Forum Culinar: Caut o reteta! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Caut o reteta! ...sau idei cum s-ar putea face ceea ce caut :D

#141 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 01 March 2011 - 03:09 PM

 Alexandru, la 01 March 2011 - 02:41 PM, a spus:

 vali, la 11 February 2011 - 12:19 PM, a spus:

Alexandru, dulce vreau, multumesc!


4 linguri sirop de menta sau lichior de menta
300ml smîntîna
300ml lapte
100g zahar
12g gelatina (6 foi)

Pui gelatina la înmuiat în apa rece, încalzesti laptele, adaugi zaharul, siropul si incorporezi foile de gelatina bine scurse.
Bati smîntîna (care trebuie sa fie cît mai rece) în frisca si apoi incorporezi delicat laptele parfumat.

Daca ai sifon de facut mousse e si mai simplu.

Îti sugerez sa o servesti la pahar, presarata cu ciocolata rasa, sau în straturi cu mousse de ciocolata :P



Trebuie sa fie excelent la gust,mmm cu ciocolata rasa deasupra. :hug:

 vali, la 10 February 2011 - 09:29 PM, a spus:

Vreau si eu o reteta de mousse de menta!Nu gasesc pe nicaieri esenta de menta, ma batea gandul sa fierb un buchet de menta in niste lapte pana se inverzeste un pic laptele si capata mirosul si gustul de menta.Credeti ca ar merge?
Sau stiti vreo reteta care sa merga fara esenta?Sau unde pot sa gasesc esenta din asta in Bucuresti? =))



Eu am facut cu ceai de menta,pentru ca n-am avut nici esenta,nici sirop:
http://artaculinara....dpost__p__61811
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#142 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 02 March 2011 - 09:49 AM

Multumesc Alexandru!
Petunie, daca nu gasesc lichior de menta, o sa fac ceai cum ai facut tu!Am cautat prin vreo 3 supermarket-uri si nexam lichior de menta!Dar mai caut!

#143 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 March 2011 - 11:39 AM

am smantana de gatit vreo jum de kg, se poate folosi pentru un dulce gen budinca, pannacotta? si am si o gramada de cioco de menaj. Si portocale si compot de fructe cocktail. Ce as putea sa fac? Dar nu va lansati in multe alte ingrediente pe care sa nu le am in casa, va rooog. Multumesc anticipat

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#144 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 02 March 2011 - 12:19 PM

 Daniella, la 02 March 2011 - 11:39 AM, a spus:

am smantana de gatit vreo jum de kg, se poate folosi pentru un dulce gen budinca, pannacotta? si am si o gramada de cioco de menaj. Si portocale si compot de fructe cocktail. Ce as putea sa fac? Dar nu va lansati in multe alte ingrediente pe care sa nu le am in casa, va rooog. Multumesc anticipat



Smantana e din aia dulce,din care poti face frisca?daca da,ai putea sa faci un diplomat cu frisca,gelatina si fructele ce le ai(alea din compot strecurate bine)
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#145 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 02 March 2011 - 12:20 PM

 vali, la 02 March 2011 - 09:49 AM, a spus:

Multumesc Alexandru!
Petunie, daca nu gasesc lichior de menta, o sa fac ceai cum ai facut tu!Am cautat prin vreo 3 supermarket-uri si nexam lichior de menta!Dar mai caut!



Eu tot din cauza asta am decurs la varianta cu ceaiul,pentru ca nu am avut sirop.Ca sa iasa mai concentrat,poti pune cantitate mai mica de lichid si mai multe plicuri de ceai :occasion15:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#146 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 March 2011 - 12:41 PM

 petunie, la 02 March 2011 - 12:19 PM, a spus:

 Daniella, la 02 March 2011 - 11:39 AM, a spus:

am smantana de gatit vreo jum de kg, se poate folosi pentru un dulce gen budinca, pannacotta? si am si o gramada de cioco de menaj. Si portocale si compot de fructe cocktail. Ce as putea sa fac? Dar nu va lansati in multe alte ingrediente pe care sa nu le am in casa, va rooog. Multumesc anticipat

Smantana e din aia dulce,din care poti face frisca?daca da,ai putea sa faci un diplomat cu frisca,gelatina si fructele ce le ai(alea din compot strecurate bine)


zice ca e de gatit! nu e de frisca! (am luat-o pt sosul de perisoare)
si cu cioco ce fac? :occasion15:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#147 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 02 March 2011 - 12:47 PM

 Daniella, la 02 March 2011 - 12:41 PM, a spus:


zice ca e de gatit! nu e de frisca! (am luat-o pt sosul de perisoare)
si cu cioco ce fac? :occasion15:



O razi peste diplomat,in cazul in care smantana se preteaza la asa ceva,si in cazul in care o sa faci diplomat :pupic:


PS:poate totusi mai vine cineva cu vreo idee,doua,trei
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#148 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 02 March 2011 - 12:48 PM

 petunie, la 02 March 2011 - 12:47 PM, a spus:

 Daniella, la 02 March 2011 - 12:41 PM, a spus:


zice ca e de gatit! nu e de frisca! (am luat-o pt sosul de perisoare)
si cu cioco ce fac? :occasion15:



O razi peste diplomat,in cazul in care smantana se preteaza la asa ceva,si in cazul in care o sa faci diplomat :pupic:


PS:poate totusi mai vine cineva cu vreo idee,doua,trei


dar de unde sa imi dau seama daca e buna de dulciuri? e ca un lapte asa...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#149 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 02 March 2011 - 03:17 PM

 Daniella, la 02 March 2011 - 12:48 PM, a spus:

 petunie, la 02 March 2011 - 12:47 PM, a spus:

 Daniella, la 02 March 2011 - 12:41 PM, a spus:


zice ca e de gatit! nu e de frisca! (am luat-o pt sosul de perisoare)
si cu cioco ce fac? :occasion15:



O razi peste diplomat,in cazul in care smantana se preteaza la asa ceva,si in cazul in care o sa faci diplomat :pupic:


PS:poate totusi mai vine cineva cu vreo idee,doua,trei


dar de unde sa imi dau seama daca e buna de dulciuri? e ca un lapte asa...


Cat procentaj de grasime are?Pune catva intr-un bol si mixeaz-o.Vezi daca sta teapana,ca frisca(sa fie rece cand o pui la mixat)
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#150 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 March 2011 - 01:00 PM

Ma ajutati si pe mine, va rog? Demult, cineva postase o reteta de bors de crap ca la Dunare, era pe forumu' muma. Aveti idee daca o gasesc is aici? As avea nevoie repede de ea. Multumesc in prealabil!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#151 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 05 March 2011 - 02:25 PM

 Lapona Enigel, la 05 March 2011 - 01:00 PM, a spus:

Ma ajutati si pe mine, va rog? Demult, cineva postase o reteta de bors de crap ca la Dunare, era pe forumu' muma. Aveti idee daca o gasesc is aici? As avea nevoie repede de ea. Multumesc in prealabil!


Pregatesti matali asa : un crap baban, de preferinta din cei acoperiti cu solzi. Nu uita sa-i scoti osul amar si urechile. Cureti, tai bucati. De dorit ar fi sa ai si ceva peste mai marunt, fara pret, gen caras, rosioara, platica. Daca nu ai, cumperi matali din comert o chestie de-i zice "fumet de poisson" în praf. Si daca nici aia nu ai, nu e bai.

Cureti : doua cepe, un ardei gras, o radacina de patrunjel, una de pastîrnac, o radacina mica de telina, doi morcovi si tai totul în cuburi mici pe care le arunci în oala în care ai încins un pic de untdelemn si lasi sa traga la foc potrivit cu un praf de sare pîna devin stravezii. Daca ai peste marunt, e momentul sa-l pui, împreuna cu capul crapului. Daca nu, dai cu praf si iar daca nu, acoperi doar cu apa chioara, în care poti sa arunci cozi de patrunjel si de leustean înodate. Lasi sa clocoteasca 30minute, dupa care scoti cozile de leustean si patrunjel, si -daca ai avut- pestele marunt, pe care-l dezosezi, îl dai prin sita si îl pui la loc în zeama. Faci la fel cu capul crapului. Acum adaugi o cutie mare de rosii în bulion, pe care le hacuiesti bine, borsul clocotit separat si bucatile mari de crap. Dupa 9-10 minute dregi de sare/piper/acreala si presari cu frunze de patrunjel si de leustean tocate.

Daca vrei borsul mai des, scapa un pumn de orez în el, cam un sfert de ora înainte sa îl iei de pe foc.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#152 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 05 March 2011 - 04:20 PM

:violent1: Hello!
Are cineva reteta de tarta cu migdale Almondy, cea de la Ikea?
Tare mi-ar placea sa o fac eu acasa! :D

#153 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 March 2011 - 05:08 PM

 Alexandru, la 05 March 2011 - 02:25 PM, a spus:

 Lapona Enigel, la 05 March 2011 - 01:00 PM, a spus:

Ma ajutati si pe mine, va rog? Demult, cineva postase o reteta de bors de crap ca la Dunare, era pe forumu' muma. Aveti idee daca o gasesc is aici? As avea nevoie repede de ea. Multumesc in prealabil!


Pregatesti matali asa : un crap baban, de preferinta din cei acoperiti cu solzi. Nu uita sa-i scoti osul amar si urechile. Cureti, tai bucati. De dorit ar fi sa ai si ceva peste mai marunt, fara pret, gen caras, rosioara, platica. Daca nu ai, cumperi matali din comert o chestie de-i zice "fumet de poisson" în praf. Si daca nici aia nu ai, nu e bai.

Cureti : doua cepe, un ardei gras, o radacina de patrunjel, una de pastîrnac, o radacina mica de telina, doi morcovi si tai totul în cuburi mici pe care le arunci în oala în care ai încins un pic de untdelemn si lasi sa traga la foc potrivit cu un praf de sare pîna devin stravezii. Daca ai peste marunt, e momentul sa-l pui, împreuna cu capul crapului. Daca nu, dai cu praf si iar daca nu, acoperi doar cu apa chioara, în care poti sa arunci cozi de patrunjel si de leustean înodate. Lasi sa clocoteasca 30minute, dupa care scoti cozile de leustean si patrunjel, si -daca ai avut- pestele marunt, pe care-l dezosezi, îl dai prin sita si îl pui la loc în zeama. Faci la fel cu capul crapului. Acum adaugi o cutie mare de rosii în bulion, pe care le hacuiesti bine, borsul clocotit separat si bucatile mari de crap. Dupa 9-10 minute dregi de sare/piper/acreala si presari cu frunze de patrunjel si de leustean tocate.

Daca vrei borsul mai des, scapa un pumn de orez în el, cam un sfert de ora înainte sa îl iei de pe foc.


Am un crap baban, da' nu din ala cu solzi ca nu se gaseste :violent1: Feshti mititel nu am, doara apa chioara. Dar il fac fgix asa, am doo capatani mari de crap si doo cozi.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#154 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 05 March 2011 - 06:27 PM

 boabe de cafea, la 05 March 2011 - 04:20 PM, a spus:

:rolleyes: Hello!
Are cineva reteta de tarta cu migdale Almondy, cea de la Ikea?
Tare mi-ar placea sa o fac eu acasa! :scratch:


bdc, uite reteta cautata. spor la treaba si pofta mare ! :hello:

#155 Useril este offline   Salmida 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 05 March 2011 - 06:48 PM

 boabe de cafea, la 05 March 2011 - 04:20 PM, a spus:

:rolleyes: Hello!
Are cineva reteta de tarta cu migdale Almondy, cea de la Ikea?
Tare mi-ar placea sa o fac eu acasa! :scratch:


Sunt multe tipuri de Almondy (se vand congelate) si intr-devar sunt f bune. Din motivul acesta nu am facut niciodata acasa insa am tradus reteta clasica pt tine.

Tort Almondy

Blatul
100 g migdale dulci, macinate fin
1,5 dl zahar (nerafinat)
4 albusuri de ou (de la oua mari)

Se porneste cuptorul pe 200 grade. Se macina migdalele in moara de migdale (aici exista asa ceva). Se poate si robot, dar reteta spune ca nu e chiar acelasi lucru. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Se adauga migdalele macinate. Compozitia se toarna intr-o forma cu pereti detasabili tapetat cu hartie de copt. Se coace in partea de jos a cuptorului timp de 25-30 minute pana se rumeneste.

Migdalele feliate (aschii) – se prajesc in cuptor pe hartie de copt. Atentie se ard arepede.

Crema
1,5 dl smantana lichida
4 galbenusuri (de la oua mari)
0,5 dl zahar
50 g unt
50 g migdale prajite (aschii)

Se adauga ingredientele intr-un craticioara si se incalzesc pe foc mediu-mic. Se amesteca continuu pana se ingroasa. Atentie, nu trebuie sa fiarba pt ca se taie. Se lasa crema sa se raceasca. Se pastreaza in frigider daca nu se foloseste in interval de cateva ore.

Sper sa iti foloseasca.


#156 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 05 March 2011 - 06:49 PM

 uptown girl, la 05 March 2011 - 06:27 PM, a spus:

 boabe de cafea, la 05 March 2011 - 04:20 PM, a spus:

:rolleyes: Hello!
Are cineva reteta de tarta cu migdale Almondy, cea de la Ikea?
Tare mi-ar placea sa o fac eu acasa! :scratch:


bdc, uite reteta cautata. spor la treaba si pofta mare ! :appl:

Multumesc! :hello:

#157 Useril este offline   Salmida 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 05 March 2011 - 06:56 PM

Acum e musai sa o faci ... :rolleyes:

#158 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 05 March 2011 - 07:31 PM

 Salmida, la 05 March 2011 - 06:56 PM, a spus:

Acum e musai sa o faci ... :scratch:

:rolleyes: E-n plan! Am altceva in cuptor :hello:

#159 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 12 March 2011 - 05:48 PM

Buna ziua! :-*

Azi mi-a venit o idee. Sa fac lava cake. A mai facut cineva?
Aveti vreo reteta verificata? :(

#160 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 12 March 2011 - 05:56 PM

 boabe de cafea, la 12 March 2011 - 05:48 PM, a spus:

Buna ziua! :-*

Azi mi-a venit o idee. Sa fac lava cake. A mai facut cineva?
Aveti vreo reteta verificata? :(


Da, aici îi zice "fondant au chocolat". Topesti 200g de ciocolata cu 125 g unt (jumatate de pachet), bati cinci oua cu 125g zahar si o lingura de faina, amesteci tot, dai la frigider.
Pe cît posibil, pui si formele unse cu unt la frigider.
Dai la cuptor th7 (180°C) aproximativ zece minute (depinde de dimensiunea formelor, e mai bine sa încerci mai întîi cu una singura).
În farfurie, daca poti sa pui o lingura de înghetata de vanilie alaturi, ar fi perfect.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

Arata acest topic


  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi