Caut o reteta! ...sau idei cum s-ar putea face ceea ce caut :D
#241
Postat 02 February 2012 - 01:36 PM
#242
Postat 02 February 2012 - 03:59 PM
Scriu aici cum o fac eu, desi cred ca am vazut-o odata si aici pe forum, parca facuta de Stella.
1 lamaie
1 ceapa mica (eu exclud ceapa uneori)
3 rosii
3,5 dl patrunjel
1 dl bulgur (sau cous-cous)
3 linguri ulei de masline
sare si piper
eventual frunze de menta
Obs.: Salata contine putin bulgur de fapt.
Bulgurul se pune in apa si se lasa la inmuiat timp de 30 minute. Apa sa treaca cu aprox 2 cm peste bulgur.
Patrunjelul, rosiile si ceapa se taie f f marunt. La fel daca se procedeaza cu menta daca alegi sa pui.
Se adauga bulgurul inmuiat si de la frigider pt 2 ore. Se adauga apoi zeama de la lamaie, uleiul, sarea si piperul - dupa gust
E migaloasa de facut pt ca trebuie taiate toate f marunt, dar merita efortul.
#243
Postat 02 February 2012 - 04:08 PM
Foxyy, la 02 February 2012 - 01:21 PM, a spus:
Vulpita, cous-cous poate inlocui orezul ... In plus nu necesita fierbere, deci e f rapid.
Se poate manca atat cald cat si rece in salate.
In apa fiarta in care il pui adauga ulei de masline sau unt, un cubuletz de knorr in loc de sare si/sau ce verdeturi se potrivesc la ce il servesti ca garnitura.
In rest fantezia culinara e granita!
#244
Postat 02 February 2012 - 04:11 PM
Mancasem la cantina saptamana trecuta si jupanu' a zis ca-i bun. Era un fel de salato-pilaf.... Adicatelea o mancare rece, dar care semana tare mult cu pilaful..... Dar nu eram sigura asupra modalitatii de preparare.
#245
Postat 02 February 2012 - 08:37 PM
#246
Postat 02 February 2012 - 11:04 PM
#247
Postat 02 February 2012 - 11:17 PM
#248
Postat 02 February 2012 - 11:19 PM
#249
Postat 03 February 2012 - 03:01 PM
În unele cazuri couscousul e prefiert, în care caz preparatia e simplificata
#250
Postat 03 February 2012 - 03:03 PM
#251
Postat 03 February 2012 - 09:02 PM
#252
Postat 03 February 2012 - 09:54 PM
Prin consecinta, se prepara ca spaghetele, prin fierbere în apa multa sarata, timp de sase minute (cum scrie pe eticheta), apoi se scurg bine.
De folosit se folosesc mai mult ca orezul fiert, cu un sos lînga o friptura, în salata, în supe, sau poti umple legume pe care le gratinezi cu unt, la cuptor.
Americanii fac cred si un o salata desert, cu fructe.
#253
Postat 03 February 2012 - 10:00 PM
Alexandru, la 03 February 2012 - 09:54 PM, a spus:
Prin consecinta, se prepara ca spaghetele, prin fierbere în apa multa sarata, timp de sase minute (cum scrie pe eticheta), apoi se scurg bine.
De folosit se folosesc mai mult ca orezul fiert, cu un sos lînga o friptura, sau poti umple legume pe care le gratinezi cu unt, la cuptor.
Pai io ce-am intrebat:
Foxyy, la 02 February 2012 - 01:21 PM, a spus:
Am zis clar de la-nceput ce si cum.
No, tre' sa ma gandesc cand si cum le-oi face. Multam de lamuriri!
#254
Postat 03 February 2012 - 10:03 PM
Foxyy, la 03 February 2012 - 10:00 PM, a spus:
Alexandru, la 03 February 2012 - 09:54 PM, a spus:
Prin consecinta, se prepara ca spaghetele, prin fierbere în apa multa sarata, timp de sase minute (cum scrie pe eticheta), apoi se scurg bine.
De folosit se folosesc mai mult ca orezul fiert, cu un sos lînga o friptura, sau poti umple legume pe care le gratinezi cu unt, la cuptor.
Pai io ce-am intrebat:
Foxyy, la 02 February 2012 - 01:21 PM, a spus:
Am zis clar de la-nceput ce si cum.
No, tre' sa ma gandesc cand si cum le-oi face. Multam de lamuriri!
Scuzoaiele mele
Am înteles eu aiurea, fiind probabil cu gîndul la cous-cous
#255
Postat 03 February 2012 - 11:46 PM
#256
Postat 04 February 2012 - 12:03 AM
Eu il fac cum spune Alexandru, calesc o ceapa si pun si cus-cus-ul. Le tin asa pana prinde o culoare pastele si apoi adaug apa si sare si il servesc cu o friptura.
Sau
O retete de a lui Nico pe care am facut-o de multe ori si astfel am reusit sa-o fac pe soata sa-i placa cus-cus-ul sau cous-cous-ul. Multumesc Nico !
"calesc intai ceapa usor, adaug miezu de la vanata (daca am)si un strop de lamaie sa nu-si schimbe tare culoarea...pun si un pic de usturoi...cam un catel, si las la foc mic pana scade totul...sa nu mai fie lichid ...asa doar cat sa nu se arda...
apoi pun si patrunjel...dupa ce trag de pe foc, sare , piper...ce iti place...un pic de coriandru...si poti pune si cateva maslinute negre taiate asa ..nu prea mare , nu prea mic...sty tu...
apoi amestec totul cu cous-cous-ul, pe care l-am fiert in prealabil...umplu ardeii , stropesty un pic cu luei...de care ai...si la cuptor la foc f mare vreo 20 min"...e deliciu pregatit si asa.
#257
Postat 06 February 2012 - 08:14 PM
#258
Postat 06 February 2012 - 11:38 PM
sanda9977, la 06 February 2012 - 08:14 PM, a spus:
Indienele cu frisca sunt aici.
Pentru tortul egiptean, mai tre' sa sapam.... Fetele au facut tortul cu pricina, dar nu a postat nimeni reteta. S-o fi gasind prin alte cercuri.
#259
Postat 07 February 2012 - 10:44 AM
Cauta cu Gogu si le gasesti repede!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#260
Postat 07 February 2012 - 08:25 PM