Forum Culinar: Caut o reteta! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Caut o reteta! ...sau idei cum s-ar putea face ceea ce caut :D

#561 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 December 2019 - 07:47 PM

Vezi postareaclau_ash, la 18 December 2019 - 07:00 AM, a spus:

Deci m-a apucat curiozitatea ca si eu jmi amintesc ca mama se folosea de cuvantul mizerabil la ceva foarte murdar. Asa ca am cautat pe net si surpriza, nu e legat de cuvantul murdar 😞.

Mai jos ce am gasit:

mizerabil, ~ă [At: HELIADE, O. I, 386 / Pl: ~i, ~e / E: fr misérable] 1-4 smf, a (Om) care se află într-o stare (materială sau) morală vrednică de plâns, jalnică, nenorocită Si: (liv) mizer, (înv) mișel, (îvr) mesericos. 5 a Care denotă o situație foarte proastă, vrednică de plâns Si: (liv) mizer. 6 a Cu aspect urât, sărac, în stare proastă Si: sărac, sărăcăcios.7 a Neînsemnat, neglijabil ca proporții, ca valoare. 8-9 a, av (Care este) de calitate foarte proastă. 10-11 smf, a (Om) ticălos.

sursa: MDA2 (2010) adăugată de blaurb. acțiuni

MIZERÁBIL, -Ă, mizerabili, -e, adj., s. m. și f.1. Adj., s. m. și f. (Om) ticălos, nemernic, infam. 2. Adj. Lipsit de (orice) valoare, de însemnătate; de calitate foarte proastă. 3.Adj. Care se află într-o stare foarte proastă, vrednică de plâns; nenorocit, jalnic. ♦ Care denotă o situație foarte proastă; cu aspect urât, sărăcăcios. – Din fr. misérable.

sursa: DEX '09 (2009) adăugată de LauraGellner acțiuni +1 definiție identică

MIZERÁBIL, -Ă, mizerabili, -e, adj. 1. (Despre persoane) Vrednic de dispreț, ticălos, mîrșav, nemernic. Toți au ceva comun, prin care sînt și mizerabili și ridicoli și acel ceva este liberalismul lor, sau noua stare de suflet datorită liberalismului romîn. IBRĂILEANU, SP. CR. 233. ◊ (Substantivat) Tu ești răspunzător de moartea mătușe-mi, nemernicule!... în genunchi, mizerabile!DUMITRIU, B. F. 140. Și aș avea plăcere nespusă să le trag și eu cîte o palmă la toți mizerabilii ăștia. MIRONESCU, S. A. 25. Ce! a cutezat? mizerabilul! CARAGIALE, O. I 110. ♦ Fig. Aspru, rău. Dar cînd știu c-o să vă-nghețe Iarna mizerabilă, Mă cuprinde o tristețe Iremediabilă. TOPÎRCEANU, S. A. 70. 2. (Despre lucruri etc.) Lipsit de valoare, prost făcut; în stare proastă, neîngrijit. Teza d-tale... este mizerabilă. SEBASTIAN, T. 212, Versurile ce scrii sînt rele, – ce zic rele? ele sînt mizerabile. MACEDONSKI, O. III 112. Intrăm în micul și mizerabilul port. BOLINTINEANU, O. 291. 3. (Franțuzism rar; despre persoane) Care se află într-o stare nenorocită, care inspiră milă, care este vrednic de plîns; lamentabil, jalnic. Voi care-ați cunoscut-o...Recunoașteți-o, dacă puteți, în mizerabila birtășiță de lîngă «Biserica Neagră». MACEDONSKI, O. II 411.

sursa: DLRLC (1955-1957)


M-ar interesa de unde sunt exemplele astea. Informatia de unde sunte preluate citatele este incompleta. Banuiesc ca citatul cu "matuse-mi" (pe care eu nu l-am intalnit niciodata in forma asta in nici o opera literara) e preluat dintr-un roman...cine e B.R. habar nu am, ce editie, unde a fost publicat si anul publicatiei lipsesc, asadar foarte suspecta sursa. Vad acolo si "Iarna" scris cu litera mare in mijlocul propozitiei si mai era un adjectiv scris tot asa, care acum imi scapa.
Sfatul meu prietenesc: renuntati la sursa asta :rolleyes:


Vezi postareamoatza, la 18 December 2019 - 07:09 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 18 December 2019 - 04:07 PM, a spus:

Mainile tale sunt mizerabile pentru ca s-au umplut de chestia dovleacului


buey, si tocmai stabilisem c-avem artiste speciale printre noi! :rolleyes:

astept sucitoare si cratite sa zboare printre noi!
io am taiat-o!



Neaaah, nici vorba. Eu nu-mi apar limba cu sucitoru, clar Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#562 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 December 2019 - 07:53 PM

Vezi postareaDexter, la 18 December 2019 - 07:43 PM, a spus:

de-aia nu-mi prea place mie dovleacu', e o leguma foarte nesimtită și te umple de chestii Imagine postata Imagine postata


Si totusi, nu precum un peste Imagine postata
Fara gluma, cum curatati pestele, ca eu gasesc solzi lipiti pe unde nici nu-mi trece prin minte (dar voua sigur! Imagine postata) si la o luna dupa ce l-am curatat si consumat. Asta mi se pare ca face cea mai mare mizerie, apoi copt ardei si vinete la cuptor, iuuuuuuu. Numai cand imi aduc aminte de kilogramele fara numar pe care trebuia sa le fac cu mama pentru zacusca si zbura pielita aia neagra, funigine deja peste tot cand treceai mai cu elan pe langa ele...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#563 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 December 2019 - 08:18 PM

Of, era vorba de dovlecei nu de dovleac, deloc nu sunteți atente😂

#564 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 18 December 2019 - 09:45 PM

Eu folosesc "mizerabil" la chestii murdare, cel mai murdar e aragazul, mereu :rolleyes: eu îl spăl, dar imediat dup-aia prăjesc ceva și devine la fel ca înainte. Mai mizerabil ca curățatul vinetelor și a ardeilor mi se pare frămîntatul aluaturilor, pot să fac lucruri mai delicate cum e curățatul mațelor, stomacelor de animale, dar să nu bag mîna în aluat. Și să nu mă pui să omor peștele care încă respiră sau, mai rău, mișcă 😳
Peștele la care îi sar solzii îl bag sub apă, adică umplu chiuveta pe jumătate cu apă și îl răzui pe dedesubtul apei, altfel sînt solzi peste tot.

#565 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 December 2019 - 10:32 PM

asa, si pana la urma, ce reteta cautam noi pe topicu' asta? :rolleyes:

#566 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 December 2019 - 10:45 PM

Vezi postareamoatza, la 18 December 2019 - 10:32 PM, a spus:

asa, si pana la urma, ce reteta cautam noi pe topicu' asta? :rolleyes:

reteta de ciorba
sau de gulas
sau de cartofi cu sos alb
cine-o mai sti :rolleyes:
important e ca ne simtim bine impreuna :lol:
am vrut sa scriu ca stam bine da' sigur vine Dexter sa ma traga de minecuta ^_^

#567 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 944
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 19 December 2019 - 06:36 AM

Cartofii aia cu sos alb au iesi nemaipomenit,sa ca repet reteta azi :rolleyes:

#568 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 December 2019 - 12:01 PM

Vezi postareaCarmella, la 18 December 2019 - 09:45 PM, a spus:

Eu folosesc "mizerabil" la chestii murdare, cel mai murdar e aragazul, mereu :rolleyes: eu îl spăl, dar imediat dup-aia prăjesc ceva și devine la fel ca înainte. Mai mizerabil ca curățatul vinetelor și a ardeilor mi se pare frămîntatul aluaturilor, pot să fac lucruri mai delicate cum e curățatul mațelor, stomacelor de animale, dar să nu bag mîna în aluat. Și să nu mă pui să omor peștele care încă respiră sau, mai rău, mișcă 😳
Peștele la care îi sar solzii îl bag sub apă, adică umplu chiuveta pe jumătate cu apă și îl răzui pe dedesubtul apei, altfel sînt solzi peste tot.


Bagat la cap! Chiar ca e smart asta! Doar ca trebuie sa iau o sita mai deasa pentru scurgere ca altfel se duc solzii pe teava cand dau drumul la apa sa se scurga si am imbulinat-o. Eu il tineam in punga si curatam in punga, cum ar veni, dar tot sar peste tot.

Vezi postareamoatza, la 18 December 2019 - 10:32 PM, a spus:

asa, si pana la urma, ce reteta cautam noi pe topicu' asta? :rolleyes:


In nici un caz una mizerabila Imagine postata


Vezi postareaclau_ash, la 19 December 2019 - 06:36 AM, a spus:

Cartofii aia cu sos alb au iesi nemaipomenit,sa ca repet reteta azi :lol:


Misto, abia astept sa-i fac si eu! Si mai are si Geany o reteta de cartofi cu lapte si patrunjel , mama ce buna e si aia!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#569 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 944
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 19 December 2019 - 01:37 PM

Am facut cartofii de dimi, dar azi am avut un amestec de carne de vita cu grasime de oaie ca azi fac carnati, asa ca mirosul a fost f mishto da' n-am apucat sa gust. Sotu zice ca au iesit bine

Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 19 December 2019 - 01:38 PM


#570 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 January 2020 - 02:39 PM

Fete, avem cumva reteta de nuci umplute, alea clasice, comuniste, cu crema cu cacao si rom?
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#571 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 27 January 2020 - 05:04 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 27 January 2020 - 02:39 PM, a spus:

Fete, avem cumva reteta de nuci umplute, alea clasice, comuniste, cu crema cu cacao si rom?
Multumesc mult pentru raspunsuri!


Uite o rețetă aici dacă nu avem.

https://ciprianmunte...opilariei-mele/

#572 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 January 2020 - 08:18 PM

Sar'na! Astea is cu crema de vanilie, vad.

Am cautat pe net si am gasit pe asta, cred ca asta e aia clasica. Am mai facut si eu in trecut si nush ce am facut cu reteta, fir-ar sa fie.

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#573 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 27 January 2020 - 08:59 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 27 January 2020 - 08:18 PM, a spus:

Sar'na! Astea is cu crema de vanilie, vad.

Am cautat pe net si am gasit pe asta, cred ca asta e aia clasica. Am mai facut si eu in trecut si nush ce am facut cu reteta, fir-ar sa fie.



A! Am citit în dungă :rolleyes:

#574 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 26 February 2020 - 12:03 PM

Gagici, help! Am niste limba de miel, pe care as vrea sa o fac o salata . Dar: se curata de pielita ca si limba de porc/vaca? Aveti idee?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#575 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 26 February 2020 - 01:16 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 26 February 2020 - 12:03 PM, a spus:

Gagici, help! Am niste limba de miel, pe care as vrea sa o fac o salata . Dar: se curata de pielita ca si limba de porc/vaca? Aveti idee?


Da, intai opărești limba, o cureți apoi o fierbi și o folosesti in ce preparat vrei tu! 😘

#576 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 26 February 2020 - 06:21 PM

Alles klar, sa traiti! Sar'na pentru raspuns, draga mea!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#577 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 April 2020 - 11:05 PM

Vezi postareaGeany, la 05 November 2010 - 02:32 PM, a spus:

Va rog si eu sa-mi dati o reteta de dulceata de ceapa ,sa-mi iasa vreo 3-4 borcanele de 400 de gr.,daca a fost deja postat si nu am vazut eu vreau si eu un link. va rog frumos,si mai intrebasem eu pe undeva,dar nu m-am lamurit,am mancat in Italia la restaurantul chinezesc si in afara de oliviera (cu ulei, otet ,sare si piper)aduceau la masa si un borcanas mic,cu ardei iute rosu maruntit grosolan in ulei(dar nu stiu daca nu continea si miere sau altceva)era f. picant,picuram pe rizo alla cantoneze,doar 2-3 stropi,si era bestial,asi vrea sa-mi fac si eu un pic,dar nu stiu daca se folosesc ardei iuti rosii cruzi sau uscati si nici cum se face ,daca stie cineva despre ce vb.si de reteta rog frumos sa ma lumineze si pe mine ce si cum :rolleyes:

Aici am gasit si reteta uleiului picant de care intrebasem :crying: https://www.facebook...V2uTPeP_yIHdRcM...aici https://www.artaculi...ta/page__st__20

#578 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 13 April 2020 - 03:36 PM

Ziua buna. Sper ca sunteti toti sanatosi.
Caut o reteta de budinca sau flan,sformato ori sufle de spanac. Am pierdut-o si nu o mai gasesc. Stiu ca era facuta in vase ramekins.

#579 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 April 2020 - 09:27 PM

Eu am gasit asta ...https://www.artaculi...an-in-3-culori/ :occasion15:

#580 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 April 2020 - 11:34 PM

Vezi postareayoyo, la 13 April 2020 - 03:36 PM, a spus:

Ziua buna. Sper ca sunteti toti sanatosi.
Caut o reteta de budinca sau flan,sformato ori sufle de spanac. Am pierdut-o si nu o mai gasesc. Stiu ca era facuta in vase ramekins.

yoyo eu pentru orice flan folosesc cantitatile astea
200 de gr de produs copt, in cazul tau spanac fiert
200 ml smintina lichida
2 oua

Arata acest topic


  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi