Forum Culinar: Caut o reteta! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Caut o reteta! ...sau idei cum s-ar putea face ceea ce caut :D

#261 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 February 2012 - 08:31 PM

Multumim Sanda, bine ai venit la noi.

#262 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 07 February 2012 - 08:40 PM

Vezi postareasanda9977, la 07 February 2012 - 08:25 PM, a spus:

Multumesc mult pentru ajutor! Am nevoie de retetele astea pentru ziua sotului meu care e sambata!Va urmaresc de muuult timp pe aici, pe dincolo...peste tot,de prin 2005!Va admir, ma inspirati! ma ajutati sa prestez retete dulci...sarate! Mai greu cu scrisul si pozatul! (cu "papatul" ne descurcam). Va felicit si vreau sa stiti ca va port in sufletul meu mereu!

Bun sosit si sper ca ti-am putut fi de ajutor!
Spor la pregateli pentru sambata si La multi ani sotului! :thumleft:

#263 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 21 February 2012 - 04:14 PM

caut o reteta de chiftele cu paste...parca eataly o facu-se dar nu gasesc reteta.

#264 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 21 February 2012 - 08:46 PM

Vezi postareasanda9977, la 07 February 2012 - 08:25 PM, a spus:

Multumesc mult pentru ajutor! Am nevoie de retetele astea pentru ziua sotului meu care e sambata!Va urmaresc de muuult timp pe aici, pe dincolo...peste tot,de prin 2005!Va admir, ma inspirati! ma ajutati sa prestez retete dulci...sarate! Mai greu cu scrisul si pozatul! (cu "papatul" ne descurcam). Va felicit si vreau sa stiti ca va port in sufletul meu mereu!


La multi ani, sa-ti traiasca sotul!Sper ca ti-a iesit bine tortul!
Bun venit!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#265 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 22 February 2012 - 12:38 AM

Vezi postareayoyo, la 21 February 2012 - 04:14 PM, a spus:

caut o reteta de chiftele cu paste...parca eataly o facu-se dar nu gasesc reteta.


yoyo, pe astea le cautai ?

#266 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 June 2012 - 09:30 AM

nu stiu daca postez bine aici sau o fi ceva similar si la dulciuri. Daca gresesc va rog sa ma ajutati sa mut intebarea:

cum faceti voi sosuri si topinguri din fructe din compot (pt panna cotta, cheesecake etc)?
Multumesc anticipat :-* pentru eventualele raspunsuri

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#267 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 June 2012 - 10:34 AM

eu le scurg de zeama, fructele le dau la blender si adaug in sos - in general zeama cu grasime pe care si-o lasa carnea in tava dupa copt sau in tigaie dupa prajit. nota: compoturile mele nu sunt f dulci. apoi mai ingros sosul cu smantana dulce, vreo lingura de mustar, pasta de ardei, asezonez cu ce am si vreau, dupa inspiratie. chiar si-un sos de rosii capata consistenta si savoare cu niste fructe blenduite.
ptr toping ma gandesc c-ar tb scazuta zeama, eventual as mai adauga zahar pana sa obtin un sirop si-as pune la sfarsit fructele dar nu blenduite ci taiate bucatele sau sfaramate, sa zicem. de asemenea, arome.
iar o crema de tort as face din fructe blenduite amestecate cu frisca si adaugata gelatina. nu stiu de cantitati, as face la ochi. iar ptr o crema si mai usoara as inlocui frisca cu iaurt simplu, eventual as mai adauga ceva indulcitor. prin crema asta gen diplomat as pune bucatele de fructe, aceleasi sau altele decat cele din compot sau chiar fructe proaspete.
mie-mi ramaneau mereu compoturi, dar de cand le bag in sosuri a mai scazut stocul.
sper ca te-am inspirat, sa spuna mai multe specialistele!

edit: am luat iar 2 muschiuleti de-aia mici de porc. presimt ca le bag in nas un sos de caise.

#268 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 05 June 2012 - 08:40 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 December 2010 - 03:08 PM, a spus:

Dupa o ora de cautari, am gasit poza si numele prajiturii. Este vorba de prajitura Figaro. Poza este salvata de mine de dincolo si postata aici, ii apartine Georgianei.

Asadar, Georgiana, te-as rugat tare mult sa postezi reteta. Mi-ai face o mare favoare!


Eu dupa atata amar de timp am vazut cerinta lui Laponica, dar m-a salvat Foxxy, draga de ea!
Intr-adevar este tare buna prajitura, am facut-o de atatea ori si nu ne-am saturat de ea!
GEORGIA

#269 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 June 2012 - 11:23 AM

Moatza, multumesc mult! Foarte inspirant, da :tongue3:
Geany, iti multumesc de PM. :thumleft:
A venit tati cu 2 pungi de capsuni + cirese, asa ca am pus la panna cotta toping de capsuni proaspete. Dar cand nu am fructe proaspete folosesc compoturile (ananas, caise, piersici, cocktail). Eu doar puneam tort jelley la zeama compotului si il turnam peste fructele taiate, dar am zis sa vad cu ce idei mai veniti si voi. Multam fain! :tongue3:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#270 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 10 July 2012 - 12:19 PM

Cred ca am vazut la u moment dat un mousse de cocos pe aici, dar nu reusesc sa il gasesc, va amintiti de asa ceva?
Take a walk on the wild side...

artizan

#271 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 10 July 2012 - 01:36 PM

Vezi postareaKikenHana, la 10 July 2012 - 12:19 PM, a spus:

...mousse de cocos...



cea de la postarea 53?
mousse de cocos
dana

#272 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 10 July 2012 - 04:38 PM

Vezi postareadana3262, la 10 July 2012 - 01:36 PM, a spus:

Vezi postareaKikenHana, la 10 July 2012 - 12:19 PM, a spus:

...mousse de cocos...



cea de la postarea 53?
mousse de cocos


Mersi dana!
Take a walk on the wild side...

artizan

#273 Useril este offline   Carpatica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-July 10
  • LocationIn vestul vestului

Postat 14 July 2012 - 01:16 AM

Imi aduc aminte ca ati spus mai demult ca puneti pe gratar tot felul de vegetale (vinete, dovlecei, etc) si cand sunt gata le adaugati ceva emulsie cu ierburi si cu usturoi. Va rog sa-mi spuneti si mie cum se face emulsia aceea sau sa ma indrumati inspre locul unde a fost postata. Multumesc anticipat.

Al meu sot s-a hotarat sa manance vegetarian/vegan o vreme, iar eu sunt carnivora convinsa si nu prea stiu--vorba vine :-)-- cum se face mancare fara carne sau fara lactate sau oua. Ma duc acum sa vizitez topicul de vegetarieni, ca nu prea am calcat pe-acolo pana acum.

#274 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 July 2012 - 10:21 AM

Vezi postareaCarpatica, la 14 July 2012 - 01:16 AM, a spus:

Al meu sot s-a hotarat sa manance vegetarian/vegan o vreme,


oo, Doamne, da-i gandul cel bun si omului meu! ca-i in stare sa termine un bou dimineata, la pranz si seara.

imi pare rau ca nu pot sa te-ajut cu emulsia.

#275 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 July 2012 - 10:37 AM

Mie imi place ulei de masline extra, lamaie, usturoi(felii), busuioc, menta si patrunjel.

Uite cum a facut Geany aici.

#276 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 July 2012 - 06:53 PM

Maii avea seful una dar nu mai stiu pe unde! :appl:

O fi asta?! Dar parca mai era una...http://artaculinara....-mediteraneene/ ;)


Cat am cautat-o http://artaculinara....in-ulei-aromat/


Sos de usturoi cu smanatana si miere vb. Pisco' pe undeva eu aici..http://artaculinara....ti/page__st__20

F. buna ceapa la gratar o crestezi in 4 presari in crestatura cu sare si ulei si o faci intreaga,pt. mai multe legume fa frigarui de legume,deasemeni felii de vinete sau dovlecel la gratar sunt f. bune,porumbul,bestial...
Ce idei sa-ti mai dau?! Nu stiu ma mai gandesc ;) :D

#277 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 July 2012 - 07:46 PM

Ai' ca am timp si chef,te mai bligtizesc, http://artaculinara....dei-coptigeany/

Cremenala' lui Fox'.. :appl: http://artaculinara....ei-grasi-copti/

Si ca tot veni vb. pizza lui Maya...http://artaculinara...._0

Dovlecei http://artaculinara....i-usturoigeany/

#278 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 14 July 2012 - 08:19 PM

Eu unul folosesc ulei de masline - otet balsamic - usturoi - busuioc si/sau patrunjel :appl:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#279 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 15 July 2012 - 08:13 AM

Vezi postareaAlexandru, la 14 July 2012 - 08:19 PM, a spus:

Eu unul folosesc ulei de masline - otet balsamic - usturoi - busuioc si/sau patrunjel :hug:

... in proportia de doua parti untdelemn - o parte otet balsamic (sau suc de lamaie). Se pun intr-un borcan cu capac impreuna cu verdeturile tocate maruntel la care nu te-i zgarcit, eventual si sare + piper proaspat macinat depinzand de cat e de asezonat restul preparatus-ului
Se infileteaza capacul si se agita sanatos.
Daca nu ai inchis etens borcanul, daca nu ai tinut mainile(cu borcanul) la distanta de corp, si nu ai scuturat deasupra chiuvetei, ma vei sudui.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#280 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 16 July 2012 - 06:26 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 15 July 2012 - 08:13 AM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 14 July 2012 - 08:19 PM, a spus:

Eu unul folosesc ulei de masline - otet balsamic - usturoi - busuioc si/sau patrunjel :appl:

... in proportia de doua parti untdelemn - o parte otet balsamic (sau suc de lamaie). Se pun intr-un borcan cu capac impreuna cu verdeturile tocate maruntel la care nu te-i zgarcit, eventual si sare + piper proaspat macinat depinzand de cat e de asezonat restul preparatus-ului
Se infileteaza capacul si se agita sanatos.
Daca nu ai inchis etens borcanul, daca nu ai tinut mainile(cu borcanul) la distanta de corp, si nu ai scuturat deasupra chiuvetei, ma vei sudui.


Maestre, parca ai fi fost lînga mine :appl:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

Arata acest topic


  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

17 useri citesc topicul
0 membri, 17 vizitatori, 0 utilizatori anonimi