Forum Culinar: Caut o reteta! - Forum Culinar

Salt la continut

• 32 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Caut o reteta! ...sau idei cum s-ar putea face ceea ce caut :D

#481 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 December 2018 - 09:30 PM

Asa fac si eu maine o comit,o sa revin cu impresii :love7:... (impresiile lui domnu' Geany,mami si tati :notworthy: )

#482 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 22 December 2018 - 11:56 PM

Asta cu ”așa se face!” mă înnebunește pe mine :notworthy: Se face cum vrea fiecare, sînt atîtea rețete cîte case sînt. Dacă eu fac ceva ce-mi place de ani de zile, vine unul (dar de obicei una) și-mi zice ”nu se face așa!”. Poate nu faci TU așa, ”fă!”, dar se face, din moment ce eu am făcut și mi-a plăcut :love7: Cea mai păguboasă atitudine în bucătărie e s-o ții pe-a ta, o idee fixă din care nu ieși și consideri că trebuie s-o aplice toată lumea. Eu pun toate rădăcinoasele, cîte una din fiecare, plus o ceapă, condimente - piper, ienibahar, foaie de dafin- într-o bilă găurită pe care o scot după vreo oră de fierbere, cred că v-am arătat-o eu cîndva, e o sculă deosebit de utilă. Nu se tulbură apa răciturii, pentru că nu le agit prin zeamă, doar lasă o aromă minunată zemii.

#483 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 December 2018 - 12:06 AM

:notworthy: Puteti sa radeti de mine cat vreti,desi sunt incapatanata sa gatesc in felul meu ,de data asta vreau sa incerc si sa schimb reteta,o sa fac racitura asa goala,naked' sexy :hug: ce o iesi d-zeu cu mila :-* cum am zis o sa ma tin de cuvant si o sa vin cu impresii :love7:

#484 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 25 December 2018 - 02:55 AM

Personal, nu am pus ceapa niciodata. Carne, fiarta cateva ore bune. Pe final, de cativa ani incoace, bag niste morcovi la fiert, sa dau putina culoare strachinii.

#485 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 December 2018 - 03:22 PM

Vin cu impresiile'' cum am promis,domnul Geany a zis ca sunt f. bune dar prea putine ca de obicei :toothy6: a zis ca nu observa diferenta dintre cea cu legume si asta cheala'',la fel a zis si mami si tati,au mancat cu maxim interes dar nu au observat mare diferenta =)) ..mnee!! bine ca le-a placut =))

#486 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 January 2019 - 12:15 PM

Am visat eu sau facea cineva o salata de kale?

Si da ca da, cine?
Si daca da, cum? =))

#487 Useril este offline   adi_edi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,788
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 27 January 2019 - 12:58 PM

Vezi postareaEataly, la 27 January 2019 - 12:15 PM, a spus:

Am visat eu sau facea cineva o salata de kale?

Si da ca da, cine?
Si daca da, cum? =))

N-ai visat :
Salata toscana de kale

Aceasta postare a fost editata de adi_edi: 27 January 2019 - 12:59 PM

#488 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 January 2019 - 04:08 PM

Multumesc .M-ai salvat!

#489 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 February 2019 - 11:38 PM

Nu e graba deloc deloc,nu stiu cand i-o veni timpul dar i-o coc lui domnul Geany,mai degraba i-o fierb :) vreau din diverse soiuri de peste sa-i fac o ciorba de peste....a mancat una la matusa de la Mangalia facuta de ea ,am povestit aici https://www.artaculi...page__st__40420..ca sa nu mai derulati toata pagina dau copi si paste la pasaj..

A facut-o tanti Lili,matusa mea de la Mangalia la care am stat o jumatate din sejur ca restul am stat la hotel Solymar(super conditii daca intereseaza pe cineva,recomand din toata inima)si tanti Lili' mi-a zis ca aceasta ciorba de peste se face din 7 soiuri de peste de mare diferite(acu' daca n-ai cele 7 soiuri macar vreo 3-4 sa amesteci acolo :thumleft: io' nexam! de unde sa le scot ?!de pe malul bistritei?! )si zice ashea>se curata pestele,se taie in bucati potrivite si se pune la fiert in apa cat sa-l intreaca cu vreun lat de 2 dejte' (deci nu in apa f. multa)la foc mic,se amesteca usor cu lingura sa nu se sfarame pestele ,se scoate pestele si se strecoara zeama,se adauga destul de multa ceapa taiata marunt si la fel ardei gras rosu,destul de multisor si taiat marunt,cand au fiert si astea se adauga pestele ,se sareaza se pipereaza,se mai poate pune ardei iute dupa gust si se acreste cu otet,se opreste focul si se adauga patrunjel verde taiat marunt,in farfurie se servestela fiecare portie cu o rosie intreaga coapta pe gratar sau grill,pusa asa in mijlocul farfuriei si alaturi de mujdei de usturoi,fiecare isi pune cat doreste...Ea spune ca nu pune radacinoase(telina etc,intrucat schimba gustul ,care trebuie sa fie predominant de peste) si deasemeni nu cu cartofi,orez sau taietei,bors etc,ea spune ca fix asa il face si domnu' Geany a ramas cu rotile-n sus,poate oi incerca si eu o tentativa vreodata ,dar sigur nu va fi ca cel a lui tanti Lili...

Pe mine m-ar interesa cum faceti voi ciorba de peste ca sa vad diferente si cum sa ma decid sa o fac! ,,Multumesc anticipat si nu e graba deloc,ca nu o comit curand! :)

#490 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 July 2019 - 12:32 PM

Dragilor, caut si eu o reteta cu cartofi cu sos alb, nu mmai stiu cine a pus, Geany ori Lilly? De fapt, stiu ca am mai factu-o o data si parca si atunci am intrebat, dar parol daca-mi mai aduc aminte Imagine postata

Va multumesc mult pentru ajutor!

Ah, si reteta de savarine pe care am postat-o aici acum ani buni...ce pacat ca nu mai e optiunea sa vezi topicele si posturile unui uiser anume. De multe ori imi aduc aminte ce persoana a postat reteta, dar nu mai exista optiunea sa vezi asta :)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#491 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 05 July 2019 - 12:46 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 05 July 2019 - 12:32 PM, a spus:

..ce pacat ca nu mai e optiunea sa vezi topicele si posturile unui uiser anume. De multe ori imi aduc aminte ce persoana a postat reteta, dar nu mai exista optiunea sa vezi asta :)

https://www.artaculi...&search_in=core

Aceasta postare a fost editata de dragos: 05 July 2019 - 12:46 PM

"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#492 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 05 July 2019 - 05:36 PM

Nu asta. Aici erau si find user's topics si find user's post. Acum e doar find my contents...
Imagine atasata: monthly_07_2019/post-12-0-99406700-1562340968.png
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#493 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 July 2019 - 06:19 PM

mino la Topice n-are nimic dar la Postari da
se vad si unele si altele de ex la tine, dar doar de la o anumita data pina azi, nu toate de la inceputul inceputului

#494 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 05 July 2019 - 10:03 PM

Ori am visat eu?? Nu asa era in trecut, acum ceva ani te duceai pe profilul userului si aveai optiunile astea, era super simplu sa gasesti rapid . Ata ete!
Tre sa caut reteta aia cu cartofii pentru ca trebuie sa o fac neaparat :) Vroiam sa fac si savarine azi, dar am picat ca pe front...abia astept sa vina vara...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#495 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,426
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 July 2019 - 10:09 PM

Eu cred că se găsește aproape tot folosind căutarea avansată☺

Dacă vrei vară noi ne topim iar aici.
De s-ar topi nitica grăsime de pe coapse ar fi superb 😂

#496 Useril este offline   dragos 

• Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 05 July 2019 - 10:54 PM

Vezi postareaAdriana, la 05 July 2019 - 10:09 PM, a spus:

Eu i-am dat link-ul catre cautarea avansata. N-o fi bagat nasu'
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#497 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 July 2019 - 11:00 PM

Draga Laponel eu i-am postat pe astia,nu stiu daca despre ei o fi vb. https://www.artaculi...i-usturoigeany/ Sheful i-a pus pe astia

https://www.artaculi...1952-tzuspaitz/ chiar mai stie cineva ceva de sheful'?! e bine,sanatos?! :)

Aceasta postare a fost editata de Geany: 05 July 2019 - 11:09 PM

#498 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 06 July 2019 - 07:35 AM

Vezi postareaAdriana, la 05 July 2019 - 10:09 PM, a spus:

Dacă vrei vară noi ne topim iar aici.
De s-ar topi nitica grăsime de pe coapse ar fi superb
😂

Imagine postataImagine postata Ras cu plans, balega de manz...Daca ar merge asa, as sta si la 50 de grade Imagine postata

Apropos de asta imi scrie prietena mea cea mai buna din Bucuresti ieri: "Fata, te-am visat azi noapte! Erai slabaaaa raaaaau si superflexibila! Si iti ziceam ca uite , vezi, a dat roade in sfarsit tot sportul pe care l-ai facut." Imagine postataImagine postata Va jur ca eu la asta ma gandesc non stop, nici nu stiu la ce am mai facut atata sport, oricum medicatia ma pune la pamant asa ca...Am in schimb o colega de 31 de ani care toata viata ei a fost o durdulie, ajunsese la 82 kile si are cam 163 cm. Prin ianuarie a inceput cu WeightWatchers , cand am revenit eu la job nu am mai recunoscut-o. Intru in bucataria noastra si vad o blonda subtirica, statea de vorba cu alti colegi, zic ia uite, avem oameni noim cand ma uit mai bine, Julia...Wow!

Nu, nu, ma refeream ca vreau vacanta, vacanta luuuunga in care sa am timp pentru hobbyurile mele si mai ales, pentru iubirile mele pe care abia astept sa le vaaaaad. Imagine postataImagine postataImagine postata

A-propos, ii caut lui Victor tricou sau body cu Game of Thrones, daca aveti vreun link interesant, ceva, let me know please :)
In alta ordine de idei, da, ovcorz ca stiam de cautarea avansata, nush de ce imi e mereu peste mana cu aia , chestie de gust si obisnuinta, cred. Am gasit savarinele si Geany Imagine postataImagine postata m-a ajutat cu celelalte asa ca, me happy!

Have a great deay , y'all :)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#499 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 October 2019 - 12:10 PM

Domnul Geany care e mai curios decat o pisica :wub: a achizitionat de astea...

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-405-0-85206900-1571738211.jpg

Am cautat pe net sunt retete nemtesti spune ca Schupfnudeln..(nu,nu am stranutat,asa se chiama ... :wub: ) se oparesc in apa cu sare ca pe gnochi pana se ridica la suprafata ,apoi se strecoara si se trag la tigaie ,asa arata si ideea de prezentare de pe pachet...ceva de genul..

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-405-0-37373800-1571738670.jpg

Pana aici am pricipit',chestia e ca mai vreau sa-i servesc cu ceva langa,dar nu stiu cu ce..oare niste carne cu sos?! :)

Si pachetul nr. 2 sunt si mai in ceatza' Schwabische ,pe pachet la prezentare arata ceapa prajita ,pe internet vazui ceva la cuptor cu ceapa prajita si branza :spam1: oare sa-i fac asa?!

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-405-0-15588000-1571738983.jpg

Aceasta postare a fost editata de Geany: 22 October 2019 - 12:10 PM

#500 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 22 October 2019 - 12:27 PM

Nu știu cum îi mănîncă nemții, dar eu la schupfnudelnii ăaia le-am tras un sos de brînză și niște costită prăjită și așa i-am mîncat. Mai demult. Altă variantă a fost să îi fierb și să-i dau prin pesmet cu zahăr și scorțișoară, ca la aluatul de cartofi de la găluște cu prune, cînd rămîne.
Spatzele (Schwabische cred că e adjectiv aici, adică șvăbesc - ceva, adică tradițional...) le-am folosit ca paste cu midii, cred că am pus cîndva aici o poză. După ce am luat o dată, n-am mai fost așa curioasă, precum domnul tău, că nu m-au încîntat niciuna mai mult decît alea la care pun eu mîna să le fac :)

Arata acest topic

• 32 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul