Caut o reteta! ...sau idei cum s-ar putea face ceea ce caut :D
#281
Postat 18 July 2012 - 01:14 AM
Scuze ca n-am scris pana acum sa va multumesc, dar mi-am cumparat un "device" nou si nu's de ce nu pot sa scriu in forum de pe el (acuma scriu de pe cel vechi dar ma tem ca se duce in scurt timp), dar pentru asta ma'c sa-ntreb la alte subiecte tehnice. :-)
#282
Postat 18 December 2012 - 02:27 PM
...si as vrea o reteta (buna) de fursecuri care sa treaca prin "sac à poche" si care la cuptor sa ramana batz si sa nu se fleoscaiasa in timp ce se coc.
M-am uitat pe net la fursecuri cu cocos...dar nu am gasit reteta cea mai buna.
Eu le-as face fursecuri fiindca am stelutze galbene de zahar si apoi le-as pudra cu zahar pudra verde.
#283
Postat 18 December 2012 - 02:31 PM
"Caut o reteta culinara - sfaturi culinare" ...dar daca tot am "comis-o" rog un moderator/admin sa "dreaga busuiocul".
Multumesc.
#284
Postat 18 December 2012 - 02:37 PM
#285
Postat 18 December 2012 - 02:47 PM
am cautat cu google "fursecuri cu cocos" si mi-a iesit imaginea asta...daca as avea reteta "originala" cred ca ar iesi...dar daca citesti reteta de la poze de astea nu are nici in clin nici in maneca...nu stiu ce naiba...sunt poze "furate" si atasate unei retete asa aiurea...
De aceea cer ajutor...o reteta probata.
#286
Postat 18 December 2012 - 02:49 PM
moatza, la 18 December 2012 - 02:37 PM, a spus:
OHooooo, am multe cochilii de melci si scoici in tava de azi . Daca vroiam scoici sigur ieseau polosi
Binenteles ca nu o sa stea nici un fursec asa batz, doar daca faci bezele atunci este alta poveste.Singurele care pastreaza forma dar nu in inaltime, sunt cele spritate unde chiar ca trebuie un aluat fraged mai tare care oricum nu trece prin posh. Ar fi o varianta, pe un fursec rotund sa faca o crema ganache si sa o puna asa mot peste fursec, glazureaza cu cioco alba sau neagra si ii pune si steaua in varf.
#287
Postat 18 December 2012 - 02:55 PM
Carmen, la 18 December 2012 - 02:47 PM, a spus:
[
Dupa mine, daca tii neaparat sa le faci asa as proceda cam asa: 6 albusuri batute bat cu 1 cana de zahar pudra, apoi adaugi 1 pachet nuca de cocos razuita (200gr) si amesteci usor cu lingura pina incorporezi toata nuca de cocos , apoi pui in posh si faci bezele motzate asa cum vrei tu si le coci la foc mic de tot.
#288
Postat 18 December 2012 - 03:00 PM
cerra, la 18 December 2012 - 02:55 PM, a spus:
Carmen, la 18 December 2012 - 02:47 PM, a spus:
[
Dupa mine, daca tii neaparat sa le faci asa as proceda cam asa: 6 albusuri batute bat cu 1 cana de zahar pudra, apoi adaugi 1 pachet nuca de cocos razuita (200gr) si amesteci usor cu lingura pina incorporezi toata nuca de cocos , apoi pui in posh si faci bezele motzate asa cum vrei tu si le coci la foc mic de tot.
Am gasit o reteta asemanatoare in care mai spune ca albusurile batute cu zaharul se "fierb" ...ca la halvitza apoi se amesteca cu cocosul...hmmmmmmmmmm....si da si imagineadar tot nu ma incred in imagine.
#289
Postat 18 December 2012 - 03:40 PM
[/quote]
Am gasit o reteta asemanatoare in care mai spune ca albusurile batute cu zaharul se "fierb" ...ca la halvitza apoi se amesteca cu cocosul...hmmmmmmmmmm....si da si imagineadar tot nu ma incred in imagine.
[/quote]
nu se fierb este mai simplu asa cum iti zic eu
Daca vrei ca la halvita, atunci zaharul tre sa il caramelizezi si sa mai pui la albusuri zahar in plus 1 lingura de albus, apoi cand sunt batz albusurile , pui fir zaharul caramelizat si mixezi . Asta iese ptr ca eu fac glazuri asa la prajituri si sta tzapana.
Daca nu vrei cu zaharul caramelizat, pui zaharul cu putina apa pe foc sa iese un sirop gros si asa fierbinte torni in albusurile batute spuma tzapana si la sf adaugi cocosul si faci motzuri cu poshul in tava pe hartie de copt (trebuie udata tava si apoi pusa hartia ca se ridica cand faci motzul de bezea).
asa tre sa iese dupa ce ai pus caramelul
si pusa pe o prajitura vezi ce tzapana este?
acu zic si eu ca tine daca nu este bine aici atunci sa rugam sa mute admin/moderator postul unde trebuie.
#290
Postat 18 December 2012 - 03:49 PM
#292
Postat 18 December 2012 - 04:36 PM
#293
Postat 18 December 2012 - 04:48 PM
#294
Postat 18 December 2012 - 06:02 PM
Eu as vrea reteta "originala" de la poza pusa de mine...avelinele alea fursec...fursecuri cu cocos sau cum le-o spune...unde mi se pare ca au si faina...nu numai albus si cocos.
#295
Postat 19 December 2012 - 11:05 AM
cerra, la 18 December 2012 - 02:55 PM, a spus:
Carmen, la 18 December 2012 - 02:47 PM, a spus:
[
Dupa mine, daca tii neaparat sa le faci asa as proceda cam asa: 6 albusuri batute bat cu 1 cana de zahar pudra, apoi adaugi 1 pachet nuca de cocos razuita (200gr) si amesteci usor cu lingura pina incorporezi toata nuca de cocos , apoi pui in posh si faci bezele motzate asa cum vrei tu si le coci la foc mic de tot.
Este aproape exact reteta, doar ca proportiile sînt un pic diferite : la 3 albusuri socotiti 200g de zahar si 300g de pudra de cocos. Nici un praf de faina!
Cuptor 180°C, +/- 15 minute în functie de marimea fursecurilor.
În franceza le zice "congolais" si sînt exact cei din poza lui Carmen.
#296
Postat 19 December 2012 - 12:07 PM
http://artaculinara....i-de-la-a-la-z/
#297
Postat 19 December 2012 - 04:19 PM
Carmen, la 18 December 2012 - 02:27 PM, a spus:
patate-albero.jpg
ii multumesc lui Carmen pentru poza, mi-a dat o idee cu stelutele de ardei
Intrebare: vreau sa fac cartofii ducesa luni, in ajunul craciunului. Se pot reincalzi a doua zi sau fac doar amestecul si ii coc de Craciun?
#298
Postat 19 December 2012 - 06:54 PM
Eu i-am facut cu iepurele ultima data si ce-a ramas am incalzit a doua zi. Au fost foarte buni. Deci de pe-o zi pe alta.
Si eu ii fac si cred ca o sa-i fac tot in Ajun, de fapt sa vad, ca multe as vrea sa mai fac eu in Ajun.
#299
Postat 19 December 2012 - 08:24 PM
any_annette, la 19 December 2012 - 06:54 PM, a spus:
Eu i-am facut cu iepurele ultima data si ce-a ramas am incalzit a doua zi. Au fost foarte buni. Deci de pe-o zi pe alta.
Si eu ii fac si cred ca o sa-i fac tot in Ajun, de fapt sa vad, ca multe as vrea sa mai fac eu in Ajun.
Any, am vazut ca i-ai facut si tu. Merci pentru sfat, asa ma gandeam si eu. La tine ce a ramas pentru a doua zi, ai tinut la frigider? Adica coc, ii las sa se raceasca si ii tin la frigider pana a doua zi?
#300
Postat 19 December 2012 - 10:04 PM
aura, la 19 December 2012 - 08:24 PM, a spus:
any_annette, la 19 December 2012 - 06:54 PM, a spus:
Eu i-am facut cu iepurele ultima data si ce-a ramas am incalzit a doua zi. Au fost foarte buni. Deci de pe-o zi pe alta.
Si eu ii fac si cred ca o sa-i fac tot in Ajun, de fapt sa vad, ca multe as vrea sa mai fac eu in Ajun.
Any, am vazut ca i-ai facut si tu. Merci pentru sfat, asa ma gandeam si eu. La tine ce a ramas pentru a doua zi, ai tinut la frigider? Adica coc, ii las sa se raceasca si ii tin la frigider pana a doua zi?
Da Aura, am tinut la frigider, am incalzit si au fost foarte buni!
Sigur, lasa-i intai la racit si apoi la frigider cu ei.