Finger Food ...de toate felurile
#101
Postat 24 October 2010 - 10:14 PM
#102
Postat 25 October 2010 - 01:29 PM
vin si eu cu umilele mele exemple din lipsa de bucatarie echipata.
Chiftelute simple si cu susan alternate cu cascaval si struguri albi sau masline si castravete murat, pus felii de castravete cu crema de branza.
Am mai avut oo umplute(ca nu mai facusem de ani de zile) si cosulte(din pacate cumparate) umplute cu salata de ciuperci cu maioneze.Din pacate nu am poze la oo si cosulete, eram sigura ca le-am pozat, dar....
#103
Postat 29 October 2010 - 01:47 PM
#104
Postat 29 October 2010 - 03:47 PM
#105
Postat 29 October 2010 - 09:39 PM
Eataly, la 29 October 2010 - 01:47 PM, a spus:
Excelente.
#106
Postat 31 October 2010 - 04:49 PM
dovleceii invizibili ai lui lili
cuburi marmorate , reteta lui bolo
niscai icre de manciuria puse la gramada, si servite de meseni cu paine
pastrav afumat fileuri
ardei iuti umpluti cu thon ( adusi di italia )
Imagini atasate
#107
Postat 17 November 2010 - 02:32 PM
La-Chef-A, la 04 October 2010 - 07:26 PM, a spus:
Maya, la 04 October 2010 - 04:25 PM, a spus:
Maya, ruladele mele nu au fost asa de elaborate. Se numesc Tortilla Pinwheels si sunt colorate pentru ca am folosit tortilla wraps cu spanac si ierburi si altele cu rosii si busuioc. Reteta inspirata de pe food network, poza le apartine tot lor am pus link-ul direct pe poza, eu nu gasesc acum un primplan cu ale mele, insa pentru umplutura imi folosesc de obicei imaginatia si ce gasesc la indemana prin frigider.
Chef-A, merci mult pt. link.
(am folosit ca umplutura pt. 2 tortilla rulate: 100 g macrou afumat + 60 g brinza Philadelphia + 1 Lg smintina groasa + 1 Lg pasta de ardei copti + frunze de varza chinezeasca)
#108
Postat 17 November 2010 - 03:44 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#109
Postat 17 November 2010 - 08:28 PM
#111
Postat 13 December 2010 - 02:20 PM
Maya, la 17 November 2010 - 03:44 PM, a spus:
Ma bucur ca ti-au placut, Maya !
[pt. cei care adora somonul afumat, vin cu inca un rind de tortillici simple (unse cu un strat de brinza Philadelphia, peste care se aseaza felii de somon si se presara marar proaspat tocat) + un trandafir de la salmondolva ]
(pe o felie de piine se aseaza o bucata de omleta cu marar, se decupeaza cu o forma cilindrica sau pur si simplu se taie cu un cutit, iar apoi se coafeaza o felie subtire de somon afumat in forma de trandafir aranjindu-se pe tartina dupa fantezia fiecaruia)
#112
Postat 13 December 2010 - 05:40 PM
INGREDIENTE:
- 1 mar rosu (Royal Gala, Fuji)
- 1 castravete
- 1 ceapa rosie
- 5 rosii mici (grape tomatoes)
- 8 bucati creveti semipreparati
- patrunjel verde
- sare, piper
- otet balsamic (orange muscat champagne vinegar)
Se spala marul si castravetele si se taie felii. Se toaca ceapa marunt. Se aseaza feliile de castravete si mar pe o rafurie, se adauga crevetii, rosiile si se garniseste cu frunze de patrunjel verde proaspat. Pentru sos se toaca ceapa rosie foarte marunt si se amesteca cu otetul balsamic, sare, piper si patrunjel tocat. Se stropeste sosul peste farfurie si se mai presara piper proaspat dupa gust.
Aceeasi varianta o puteti incerca cu felii de avocado si mango.
#113
Postat 13 December 2010 - 10:51 PM
Un aperitiv usor si bun la care am folosit un castravete lung taiat bucati si apoi decojit in fasii intercalate, carora le-am scos miezul si le-am umplut cu o crema de branza Philadelphia cu ceapa si verdeturi si apoi le-am decorat cu ceapa rosie tocata foarte fin, frunze de marar proaspat si bucatele de morcov.
#114
Postat 14 December 2010 - 12:02 AM
La-Chef-A, la 13 December 2010 - 10:51 PM, a spus:
Un aperitiv usor si bun la care am folosit un castravete lung taiat bucati si apoi decojit in fasii intercalate, carora le-am scos miezul si le-am umplut cu o crema de branza Philadelphia cu ceapa si verdeturi si apoi le-am decorat cu ceapa rosie tocata foarte fin, frunze de marar proaspat si bucatele de morcov.
Superb!!!
Trec reteptu' si procedeu' in catastif!
#115
Postat 14 December 2010 - 09:12 AM
uptown girl, la 13 December 2010 - 02:20 PM, a spus:
Dana, ce fel de tortilla folosesti? ca imi par foarte maleabile, aici cred ca se gasesc doar alea de la Uncle Ben's care cred ca-s tari, apoi sunt piadinele dar sunt prea groase, nu cred in veci ca as reusi sa le rulez asa de frumos.
Eu de revelion vreau sa fac doar finger food si eventual linte cu cotechino care e traditional aici asa ca acum imi fac un fisier frumos in Word cu toate ideile de aici care imi plac
#116
Postat 14 December 2010 - 06:09 PM
felicitari artistilor culinari!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#117
Postat 15 December 2010 - 10:48 AM
Adriana, la 14 December 2010 - 09:12 AM, a spus:
Adriana, daca iti spun de care tex-mex-uri folosesc , mi-e ca ma ciufuleste Yandira.
(posibil sa le gasesti pe la Ikea - sint soft tortilla de la Santa Maria)
#118
Postat 15 December 2010 - 11:01 AM
O sa vad ce gasesc si sa fac o incercare, mersi frumos.
#119
Postat 15 December 2010 - 11:51 PM
Sunt din faina de griu
#120
Postat 18 December 2010 - 10:58 AM
Tot un platou e.Se pot servi cu scobitoarea sau alte instrumente de "tras in teapa" .Interzisa furculita.
Broccoli si crevetii "copti" la vapori.Eu crevetii i-am curatat, in revista de unde am furat ideea, nu erau.
I-am lipit cu maioneza.In revista erau lipiti cu philadelphia.
Am inceput montatul bradului din varf.