Forum Culinar: Caut o reteta! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Caut o reteta! ...sau idei cum s-ar putea face ceea ce caut :D

#241 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 02 February 2012 - 01:36 PM

O salata - tabouleh , ca un pilaf cu legume , ca desert cu niste fructe in el .

#242 Useril este offline   Salmida 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 02 February 2012 - 03:59 PM

Tabouleh sau taubboule este o salata libaneza pe baza de patrunjel. Eu o fac vara pt ca este foarte racoritoare. In plus pt ca patrunjelul proaspat are multa vitamina C, mai multa decat lamaile, de exemplu.

Scriu aici cum o fac eu, desi cred ca am vazut-o odata si aici pe forum, parca facuta de Stella.

1 lamaie
1 ceapa mica (eu exclud ceapa uneori)
3 rosii
3,5 dl patrunjel
1 dl bulgur (sau cous-cous)
3 linguri ulei de masline
sare si piper
eventual frunze de menta

Obs.: Salata contine putin bulgur de fapt.
Bulgurul se pune in apa si se lasa la inmuiat timp de 30 minute. Apa sa treaca cu aprox 2 cm peste bulgur.
Patrunjelul, rosiile si ceapa se taie f f marunt. La fel daca se procedeaza cu menta daca alegi sa pui.
Se adauga bulgurul inmuiat si de la frigider pt 2 ore. Se adauga apoi zeama de la lamaie, uleiul, sarea si piperul - dupa gust

E migaloasa de facut pt ca trebuie taiate toate f marunt, dar merita efortul.

#243 Useril este offline   Salmida 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 02 February 2012 - 04:08 PM

 Foxyy, la 02 February 2012 - 01:21 PM, a spus:

Mi-a picat sub laboante o punga de cus-cus (parca 250 g). Cum sa-l gatesc? :rolleyes:


Vulpita, cous-cous poate inlocui orezul ... In plus nu necesita fierbere, deci e f rapid.
Se poate manca atat cald cat si rece in salate.
In apa fiarta in care il pui adauga ulei de masline sau unt, un cubuletz de knorr in loc de sare si/sau ce verdeturi se potrivesc la ce il servesti ca garnitura.

In rest fantezia culinara e granita! :tongue3:

#244 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 02 February 2012 - 04:11 PM

:sad3: Izuk, Salmida, saru' mana pentru sfaturi! :tongue3: Intai probabil ca o sa fac o salata, apoi fac s-un pilaf.... :wacko:
Mancasem la cantina saptamana trecuta si jupanu' a zis ca-i bun. Era un fel de salato-pilaf.... :sad3: Adicatelea o mancare rece, dar care semana tare mult cu pilaful..... =)) Dar nu eram sigura asupra modalitatii de preparare. :rolleyes:

#245 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 February 2012 - 08:37 PM

Eu ultimul pe care l-am avut l-am facut cu peste, amestecat cu o supa de peste si apoi cu minestrone.

#246 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 02 February 2012 - 11:04 PM

 Adriana, la 02 February 2012 - 08:37 PM, a spus:

Eu ultimul pe care l-am avut l-am facut cu peste, amestecat cu o supa de peste si apoi cu minestrone.

Ce fel de peste? Ori n-are importanta? :toothy9;

#247 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 February 2012 - 11:17 PM

Tre sa fie o chestie cu mult lichid ca sa absoarba si condimenta cous-cous-ul deci eu am facut o supa cu mai multe feluri de peste, fructe de mare si mult sos de rosii.

#248 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 02 February 2012 - 11:19 PM

 Adriana, la 02 February 2012 - 11:17 PM, a spus:

Tre sa fie o chestie cu mult lichid ca sa absoarba si condimenta cous-cous-ul deci eu am facut o supa cu mai multe feluri de peste, fructe de mare si mult sos de rosii.

Am inteles. Multumesc pentru informatii! :toothy9;

#249 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 03 February 2012 - 03:01 PM

Foxyy, pune si tu o poza cu couscousul, ca sa vad ce scrie pe eticheta.
În unele cazuri couscousul e prefiert, în care caz preparatia e simplificata :violent6:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#250 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 February 2012 - 03:03 PM

 Alexandru, la 03 February 2012 - 03:01 PM, a spus:

Foxyy, pune si tu o poza cu couscousul, ca sa vad ce scrie pe eticheta.
În unele cazuri couscousul e prefiert, în care caz preparatia e simplificata :unsure:

Pozez cand ajung acasa. :violent6:

#251 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 February 2012 - 09:02 PM

 Alexandru, la 03 February 2012 - 03:01 PM, a spus:

Foxyy, pune si tu o poza cu couscousul, ca sa vad ce scrie pe eticheta.
În unele cazuri couscousul e prefiert, în care caz preparatia e simplificata :)

Iote si punguta:

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-46-13282957161109.jpg

#252 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 03 February 2012 - 09:54 PM

Haules! Ala nu e couscous, ala e cușcuș. Adica un fel de spaghete taiate marunt. În Italia cred ca le zice "acini di pepe", adica boabe de piper.
Prin consecinta, se prepara ca spaghetele, prin fierbere în apa multa sarata, timp de sase minute (cum scrie pe eticheta), apoi se scurg bine.
De folosit se folosesc mai mult ca orezul fiert, cu un sos lînga o friptura, în salata, în supe, sau poti umple legume pe care le gratinezi cu unt, la cuptor.
Americanii fac cred si un o salata desert, cu fructe.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#253 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 February 2012 - 10:00 PM

 Alexandru, la 03 February 2012 - 09:54 PM, a spus:

Haules! Ala nu e couscous, ala e cușcuș. Adica un fel de spaghete taiate marunt.
Prin consecinta, se prepara ca spaghetele, prin fierbere în apa multa sarata, timp de sase minute (cum scrie pe eticheta), apoi se scurg bine.
De folosit se folosesc mai mult ca orezul fiert, cu un sos lînga o friptura, sau poti umple legume pe care le gratinezi cu unt, la cuptor.

Pai io ce-am intrebat:

 Foxyy, la 02 February 2012 - 01:21 PM, a spus:

Mi-a picat sub laboante o punga de cus-cus (parca 250 g). Cum sa-l gatesc? :toothy9;

Am zis clar de la-nceput ce si cum. =))
No, tre' sa ma gandesc cand si cum le-oi face. Multam de lamuriri! :study:

#254 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 03 February 2012 - 10:03 PM

 Foxyy, la 03 February 2012 - 10:00 PM, a spus:

 Alexandru, la 03 February 2012 - 09:54 PM, a spus:

Haules! Ala nu e couscous, ala e cușcuș. Adica un fel de spaghete taiate marunt.
Prin consecinta, se prepara ca spaghetele, prin fierbere în apa multa sarata, timp de sase minute (cum scrie pe eticheta), apoi se scurg bine.
De folosit se folosesc mai mult ca orezul fiert, cu un sos lînga o friptura, sau poti umple legume pe care le gratinezi cu unt, la cuptor.

Pai io ce-am intrebat:

 Foxyy, la 02 February 2012 - 01:21 PM, a spus:

Mi-a picat sub laboante o punga de cus-cus (parca 250 g). Cum sa-l gatesc? :toothy9;

Am zis clar de la-nceput ce si cum. =))
No, tre' sa ma gandesc cand si cum le-oi face. Multam de lamuriri! :study:


Scuzoaiele mele =))
Am înteles eu aiurea, fiind probabil cu gîndul la cous-cous =))
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#255 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 February 2012 - 11:46 PM

Pai noi nu gresiram, gresira aia de scrisera pe punguta de paste fainoase cu ou: cus-cus.

#256 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 04 February 2012 - 12:03 AM

Foxule.
Eu il fac cum spune Alexandru, calesc o ceapa si pun si cus-cus-ul. Le tin asa pana prinde o culoare pastele si apoi adaug apa si sare si il servesc cu o friptura.
Sau
O retete de a lui Nico pe care am facut-o de multe ori si astfel am reusit sa-o fac pe soata sa-i placa cus-cus-ul sau cous-cous-ul. :notworthy: Multumesc Nico :unsure:!

"calesc intai ceapa usor, adaug miezu de la vanata (daca am)si un strop de lamaie sa nu-si schimbe tare culoarea...pun si un pic de usturoi...cam un catel, si las la foc mic pana scade totul...sa nu mai fie lichid ...asa doar cat sa nu se arda...
apoi pun si patrunjel...dupa ce trag de pe foc, sare , piper...ce iti place...un pic de coriandru...si poti pune si cateva maslinute negre taiate asa ..nu prea mare , nu prea mic...sty tu...
apoi amestec totul cu cous-cous-ul, pe care l-am fiert in prealabil...umplu ardeii , stropesty un pic cu luei...de care ai...si la cuptor la foc f mare vreo 20 min"...e deliciu pregatit si asa.

#257 Useril este offline   sanda9977 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 07-February 11

Postat 06 February 2012 - 08:14 PM

Buna seara! Ma juta cineva cu (o reteta)un link pentru o indiana cu frisca :) si tort egiptean? Va multumesc!

#258 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 February 2012 - 11:38 PM

 sanda9977, la 06 February 2012 - 08:14 PM, a spus:

Buna seara! Ma juta cineva cu (o reteta)un link pentru o indiana cu frisca =)) si tort egiptean? Va multumesc!

Indienele cu frisca sunt aici.
Pentru tortul egiptean, mai tre' sa sapam.... Fetele au facut tortul cu pricina, dar nu a postat nimeni reteta. S-o fi gasind prin alte cercuri. :)

#259 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 07 February 2012 - 10:44 AM

Tortul il gasesti facut de Laura Sava si de Amalia, pe blogurile lor!
Cauta cu Gogu si le gasesti repede!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#260 Useril este offline   sanda9977 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 07-February 11

Postat 07 February 2012 - 08:25 PM

Multumesc mult pentru ajutor! Am nevoie de retetele astea pentru ziua sotului meu care e sambata!Va urmaresc de muuult timp pe aici, pe dincolo...peste tot,de prin 2005!Va admir, ma inspirati! ma ajutati sa prestez retete dulci...sarate! Mai greu cu scrisul si pozatul! (cu "papatul" ne descurcam). Va felicit si vreau sa stiti ca va port in sufletul meu mereu!

Arata acest topic


  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi