Forum Culinar: Caut o reteta! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Caut o reteta! ...sau idei cum s-ar putea face ceea ce caut :D

#401 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 31 May 2017 - 12:01 PM

Vezi postareaAdriana, la 31 May 2017 - 08:53 AM, a spus:

pai cirese ca de astea aveam si trebuia sa fac ceva rapid care nu-mi lua timp
adaug migdale
dar daca nu sta la soare se topeste zaharul?


in visine se topeste, mai ales ca agiti periodic recipientul, dar zdrobeste tu cateva cirese ca sa lase zeama si sa-si ia un pic avant. sunt ferme ciresele, gen de-ale pietroase?

#402 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 May 2017 - 12:18 PM

nu, sunt moi si foarte bine coapte
dimineata le-am pus la soare
cind ajung acasa vad cum e situatia si le schimb locul si adaug si migdalele
multumesc :pupic:

#403 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 31 May 2017 - 12:41 PM

Vezi postareaAdriana, la 31 May 2017 - 12:10 AM, a spus:

Eu nu-mi amintesc sa fi vazut asa ceva, cu virgula cascaval era rulada de acu multi ani, in care se topea cascavalul. S-ar putea face ceva similar?

Eu am pus cirese cu zahar in borcan, ce fac, le las la soare pina cind se topeste si apoi le pun deasupra alcool?



Eu vreau să fac azi asta :pupic: Am cireșe multe, n-am tonka, dar mă duc să caut.

http://artaculinara....dpost__p__35571

#404 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 May 2017 - 09:41 PM

Asa aratau azi dupa-amiaza.
Imagine atasata: monthly_05_2017/post-4-14962588939568.jpg
Borcanul mare e de 3 litri presupun ca celalalt de 2, in total am pus aproape 4 kg de cirese si unul de zahar. Acum le-am mai amestecat si zaharul s-a topit aproape de tot dar nu sunt toate acoperite
Intrebari:
- trebuie sa mai pun zahar sa fie acoperite total de sirop?
- peste citeva zile cit alcool pun? sa umplu borcanul, mai mult mai putin?
multumesc :pupic:

#405 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 01 June 2017 - 08:10 AM

ciresele nu tb musai sa stea in sirop, lasa-le cel putin o saptamana, dar cu cat stau mai mult cu atat mai licoros si aromat e finalul.
in borcanul de 3l as pune cam 1l alcool, in cel mai mic vreo 500ml. Dar nu poti gresi, ptr ca dupa ce se macereaza si cu alcool macar vreo 2 saptamani, poti corecta dupa gust, fie cu sirop concentrat de cirese/visine (si iese o bautura mult mai licoroasa, mai catifelata) fie adaugand inca ceva alcool, daca vrei mai tare.
Eu as face asa: as pune alcool dupa cum ti-am zis, iar la vreo doua saptamani in ala mare as pune niste sirop concentrat si ar iesi un lichior (nu stiu daca tu ai mai prins celebrul Florio de pe vremuri, asa se facea chiar si industrial la fabrica unde lucram eu), iar in ala mic poate as mai pune niste tuica si s-ar duce gustul spre o "grapa" parca e la voi, un fel de rachiu de fructe, dar un pic mai dulce.

#406 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 June 2017 - 12:23 PM

Mersi frumos, sigur ca-mi amintesc de Florio, aducea fostu lu sora-mea.
Chiar ma gindeam sa pun si o sticla e tuica ca n-o bea nimenea la noi. Mersi frumos, fac cum zici :pupic:

#407 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 July 2017 - 06:56 PM

caut retete cu ceapa :-*
Imagine atasata: monthly_07_2017/post-4-15007425977033.jpg

#408 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 22 July 2017 - 11:11 PM

Vezi postareaAdriana, la 22 July 2017 - 06:56 PM, a spus:

caut retete cu ceapa :-*
Atasament IMG_20170722_185304.jpg


Mîncare rece, cea mai bună mîncare cu ceapă. E pe forum și rețeta mea și a lui Geany, din cîte îmi aduc aminte.

#409 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 July 2017 - 11:41 PM

ai dreptate. mersi frumos

#410 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 July 2017 - 07:51 AM

Mie mi-a placut mult placinta cu ceapa http://artaculinara....-zwiebelkuchen/ si omleta cu ceapa http://artaculinara.com/forums/topic/459-la-frittata-di-cipolle-con-patate-al-forno/,cipolatta am discutat despre ea aici la finger food http://artaculinara....d/page__st__360,focaccia cu ceapa,supa de ceapa,mancarea rece http://artaculinara....7-mancare-rece/,sau tocanita cu ceapa multa ii spune sotul meu,ostropelului,deci ii place facut cu multa ceapa,stifado,sau stiu ca-ti place,poti face zacusca ,si de vinete si de fasole,la asta intra destula ceapa si o ai acolo in camara...cam astea imi vin in minte deocamdata :-* ...(nu am facut niciodata dar tot mi-am propus sa fac,chiftelute cu o salata de ceapa si maioneza,se amesteca cu totul,am inteles ca e f. buna,auzisem de ea mai demult la tv,si la cireasa de pe tort a fost mai demult,nu mai stiu exact din ce zona provine)...

#411 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 July 2017 - 07:55 AM

Scuze eroare de pilotaj :-*

#412 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 July 2017 - 02:02 PM

Mersi, am facut 2 placinte cu ceapa, una pentru noi si cealalta pentru donatorul cepei, daca as sti ca se pastreaza as folosi-o si la zacusca, dar cum e biologica la maxim, deja amindoua alea mari pe care le-am taiat ieri incepeau sa se strice de la coada.

#413 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 24 July 2017 - 02:53 PM

Poate inca nu-i prea tarziu si mai ai ceapa: are Lili o dulceata de ceapa foarte buna.

#414 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 July 2017 - 05:21 PM

Paii e pacat sa se strice,buna idee cu dulceata de ceapa ,avem si pe cea marinata ashefului' aici http://artaculinara....-topic-acrisor/ ,mie imi place sa pun multa ceapa si tine,la borcan cu cuburi de branza ,rosmarin totul in ulei de maslina(e reteta de branza la borcan pe celalalt forum,eu pun multa ceapa si e f. buna) am postat tot acolo dupa sheful...avem si alsaciana aici http://artaculinara....-tarte-flambee/ :pupic:

#415 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 24 July 2017 - 09:21 PM

Geany si Carmella cu mancarea lor rece, rusineee! Pai pe caldurile astea sa-mi faceti voi pofta de asa ceva??!!?? Io acum ce fac??!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#416 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 24 July 2017 - 10:09 PM

Vezi postareazerda, la 24 July 2017 - 09:21 PM, a spus:

Geany si Carmella cu mancarea lor rece, rusineee! Pai pe caldurile astea sa-mi faceti voi pofta de asa ceva??!!?? Io acum ce fac??!!


Păi e mîncare rece, te răcorește :pupic:
Lasă că și eu m-am găsit azi să fac confit de rață (o rață de curte, o nebunie) pe aragaz, apoi gem de caise din recolta proprie :pupic: apoi și-un gem de piersici că erau din cultură bio și extracoapte, pînă mîine erau putrede. Iar aici sînt vreo 35 de grade. Acum stau și mă gîndesc că puteam să fac o mîncare rece din rața ceea :pupic: Mai iau mîine una :hug: Chiar nu mă sperie căldura, ce-o să fac acum, n-o să mai mănînc? Pe la prînz mai merge o brînză sau un cașcaval cu roșii, dar seara îmi vine cheful de gătit.

#417 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 24 July 2017 - 10:14 PM

Daca te consoleaza eu am facut dulceata de visine si musaca de vinete. Visinele ca erau ultimele, ce naiba, trebuia sa mai fac ca se mananca de zici ca-i drog! Si vorba ta, daca stiam, ce-mi era sa fac si mancare rece, ca tot aveam cuptor aprins si focul pe aragaz!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#418 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 July 2017 - 10:16 PM

Imi pare rau pt. poftele create...Da' stiu ca ati avut ceva canicula azi,la noi fu mai bine azi decat ieri,ca a si stropit nitel,acum pe seara e chiar racoare bine,poate se va adeveri prognoza meteo si maine sa ploua sa se racoreasca si pe la voi https://www.meteoblu...C3%A2nia_683506 :pupic: Carmella jos palaria,ai gatit atatea bunatati pe caldura asta,asta da curaj :pupic:

#419 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 24 July 2017 - 10:28 PM

Pe noi ne tot ameninta ca o sa ploua, dar nu prea ploua, cald tare.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#420 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 July 2017 - 08:43 PM

Azi mi-a cumparat domnu' Geany un cuptor cu microunde( marca samsung putere 800 watts,cu afisaj electronic,touch screen )eu am mai folosit in Italia dar doar pt, incalzit,azi am facut popcorn pt. microunde ca hunii sunt mari fani,normal ca prima punga am cam parlito dar i-au mancat asa si pe aia,am micsorat puterea la 600 de watts si a doua punga a iesit bine,am incalzit ardeii umpluti direct in strachinuta pt. servit (astia pe foc sunt mai antipatici de incalzit,cand sunt scosi f. reci de la frigider pana ii patrunde la mijloc )asa ca a picat la fix i-am facut calzi cat trebuie inclusiv pana in mijloc =)) intrebarea mea pt. voi ar fi ce asi mai putea gati rapid si bun,de exemplu reteta asta ar merge oare facuta la cuptorul cu microunde?! http://artaculinara....ecei-la-cuptor/ ??!! =)) ,nu ma intereseaza pui intregi sau carne,ci deastea rapide usoare,am citit pe celalalt forum reteta Adrianei de cartofi taiati bucatele/feliute,cu o jumatate de pahar de apa sa se inmoaie ,apoi se pot condimenta dupa plac,chestii de genul astea simple si rapide m-ar interesa pe mine,cu branza topicioasa,ceva daca stiti,mi-ar fi de mare ajutor ,inclusiv impresii despre preparate facute de voi sau de care sa aveti cunostinta de pe la altii...cu siguranta domnu Geany va fi incantat de bulz de mamaliga( umplut cu branza iute de oi,cred ca va fi numa bun dat la microunde ca sa-l infierbante )o sa incerc sa topesc si ciocolata,am inteles ca trebuie amestecat in castron/bol,la fiecare 30 de sec de vreo 3 ori s-ar repeta operatiunea....daca mai aveti idei mi-ati fi de mare ajutor :occasion14:

Arata acest topic


  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi