Caut o reteta! ...sau idei cum s-ar putea face ceea ce caut :D
#421
Postat 29 July 2017 - 12:16 AM
legumele și verdețurile, ies mai bine decît fierte. mie îmi plac crocante, nu moi tare
fasole verde, brocoli, conopidă, frunziș (spanac, rapini) din astea. le pun in vas acoperit, la unele pun un stop de apă, le țin intre 2-4 minute. depinde și de cantitate. un kg de fasole verde = 9 min
să nu faci ouă cu coajă că presiunea nu are cum scăpa și explodează
ai grijă cum scoți capacul de pe recipient că sunt aburi fierbinți și te poți opări.
sandwich cu pîine și brânză care se topește - pun totul pe pîine și bag cam 20 de secunde
mufin la microunde - făina, ou, lapte (ori alt lichid), cacao, praf de copt, le pun intr-o formă de silicon cam 2-3 minute. merge și în cană. cantități cam pentru 2-3 mufini, nu o tavă intreagă
PS să-l porți sănătoasă
#422
Postat 29 July 2017 - 06:56 AM
Cat despre oul intreg cu coaja am citit ca poate exploda ,dar ma intreb,daca pensulez cu putin ulei sau putin unt forma asta individuala de silicon si sparg un ou intreg acolo (ochi)iese?! oare la ce putere si cat timp sa-l las?! m-ar incanta tot pt. mine ca sa nu fie prajit in ulei...si deasemeni daca nu in forma de silicon poate s-ar face oul intr-o chifla scobita,sau intr-o rosie scobita pe post de cosulet sau in jumatate de ardei ca intr-o barcuta?! asi mai pune eu acolo un pic de branza topicioasa ,putina ceapa verde etc...dar cum spuneam nu stiu la ce putere si cat timp ...,cu capac?fara capac? si daca o iesi comestibil ...
#423
Postat 31 July 2017 - 10:37 AM
Cartofi copti, am un program de cartofi, doar setez greutatea, cam 7-8 minute.
Fac porumb fiert eu. Pun 2 stiuleti si ii pun la putere maxima cam 3 minute si se fac repede!
Fratele meu face vinete coapte pentru salata. Pune vinetele pe programul de legume si seteaza greutatea. Separat, coace pe aragaz o vanata sa aiba gustul de ars. Vinetele se fac cam in 9 minute. poti coace similar si ardei daca nu vrei sa mori de cald in bucatrie, dar iti recomand ca vinetele si ardeii sa le pui intr-o punga ca au tendinta sa mai bubuie. Eu ardeii ii fac numai pe aragaz ca-mi place arsura, dar daca ai o cantitate mare, merge sa te ajuti de MO.
Si orez fiert pentru orice ai nevoie, daca n-ai program separat, la putere maxima cam 8 minute dar mai amesteci din 2 in 2 minute si vezi. Este bun cand vrei sa faci orez cu ceva si il faci aproape de tot si doar il amesteci cu legume sau branza, ierburi, etc. Adica pe post de garnitura nu sa faci pilaf la MO!
Cam la asta il folosesc eu mai mult. Evident mereu la incalzit cate ceva care se poate prinde de ex. pilaful, ca tot am vb de el!
#424
Postat 31 July 2017 - 12:32 PM
Acum m-am intors de la cumparaturi de la kaufland si cora am achizitionat vase termorezistente cu capac prevazut cu orificiu anume pt. microunde si capac pt. microunde desta..
Nu o sa va vina sa credeti,dar am vb. aseara cu tanti Aurica de la Asau care desi se indreapta vertiginos spre varsta de 80 de ani,abea se intorsese de la o nunta si e doxa in materie de microunde ...ca au si vecinele,asa ca stia de capacul special de popcornul pt. microunde si mi-a spus ca atunci cand ne asteapta in vizita la inceputul lui septembrie are sa-mi dea cadou 2 vase mici de yena' sticla rezistenta la cald cu capac,care sigur merg in cuptorul cu microunde ca si ea le-a primit cadou dar cum ea are butelie si e singura nu-i convine sa aprinda cuptiorul'' doar pt. ea asa ca mi le cadoneaza cu mare drag ...despre ce baiguiam eu cu oul facut intreg la cuptor ,m-am documentat pe net,nexam cica nu merge,trebuie intzepat cu vf. de cutit galbenusul ca daca nu explodeaza...cand oi mai prinde curaj o sa incerg in caserola speciala cu capac daca tot o exploda macar sa explodeze acolo ..ma incanta ideea in schimb cu oul posat si omleta...(pt. mine ca nu-s prajite deci fara grasime)...http://www.libertate...de-video-922638 alaturi de niste legume...daca ma specializez poate o sa fac topic cu retete simple si rapide la microunde unde sa pun si dezastrele macar poate o fi de folos altcuiva
#425
Postat 31 July 2017 - 01:00 PM
Capacul e bun, orice nu e ciorba are tendinta sa stropeasca. EU STIU ca unii numai la carnati si mici de incalzit foloseau cuptoruuuul!
Orice leguma o poti face la MO de ex : broccoli, conopida, sfecla, etc., dar e bine sa ai totusi si capacul!
#426
Postat 31 July 2017 - 01:07 PM
#427
Postat 01 August 2017 - 09:04 AM
Pt. amiaza tot la cuptor incalzesc mamaliguta ramasa de ieri cu niste branza de oi si niste friptura rece ramasa tot de ieri,azi nu mai gatesc,ca se anunta canicula,asa ca reciclam resturile,tot cu ou si castraveciori murati reci de la frigider cu pepene murat ,eu nu mai aprind aragazul azi
#428
Postat 01 August 2017 - 10:12 AM
#429
Postat 01 August 2017 - 11:04 AM
zerda, la 01 August 2017 - 10:12 AM, a spus:
Daa!! am vazut si la popcorn,mai bine dau 3 min la putere maxima si stau cu ochii pe el si dau stopp cand nu prea mai sare
In continuare portie Ale',la 50 de sec. pus totul la gramada...outul e ok moale cat trebuie..
Si portie eu,doar ou branza mamaliguta,lipseste din poza pepenasul murat
#430
Postat 01 August 2017 - 06:32 PM
Bunee!!..
#431
Postat 01 August 2017 - 07:41 PM
Și eu fac mămăligă la MU.
Uite, ceva ce-am făcut eu: o roșie medie, curățată de miez, dată ușor cu sare. O tapetezi cu cașcaval pe interior, apoi cu șunculiță, kaizer, salam, ce vrei tu. Spargi un ou în chestia asta , pui olec de sare, piper, brânză rasă și-o bagi la cât ai făcut to ouăle-alea de ți-au plăcut!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#432
Postat 01 August 2017 - 07:53 PM
#433
Postat 24 March 2018 - 01:39 PM
era pe forum o reteta de-a lui Peter, rulada cu mascarpone, cred, si zmeura....
Am capiat cautand-o!
Va rog, daca va aduceti aminte pe unde era postati aici !
Multumesc !
#434
Postat 24 March 2018 - 09:46 PM
iulia nicoleta, la 24 March 2018 - 01:39 PM, a spus:
era pe forum o reteta de-a lui Peter, rulada cu mascarpone, cred, si zmeura....
Am capiat cautand-o!
Va rog, daca va aduceti aminte pe unde era postati aici !
Multumesc !
http://artaculinara.com/forums/topic/4940-rulada-cu-umplutura-de-quark-si-zmeura/
#436
Postat 25 March 2018 - 01:41 PM
iulia nicoleta, la 25 March 2018 - 01:31 PM, a spus:
Ma duc la topic sa postez !
Cu multa placere draga Iulia
Intradevar nu era trecuta la index la retete dulciuri in imagini,dar e pe pagina 2 daca o iei la puricat ca eu asa mai fac,cand nu gasesc ceva,o iau ''babeste'' sau intreb pe Gogu'(Google) cam asa> ''Rulada zmeura Peter forum arta culinara' ,si pun si ghilimeaua,si ma duce gogu' de manuta fix acolo nu o fi prea corect dar e practic,ca pana la urma rezultatul conteshte'' ..ma bucur daca ti-am fost de ajutor,deabea astept sa vad rezultatul,si cand mai faci bunatati sa mai treci sa ne spui si noua,chiar si fara poze
#437
Postat 25 March 2018 - 01:46 PM
Geany, la 25 March 2018 - 01:41 PM, a spus:
iulia nicoleta, la 25 March 2018 - 01:31 PM, a spus:
Ma duc la topic sa postez !
Cu multa placere draga Iulia
Intradevar nu era trecuta la index la retete dulciuri in imagini,dar e pe pagina 2 daca o iei la puricat ca eu asa mai fac,cand nu gasesc ceva,o iau ''babeste'' sau intreb pe Gogu'(Google) cam asa> ''Rulada zmeura Peter forum arta culinara' ,si pun si ghilimeaua,si ma duce gogu' de manuta fix acolo nu o fi prea corect dar e practic,ca pana la urma rezultatul conteshte'' ..ma bucur daca ti-am fost de ajutor,deabea astept sa vad rezultatul,si cand mai faci bunatati sa mai treci sa ne spui si noua,chiar si fara poze
Cred că Gogu era ocupat cu tine, că pe mine n-a vrut să mă ducă!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#438
Postat 25 March 2018 - 01:53 PM
zoazorel, la 25 March 2018 - 01:46 PM, a spus:
Cred că Gogu era ocupat cu tine, că pe mine n-a vrut să mă ducă!
No' asculta aici vulpe batrana,nu da prea multe relatii/detalii, ci doar cuvinte cheie si la urma cu ghilimeaua de rigoare(asta e tips pe care-l stiu de la nashul meu) si gogu te duce fix acolo de manuta...in cazul asta scrii asa'' rulada zmeura Peter forum arta culinara' ..si pui ghilimeaua..ia> https://www.google.r...1.0.5zbDzS12C20
Capito?!..nush' de ce dar functioneste!..
#440
Postat 20 September 2018 - 09:31 PM