Caut o reteta! ...sau idei cum s-ar putea face ceea ce caut :D
#461
Postat 14 December 2018 - 12:50 AM
metoda stir fry - tai legumele fâșii, broccoli, morcovi, ceapă, ceapă verde (pentru decorat, dar o poti frige si pe ea), ardei, fasole verde, telina apio, varză nappa. din astea, ardei iute, usturoi,
le frigi rapid, in ulei foarte fierbinte pînă se inmoaie. dacă ai tăieței care se fierb separat, inainte să îi unești, pui sos de soia peste legume (2-3 linguri) și ginger ras (cam 1-2 cm de radacina, la praf nu știu cât) și amesteci 1-2 minute. dacă vrei mai mult sos poți pune un pic de supă or vin/sherry. dacă e prea lichid adaugi zeamil
legumele trebuie să fie crocante nu fleașcă
#462
Postat 14 December 2018 - 01:07 AM
#464
Postat 14 December 2018 - 10:36 AM
#465
Postat 14 December 2018 - 11:16 AM
#466
Postat 14 December 2018 - 02:51 PM
Adriana, la 14 December 2018 - 11:16 AM, a spus:
Cam asa, cat sa acopere fundul tigaii, sosul se formeaza din picutul asta de ulei si sosul de soia pe care il adaugi la final. Cum am zis, eu folosesc ulei de susan la chestia asta pentru ca amestecul de arome de susan=usturoi-ginger mi se pare tot shpilul. Ah, grija cu sosul de soia ca dupa cum stiti e foarte sarat.
#467
Postat 14 December 2018 - 03:46 PM
mersi frumos
pornesc in cautarea uleiului de susan
apropo, voi cei care folositi uleiuri dintr-astea mai ciudate (adica nu floarea soarelui sau masline) cum le tineti, in frigider?
ca eu tot le cumpar, le uit acolo sau le folosesc de 2-3 ori dupa care le arunc ca sint rincede
#468
Postat 14 December 2018 - 04:40 PM
Adriana, la 14 December 2018 - 03:46 PM, a spus:
mersi frumos
pornesc in cautarea uleiului de susan
apropo, voi cei care folositi uleiuri dintr-astea mai ciudate (adica nu floarea soarelui sau masline) cum le tineti, in frigider?
ca eu tot le cumpar, le uit acolo sau le folosesc de 2-3 ori dupa care le arunc ca sint rincede
Cu mare placere . Eu nu tin uleiul de susan la frigider dar asta vine la sticlute mici de obicei si noi gatim destul de mult chinezeste asa ca nu apuca sa rancezeasca.
Geany, porc cu alune nu am gatit si nici nu cred ca am mancat la restaurant sau poate nu-mi amintesc ? , dar am mancat si gatit pui cu alune (arahide).
#469
Postat 15 December 2018 - 12:20 PM
Caseta primita cadou din Cehia de la baiatul meu cel mare,contine asa usturoi salbatic dezhidratat,ghimbir idem,fasii de cilli,ulei infuzat cu ardei iute,sos de soya,descoperii ca in plicul de condimente de vin fiert am cardamon si anason stelat..
,cumparai paste din orez piept de pui si amestec de legume congelate pt. mancare chinezeasca dar am si proaspete deci la treaabbaa!! revin cu impresii ... (curry urmeaza zilele aviatoare pt. orez cu curry)
#471
Postat 15 December 2018 - 02:12 PM
#472
Postat 15 December 2018 - 11:21 PM
black_cat, la 14 December 2018 - 04:40 PM, a spus:
Adriana, la 14 December 2018 - 03:46 PM, a spus:
mersi frumos
pornesc in cautarea uleiului de susan
apropo, voi cei care folositi uleiuri dintr-astea mai ciudate (adica nu floarea soarelui sau masline) cum le tineti, in frigider?
ca eu tot le cumpar, le uit acolo sau le folosesc de 2-3 ori dupa care le arunc ca sint rincede
Cu mare placere . Eu nu tin uleiul de susan la frigider dar asta vine la sticlute mici de obicei si noi gatim destul de mult chinezeste asa ca nu apuca sa rancezeasca.
Geany, porc cu alune nu am gatit si nici nu cred ca am mancat la restaurant sau poate nu-mi amintesc ? , dar am mancat si gatit pui cu alune (arahide).
Blaky te rog cand ai timp imi spui despre puiul cu arahide?!
#474
Postat 16 December 2018 - 08:46 AM
Dexter, la 16 December 2018 - 02:04 AM, a spus:
Pui cu alune are Foaxa pe forum, dacă cauți Kung Pao o găsești.
ia și link kung pao
sigura modificare ar fi că la origine nu se face cu alune caju și cu arahide
Ooo merci mult Dex! alune caju oricum nu aveam,arahide sunt peste tot ,eu l-am mancat in varianta porc cu arahide,dar e acelasi proces tehnologic,eu nu stiam in ce moment sa adaug arahidele,acum m-am lamurit,deci trebuie lasate si ele un timp la tigaie cu legumele,nu chiar la final...
#475
Postat 16 December 2018 - 12:40 PM
Servit alaturi de orez cu curry
Nu-s eu prea maestra la poznat'
Servit si o salatica cu sos de iaurt si grisine
Merci mult tuturor de indicatii pretioase
Imagini atasate
#476
Postat 21 December 2018 - 02:34 PM
#477
Postat 21 December 2018 - 05:18 PM
Geany, la 21 December 2018 - 02:34 PM, a spus:
Geany fix de dilema asta m-am lovit si eu anul asta si cred ca ama citit aceleasi comentarii pe net, alea cu ciorba =D. Insa eu imi aduc aminte sigur ca mama mea - eu sint tot de pe langa Bacau- punea ceapa si morcov si boabe de piper. Si mujdei, desigur. De foi de dafin nu stiu .
#478
Postat 21 December 2018 - 05:46 PM
black_cat, la 21 December 2018 - 05:18 PM, a spus:
Geany, la 21 December 2018 - 02:34 PM, a spus:
Geany fix de dilema asta m-am lovit si eu anul asta si cred ca ama citit aceleasi comentarii pe net, alea cu ciorba =D. Insa eu imi aduc aminte sigur ca mama mea - eu sint tot de pe langa Bacau- punea ceapa si morcov si boabe de piper. Si mujdei, desigur. De foi de dafin nu stiu .
Paii nici eu foi de dafin nu puneam aia cu'' NU ciorba'' puneau
#479
Postat 21 December 2018 - 10:23 PM
#480
Postat 22 December 2018 - 03:07 AM
Geany, la 21 December 2018 - 10:23 PM, a spus:
Am citit si in Sanda Marin si acolo zice tot asa carne, sare si usturoi. Deci domnul Geany stie bine. Asa o sa fac si eu de acum- bine de acum pana uit iarasi hehehe .