Forum Culinar: Caut o reteta! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Caut o reteta! ...sau idei cum s-ar putea face ceea ce caut :D

#201 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 June 2011 - 05:58 PM

 Mutti, la 15 June 2011 - 05:48 PM, a spus:

O retzeta de chec din albusuri , va rog????

Adriana zice asa:http://artaculinara....t-din-albusuri/ :beer2:

#202 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 June 2011 - 06:59 PM

 Geany, la 15 June 2011 - 05:58 PM, a spus:

 Mutti, la 15 June 2011 - 05:48 PM, a spus:

O retzeta de chec din albusuri , va rog????

Adriana zice asa:http://artaculinara....t-din-albusuri/ :beer2:


si Alexandru zice una in postul 177 din topicul asta. tot asa fac si eu blatul de tort ca sa folosesc albusurile de la congelator.

#203 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 16 June 2011 - 06:07 AM

a pus cineva vreo reteta cu chorizo? ca l-am cmparat dar nu mai stiu neam de ce :)

#204 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 June 2011 - 07:12 AM

 Angel, la 16 June 2011 - 06:07 AM, a spus:

a pus cineva vreo reteta cu chorizo? ca l-am cmparat dar nu mai stiu neam de ce :D

Uite aici cu fasolica http://artaculinara....gra-cu-chorizo/ :) :)

#205 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 16 June 2011 - 07:21 AM

 Geany, la 16 June 2011 - 07:12 AM, a spus:

 Angel, la 16 June 2011 - 06:07 AM, a spus:

a pus cineva vreo reteta cu chorizo? ca l-am cmparat dar nu mai stiu neam de ce :D

Uite aici cu fasolica http://artaculinara....gra-cu-chorizo/ :D :D



mersi :) , nu pot sa mananc fasole, ma omoara....nu mananca decat el, fetele nu se ating de ea deloc...mi-oi aduce eu aminte pana la urma :)

#206 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 June 2011 - 07:24 AM

 Angel, la 16 June 2011 - 07:21 AM, a spus:

 Geany, la 16 June 2011 - 07:12 AM, a spus:

 Angel, la 16 June 2011 - 06:07 AM, a spus:

a pus cineva vreo reteta cu chorizo? ca l-am cmparat dar nu mai stiu neam de ce :)

Uite aici cu fasolica http://artaculinara....gra-cu-chorizo/ :D :D



mersi :) , nu pot sa mananc fasole, ma omoara....nu mananca decat el, fetele nu se ating de ea deloc...mi-oi aduce eu aminte pana la urma ;)

Am mai gasit pe gogu,de la gialozaferano cu ceci(naut) ,cu orez,si o salata cu creveti,dar trebuie sa cauti la retete traditionale spaniole.Sa vedem ce mai spun specialistii nostri :D

#207 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 16 June 2011 - 07:25 AM

eu cred ca am visat :)(da, se mai intampla) si de-aia l-am pus in cos, eram convinsa ca l-am vazut aici (cine stie pe unde am vazut de fapt, daca l-am vazut) :D

#208 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 16 June 2011 - 07:37 AM

 Angel, la 16 June 2011 - 07:25 AM, a spus:

eu cred ca am visat :D(da, se mai intampla) si de-aia l-am pus in cos, eram convinsa ca l-am vazut aici (cine stie pe unde am vazut de fapt, daca l-am vazut) :D


poti sa folosesti chorizo la omleta (nu-i musai sa pui spanac, daca nu va place :) ), la o jambalaya sau la o megasarma. :D alegerea iti apartine, pofta mare ! :)

#209 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 16 June 2011 - 06:07 PM

Poti sa faci o paella, dar trebuie sa fiti numerosi la masa :boohoo:
E drept, chorizo în paella are mai mult rol de condiment indispensabil, but why not?
E usor de facut si foarte yummy. Am un prieten de origine spaniola, face cea mai grozava paella pe care am mîncat-o vreodata, drept pentru care l-am f... pardon, batut la cap pîna mi-a dat reteta :occasion14:
Daca te tenteaza idea....
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#210 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 17 June 2011 - 08:28 AM

 Alexandru, la 16 June 2011 - 06:07 PM, a spus:

Poti sa faci o paella, dar trebuie sa fiti numerosi la masa ;)
E drept, chorizo în paella are mai mult rol de condiment indispensabil, but why not?
E usor de facut si foarte yummy. Am un prieten de origine spaniola, face cea mai grozava paella pe care am mîncat-o vreodata, drept pentru care l-am f... pardon, batut la cap pîna mi-a dat reteta ;)
Daca te tenteaza idea....


Ma tenteaza ! :71: Imi faci cunostinta cu Banderas al tau ? ;) (sau imi dai instant reteta ? ;))

#211 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,244
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 June 2011 - 08:58 AM

Si pe mine :71:

#212 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 17 June 2011 - 09:06 AM

normal ca ma intere si pe mine. sper sa nu fie nevoie sa facem si noi acelasi lucru sa ne dai reteta :71:

#213 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 17 June 2011 - 10:41 AM

Iei o tigaie mare, sau si mai bine, daca ai, o paellera.
Prepari asa :
3/4 litru de zeama (pui, legume sau apa chioara) pe care o tii pe foc mic
1 ceapa tocata
2 catei de usturoi tocati
100g chorizo taiat cuburi
1 ardei gras taiat cuburi
1/2 kg rosii curatate de pielita, sau rosii de la cutie, tocate
o mîna de fasole verde curatata si taiata în bucati de 4-5 cm
o mîna de masare verde boabe
o mîna de fasole verde fiarta sau bob fiert si curatat de pielita (facultativ)
1 litru de midii spalate si periate bine
4 pulpe de pui taiate bucati
5-6 calamari curatati si taiati rondele
6-7 crevete babane sau langustine (Nephrops norvegicus), cine are (în Australia mai greu).

Oparesti fasolea verde (cam 5min) si mazarea (cam 3min).
Pui midiile într-o cratita cu o lingura de apa pe foc, acoperi, dai deoparte de îndata ce s-au deschis, filtrezi zeama.

Acum : rumenesti cu un pic de ulei bucatile de pui pe toate partile, scoti deoparte. În acelasi ulei arunci crevetii si îi lasi numai cît sa se coloreze .
Tot în acelasi ulei (mai adaugi 3-4 linguri) pui ceapa, usturoiul calamarii, chorizo si ardeiul gras sa traga la foc mic pîna devine ceapa stravezie si calamarul opac.
Adaugi rosiile si zeama de la midii, legumele (fasolea verde, mazarea, fasolea boabe) bucatile de pui, sare, piper, foaie de dafin, presari cu cimbru. Lasi 10 minute.
Presari cu 250g orez, diluezi 0.5g de safran întro cana de zeama, torni deasupra. Dai focul mare, adaugi zeama pîna acoperi tot, cum începe sa bolboroseasca dai focul mic.
Socotesti 15-20 minute de fierbere (gusti orezul sa fie "al dente"). La nevoie mai adaugi zeama.
Cînd e gata si tot lichidul a fost absorbit, înfigi midiile în orez, dispui artistic crevetii si acoperi totul cu folie de aluminiu.
Dupa zece minute descoperi si servesti cu lamîi taiate în sferturi dispuse deasupra. Fiecare se serveste direct din paellera (tigaie).

Paellera arata cam asa : Imagine atasata: monthly_06_2011/post-3-13083000648432.jpg iar paella cam asa :Imagine atasata: monthly_06_2011/post-3-13083002759245.jpg
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#214 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 17 June 2011 - 10:51 AM

banana prawns sau king prawns merg foarte bine ...nu am seafood in casa dar e pescarie la 5 min de mine. trebuie sa comand seafood si o comit neaparat. in wok am sa fac, nu am altceva. la cate portii se raporteaza asta frate? trebuie sa invit si vreo 2 prieteni la masa cred :71:

#215 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 17 June 2011 - 11:20 AM

 Angel, la 17 June 2011 - 10:51 AM, a spus:

banana prawns sau king prawns merg foarte bine ...nu am seafood in casa dar e pescarie la 5 min de mine. trebuie sa comand seafood si o comit neaparat. in wok am sa fac, nu am altceva. la cate portii se raporteaza asta frate? trebuie sa invit si vreo 2 prieteni la masa cred :appl:


Cum ziceam mai sus, e mai bine sa fiti numerosi. Proportiile sînt pentru 4-5 persoane, cînd servesti paella ca fel unic.
Ah, uitasem : se foloseste orez cu bobul rotund (ca pentru risotto sau pentru sushi)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#216 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 17 June 2011 - 12:16 PM

 Alexandru, la 17 June 2011 - 10:41 AM, a spus:

Iei o tigaie mare, sau si mai bine, daca ai, o paellera.
Prepari asa :
3/4 litru de zeama (pui, legume sau apa chioara) pe care o tii pe foc mic
1 ceapa tocata
2 catei de usturoi tocati
100g chorizo taiat cuburi
1 ardei gras taiat cuburi
1/2 kg rosii curatate de pielita, sau rosii de la cutie, tocate
o mîna de fasole verde curatata si taiata în bucati de 4-5 cm
o mîna de masare verde boabe
o mîna de fasole verde fiarta sau bob fiert si curatat de pielita (facultativ)
1 litru de midii spalate si periate bine
4 pulpe de pui taiate bucati
5-6 calamari curatati si taiati rondele
6-7 crevete babane sau langustine (Nephrops norvegicus), cine are (în Australia mai greu).

Oparesti fasolea verde (cam 5min) si mazarea (cam 3min).
Pui midiile într-o cratita cu o lingura de apa pe foc, acoperi, dai deoparte de îndata ce s-au deschis, filtrezi zeama.

Acum : rumenesti cu un pic de ulei bucatile de pui pe toate partile, scoti deoparte. În acelasi ulei arunci crevetii si îi lasi numai cît sa se coloreze .
Tot în acelasi ulei (mai adaugi 3-4 linguri) pui ceapa, usturoiul calamarii, chorizo si ardeiul gras sa traga la foc mic pîna devine ceapa stravezie si calamarul opac.
Adaugi rosiile si zeama de la midii, legumele (fasolea verde, mazarea, fasolea boabe) bucatile de pui, sare, piper, foaie de dafin, presari cu cimbru. Lasi 10 minute.
Presari cu 250g orez, diluezi 0.5g de safran întro cana de zeama, torni deasupra. Dai focul mare, adaugi zeama pîna acoperi tot, cum începe sa bolboroseasca dai focul mic.
Socotesti 15-20 minute de fierbere (gusti orezul sa fie "al dente"). La nevoie mai adaugi zeama.
Cînd e gata si tot lichidul a fost absorbit, înfigi midiile în orez, dispui artistic crevetii si acoperi totul cu folie de aluminiu.
Dupa zece minute descoperi si servesti cu lamîi taiate în sferturi dispuse deasupra. Fiecare se serveste direct din paellera (tigaie).



calamarii nu se fac ciunga daca-i pui asa devreme in tigaie ? :) eu obisnuiam sa-i adaug in ultimele 10' de fierbere ale paellei.

(asa, tine-l pe Banderas numai pt. tine ! :( imi vine sa-mi dau palme, ca am avut ocazia acu' 2 ani sa-mi cumpar o paellera din Marbella si am zis: "las' ca-mi iau la anul !" :appl:)

#217 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 17 June 2011 - 01:03 PM

 uptown girl, la 17 June 2011 - 12:16 PM, a spus:


calamarii nu se fac ciunga daca-i pui asa devreme in tigaie ? :( eu obisnuiam sa-i adaug in ultimele 10' de fierbere ale paellei.



Nu, calamarul nu devine cauciucos gatit asa, si mai ales, cînd e un pic rumenit, transmite un gust exceptional fondului.

P.S. : De aia e bine sa caute omul prin forum înainte sa scrie :appl:

P.P.S. : Cu Banderas n-am ce face, i-al tu si trimite-o în schimb pe Penelope :)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#218 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 17 June 2011 - 01:43 PM

 Alexandru, la 17 June 2011 - 01:03 PM, a spus:


P.P.S. : Cu Banderas n-am ce face, i-al tu si trimite-o în schimb pe Penelope :appl:


Dupa ce-l pui si pe Depp la pachet :( , ti-o trimit cit ai zice: paella ! :)
Da' stii sa-i schimbi scutecele lui fiu-sau ? :( (ca nu vine fara Leo Imagine postata )

#219 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 June 2011 - 04:26 PM

Alexandru, eu mai pun ( blasfemie) cand nu am o zama de pescado ( capete de la gambas , niscai carcase de peste etc) iau frumos o cutie cu "bisque" de kelkesoz ( crabe, homard etc) si o diluez in zama pe care o am.

#220 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 17 June 2011 - 05:42 PM

 stella, la 17 June 2011 - 04:26 PM, a spus:

Alexandru, eu mai pun ( blasfemie) cand nu am o zama de pescado ( capete de la gambas , niscai carcase de peste etc) iau frumos o cutie cu "bisque" de kelkesoz ( crabe, homard etc) si o diluez in zama pe care o am.


Nici o blasfemie, idea mi se pare geniala si regret ca nu mi-a dat prin cap pîna acum :lol:

Sarumîna Stella, s-a notat si se va aplica ASAP. :sad1:
Am sa-i transmit si amicului de la care detin reteta, sînt sigur ca are sa aprecieze.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

Arata acest topic


  • 32 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi