Forum Culinar: Caut o reteta! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Caut o reteta! ...sau idei cum s-ar putea face ceea ce caut :D

#121 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 09 January 2011 - 01:16 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 January 2011 - 12:07 PM, a spus:

[...]dar nu prea imi place chestia cu carnea introdusa in aluminiu (chestie de pitic). oare merge si in folie? si mi se pare cam laborioasa ...as mai prescurta-o :pupic:


Cîta vreme nu bagi chestii acide în folia de aluminiu, riscul este nul.
Aciditatea fripturii este practic neglijabila, deci poti sa folosesti folia de aluminiu în cazul acesta fara nici o grija.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#122 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 10 January 2011 - 08:23 PM

I-am zis la al meu sa cumpere malai pt mamaliga. Nu s-o uitat pe pachet si o luat faina de porumb !!!!! D-aia fina!!! Amu io ce fac cu ea? Ca am vazut dupa ce am rupt punga , ca pungile-s la fel la turci!!!!!

Avetzi vreo idee , vreo retzeta , ceva?

#123 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 January 2011 - 09:01 PM

Stiu ca atunci cind am cautat (si am gasit) eu reteta de alivanca scria la ingrediente "faina de malai", dar eu credeam ca e malai obisnuit asa ca am pus malai, apoi am aflat ca e altceva. Poti sa incerci ca e buna tare alivanca :rolleyes:

#124 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 10 January 2011 - 09:44 PM

Carmella , ce-i aia alivanca?

#125 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 January 2011 - 10:14 PM

Un fel de cheesecake cu malai, uite mai jos

http://artaculinara....-moldoveneasca/


Eu am facut dupa reteta lui R.A.Roman pina la urma, o s-o caut sa ti-o scriu si aici, am repetat-o de multe ori dup-aia si am combinat cind cu smintina, cind cu dulceata, ca la papanasi

#126 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 10 January 2011 - 10:27 PM

Uite reteta dupa R.A. Roman, luata cu copy / paste dintr-o varianta electronica a cartii lui:


„Întocmai cum trebuie sã ai cârnați de Crãciun și pascã de Paști, tot astfel la Sf. Petru trebuie sã ai alivenci.
(Elena Niculițã Voronca – „Datinile și credințele poporului român“)

În pronunția moldavã, cuvântul mã înduișeazã pânã la lacrimi și mã face sã-mi doresc alivenci tot restul vieții.

• 6 ouã • 250 ml smântânã • 150 g fãinã
• 200 g mãlai • 50 g unt • 25 g unt (pentru uns tava)
• 250 ml lapte • 100 g pesmet fin
• 1 lingurițã sare (dacã nu pui telemea) .
• 1 kg brânzã de vaci (sau juma de vaci și juma’ telemea submoderat sãratã)

• Se frãmântã brânza pânã se face cremã
• Gãlbenușurile se separã și se frãmântã cu brânza
• Acum torni smântâna, untul și sarea și frãmânți sã iasã alifie
• Adaugi treptat mãlaiul care a fost frecat bine cu fãinã și nu stai din frãmântat, cã nu e bine; aluatul se va întãri oarecum dacã nu frãmânți cum trebuie
• Îl lași sã se odihneascã, nu i-a fost ușor nici lui, dar nici ție
• Bați frenetic albușurile, pânã se fac troian
• Ungi o tavã cu unt și o presari cu pesmet

• Frãmânți (iar!?) aluatul cu albușurile, pânã se acceptã pe deplin, pui în tavã și dai la cuptor, pânã se rumenește
Se taie felii, se oferã cu smântânã și Țârțârã (Frâncușã) de Cotnari transparentã și acidã, cã se potrivește bine sã-nceapã masa în voioșie luminoasã și joacã tinereascã nevinovatã


Edit de-o poza, asta prima mea alivanca :rolleyes:



Imagine atasata: monthly_01_2011/post-233-12946916312936.jpg

#127 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 02 February 2011 - 11:16 AM

Caut si eu o reteta, de care am dat inainte de Sarbatorile de iarna si acum habar nu am unde sa o mai gasesc. De desteapta, nu am notat-o atunci, iar acum...
Este vorba despre ceapa rosie caramelizata, sau cam asa ceva, cred ca vorbea Maya despre ea, dar am incercat sa gasesc intre topicurile ei, insa nu am reusit. Vreau sa spun ca am cumparat o ceapa rosie ENORMA, special pt asta, dar mai demult, si acum, cand m-am hotarat sa trec la fapte, ia reteta de unde nu-i!
Ma ajuta cineva?
De fapt cine stie cand si cine o sa citeasca intrebarea mea....................

#128 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 February 2011 - 11:25 AM

Vezi postarearedivivus, la 02 February 2011 - 11:16 AM, a spus:

Ma ajuta cineva?
De fapt cine stie cand si cine o sa citeasca intrebarea mea....................

Binenteles ca te ajuta.
Reteta e a lui Eataly si o gasesti aici
http://artaculinara....__1

#129 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 03 February 2011 - 01:15 PM

Vezi postareaAdriana, la 02 February 2011 - 11:25 AM, a spus:

Binenteles ca te ajuta.


esti fenomenala
multumesc mult

#130 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 February 2011 - 01:34 PM

Cu placere :thumleft:

#131 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 10 February 2011 - 09:29 PM

Vreau si eu o reteta de mousse de menta!Nu gasesc pe nicaieri esenta de menta, ma batea gandul sa fierb un buchet de menta in niste lapte pana se inverzeste un pic laptele si capata mirosul si gustul de menta.Credeti ca ar merge?
Sau stiti vreo reteta care sa merga fara esenta?Sau unde pot sa gasesc esenta din asta in Bucuresti? :)

#132 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 10 February 2011 - 10:05 PM

Vezi postareavali, la 10 February 2011 - 09:29 PM, a spus:

Vreau si eu o reteta de mousse de menta!Nu gasesc pe nicaieri esenta de menta, ma batea gandul sa fierb un buchet de menta in niste lapte pana se inverzeste un pic laptele si capata mirosul si gustul de menta.Credeti ca ar merge?
Sau stiti vreo reteta care sa merga fara esenta?Sau unde pot sa gasesc esenta din asta in Bucuresti? :)


sarata sau dulce?
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#133 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 10 February 2011 - 11:02 PM

Pentru aroma si culoare de menta,foloseste liqueur de menta de buna calitate.
Despre reteta,cred ca gasesti destule daca dai o cautare pe Google.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#134 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 February 2011 - 12:03 AM

am luat un rasol de vitel proaspat o frumusete.
ce pot gati cu el? :) imi dati ceva sugestii, va rog?
multumesc anticipat :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#135 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 11 February 2011 - 12:19 PM

Alexandru, dulce vreau, multumesc!

#136 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 28 February 2011 - 12:53 PM

Am vazut aici o mancare de salata cu smantana cred.
Stiti cumva unde-i reteta?

Nu de alta dar sa stiu cui sa multumesc si sa vad cat m-am abatut de la reteta, caci nu am dat drumul la calculator si am gati mai mult dupa inspiratia de moment.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#137 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 28 February 2011 - 06:34 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 28 February 2011 - 12:53 PM, a spus:

Am vazut aici o mancare de salata cu smantana cred.
Stiti cumva unde-i reteta?

Nu de alta dar sa stiu cui sa multumesc si sa vad cat m-am abatut de la reteta, caci nu am dat drumul la calculator si am gati mai mult dupa inspiratia de moment.



O fi foxxy?(apropo,pe unde umbla?Cum ii merge,stie cineva ceva? )
http://artaculinara....498

Mai are si piscotel o reteta de supa de salata,dar nu cu smantana
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#138 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 28 February 2011 - 09:37 PM

Vezi postareapetunie, la 28 February 2011 - 06:34 PM, a spus:

O fi foxxy?(apropo,pe unde umbla?Cum ii merge,stie cineva ceva? )


Foxyy face bine. Munceste, iubeste si se plimba astfel simte viata :floare:.

#139 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 March 2011 - 09:54 AM

Vezi postareayoyo, la 28 February 2011 - 09:37 PM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 28 February 2011 - 06:34 PM, a spus:

O fi foxxy?(apropo,pe unde umbla?Cum ii merge,stie cineva ceva? )


Foxyy face bine. Munceste, iubeste si se plimba astfel simte viata :headbang:.

Vaii ,ce ma bucur sa aud asta! Imi e tare dor de ea. :wub:

#140 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 01 March 2011 - 02:41 PM

Vezi postareavali, la 11 February 2011 - 12:19 PM, a spus:

Alexandru, dulce vreau, multumesc!


4 linguri sirop de menta sau lichior de menta
300ml smîntîna
300ml lapte
100g zahar
12g gelatina (6 foi)

Pui gelatina la înmuiat în apa rece, încalzesti laptele, adaugi zaharul, siropul si incorporezi foile de gelatina bine scurse.
Bati smîntîna (care trebuie sa fie cît mai rece) în frisca si apoi incorporezi delicat laptele parfumat.

Daca ai sifon de facut mousse e si mai simplu.

Îti sugerez sa o servesti la pahar, presarata cu ciocolata rasa, sau în straturi cu mousse de ciocolata :hug:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

Arata acest topic


  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi