moatza, la 13 December 2019 - 04:37 PM, a spus:
Carmella, la 13 December 2019 - 04:22 PM, a spus:
moatza, la 13 December 2019 - 03:16 PM, a spus:
Io cred ca-s gresita, nu-mi amintesc sa-mi fi fost vreodata pofta de ciorba🤔
Chiar că ești
și nu-ți plac nici găluștele cu prune...
ciorbe mai mananc,
cf nutritionistilor e cel mai complet fel de mancare, dar galuste, de orice fel, nu pot.
plus ca nici pastele nu-mi plac.
O fi...dar mie borsul, desi imi place maxim, ori , sa zicem, supa de galuste, imi da bolboroseala la stomac si dupa aia foame
Cum zicea si Geany la ce gatim azi , gusturile se schimba cu timpul. la fel si digestia, enzimele si flora intestinala, etc. De exemplu, cand eram copil eram inebunita dupa compot de visine culese de la bunica, asa mai acrisor. Cand nu era sezonul visinelor, ma opream la mama la Big dupa ore si asta imi alegeam de la raft. Plus zmeurata, daca mai stiti de ea. Mere mancam la greu iarna, le puneau ai mei invelite in ziar, fiecare mar, ca sa tina mai mult.
Ca adult am avut o perioada cand nu ma puteam atinge de mere, ca reactionam alergic, plus dureri de stomac, ma lua foamea dupa ele. Mancam banane. Acum este taman pe dos, daca mananc o banana, asa ca bag mere la greuceanu. Nu ma atrag citricele, subtropicalele si tropicalele deloc. Mere, struguri si nuci. Am luat in schimb mai ieri niste clementine si o portocala ca mi se parea aratoasa. Clementinele .. groaznice la gust, portocala mortala, desi aia e mai acida, mai acrisoara decat clementinele, de regula. Cine stie de unde vin, in ce conditii au fost cultivate, tratate, transportate, depozitate. Nici nu vreau sa stiu.
Asa ca, traiasca produsele locale.
Unul din lucrurile fantastice in Germania este ca ei intr-adevar se straduiesc maxim sa excluda substante toxice, sa cultive curat, e foarte mare propaganda aici. In zona, cam la 50 de km este areal agricol pentru mere, cartofi, varza, telina, conopida, brocoli si vara capsuni, campuri intregi. Merele sunt ionatane, parfumate si acrisoare la gust. Eh, din alea daca mananc nu am nici pe naiba.