Forum Culinar: Caut o reteta! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Caut o reteta! ...sau idei cum s-ar putea face ceea ce caut :D

#461 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 December 2018 - 12:50 AM

legume cu tăiței (merg de orez; hrișcă, etc)
metoda stir fry - tai legumele fâșii, broccoli, morcovi, ceapă, ceapă verde (pentru decorat, dar o poti frige si pe ea), ardei, fasole verde, telina apio, varză nappa. din astea, ardei iute, usturoi,
le frigi rapid, in ulei foarte fierbinte pînă se inmoaie. dacă ai tăieței care se fierb separat, inainte să îi unești, pui sos de soia peste legume (2-3 linguri) și ginger ras (cam 1-2 cm de radacina, la praf nu știu cât) și amesteci 1-2 minute. dacă vrei mai mult sos poți pune un pic de supă or vin/sherry. dacă e prea lichid adaugi zeamil
legumele trebuie să fie crocante nu fleașcă

#462 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,382
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 14 December 2018 - 01:07 AM

Cum zice Dexter fac si eu. In plus daca e pentru iubitori de carne, pun si pui pe care il fac primul, in putin ulei vegetal+ ulei de susan (noua personal uleiul de susan la mancare chinezeasca ni se pare de neinlocuit) incins in tigaie, adaugat un usturoi zdorbit cu lama cutitului- sau dupa gust , scos catelul de usturoi cand si-a lasat aroma, adaugat bucatelele de pui si lasat pana crezi ca e gata. Dai puiul la o parte si faci legumele cum zice Dexter, cand sint aproape gata adaugi puiul si mai lasi doar putin cat sa se amestece. Eu fac cu paste de orez sau chiar orez simplu .
brain loading....please wait....

#463 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 December 2018 - 07:49 AM

Merci mult de raspuns,o sa le comit cat de curand =))

#464 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 December 2018 - 10:36 AM

Daca tot sunteti atat de draguti eu mai continui cu o intrebare =)) sunt si eu precum cela' ii dai un deget iti ia toata mana =)) cand eram in Italia doamna mea se mai intalnea cu prietenele sale(lucram pt. toate) la un restaurant chinezesc ce era in zona ,si cum eu o insoteam serveam si eu la masa ce doream si de acolo mie a inceput sami placa ,acum ca vreau sa incerc si acasa ,imi amintesc ca am incercat pui cu migdale in stil asiatic nu m-a dat pe spate,dar mi-a placut porcul cu arahide,stie cineva cum se face?!

#465 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 December 2018 - 11:16 AM

Dexter si Black, am și eu o întrebare referitoare la procesul pe care l-ați descris. Cantitatea de ulei inițială pusă în wok e cît sa acopere fundul wok-ului nu? Și va constitui apoi sosul, nu îl aruncați, nu?

#466 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,382
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 14 December 2018 - 02:51 PM

Vezi postareaAdriana, la 14 December 2018 - 11:16 AM, a spus:

Dexter si Black, am și eu o întrebare referitoare la procesul pe care l-ați descris. Cantitatea de ulei inițială pusă în wok e cît sa acopere fundul wok-ului nu? Și va constitui apoi sosul, nu îl aruncați, nu?


Cam asa, cat sa acopere fundul tigaii, sosul se formeaza din picutul asta de ulei si sosul de soia pe care il adaugi la final. Cum am zis, eu folosesc ulei de susan la chestia asta pentru ca amestecul de arome de susan=usturoi-ginger mi se pare tot shpilul. Ah, grija cu sosul de soia ca dupa cum stiti e foarte sarat.
brain loading....please wait....

#467 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 December 2018 - 03:46 PM

da, stiu
mersi frumos
pornesc in cautarea uleiului de susan
apropo, voi cei care folositi uleiuri dintr-astea mai ciudate (adica nu floarea soarelui sau masline) cum le tineti, in frigider?
ca eu tot le cumpar, le uit acolo sau le folosesc de 2-3 ori dupa care le arunc ca sint rincede

#468 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,382
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 14 December 2018 - 04:40 PM

Vezi postareaAdriana, la 14 December 2018 - 03:46 PM, a spus:

da, stiu
mersi frumos
pornesc in cautarea uleiului de susan
apropo, voi cei care folositi uleiuri dintr-astea mai ciudate (adica nu floarea soarelui sau masline) cum le tineti, in frigider?
ca eu tot le cumpar, le uit acolo sau le folosesc de 2-3 ori dupa care le arunc ca sint rincede

Cu mare placere . Eu nu tin uleiul de susan la frigider dar asta vine la sticlute mici de obicei si noi gatim destul de mult chinezeste asa ca nu apuca sa rancezeasca.

Geany, porc cu alune nu am gatit si nici nu cred ca am mancat la restaurant sau poate nu-mi amintesc ? , dar am mancat si gatit pui cu alune (arahide).
brain loading....please wait....

#469 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 December 2018 - 12:20 PM

Dadeti-va ca vin'' -II- CJinezarii de la Bacau

Caseta primita cadou din Cehia de la baiatul meu cel mare,contine asa usturoi salbatic dezhidratat,ghimbir idem,fasii de cilli,ulei infuzat cu ardei iute,sos de soya,descoperii ca in plicul de condimente de vin fiert am cardamon si anason stelat..

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-405-0-93842800-1544868913.jpg


,cumparai paste din orez piept de pui si amestec de legume congelate pt. mancare chinezeasca dar am si proaspete deci la treaabbaa!! revin cu impresii ... :drool: (curry urmeaza zilele aviatoare pt. orez cu curry)

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-405-0-36717100-1544868926.jpg

#470 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 December 2018 - 01:39 PM

In plin proces tehnologic... :drool: ..revin

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-405-0-95108000-1544873972.jpg

#471 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 December 2018 - 02:12 PM

Taiasem puiul prea mare bucatile,stiu,am zis ca s-o usca si de aia,nu-i numik,cat am fiert pastele 5 min, conform istructiunilor de pe plik',am dat prin tigaie cu foarfeca de bucatarie tzac-pac,tzac-pac,bucatele in momentu' unu :help: ca si aspect ca si gust seamana f.f. bine cu ce am servit noi ...Merci de sfaturi :sm2: :sm2: ,pe parcurs o sa ma mai informez si o sa perseverez :drool:

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-405-0-25058000-1544875916.jpg

#472 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 December 2018 - 11:21 PM

Vezi postareablack_cat, la 14 December 2018 - 04:40 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 14 December 2018 - 03:46 PM, a spus:

da, stiu
mersi frumos
pornesc in cautarea uleiului de susan
apropo, voi cei care folositi uleiuri dintr-astea mai ciudate (adica nu floarea soarelui sau masline) cum le tineti, in frigider?
ca eu tot le cumpar, le uit acolo sau le folosesc de 2-3 ori dupa care le arunc ca sint rincede

Cu mare placere . Eu nu tin uleiul de susan la frigider dar asta vine la sticlute mici de obicei si noi gatim destul de mult chinezeste asa ca nu apuca sa rancezeasca.

Geany, porc cu alune nu am gatit si nici nu cred ca am mancat la restaurant sau poate nu-mi amintesc ? , dar am mancat si gatit pui cu alune (arahide).

Blaky te rog cand ai timp imi spui despre puiul cu arahide?! :help: :drool:

#473 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 16 December 2018 - 02:04 AM

Geany, brava, de trei ori!
Pui cu alune are Foaxa pe forum, dacă cauți Kung Pao o găsești.

ia și link kung pao

sigura modificare ar fi că la origine nu se face cu alune caju și cu arahide

#474 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 December 2018 - 08:46 AM

Vezi postareaDexter, la 16 December 2018 - 02:04 AM, a spus:

Geany, brava, de trei ori!
Pui cu alune are Foaxa pe forum, dacă cauți Kung Pao o găsești.

ia și link kung pao

sigura modificare ar fi că la origine nu se face cu alune caju și cu arahide

Ooo merci mult Dex! alune caju oricum nu aveam,arahide sunt peste tot ,eu l-am mancat in varianta porc cu arahide,dar e acelasi proces tehnologic,eu nu stiam in ce moment sa adaug arahidele,acum m-am lamurit,deci trebuie lasate si ele un timp la tigaie cu legumele,nu chiar la final... :help: :drool:

#475 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 December 2018 - 12:40 PM

In plin proces tehnologic'' porc cu arahide =((

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-405-0-36731200-1544956687.jpg

Servit alaturi de orez cu curry :drool:

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-405-0-77344200-1544956712.jpg

Nu-s eu prea maestra la poznat' :help:

Imagine atasata: monthly_12_2018/post-405-0-22228300-1544956719.jpg

Servit si o salatica cu sos de iaurt si grisine :sm2:

Merci mult tuturor de indicatii pretioase :sm2:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2018/post-405-0-59237600-1544956727.jpg


#476 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 December 2018 - 02:34 PM

Revin,tot io' :rolleyes: dupa atatia ani de facut racituri...eu asa stiu de la mama ,ca la fiert se pune si o ceapa intreaga care apoi se scoate si un morcov si o albitura(ca e radacina de telina sau pastarnac sau radacina de patrunjel,ce ai) si se strecoara zeama si se infuzeaza cu mujdei de usturoi si iar se strecoara si se pune in forme...si am citit si eu pe internet ca racitura se face fara legume ,cica mai pui si leustean si faci ciorba :D zice ca doar carnea fiarta pana cade de pe oase si foi de dafin si bobite de piper,la urma usturoiul..domnul Geany zice ca de cand mi-a spus ca asa se face'' :D da eu nu asa stiam,si asa eu nu mananc Ale' nu mananca,doar ca mami si tati asteapta facute asa cum spuneam prima,nu stiu ce spun despre asta.. :D

#477 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,382
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 21 December 2018 - 05:18 PM

Vezi postareaGeany, la 21 December 2018 - 02:34 PM, a spus:

Revin,tot io' :rolleyes: dupa atatia ani de facut racituri...eu asa stiu de la mama ,ca la fiert se pune si o ceapa intreaga care apoi se scoate si un morcov si o albitura(ca e radacina de telina sau pastarnac sau radacina de patrunjel,ce ai) si se strecoara zeama si se infuzeaza cu mujdei de usturoi si iar se strecoara si se pune in forme...si am citit si eu pe internet ca racitura se face fara legume ,cica mai pui si leustean si faci ciorba :D zice ca doar carnea fiarta pana cade de pe oase si foi de dafin si bobite de piper,la urma usturoiul..domnul Geany zice ca de cand mi-a spus ca asa se face'' :D da eu nu asa stiam,si asa eu nu mananc Ale' nu mananca,doar ca mami si tati asteapta facute asa cum spuneam prima,nu stiu ce spun despre asta.. :D


Geany fix de dilema asta m-am lovit si eu anul asta si cred ca ama citit aceleasi comentarii pe net, alea cu ciorba =D. Insa eu imi aduc aminte sigur ca mama mea - eu sint tot de pe langa Bacau- punea ceapa si morcov si boabe de piper. Si mujdei, desigur. De foi de dafin nu stiu .
brain loading....please wait....

#478 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 December 2018 - 05:46 PM

Vezi postareablack_cat, la 21 December 2018 - 05:18 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 21 December 2018 - 02:34 PM, a spus:

Revin,tot io' :rolleyes: dupa atatia ani de facut racituri...eu asa stiu de la mama ,ca la fiert se pune si o ceapa intreaga care apoi se scoate si un morcov si o albitura(ca e radacina de telina sau pastarnac sau radacina de patrunjel,ce ai) si se strecoara zeama si se infuzeaza cu mujdei de usturoi si iar se strecoara si se pune in forme...si am citit si eu pe internet ca racitura se face fara legume ,cica mai pui si leustean si faci ciorba :D zice ca doar carnea fiarta pana cade de pe oase si foi de dafin si bobite de piper,la urma usturoiul..domnul Geany zice ca de cand mi-a spus ca asa se face'' :D da eu nu asa stiam,si asa eu nu mananc Ale' nu mananca,doar ca mami si tati asteapta facute asa cum spuneam prima,nu stiu ce spun despre asta.. :D


Geany fix de dilema asta m-am lovit si eu anul asta si cred ca ama citit aceleasi comentarii pe net, alea cu ciorba =D. Insa eu imi aduc aminte sigur ca mama mea - eu sint tot de pe langa Bacau- punea ceapa si morcov si boabe de piper. Si mujdei, desigur. De foi de dafin nu stiu .

Paii nici eu foi de dafin nu puneam aia cu'' NU ciorba'' puneau :D

#479 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 December 2018 - 10:23 PM

PE principiul eu ma intreb tot eu imi raspund :rolleyes: rezulta ashea,ca domnul Geany cica mereu mi-a spus ca nu se pun legume la fiert pt. racitura de porc,eu spui sincer abea acu' aud cand am vazt' pe internet ,ca el spune multe mie pe-o ureche imi intra pe ailalta imi iese eu tot cum stiu eu fac pe principiul''betmen' si betmen'' :D am sunat-o pe matusa Marlena ca e mama raciturilor si shoc si ea mi-a spus la fel ca nu se pun legume la fiert'' What?!'' :D si io' de ce abea acu' aud?! il citii pe Radu Anton Roman sa aud si opinia unui om competent la fel zice reteta doar 1 ceapa asa spune si matusa-mea si la sf. usturoiul lasat sa se infuzeze bine zeama ,tot la Radu Anton Roman gasii despre racituri citatul'' Bazã a unor creaţii mai compozite – apar în zeamã şi morcovi şi castraveciori şi te mai miri ce – '' deci anul asta fac racituri fara morcov si albitura,ca a zis domnul Geany ca ma fugare daca mai gaseste asa ceva,si asa eu si Ale' nu servim,sa fie cum o vrea mnealui' pe mine ma duare la bascheti :D

#480 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,382
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 22 December 2018 - 03:07 AM

Vezi postareaGeany, la 21 December 2018 - 10:23 PM, a spus:

PE principiul eu ma intreb tot eu imi raspund :notworthy: rezulta ashea,ca domnul Geany cica mereu mi-a spus ca nu se pun legume la fiert pt. racitura de porc,eu spui sincer abea acu' aud cand am vazt' pe internet ,ca el spune multe mie pe-o ureche imi intra pe ailalta imi iese eu tot cum stiu eu fac pe principiul''betmen' si betmen'' :love7: am sunat-o pe matusa Marlena ca e mama raciturilor si shoc si ea mi-a spus la fel ca nu se pun legume la fiert'' What?!'' :-* si io' de ce abea acu' aud?! il citii pe Radu Anton Roman sa aud si opinia unui om competent la fel zice reteta doar 1 ceapa asa spune si matusa-mea si la sf. usturoiul lasat sa se infuzeze bine zeama ,tot la Radu Anton Roman gasii despre racituri citatul'' Bazã a unor creaţii mai compozite – apar în zeamã şi morcovi şi castraveciori şi te mai miri ce – '' deci anul asta fac racituri fara morcov si albitura,ca a zis domnul Geany ca ma fugare daca mai gaseste asa ceva,si asa eu si Ale' nu servim,sa fie cum o vrea mnealui' pe mine ma duare la bascheti :hug:


Am citit si in Sanda Marin si acolo zice tot asa carne, sare si usturoi. Deci domnul Geany stie bine. Asa o sa fac si eu de acum- bine de acum pana uit iarasi hehehe .
brain loading....please wait....

Arata acest topic


  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

24 useri citesc topicul
0 membri, 24 vizitatori, 0 utilizatori anonimi