Forum Culinar: Caut o reteta! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Caut o reteta! ...sau idei cum s-ar putea face ceea ce caut :D

#321 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 23 January 2013 - 06:35 PM

Cerra esti o fata de zahar :thumleft:
Am si branza dulce fina de la Lidl asa ca fac tortul pentru we.
Multumesc de explicatii, asa am sa fac cu pudra de roscove.

Am mai cautat si eu intre timp si am mai gasit o praji si niste trufe de roscove cu biscuiti.
Imagine postata

#322 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 23 January 2013 - 07:47 PM

Cerra, tortul arata intr/un mare fel :)

Eu stiu ca acest "preparat" poarta numele de "Prajitura Fanta". Dar ce mai conteaza numele cand arata cum arata si cand ii atat de bun(a) :) :) :)

#323 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 24 January 2013 - 12:15 AM

Vezi postarealenias, la 23 January 2013 - 07:47 PM, a spus:

Cerra, tortul arata intr/un mare fel :)

Eu stiu ca acest "preparat" poarta numele de "Prajitura Fanta". Dar ce mai conteaza numele cand arata cum arata si cand ii atat de bun(a) :) :) :)

Seamana dar nu rasare:)
Se aseamana la glazura si la aspect sa zic, dar nu este aceiasi. Este reprodusa dupa prajitura care poarta numele ''Prajitura Fanta''

Parajitura Fanta, are crema de branza de vaci cu unt,zahar si stafide. Mie nu imi place combinatia asta si nici branza nu este aceiasi ca si la prajitura fanta. :)


#324 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 24 January 2013 - 12:17 AM

Vezi postareaCarmen L, la 23 January 2013 - 06:35 PM, a spus:

Cerra esti o fata de zahar :)
Am si branza dulce fina de la Lidl asa ca fac tortul pentru we.
Multumesc de explicatii, asa am sa fac cu pudra de roscove.

Am mai cautat si eu intre timp si am mai gasit o praji si niste trufe de roscove cu biscuiti.


Ma bucur ca am putut fi de ajutor! :)

#325 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 26 February 2013 - 01:54 PM

Cerra :occasion15: bineinteles ca iarasi am o intrebare, prefer sa-mi explici tu
din experienta decat sa caut pe net.
Am vazut ca ai pregatit amaranth ca garnitura, gresesc? cum il pregatesti?.
Am gasit sub forma de seminte si am citit ca poate fi folosit si ca sa ingrosi sosuri,
semintele in supe ciorbe etc.
Ma intereseaza totusi ca garnitura.
Imagine postata

#326 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 26 February 2013 - 09:22 PM

Amaranthul si quinoa poti sa le folosesti cu succes ca inlocuitori de orez. Asta ar fi ideea de baza.
Sorina

#327 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 26 February 2013 - 10:13 PM

Multumesc mult Sorina :scratch: .
Imagine postata

#328 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 26 February 2013 - 10:52 PM

Pentru puțin!
Sorina

#329 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 March 2013 - 04:35 PM

am si eu nevoie de ajutorul vostru, va rog: e aici pe forum vreo reteta de placinta cu nuca, cu foi de placinta? Poate vedeti intrebarea ca sa ma pot apuca de ea. Mersi mult!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#330 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 March 2013 - 05:26 PM

Adica un soi de baclava sau sarailie?

#331 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 March 2013 - 05:35 PM

Sau placinta rulata, asa cum se gasesc pe la cofetarii si patiserii la noi in Moldova.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#332 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 March 2013 - 05:48 PM

Io tin minte o reteta de-a Danezei, sarpe marocan parca se chema. A ei era cu fistic, da cred ca-l poti inlocui cu nuca.

#333 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 March 2013 - 05:54 PM

Ma uit dupa ea, mersi mult! Nuca am pregatit-o, foile le am. Ma duc sa fac niste cumparaturi. Dupa cum spuneam, pofta maaare de carbo si chiar am de gand sa mi-o satisfac. Desigur, maine si poimaine crosstraineru' ma mananca.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#334 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 March 2013 - 06:49 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 15 March 2013 - 05:54 PM, a spus:

Ma uit dupa ea, mersi mult! Nuca am pregatit-o, foile le am. Ma duc sa fac niste cumparaturi. Dupa cum spuneam, pofta maaare de carbo si chiar am de gand sa mi-o satisfac. Desigur, maine si poimaine crosstraineru' ma mananca.

Laponel,sper ca nu am ajuns prea tarziu(,stii ca-s ocupata da?! :rolleyes: :-* )
Sarailie si baclava aici ,(eu asa fac )http://artaculinara....c/331-sarailie/
Datorita faptului ca astea trebuie insiropate f.f. bine sunt f. dulci!

Placinta rulata ca la noi ,da o cautare cu ''invartita cu nuca''

Bunica facea,asta nu o insiropa,ea pensula bine foile de placinta cu ulei ,umplutura era din nuca macinata amestecata cu zahar si pesmet ,rulata dar mai apoi si invartita/rasucita ca deaia e invartita,coapta in tava bine unsa(si foile bine -bine pensulate cu ulei altfel nu iese buna)bunica facea ea foile ca nu cumpara ea foi de placinta..

:(

Edit: am vb. cu mama si ea spune ca invartita cu nuca se face aluatul si se intinde subtire,cu foi cumparate nuca fiind uscata nu ca la mere sau branza,nu crede ca iese :( decat asa insiropat ca la sarailie ...sper ca nu te-am bagat in ceata :(

#335 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 March 2013 - 06:55 PM

Aici am facut cu o parte din foi cu mere melc si cealalta parte cu nuci ,trigoane dar sunt insiropate,,

http://artaculinara....i/page__st__860

#336 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 March 2013 - 08:35 PM

Geany, draga mea, iti multumesc tare mult pentru reteta, am salavat-o deja. Deja pusesem placinta la copt, na cu foi de baclava. Ideea e ca m-am zgarcit la grasime si da, iese crocanta, nu asa ca la noi. Cred ca ii fac un sirop cu miere sa ii torn si sa se moaie. Data viitoare fac eu foile sa imi iasa placinta ca la mamaia. Pup iu!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#337 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 March 2013 - 08:39 PM

Eu asi unge-o si cu lapte acum ... :-*(daca o ai inca la cuptor evident)

Poate totusi o sa insiropezi si va fi super buna,pana la urma! :rolleyes: sa-mi spui ce ai facut si cum a fost,ca-s curiasa :(

#338 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 March 2013 - 10:31 AM

A iesit o simbioza intre placinta si ... baclava. Deci nu are nici pe departe ceva-n comun cu magnifica placinta a mämaiei. Cert e ca tre sa iau reteta de la ea si sa o bat in pionieze. Ata ete, urmatoarea incercare cand oi mai prinde experienta :love7:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#339 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 March 2013 - 11:16 AM

Bine ca a fost mancabila! Cand afli reteta sa mi-o spui si mie :love7:

#340 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 May 2013 - 11:49 AM

N-aveam noi o reteta de mici buna?
Sau am visat? :)

Arata acest topic


  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi