Forum Culinar: Caut o reteta! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 32 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Caut o reteta! ...sau idei cum s-ar putea face ceea ce caut :D

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 September 2010 - 10:24 PM

...so,deci în Italia,cînd eram deja ghiftuita de atîtea bunatati,mi-am comandat odata ceva simplu.La fel de simplu se si numea "gasluste de gris cu spanac".
Se aude simplu dar nu e,pentru ca nu-mi dau seama cum erau facute,sa va zic de ce...
Din exterior ,la forma aratau exact ca niste galuste ovale ca alea de supa,doar ca nu aveau aceeasi textura.
Dupa textura exterioara care pare mai groaba,nu mi-as fi dat seama doar din vedere ca în interior sînt asa aerate,cumva pufoase/fluffy.Erau pistruiate cu verde,asta de la spanacul tocat fin din amestecul ala de gris.
Au fost vreo 5 bucati,aranjate ca o floare,presarate cu un strat fin de parmezan,care banuiesc ca era copt direct în farfurie(peste galuste),sub salamandra,iar în mijloc,un motzoi generos de sos din rosii.Pentru papila mea un deliciu.

O sa încerc eu sa le fac,dar nu stiu daca si ies...si de aia întreb,poate le cunoaste careva :)

Idei?

Merci :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 September 2010 - 11:22 PM

Maya, si numele italienesc , cum suna?

o reteta de gnocchi alla romana , poate ca te inspira.

http://www.cookaroun...try.php?b=98231

#3 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 September 2010 - 11:29 PM

reteta asta de gnocchi alla romana, scrie ca se pot amesteca cu spanac si se fac quenelle cu 2 linguri

http://cucina.corrie...44f02aabe.shtml

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 September 2010 - 07:58 AM

Sau canederli?

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 September 2010 - 11:29 AM

Incearca sa vezi si asta
http://www.prodottit...avioli-nudi.htm
Daca ai probleme cu traducerea zi-mi.
Tu pe cei postati aici de Nico cu ricotta si spanac i-ai facut deja?

#6 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 September 2010 - 02:02 PM

Stella,Lili si Adriana ^_^ grazie mille,doamnelor.
M-am uitat eu si citit,si din cîte am înteles din retete/ingrediente,nu cred ca iese o consistenta ca alora de le-am halit eu.

Denise,care cînd se plicti citeste ce scriu eu prin forum,bloguri etc,îmi zice ca ea are o poza de la farfuria mea cu canederli aia.Ea a mai facut asa cîte o poza fara blitz si neobservata cu mobilul sau camera ei,farfuriilor.

Nu arata spectaculos,dar au fost asa buni.Trebuie sa vad cum reusesc eu sa-i fac.Chestia ca poza nu prea spune multe.La exterior arata la fel ca alte galuste,dar interiorul era deosebit.Erau aerati.Deci consistenta/textura nu era umeda,si nici bobita de gris lînga bobita de gris...ci erau mici gaurele de aer.Cred ca va zapacesc,dar nu stiu cum sa explic...

Asta e poza

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128550246287.jpg
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 September 2010 - 07:01 PM

Din cite vad in poza sigur sunt copti la cuptor. Oare pufosenia de care zici sa fie data de albusuri spuma? Care au fost amestecate apoi incet de tot cu gris si piure de spanac?

#8 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 September 2010 - 07:01 PM

Maya, am gasit asta pe un forum italian


Canerderli di semolino

2 uova / 2 oua
100 gr. di burro /unt
120 gr. di semolino /gris
1 cucchiaio di aromi dell'orto sminuzzati (erba cipollina e prezzemolo) /o lingura de ierburi ( iarba ciorii si patrunjel)
sale /sare

Montate il burro e le uova fino a ottenere una massa cremosa, aggiungete il semolino e gli aromi, lasciate gonfiare per due ore circa. Formate dei piccoli canederli e fateli bollire per mezz'ora in acqua salata. Servite come contorno oppure con burro versato e parmigiano grattugiato. / amestecati untul cu ouale, pana devine un amestec/masa cremos,lasati 2 h cca sa "se umfle" . formati mici canederli/galuste/quenelles , si fierbeti cca 30 minute in apa sarata. se servesc , ca garnitura, sau ca plat principal cu unt si parmezan

eu cred ca daca adaugi si spanac in maglavais e ok.

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 September 2010 - 07:15 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 September 2010 - 07:01 PM, a spus:

Din cite vad in poza sigur sunt copti la cuptor. Oare pufosenia de care zici sa fie data de albusuri spuma? Care au fost amestecate apoi incet de tot cu gris si piure de spanac?

Asta e chestia..nu-mi dau seama daca sînt copti de la început în cuptor...ma gîndesc ca ar fi fost mai uscati.
Ma gîndeam ca doar dupa ce a fost presarat parmezanul ,a fost bagata farfuria sub salamandra,atît cît sa coaaca parmezanul.

La spuma m-am gîndit si eu,dar atunci s-ar fi înmuiat grisul la copt?

Eu ma gîndeam sa fierb olecuta de gris,si sa-l amestec cu spanac putin oparit si tocat fin,apoi cu albus batut cum zici si tu.Formez galustele apoi le coc olecuta sub gratarul cuptorului,ca salamandra n-am :hug:
Nu stiu,ma mai gîndesc...si oricum fac eu ceva...numai nu stiu ce-o iesi =((
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 September 2010 - 07:17 PM

Vezi postareastella, la 26 September 2010 - 07:01 PM, a spus:

Maya, am gasit asta pe un forum italian


Canerderli di semolino

2 uova / 2 oua
100 gr. di burro /unt
120 gr. di semolino /gris
1 cucchiaio di aromi dell'orto sminuzzati (erba cipollina e prezzemolo) /o lingura de ierburi ( iarba ciorii si patrunjel)
sale /sare

Montate il burro e le uova fino a ottenere una massa cremosa, aggiungete il semolino e gli aromi, lasciate gonfiare per due ore circa. Formate dei piccoli canederli e fateli bollire per mezz'ora in acqua salata. Servite come contorno oppure con burro versato e parmigiano grattugiato. / amestecati untul cu ouale, pana devine un amestec/masa cremos,lasati 2 h cca sa "se umfle" . formati mici canederli/galuste/quenelles , si fierbeti cca 30 minute in apa sarata. se servesc , ca garnitura, sau ca plat principal cu unt si parmezan

eu cred ca daca adaugi si spanac in maglavais e ok.

Stella,merci.Acu mi-ai mai dat idei cu tinutul amesteculi 2 ceasuri sa se umfle! Merci :hug:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 September 2010 - 07:27 PM

Atunci daca ti se par prea uscati probabil ei ii prefierb si ii tin acolo aproape gata si cind cineva ii comanda presara parmigiano si ii incalzesc sub salamandra.

Apropo, ce e salamandra? :hug:

#12 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 September 2010 - 07:29 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 September 2010 - 07:27 PM, a spus:

Atunci daca ti se par prea uscati probabil ei ii prefierb si ii tin acolo aproape gata si cind cineva ii comanda presara parmigiano si ii incalzesc sub salamandra.

Apropo, ce e salamandra? :hug:

Hanar nu am...o sa încerc cu cantitati mici diferite,sa vad diferenta si care-s cele mai apropiate...daca nu,data viitoare întreb! =((

Edit,ca nici n-am observat ca ai întrebat ce e salamandra.
Mi-ar place sa am una...nu stiu unde as pune-o,dar mi-ar place-o :-*
Poti pîrli chestii desupra fara sa se rascoaca ceva...ca de exemplu creme brulee,sau sa gratinezi,glasezi,caramelizezi straturi de deasupra...de orice fel :)
Are "lift" adica poti sa urci si cobori partea de sus la înaltimea potrivita

Imagine postata
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#13 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 September 2010 - 07:48 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 September 2010 - 07:27 PM, a spus:

Atunci daca ti se par prea uscati probabil ei ii prefierb si ii tin acolo aproape gata si cind cineva ii comanda presara parmigiano si ii incalzesc sub salamandra.

Apropo, ce e salamandra? :hug:


Adriana , iaca

http://www.google.ch...iw=1920&bih=929

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 September 2010 - 09:05 PM

Vezi postareastella, la 26 September 2010 - 07:48 PM, a spus:

Adriana , iaca

Grazie Stellina :lol:

#15 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 10 October 2010 - 08:41 AM

Buna, fetelor!
Sunt undeva pe aici idei de decorare aperitive, platouri reci etc?

#16 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 10 October 2010 - 09:03 AM

Vezi postareapunticu, la 10 October 2010 - 08:41 AM, a spus:

Buna, fetelor!
Sunt undeva pe aici idei de decorare aperitive, platouri reci etc?


Buna, punticu !

Uite aici gasesti citeva idei interesante. :)

#17 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 21 October 2010 - 01:09 PM

Buna,fetelor!

Are cineva o reteta buna de fursecuri?

#18 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 21 October 2010 - 01:57 PM

Vezi postareapunticu, la 21 October 2010 - 01:09 PM, a spus:

Buna,fetelor!

Are cineva o reteta buna de fursecuri?

Avem mai multe :?:
Dar cum nu stim ce preferinte ai,poate te inspira indexul de la retetele de dulciuri în imagini :hug:

Vezi aici : Fursecuri,Biscuiti,Prajiturele,Praline...etc
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#19 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 October 2010 - 03:03 PM

Vezi postareapunticu, la 21 October 2010 - 01:09 PM, a spus:

Buna,fetelor!

Are cineva o reteta buna de fursecuri?


eu fac una care place la toata lumea....
250 gr unt la temperatura camerei, 200 gr nuci macinate, 300 gr faina si o cana de zahar pudra.
se amesteca totul bine, se lasa aluatul obtinut sa se odihneasca cca 1h ( nu e musai la frigo)
se intinde foaia , si cu un pahar sau un cerc se taie semilune
se da tava la cuptorul preincalzit 200°C , se scot cand sunt aurii, se lasa sa se raceasca in tava ( caci sunt ffff frageede) apoi se dau fiecare prin zahar pudra.

#20 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 22 October 2010 - 07:31 AM

Maya, Stella multumesc!
Vreau sa fac niste biscuiti ca sa poata sa manance si David. Mie personal imi plac foarte la gust cei care se gasesc in comert (cred ca nemtesti sunt) alea in cutie metalica. Au un gust asa ... deosebit.

Arata acest topic


  • 32 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi