Forum Culinar: Caut o reteta! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Caut o reteta! ...sau idei cum s-ar putea face ceea ce caut :D

#281 Useril este offline   Carpatica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 164
  • Inregistrat: 02-July 10
  • LocationIn vestul vestului

Postat 18 July 2012 - 01:14 AM

Multumesc tuturor! Am facut un amestec de ulei, usturoi, ceva ierburi, cred ca si otet balsamic (nu mai stiu ce-am pus), sare, piper si am pensulat vinetele dupa ce le-am copt in cuptor (felii) si au fost bune chiar daca nu am avut timp sa le las sa stea. Mi-a zis omu' sa-i mai fac ca-i place. Chiar si mie mi-au placut (desi spuneam ca-s carnivora convinsa). O sa incerc acum din emulsiile pe care le-ati pomenit voi si sa las sa stea sa se patrunda. Cred ca tare bune vor fi.

Scuze ca n-am scris pana acum sa va multumesc, dar mi-am cumparat un "device" nou si nu's de ce nu pot sa scriu in forum de pe el (acuma scriu de pe cel vechi dar ma tem ca se duce in scurt timp), dar pentru asta ma'c sa-ntreb la alte subiecte tehnice. :-)

#282 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 18 December 2012 - 02:27 PM

Am gasit pe net poza aceasta(care este de la cartofi duchessa)si ornati cu stea de ardei galben:

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-199-13558332287216.jpg

...si as vrea o reteta (buna) de fursecuri care sa treaca prin "sac à poche" si care la cuptor sa ramana batz si sa nu se fleoscaiasa in timp ce se coc.
M-am uitat pe net la fursecuri cu cocos...dar nu am gasit reteta cea mai buna.

Eu le-as face fursecuri fiindca am stelutze galbene de zahar si apoi le-as pudra cu zahar pudra verde.
ex Aninita

#283 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 18 December 2012 - 02:31 PM

Cred ca trebuia sa bag discutia in alta parte...adica la
"Caut o reteta culinara - sfaturi culinare" ...dar daca tot am "comis-o" rog un moderator/admin sa "dreaga busuiocul".
Multumesc.
ex Aninita

#284 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 December 2012 - 02:37 PM

inteleg ce vrei tu, dar nu cred ca aluaturile astea fraged/faramicioase, care-s juma grasime-juma faina vor sta tzepene la copt. Ai vazut ce tzuguiati sunt polosii cruzi, de astazi, ai Cerrei? la cuptor tot rotunzi vor ajunge. Ca sa-si pastreze forma ar tb sa fie mai multa faina - si n-ar mai fi fragezi, sau ar tb un aluat cu drojdie - si iar n-ar fi fursecuri. Doar sa faci foaie, s-o tai in forma de braduti, sa-i pui steaua galbena de care zici - dar n-ar fi tzuguiati. Parerea mea!

#285 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 18 December 2012 - 02:47 PM

Uite la ce aluat sper eu si cum sa stea batz...

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-199-13558347252908.jpg


am cautat cu google "fursecuri cu cocos" si mi-a iesit imaginea asta...daca as avea reteta "originala" cred ca ar iesi...dar daca citesti reteta de la poze de astea nu are nici in clin nici in maneca...nu stiu ce naiba...sunt poze "furate" si atasate unei retete asa aiurea...
De aceea cer ajutor...o reteta probata.
ex Aninita

#286 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 December 2012 - 02:49 PM

 moatza, la 18 December 2012 - 02:37 PM, a spus:

inteleg ce vrei tu, dar nu cred ca aluaturile astea fraged/faramicioase, care-s juma grasime-juma faina vor sta tzepene la copt. Ai vazut ce tzuguiati sunt polosii cruzi, de astazi, ai Cerrei? la cuptor tot rotunzi vor ajunge. Ca sa-si pastreze forma ar tb sa fie mai multa faina - si n-ar mai fi fragezi, sau ar tb un aluat cu drojdie - si iar n-ar fi fursecuri. Doar sa faci foaie, s-o tai in forma de braduti, sa-i pui steaua galbena de care zici - dar n-ar fi tzuguiati. Parerea mea!


OHooooo, am multe cochilii de melci si scoici in tava de azi . Daca vroiam scoici sigur ieseau polosi :tongue3:

Binenteles ca nu o sa stea nici un fursec asa batz, doar daca faci bezele atunci este alta poveste.Singurele care pastreaza forma dar nu in inaltime, sunt cele spritate unde chiar ca trebuie un aluat fraged mai tare care oricum nu trece prin posh. Ar fi o varianta, pe un fursec rotund sa faca o crema ganache si sa o puna asa mot peste fursec, glazureaza cu cioco alba sau neagra si ii pune si steaua in varf.

#287 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 December 2012 - 02:55 PM

 Carmen, la 18 December 2012 - 02:47 PM, a spus:

Uite la ce aluat sper eu si cum sa stea batz...

[


Dupa mine, daca tii neaparat sa le faci asa as proceda cam asa: 6 albusuri batute bat cu 1 cana de zahar pudra, apoi adaugi 1 pachet nuca de cocos razuita (200gr) si amesteci usor cu lingura pina incorporezi toata nuca de cocos , apoi pui in posh si faci bezele motzate asa cum vrei tu si le coci la foc mic de tot.

#288 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 18 December 2012 - 03:00 PM

 cerra, la 18 December 2012 - 02:55 PM, a spus:

 Carmen, la 18 December 2012 - 02:47 PM, a spus:

Uite la ce aluat sper eu si cum sa stea batz...

[


Dupa mine, daca tii neaparat sa le faci asa as proceda cam asa: 6 albusuri batute bat cu 1 cana de zahar pudra, apoi adaugi 1 pachet nuca de cocos razuita (200gr) si amesteci usor cu lingura pina incorporezi toata nuca de cocos , apoi pui in posh si faci bezele motzate asa cum vrei tu si le coci la foc mic de tot.


Am gasit o reteta asemanatoare in care mai spune ca albusurile batute cu zaharul se "fierb" ...ca la halvitza apoi se amesteca cu cocosul...hmmmmmmmmmm....si da si imagineadar tot nu ma incred in imagine.
ex Aninita

#289 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 December 2012 - 03:40 PM

[quote name='Carmen' date='18 December 2012 - 01:00 PM' timestamp='1355835646' post='175707']

[/quote]

Am gasit o reteta asemanatoare in care mai spune ca albusurile batute cu zaharul se "fierb" ...ca la halvitza apoi se amesteca cu cocosul...hmmmmmmmmmm....si da si imagineadar tot nu ma incred in imagine.
[/quote]

nu se fierb este mai simplu asa cum iti zic eu

Daca vrei ca la halvita, atunci zaharul tre sa il caramelizezi si sa mai pui la albusuri zahar in plus 1 lingura de albus, apoi cand sunt batz albusurile , pui fir zaharul caramelizat si mixezi . Asta iese ptr ca eu fac glazuri asa la prajituri si sta tzapana.

Daca nu vrei cu zaharul caramelizat, pui zaharul cu putina apa pe foc sa iese un sirop gros si asa fierbinte torni in albusurile batute spuma tzapana si la sf adaugi cocosul si faci motzuri cu poshul in tava pe hartie de copt (trebuie udata tava si apoi pusa hartia ca se ridica cand faci motzul de bezea).

asa tre sa iese dupa ce ai pus caramelul


Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1316-13558379518144.jpg

si pusa pe o prajitura vezi ce tzapana este?



Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1316-13558380013328.jpg

acu zic si eu ca tine daca nu este bine aici atunci sa rugam sa mute admin/moderator postul unde trebuie.

#290 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 18 December 2012 - 03:49 PM

 Carmen, la 18 December 2012 - 02:31 PM, a spus:

Cred ca trebuia sa bag discutia in alta parte...adica la
"Caut o reteta culinara - sfaturi culinare" ...dar daca tot am "comis-o" rog un moderator/admin sa "dreaga busuiocul".
Multumesc.

S-a rezolvat, gata! :notworthy:

#291 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 18 December 2012 - 04:32 PM

 Foxyy, la 18 December 2012 - 03:49 PM, a spus:

S-a rezolvat, gata! :notworthy:


:toothy9;
ex Aninita

#292 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 18 December 2012 - 04:36 PM

 Carmen, la 18 December 2012 - 04:32 PM, a spus:

 Foxyy, la 18 December 2012 - 03:49 PM, a spus:

S-a rezolvat, gata! :notworthy:

:)

Daca faci reteta, sa ne zici si noua ce si cum, chiar sunt interesata! :toothy9;

#293 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 18 December 2012 - 04:48 PM

carmen, cred ce vrei matale sunt "coconut macaroons", ia vezi dacă reţeta asta te coafează coconut macaroons

#294 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 18 December 2012 - 06:02 PM

Cerra, Dexter...sunt o varianta ceea ce mi-ati dat voi si va multumesc!
Eu as vrea reteta "originala" de la poza pusa de mine...avelinele alea fursec...fursecuri cu cocos sau cum le-o spune...unde mi se pare ca au si faina...nu numai albus si cocos.
ex Aninita

#295 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 19 December 2012 - 11:05 AM

 cerra, la 18 December 2012 - 02:55 PM, a spus:

 Carmen, la 18 December 2012 - 02:47 PM, a spus:

Uite la ce aluat sper eu si cum sa stea batz...

[


Dupa mine, daca tii neaparat sa le faci asa as proceda cam asa: 6 albusuri batute bat cu 1 cana de zahar pudra, apoi adaugi 1 pachet nuca de cocos razuita (200gr) si amesteci usor cu lingura pina incorporezi toata nuca de cocos , apoi pui in posh si faci bezele motzate asa cum vrei tu si le coci la foc mic de tot.


Este aproape exact reteta, doar ca proportiile sînt un pic diferite : la 3 albusuri socotiti 200g de zahar si 300g de pudra de cocos. Nici un praf de faina!
Cuptor 180°C, +/- 15 minute în functie de marimea fursecurilor.
În franceza le zice "congolais" si sînt exact cei din poza lui Carmen.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#296 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 December 2012 - 12:07 PM

Carmen, vezi un pic daca-ti plac piramidele Dorei. Mai mai ca le-as face si eu!

http://artaculinara....i-de-la-a-la-z/

#297 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 19 December 2012 - 04:19 PM

 Carmen, la 18 December 2012 - 02:27 PM, a spus:

Am gasit pe net poza aceasta(care este de la cartofi duchessa)si ornati cu stea de ardei galben:

patate-albero.jpg


ii multumesc lui Carmen pentru poza, mi-a dat o idee cu stelutele de ardei :pupic:

Intrebare: vreau sa fac cartofii ducesa luni, in ajunul craciunului. Se pot reincalzi a doua zi sau fac doar amestecul si ii coc de Craciun?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#298 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 December 2012 - 06:54 PM

Aura, eu as zice ca odata ce faci amestecul sa-i si coci.
Eu i-am facut cu iepurele ultima data si ce-a ramas am incalzit a doua zi. Au fost foarte buni. Deci de pe-o zi pe alta.
Si eu ii fac si cred ca o sa-i fac tot in Ajun, de fapt sa vad, ca multe as vrea sa mai fac eu in Ajun.

#299 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 19 December 2012 - 08:24 PM

 any_annette, la 19 December 2012 - 06:54 PM, a spus:

Aura, eu as zice ca odata ce faci amestecul sa-i si coci.
Eu i-am facut cu iepurele ultima data si ce-a ramas am incalzit a doua zi. Au fost foarte buni. Deci de pe-o zi pe alta.
Si eu ii fac si cred ca o sa-i fac tot in Ajun, de fapt sa vad, ca multe as vrea sa mai fac eu in Ajun.

Any, am vazut ca i-ai facut si tu. Merci pentru sfat, asa ma gandeam si eu. La tine ce a ramas pentru a doua zi, ai tinut la frigider? Adica coc, ii las sa se raceasca si ii tin la frigider pana a doua zi?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#300 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 December 2012 - 10:04 PM

 aura, la 19 December 2012 - 08:24 PM, a spus:

 any_annette, la 19 December 2012 - 06:54 PM, a spus:

Aura, eu as zice ca odata ce faci amestecul sa-i si coci.
Eu i-am facut cu iepurele ultima data si ce-a ramas am incalzit a doua zi. Au fost foarte buni. Deci de pe-o zi pe alta.
Si eu ii fac si cred ca o sa-i fac tot in Ajun, de fapt sa vad, ca multe as vrea sa mai fac eu in Ajun.

Any, am vazut ca i-ai facut si tu. Merci pentru sfat, asa ma gandeam si eu. La tine ce a ramas pentru a doua zi, ai tinut la frigider? Adica coc, ii las sa se raceasca si ii tin la frigider pana a doua zi?


Da Aura, am tinut la frigider, am incalzit si au fost foarte buni!
Sigur, lasa-i intai la racit si apoi la frigider cu ei.

Arata acest topic


  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi