faci o idee...poate poti începe ceva cu retetele astea.

(Pupa Maya mea coola si desteapta!Stii tu de ce! :headbang: )
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#103 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 15 December 2010 - 02:57 AM

 Maya, la 14 December 2010 - 10:58 PM, a spus:

 Uma, la 14 December 2010 - 10:37 PM, a spus:


Multam cuscra, dar eu vreau exact prajitura cu visine..nu stiu daca exista reteta de post pentru asa ceva..dar eu sper :)

Dar cum sa fie?Cu visine în blat,cu visine deasupra ca o tarta?Cu blat ce ciocolata sau alb?Ca daca nu este inventam una :D

(Pupa Maya mea coola si desteapta!Stii tu de ce! :headbang: )

Prima, prima, pe aia o sa o incerc! Si da, pup eu fata mea isteata :))
A cat is a friend fur-ever !

#104 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 December 2010 - 06:31 PM

Blonda nu-s, par a avea mai multi neuroni pana la proba contrara, dar bantui de ceva vreme si nu mai gasesc reteta la tortul Sacher, postata de KikenHana. Nu-s la mine acasa, asa ca nu am arhiva cu mine. Va raman profund indatorata daca imi ghidati pasii. Eu oricum mai caut.

Editez, ca sa declar ca am gasit-o. Multumesc oricum ca existati.

#105 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 December 2010 - 06:59 PM

la patiseria austro-ungara

http://artaculinara....-austro-ungara/

#106 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 December 2010 - 09:48 PM

 stella, la 27 December 2010 - 06:59 PM, a spus:

la patiseria austro-ungara

http://artaculinara....-austro-ungara/


Saru'mana. Am gasit-o imediat ce m-a luat tastatura pe dinainte, dar nu am vrut sa sterg mesajul. De altfel am editat ca sa anunt ca am gasit. Important este ca suntem alaturi unii de ceilalti. Sarbatori fericite.

#107 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 29 December 2010 - 09:22 AM

Buna pentru toata lumea! Desi nu stiu daca aici ar trebui sa postez intrebarea m-am gandit ca nu merita sa deschid alt topic pentru asa ceva. Si acum sa va spun despre ce este vorba. As vrea sa ornez un tort cu fructe (in principal proaspete) si nu stiu cu ce sa-l acopar sa nu se oxideze fructele. Am vazut ca se acopera cu un fel de gelatina, dar nu stiu exact ce fel(poate Tort Gelee?). Stie cineva cum se procedeaza?

#108 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 December 2010 - 10:34 AM

buna si de la mine!

imi cer scuze, dar am citit o reteta de omleta rulata cu masline, rulada. Nu o mai gasesc ...de cand orbecai si cu search-ul si citind la titluri. Ma poate ajuta cineva? Multumesc anticipat

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#109 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 December 2010 - 10:36 AM

 Daniella, la 29 December 2010 - 10:34 AM, a spus:

buna si de la mine!

imi cer scuze, dar am citit o reteta de omleta rulata cu masline, rulada. Nu o mai gasesc ...de cand orbecai si cu search-ul si citind la titluri. Ma poate ajuta cineva? Multumesc anticipat

Mac' s-o caut acuma era a lui Taylor...My link...Asa asta e iubita...Te pup... :)

#110 Useril este offline   mona 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 December 2010 - 12:16 PM

 punticu, la 29 December 2010 - 09:22 AM, a spus:

Buna pentru toata lumea! Desi nu stiu daca aici ar trebui sa postez intrebarea m-am gandit ca nu merita sa deschid alt topic pentru asa ceva. Si acum sa va spun despre ce este vorba. As vrea sa ornez un tort cu fructe (in principal proaspete) si nu stiu cu ce sa-l acopar sa nu se oxideze fructele. Am vazut ca se acopera cu un fel de gelatina, dar nu stiu exact ce fel(poate Tort Gelee?). Stie cineva cum se procedeaza?


Se poate si cu tort gelee dar si cu gelatina obisnuita.
Dupa ce ai terminat de facut aranjamentul din fructe incalzesti gelatina (hidratata anterior) si pensulezi bine fructele.
Ai grija sa nu dai de multe ori cu pensula intr-un loc ca se intareste gelatina si se face broboane-brobonele.
Daca ai tort gelee il prepari conform instructiunilor de pe plic si la fel pensulezi fructele cu solutia calda.

#111 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 29 December 2010 - 01:55 PM

 mona, la 29 December 2010 - 12:16 PM, a spus:

 punticu, la 29 December 2010 - 09:22 AM, a spus:

Buna pentru toata lumea! Desi nu stiu daca aici ar trebui sa postez intrebarea m-am gandit ca nu merita sa deschid alt topic pentru asa ceva. Si acum sa va spun despre ce este vorba. As vrea sa ornez un tort cu fructe (in principal proaspete) si nu stiu cu ce sa-l acopar sa nu se oxideze fructele. Am vazut ca se acopera cu un fel de gelatina, dar nu stiu exact ce fel(poate Tort Gelee?). Stie cineva cum se procedeaza?


Se poate si cu tort gelee dar si cu gelatina obisnuita.
Dupa ce ai terminat de facut aranjamentul din fructe incalzesti gelatina (hidratata anterior) si pensulezi bine fructele.
Ai grija sa nu dai de multe ori cu pensula intr-un loc ca se intareste gelatina si se face broboane-brobonele.
Daca ai tort gelee il prepari conform instructiunilor de pe plic si la fel pensulezi fructele cu solutia calda.

Multumesc!Nu-mi trecea prin cap sa le pensulez. Ma gandeam sa torn gelatina peste ele, dar nu stiam cum sa fac sa nu curga. Mai am o intrebare: fructele nu se oxideaza sub gelatina?

#112 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 December 2010 - 06:14 PM

 Geany, la 29 December 2010 - 10:36 AM, a spus:

Mac' s-o caut acuma era a lui Taylor...My link...Asa asta e iubita...Te pup... :)


Merci scumpaaaa :thumleft: :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#113 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2011 - 12:16 AM

Ma poate indruma cineva pentru un sos de ciocolata cu ardei iute pentru un muschi de vita la gratar :) ? Multumesc anticipat =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#114 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 January 2011 - 11:05 AM

Personal nu am facut, si nici nu am mancat: asta am gasit cu gogu...zice pentru carne de pasare, dar banuiesc eu ca e ptr orice fel de carne.
parca shefoo facuse ceva gen mexican cu cioco, si yandira cred ca a raspuns, dar nu mai stiu exact cand si unde .

http://www.fiches-re...php?article7417

#115 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2011 - 12:07 PM

merci stella :lol:

Am gasit asta care pare sa corespunda binisor cu ce am mancat:
http://www.mondocuci...-ciocolata.aspx

dar nu prea imi place chestia cu carnea introdusa in aluminiu (chestie de pitic). oare merge si in folie? si mi se pare cam laborioasa ...as mai prescurta-o :rolleyes:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#116 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 January 2011 - 12:35 PM

 Daniella, la 07 January 2011 - 12:07 PM, a spus:

merci stella :P

Am gasit asta care pare sa corespunda binisor cu ce am mancat:
http://www.mondocuci...-ciocolata.aspx

dar nu prea imi place chestia cu carnea introdusa in aluminiu (chestie de pitic). oare merge si in folie? si mi se pare cam laborioasa ...as mai prescurta-o :lol:

Daniela asa-mi imaginam si eu in mare reteta,adica sa faci carnita si apoi data deoparte si facut rapid sosul de cioco tot in tigaia unde a fost facuta carnea...Despre folia de aluminiu,daca nu o vrei iti spun cum asi proceda eu,asi punne-o intre 2 farfurii adanci in prealabil incalzite,adica in una pui carnea cealalta i-o pui capac in cap...sau in pergament,ar trebui sa tie(ca se fac multe chestii ,peste de exemplu,al cartocio'in pergament la cuptor....)
Reteta e f. interesanta daca o prepari sa vii cu impresii sa-mi spui cum a fost,am gasit si eu pe net cica sfat sa de facut de valentine's day.. :rolleyes:

#117 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 January 2011 - 12:42 PM

 Daniella, la 07 January 2011 - 12:07 PM, a spus:

merci stella :lol:
Am gasit asta care pare sa corespunda binisor cu ce am mancat:
http://www.mondocuci...-ciocolata.aspx
dar nu prea imi place chestia cu carnea introdusa in aluminiu (chestie de pitic). oare merge si in folie? si mi se pare cam laborioasa ...as mai prescurta-o :rolleyes:



poti sa pui carnea cum a zis Geany, sau intr-un vas termorezistent acoperit. ideea e sa stea la cald , nu sa continui coacerea.

#118 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 January 2011 - 01:29 PM

Dadada, de folie de pergament ziceam si eu, dar nu am terminat bine ideea ca ma chema pruncul ... si mai scriu si nastarambe pe aici cand ma chiraie la cap ... :rolleyes:

Cred ca o sa o incerc, sa iau muschiul. Am vazut la real unul argentinian, o merita? sau mai sigur de prospetime sunt pe ale noastre, chiar daca nu hranit la fel ?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#119 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 January 2011 - 02:39 PM

eu as miza pe argentinian , sau daca gasesti frantzuzeasca :toothy9;

#120 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 09 January 2011 - 01:11 PM

 punticu, la 29 December 2010 - 01:55 PM, a spus:

 mona, la 29 December 2010 - 12:16 PM, a spus:

 punticu, la 29 December 2010 - 09:22 AM, a spus:

Buna pentru toata lumea! Desi nu stiu daca aici ar trebui sa postez intrebarea m-am gandit ca nu merita sa deschid alt topic pentru asa ceva. Si acum sa va spun despre ce este vorba. As vrea sa ornez un tort cu fructe (in principal proaspete) si nu stiu cu ce sa-l acopar sa nu se oxideze fructele. Am vazut ca se acopera cu un fel de gelatina, dar nu stiu exact ce fel(poate Tort Gelee?). Stie cineva cum se procedeaza?


Se poate si cu tort gelee dar si cu gelatina obisnuita.
Dupa ce ai terminat de facut aranjamentul din fructe incalzesti gelatina (hidratata anterior) si pensulezi bine fructele.
Ai grija sa nu dai de multe ori cu pensula intr-un loc ca se intareste gelatina si se face broboane-brobonele.
Daca ai tort gelee il prepari conform instructiunilor de pe plic si la fel pensulezi fructele cu solutia calda.

Multumesc!Nu-mi trecea prin cap sa le pensulez. Ma gandeam sa torn gelatina peste ele, dar nu stiam cum sa fac sa nu curga. Mai am o intrebare: fructele nu se oxideaza sub gelatina?


Decît cu gelatina sau alte Tort Gelee care naiba stie din ce mai e facut, mai bine le pensulezi cu peltea de gutui sau de caise, încalzita usor la bain marie.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

Arata acest topic


  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi