Forum Culinar: Caut o reteta! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Caut o reteta! ...sau idei cum s-ar putea face ceea ce caut :D

#421 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 July 2017 - 12:16 AM

geany eu fac mamaliga numai la microunde, e gata in 8 minute, procedeul Mayei. am făcut și mămăligă cu brînză sau ouă in ea, a ieșit bine.
legumele și verdețurile, ies mai bine decît fierte. mie îmi plac crocante, nu moi tare
fasole verde, brocoli, conopidă, frunziș (spanac, rapini) din astea. le pun in vas acoperit, la unele pun un stop de apă, le țin intre 2-4 minute. depinde și de cantitate. un kg de fasole verde = 9 min
să nu faci ouă cu coajă că presiunea nu are cum scăpa și explodează
ai grijă cum scoți capacul de pe recipient că sunt aburi fierbinți și te poți opări.

sandwich cu pîine și brânză care se topește - pun totul pe pîine și bag cam 20 de secunde

mufin la microunde - făina, ou, lapte (ori alt lichid), cacao, praf de copt, le pun intr-o formă de silicon cam 2-3 minute. merge și în cană. cantități cam pentru 2-3 mufini, nu o tavă intreagă

PS să-l porți sănătoasă :occasion14:

#422 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 July 2017 - 06:56 AM

Merci mult draga Dex =)) asa am eu multe idei dar nu stiu la ce putere si cat timp sa las si daca o iesi,sendvisuri calde si-a facut Ale' singur ieri...de mai multe ori :D (dar bineinteles sub supravegherea mea,daca nu-s acasa sau langa el nu-l las sa-l folosesca singur inca,fiindca nu se stie niciodata,i-am explicat ca nu e voie cu metal inauntru,si vasul sa fie de sticla/ceramica,nu folie de aluminiu hartie etc)legume vreau si eu sa-mi fac pt. mine cand hunii mananca mancaruri pe care eu nu le pot manca din cauza de dieta :occasion14: ,ma incanta mult ideea cu cativa mufinshi facuti in forma individuala,intrucat Ale' e mare-mare fan si am forme individuale de silicon f. frumoase ( cadou de la Olguta :D ) dintrastea sunt..

Imagine atasata: monthly_07_2017/post-405-15013038825614.jpg

Cat despre oul intreg cu coaja am citit ca poate exploda ,dar ma intreb,daca pensulez cu putin ulei sau putin unt forma asta individuala de silicon si sparg un ou intreg acolo (ochi)iese?! oare la ce putere si cat timp sa-l las?! =)) m-ar incanta tot pt. mine ca sa nu fie prajit in ulei...si deasemeni daca nu in forma de silicon poate s-ar face oul intr-o chifla scobita,sau intr-o rosie scobita pe post de cosulet sau in jumatate de ardei ca intr-o barcuta?! asi mai pune eu acolo un pic de branza topicioasa ,putina ceapa verde etc...dar cum spuneam nu stiu la ce putere si cat timp ...,cu capac?fara capac? si daca o iesi comestibil ...

#423 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 31 July 2017 - 10:37 AM

In afara de incalzit orice iti doreste sufletul, eu mai fac mamaliga reteta lui Maya, sau topesc ciocolata pentru glazura de ciocolata, cred ca intre 10-15 secunde la putere maxima la mine, cand amesteci e numai buna,nu se lipeste nu se taie.
Cartofi copti, am un program de cartofi, doar setez greutatea, cam 7-8 minute.
Fac porumb fiert eu. Pun 2 stiuleti si ii pun la putere maxima cam 3 minute si se fac repede!
Fratele meu face vinete coapte pentru salata. Pune vinetele pe programul de legume si seteaza greutatea. Separat, coace pe aragaz o vanata sa aiba gustul de ars. Vinetele se fac cam in 9 minute. poti coace similar si ardei daca nu vrei sa mori de cald in bucatrie, dar iti recomand ca vinetele si ardeii sa le pui intr-o punga ca au tendinta sa mai bubuie. Eu ardeii ii fac numai pe aragaz ca-mi place arsura, dar daca ai o cantitate mare, merge sa te ajuti de MO.
Si orez fiert pentru orice ai nevoie, daca n-ai program separat, la putere maxima cam 8 minute dar mai amesteci din 2 in 2 minute si vezi. Este bun cand vrei sa faci orez cu ceva si il faci aproape de tot si doar il amesteci cu legume sau branza, ierburi, etc. Adica pe post de garnitura nu sa faci pilaf la MO!

Cam la asta il folosesc eu mai mult. Evident mereu la incalzit cate ceva care se poate prinde de ex. pilaful, ca tot am vb de el!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#424 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 July 2017 - 12:32 PM

Multumesc din suflet pt. raspuns draga Ioana(Zerda) :occasion14: :D ...

Acum m-am intors de la cumparaturi de la kaufland si cora am achizitionat vase termorezistente cu capac prevazut cu orificiu anume pt. microunde si capac pt. microunde desta..

Imagine atasata: monthly_07_2017/post-405-15014963027123.jpg

Nu o sa va vina sa credeti,dar am vb. aseara cu tanti Aurica de la Asau care desi se indreapta vertiginos spre varsta de 80 de ani,abea se intorsese de la o nunta si e doxa in materie de microunde =)) ...ca au si vecinele,asa ca stia de capacul special de popcornul pt. microunde si mi-a spus ca atunci cand ne asteapta in vizita la inceputul lui septembrie are sa-mi dea cadou 2 vase mici de yena' sticla rezistenta la cald cu capac,care sigur merg in cuptorul cu microunde ca si ea le-a primit cadou dar cum ea are butelie si e singura nu-i convine sa aprinda cuptiorul'' doar pt. ea asa ca mi le cadoneaza cu mare drag =)) ...despre ce baiguiam eu cu oul facut intreg la cuptor ,m-am documentat pe net,nexam cica nu merge,trebuie intzepat cu vf. de cutit galbenusul ca daca nu explodeaza...cand oi mai prinde curaj o sa incerg in caserola speciala cu capac daca tot o exploda macar sa explodeze acolo ..ma incanta ideea in schimb cu oul posat si omleta...(pt. mine ca nu-s prajite deci fara grasime)...http://www.libertate...de-video-922638 alaturi de niste legume...daca ma specializez poate o sa fac topic cu retete simple si rapide la microunde unde sa pun si dezastrele macar poate o fi de folos altcuiva :D

#425 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 31 July 2017 - 01:00 PM

Eu la popcorn iau numai din alea gata in punga de la chio sau mai sunt unele la Profi, dar nu stiu cum le cheama unguresti ceva. Pe ele scrie clar cat sa le lasi, cum sa pui punga si oricum ideea e sa nu mai auzi ca tzopaie in punga! Altfel, eu prefer sa le fac pe aragaz, popcornurile, ca nu ia o mie de ani!

Capacul e bun, orice nu e ciorba are tendinta sa stropeasca. EU STIU ca unii numai la carnati si mici de incalzit foloseau cuptoruuuul!

Orice leguma o poti face la MO de ex : broccoli, conopida, sfecla, etc., dar e bine sa ai totusi si capacul!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#426 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 July 2017 - 01:07 PM

Daa!! sincer aia cu legumele cum a zis si Dex ma incanta pe mine la maxim,despre stropit prin cuptor am citit pe net ca tot ce e cu sos de rosii e groaznic :D popcorn tot cio si noi :occasion14: acum i-am facut lui Ale' si a iesit cu ea pe sala sa serveasca,copii,dar i-au alungat vecinii ca ce-i drept in acelasi timp bateau si mingea,asa ca aveau dreptate oamenii,copii au loc afara nici o problema =)) ,in rest Ale si cel mare sunt mare fani senvisuri calde si batonase umplute aka,taiate si pus inauntru salam sau mezelicuri,cascaval sa se topeasca si kechup =))

#427 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 August 2017 - 09:04 AM

Deci,cum ma stiti incapatanata ,si eu tre' sa incerc sa vad ce si cum..experimente :D ...am uns caserola pt. microunde cu un strop de unt (de fapt am uns direct cu hartia ambalaj de la unt),am pus oul spart inauntru,sarat piperat si intepat cu vf. de cutit si in albus si in galbenus ca cica altfel explodeaza,i-am pus capacul special cu gaura ca sa iasa aburul pe principiul,bah' daca o exploda oul macar sa explodeze acolo inauntru...nu a explodat nimik =)) ,l-am lasat 1 min. la puterea maxima a cuptorului meu de 800 de wattz ,mentiune ,data viitoare fie micsorez puterea la 600 fie micsorez timpul la 40 de sec. in loc de un min. poate iese mai moale...avantaj ca se face rapid si nu e prajit in grasime,sigur merge si intr-o rosie scobita cosulet,ardei taiat in juma pe post de barcuta,chifla scobita,mai pun eu acolo niste branza ,ceapa verde ,da ideea e ca merge se poate :occasion14:

Imagine atasata: monthly_08_2017/post-405-15015710060643.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2017/post-405-15015710152239.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2017/post-405-15015710247014.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2017/post-405-15015710354773.jpg

Pt. amiaza tot la cuptor incalzesc mamaliguta ramasa de ieri cu niste branza de oi si niste friptura rece ramasa tot de ieri,azi nu mai gatesc,ca se anunta canicula,asa ca reciclam resturile,tot cu ou si castraveciori murati reci de la frigider cu pepene murat ,eu nu mai aprind aragazul azi =))

#428 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 01 August 2017 - 10:12 AM

Al meu are 30 secunde intervalul, dar eu, de exemplu la ciocolata topita sau ou, opresc inainte, nu e problema, cand deschid usa, se opreste automat! O sa inveti tu la cat sa opresti dupa gustul tau!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#429 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 August 2017 - 11:04 AM

Vezi postareazerda, la 01 August 2017 - 10:12 AM, a spus:

Al meu are 30 secunde intervalul, dar eu, de exemplu la ciocolata topita sau ou, opresc inainte, nu e problema, cand deschid usa, se opreste automat! O sa inveti tu la cat sa opresti dupa gustul tau!

Daa!! am vazut si la popcorn,mai bine dau 3 min la putere maxima si stau cu ochii pe el si dau stopp cand nu prea mai sare :occasion14:


In continuare portie Ale',la 50 de sec. pus totul la gramada...outul e ok moale cat trebuie..

Imagine atasata: monthly_08_2017/post-405-15015781814116.jpg


Si portie eu,doar ou branza mamaliguta,lipseste din poza pepenasul murat =))

Imagine atasata: monthly_08_2017/post-405-15015782221361.jpg

#430 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 August 2017 - 06:32 PM

Continui =)) ...Merci Dex,aveam in frigider un paharel de iaurtel danone de caise inceput ,am pus un ou,l-am batut cu telul cu un praf de sare,paharutul de iaurtel,1/3 paharut de ulei,1/2 paharut de zahar,1 paharut cu vf, de faina si 1/3 lingurita praf de copt,cativa stropi de esenta de vanilie,am pus in forma de silicon si rochita de hartie,poate nu mai era necesar,o patratica de ciocolata in cap,si le-am pus in caserola pt. microunde cu capac special prevazut cu orificiu ca sa iasa aburul si am lasat pe putere maxima(800)3 min,apoi descoperit inca 1 minut...

Imagine atasata: monthly_08_2017/post-405-15016049987024.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2017/post-405-15016049911319.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2017/post-405-15016049838144.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2017/post-405-15016049741547.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2017/post-405-1501604963483.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2017/post-405-15016049549989.jpg

Bunee!!.. :occasion14:

#431 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 01 August 2017 - 07:41 PM

Woow, Geanny, să-l stăpânești sănătoasă și cu folos!Dar să știi că oul spart nu-i musai să-l înțepi!
Și eu fac mămăligă la MU.

Uite, ceva ce-am făcut eu: o roșie medie, curățată de miez, dată ușor cu sare. O tapetezi cu cașcaval pe interior, apoi cu șunculiță, kaizer, salam, ce vrei tu. Spargi un ou în chestia asta , pui olec de sare, piper, brânză rasă și-o bagi la cât ai făcut to ouăle-alea de ți-au plăcut!
Imagine postataImagine postataImagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#432 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 August 2017 - 07:53 PM

Merci mult Zuzule',aia cu rosia scobita si umpluta e urmatoarea pe lista mea :occasion14: =)) ...despre ou ca trebuie intepat ca daca nu explodeaza am citit pe net =))

#433 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 24 March 2018 - 01:39 PM

Buna ziua la lume,
era pe forum o reteta de-a lui Peter, rulada cu mascarpone, cred, si zmeura....
Am capiat cautand-o!
Va rog, daca va aduceti aminte pe unde era postati aici !
Multumesc !Imagine postata

#434 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 March 2018 - 09:46 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 24 March 2018 - 01:39 PM, a spus:

Buna ziua la lume,
era pe forum o reteta de-a lui Peter, rulada cu mascarpone, cred, si zmeura....
Am capiat cautand-o!
Va rog, daca va aduceti aminte pe unde era postati aici !
Multumesc !Imagine postata

http://artaculinara.com/forums/topic/4940-rulada-cu-umplutura-de-quark-si-zmeura/

#435 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 25 March 2018 - 01:31 PM

Multumesc mult,Geany !Imagine postata
Ma duc la topic sa postez !

#436 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 March 2018 - 01:41 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 25 March 2018 - 01:31 PM, a spus:

Multumesc mult,Geany !Imagine postata
Ma duc la topic sa postez !

Cu multa placere draga Iulia :tongue3: =))

Intradevar nu era trecuta la index la retete dulciuri in imagini,dar e pe pagina 2 daca o iei la puricat ca eu asa mai fac,cand nu gasesc ceva,o iau ''babeste'' :drool: sau intreb pe Gogu'(Google) cam asa> ''Rulada zmeura Peter forum arta culinara' ,si pun si ghilimeaua,si ma duce gogu' de manuta fix acolo =)) nu o fi prea corect dar e practic,ca pana la urma rezultatul conteshte'' =)) ..ma bucur daca ti-am fost de ajutor,deabea astept sa vad rezultatul,si cand mai faci bunatati sa mai treci sa ne spui si noua,chiar si fara poze :drool: :-*

#437 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 25 March 2018 - 01:46 PM

Vezi postareaGeany, la 25 March 2018 - 01:41 PM, a spus:

Vezi postareaiulia nicoleta, la 25 March 2018 - 01:31 PM, a spus:

Multumesc mult,Geany !Imagine postata
Ma duc la topic sa postez !

Cu multa placere draga Iulia :tongue3: =))

Intradevar nu era trecuta la index la retete dulciuri in imagini,dar e pe pagina 2 daca o iei la puricat ca eu asa mai fac,cand nu gasesc ceva,o iau ''babeste'' :drool: sau intreb pe Gogu'(Google) cam asa> ''Rulada zmeura Peter forum arta culinara' ,si pun si ghilimeaua,si ma duce gogu' de manuta fix acolo =)) nu o fi prea corect dar e practic,ca pana la urma rezultatul conteshte'' =)) ..ma bucur daca ti-am fost de ajutor,deabea astept sa vad rezultatul,si cand mai faci bunatati sa mai treci sa ne spui si noua,chiar si fara poze :drool: :-*


Cred că Gogu era ocupat cu tine, că pe mine n-a vrut să mă ducă!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#438 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 March 2018 - 01:53 PM

Vezi postareazoazorel, la 25 March 2018 - 01:46 PM, a spus:



Cred că Gogu era ocupat cu tine, că pe mine n-a vrut să mă ducă!Imagine postata


:tongue3: No' asculta aici vulpe batrana,nu da prea multe relatii/detalii, ci doar cuvinte cheie si la urma cu ghilimeaua de rigoare(asta e tips pe care-l stiu de la nashul meu) si gogu te duce fix acolo de manuta...in cazul asta scrii asa'' rulada zmeura Peter forum arta culinara' ..si pui ghilimeaua..ia> https://www.google.r...1.0.5zbDzS12C20

Capito?!..nush' de ce dar functioneste!..

#439 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 September 2018 - 07:16 PM

Cineva coace la microunde vinetele intregi? daca da cum?

#440 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 20 September 2018 - 09:31 PM

Nici m?car la cuptorul obi?nuit nu le coc, le-am copt o singur? dat? ?i am regretat timpul pierdut, chiar dac? a fost o secund? mai comod dec?t pe foc, gustul a l?sat mult de dorit. B?nuiesc c? le pui ?ntr-un castron ?i le acoperi cu un capac, s? nu se ?mpr??tie ?n tot cuptorul c?nd or exploda :lol:

Arata acest topic


  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

16 useri citesc topicul
0 membri, 16 vizitatori, 0 utilizatori anonimi