Forum Culinar: Caut o reteta! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Caut o reteta! ...sau idei cum s-ar putea face ceea ce caut :D

#161 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 12 March 2011 - 06:08 PM

Vezi postareaAlexandru, la 12 March 2011 - 05:56 PM, a spus:

Vezi postareaboabe de cafea, la 12 March 2011 - 05:48 PM, a spus:

Buna ziua! :(

Azi mi-a venit o idee. Sa fac lava cake. A mai facut cineva?
Aveti vreo reteta verificata? :(


Da, aici îi zice "fondant au chocolat". Topesti 200g de ciocolata cu 125 g unt (jumatate de pachet), bati cinci oua cu 125g zahar si o lingura de faina, amesteci tot, dai la frigider.
Pe cît posibil, pui si formele unse cu unt la frigider.
Dai la cuptor th7 (180°C) aproximativ zece minute (depinde de dimensiunea formelor, e mai bine sa încerci mai întîi cu una singura).
În farfurie, daca poti sa pui o lingura de înghetata de vanilie alaturi, ar fi perfect.

Multumesc mult, Alexandru! :-*

#162 Useril este offline   Salmida 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 13 March 2011 - 11:15 AM

Poti tapeta formele cu cacao dupa ce le-ai uns cu unt. Le lasi ca 10 minute pe gratar dupa ce le-ai scos din cuptor si se scot mai usor prajiturile din forma.

Se pot pune si fructe de padure alaturi .... prajitura e o adevarata bomba calorica.

Eu fac reteta lu G Ramsay care are m mult unt si mai multe oua. Sa imi spui cum ti-a iesit dupa reteta lul Alexandru, poate micsorez si eu colesterolul din reteta. :rolleyes:

Pt ca se servesc calde eu congelez compozitia si coc cate imi trebuie inainte de a servi (se adauga 5 minute in plus la timpul de coacere). Tot dupa recomandarile lui G Ramsay.


#163 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 13 March 2011 - 11:33 AM

Vezi postareaSalmida, la 13 March 2011 - 11:15 AM, a spus:

Poti tapeta formele cu cacao dupa ce le-ai uns cu unt. Le lasi ca 10 minute pe gratar dupa ce le-ai scos din cuptor si se scot mai usor prajiturile din forma.

Se pot pune si fructe de padure alaturi .... prajitura e o adevarata bomba calorica.

Eu fac reteta lu G Ramsay care are m mult unt si mai multe oua. Sa imi spui cum ti-a iesit dupa reteta lul Alexandru, poate micsorez si eu colesterolul din reteta. :rolleyes:

Pt ca se servesc calde eu congelez compozitia si coc cate imi trebuie inainte de a servi (se adauga 5 minute in plus la timpul de coacere). Tot dupa recomandarile lui G Ramsay.


Multumesc!
Eu cred ca voi face decat 4; de atatea am nevoie sa servesc. :lol:
Intr-adevar sunt bombe calorice dar am ramequins f mici si nu cred ca de la o asa micuta cantitate se va ingrasa cineva :D

#164 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 13 March 2011 - 12:09 PM

Vezi postareaboabe de cafea, la 13 March 2011 - 11:33 AM, a spus:

Vezi postareaSalmida, la 13 March 2011 - 11:15 AM, a spus:

Poti tapeta formele cu cacao dupa ce le-ai uns cu unt. Le lasi ca 10 minute pe gratar dupa ce le-ai scos din cuptor si se scot mai usor prajiturile din forma.

Se pot pune si fructe de padure alaturi .... prajitura e o adevarata bomba calorica.

Eu fac reteta lu G Ramsay care are m mult unt si mai multe oua. Sa imi spui cum ti-a iesit dupa reteta lul Alexandru, poate micsorez si eu colesterolul din reteta. :scratch:

Pt ca se servesc calde eu congelez compozitia si coc cate imi trebuie inainte de a servi (se adauga 5 minute in plus la timpul de coacere). Tot dupa recomandarile lui G Ramsay.


Multumesc!
Eu cred ca voi face decat 4; de atatea am nevoie sa servesc. :hungry:
Intr-adevar sunt bombe calorice dar am ramequins f mici si nu cred ca de la o asa micuta cantitate se va ingrasa cineva :blink:


Salmida are dreptate pentru tapetatul formelor cu cacao dupa ce au fost unde cu unt, uitasem detaliul acesta. Daca ai ramequins mici, ar fi bine sa reduci timpul de coacere. Cum ziceam, cel mai sigur este sa faci experianta cu un singur ramequin.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#165 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 13 March 2011 - 12:43 PM

Vezi postareaAlexandru, la 13 March 2011 - 12:09 PM, a spus:

Vezi postareaboabe de cafea, la 13 March 2011 - 11:33 AM, a spus:

Multumesc!
Eu cred ca voi face decat 4; de atatea am nevoie sa servesc. :scratch:
Intr-adevar sunt bombe calorice dar am ramequins f mici si nu cred ca de la o asa micuta cantitate se va ingrasa cineva :hungry:


Salmida are dreptate pentru tapetatul formelor cu cacao dupa ce au fost unde cu unt, uitasem detaliul acesta. Daca ai ramequins mici, ar fi bine sa reduci timpul de coacere. Cum ziceam, cel mai sigur este sa faci experianta cu un singur ramequin.

Ok! Multumesc mult pt indicatii! :blink:

#166 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 March 2011 - 04:54 PM

Ori am visat eu, ori nush...caut reteta clasica de ciocolata de casa. O aveti, va rog?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#167 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 18 March 2011 - 05:19 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 18 March 2011 - 04:54 PM, a spus:

Ori am visat eu, ori nush...caut reteta clasica de ciocolata de casa. O aveti, va rog?



Ciocolata/foxxy

Spor la treaba!


Edit:avea si Miha o reteta de baton de ciocolata,dar nu o gasesc.Oare nu o fi postat-o aici? :floare:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#168 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 March 2011 - 09:24 PM

Vezi postareaGeany, la 08 November 2010 - 01:23 PM, a spus:

Gata am comis-o si pe asta dupa inspiratia proprie...

Asa arata ardeii iuti rosii(nu-s nici f. proaspeti in sensul de carnosi zemosi,dar nici fulgi deia uscati,de la borcan nu am vrut)sunt criminali de iuti am gustat,otet balsamic ,ulei de masline si miere...

Atasament S4031026.JPG

Am maruntit fin(cu o forfecuta)6 ardei cu tot cu seminte si tot,am pus o lingurita vf. cu miere ,4 lingurite de otet balsamic,un praf de sare mare de muraturi,si am pus intr-un borcanel gol de la pesto de 175 gr,completat cu ulei de masline si infiletat capacul,si pus sa fiarba cateva clocote intr-o craticioara cu apa.Asa ca nu am behait nu nik.

Atasament S4031027.JPG

Asa arata seamana f. mult cu ce voiam eu,iata ardeii fulgi cu seminte decantati pe fund si uleiul ala usturoios deasupra,sa picur eu pe pizza,orez,si alte mancaruri...Deja am picurat pe paine prajita e excelent...

Urmeaza sa fac dulceata de cepa reteta lui Alexandru si m-ar interesa la ce s-ar abina ea bine...

Alexandru multumesc super fain avatarul cu urs... :notworthy:

Vreau sa zic,e bestial...Azi l-am desfiletat 28 martie 2011 :cheers:

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-405-13013401696206.jpg

Facut niste paste picante cu usturoi ceva ulei de masline si 1 lingurita din ce v-am povestit...

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-405-13013401588749.jpg

Excelente.Voi repeta experimentul cu siguranta,a iesit exact ce voiam eu...

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-405-13013401763836.jpg :toothy9;

#169 Useril este offline   Cosmina N 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 30 March 2011 - 07:36 PM

Buna seara tuturor! =))

Caut si eu o reteta, de fapt mai multe retete si as dori sa rog o persoana din Spania sau care este familiarizata cu bucataria spaniola daca ar putea sa ma ajute cu cateva retete traditionale. Facem la facultate un proiect gastronomic si noi am ales Spania. Pe net am gasit multe, dar as dori sa stiu din sursa sigura care sunt retetele traditionale :P
Va multumesc anticipat! :D
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#170 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 March 2011 - 07:48 PM

Cosmina,fata frumoasa =)) uite ceva simplu si gustos My link

Ma mai gandesc si-ti mai spun,parca mai aveam eu ceva intr-un caiet notat de pe euforia cuisin,vazut la tv.

#171 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 March 2011 - 07:58 PM

Cosmina, uite aici o reteta simpla si buna, facuta mai demult dupa retetele postate de 2 fete care stau in Spania
http://adriananicole...a-si-salmorejo/
si apoi... paella =))

#172 Useril este offline   Cosmina N 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 30 March 2011 - 08:44 PM

Geany, Andriana, sarut mana! :D =)) Ambele arata superb! Sigur vom face cel putin una :P Va multumesc!
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#173 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 March 2011 - 08:46 AM

Vezi postareaCosmina N, la 30 March 2011 - 08:44 PM, a spus:

Geany, Andriana, sarut mana! :violent1: :thumleft: Ambele arata superb! Sigur vom face cel putin una :biggrin: Va multumesc!

Ia uite Cosmina si la gaspacho ,poate gasesti pe acolo si varianta in limba engleza,cand termini vizionarea in banda de jos iti apar ferestre si cu alte reteta mai arunca o geana pe acolo''

http://www.youtube.c...feature=related

#174 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 March 2011 - 08:54 AM

Si paella.My link

Si inca una My link

Reteta ce vazusem eu la tv. se numea pork Sant Jacob,care e un fel de varianta spaniola a lui cordon bule.

Ai reteta aici My link

#175 Useril este offline   Cosmina N 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 04 April 2011 - 08:39 PM

Multumesc mult de tot! :blackeye:
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#176 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 07 April 2011 - 03:07 PM

Am nevoie sa ma ajutati cu o idee de prajitura din albusuri care poate fi usor de servit.

Si anume va fi servita la o petrecere in aer liber si acolo nu vor exista farfurii si lingurite necesare poate pentru un alt tip de prajitura.

#177 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 07 April 2011 - 03:33 PM

Vezi postareayoyo, la 07 April 2011 - 03:07 PM, a spus:

Am nevoie sa ma ajutati cu o idee de prajitura din albusuri care poate fi usor de servit.

Si anume va fi servita la o petrecere in aer liber si acolo nu vor exista farfurii si lingurite necesare poate pentru un alt tip de prajitura.


Poti face chec alb, cred ca am vazut reteta pe undeva pe aici.
Daca nu, cea mai simpla reteta de chec alb este asa : freci 150g unt cu 300g zahar pudra pîna obtii o spuma, adaugi coaja si zeama unei lamîi (picatura cu picatura) apoi 150g faina si 8 albusuri bautute spuma. La cuptor, foc mic, o ora.
Maica-mea mai adauga si seminte de anason, dar poate nu place tuturor.

Ceva mai elaborat, bati 5 albusuri spuma, adaugi batînd în continuare un pahar de zahar pudra, unul de faina, un plic de praf de copt, o ceasca de nuci macinate, doi pumni de fructe uscate taiate marunt (stafide, smochine, etc). Cuptor, foc potrivit, cam tot o ora.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#178 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 07 April 2011 - 04:34 PM

Pare simplu de tot de executat =)) si cu fructele respective nu are ce sa fie rau...Apropo stafidele trebuiesc inmuiate in alcool inainte de utilizare sau nu? Niciodata nu am stiut =)).

Merge un chec pt o astfel de petrecere in aer liber (barbeque party)?

Intreb pentru ca eu am o problema cu blatul gol si cu orezul..zici ca-mi zgarie esofagul :D cand le inghit :D.

#179 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 10 May 2011 - 01:36 PM

Caut o reteta de paste cu creveti, brodo, smantana si sos de rosii.Si anume procedeul de executie dar mai ales cantitatile necesare.

#180 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 May 2011 - 05:59 PM

Personal "salt" crevetii in tigaie cu ulei de masline si usturoi, optional un pic de ardei iute, adaug "o mana" de rosioare taiate,
sare, piper. optional patrunjel tocat. si las deoparte.
fierb pastele al dente,le scurg, le vars peste paste. poati adauga si putina din apa in care au fiert pastele .
personal nu pun smantana, dar daca iti place poti adauga.

eu in general fac "la ochi" , dar aici zic 500 gr paste si 400 gr de creveti.

http://www.ricettedi...con-gamberetti/

Arata acest topic


  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

24 useri citesc topicul
0 membri, 24 vizitatori, 0 utilizatori anonimi