Forum Culinar: Finger Food - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Finger Food ...de toate felurile

#101 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,189
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 October 2010 - 10:14 PM

Manu e o scumpete de copilita care maninca de toate, e o placere sa o vezi :occasion14:

#102 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 October 2010 - 01:29 PM

Super subiectul.

vin si eu cu umilele mele exemple din lipsa de bucatarie echipata.

Chiftelute simple si cu susan alternate cu cascaval si struguri albi sau masline si castravete murat, pus felii de castravete cu crema de branza.

Am mai avut oo umplute(ca nu mai facusem de ani de zile) si cosulte(din pacate cumparate) umplute cu salata de ciuperci cu maioneze.Din pacate nu am poze la oo si cosulete, eram sigura ca le-am pozat, dar....

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-479-128800618381.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#103 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 October 2010 - 01:47 PM

Am readaptat reteta lui Any de tarat sarata fara blat, am inlocuit sunca, cu fasole verde fiarta, am racit, taiat si pus cate un mot de mousse verde(ricotta +busuioc) si mousse rosie(telemea si rosii uscate in ulei).

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128835280884.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128835282762.jpg

#104 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 October 2010 - 03:47 PM

Excelenta idee Lili.; eu am de gand sa fac si dovleceii tai invizibili in patrate de finger food.

#105 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,189
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 October 2010 - 09:39 PM

Vezi postareaEataly, la 29 October 2010 - 01:47 PM, a spus:

Am readaptat reteta lui Any de tarat sarata fara blat, am inlocuit sunca, cu fasole verde fiarta, am racit, taiat si pus cate un mot de mousse verde(ricotta +busuioc) si mousse rosie(telemea si rosii uscate in ulei).

Excelente.

#106 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 October 2010 - 04:49 PM

Azi am finger -food -at :) la aperitive

dovleceii invizibili ai lui lili
cuburi marmorate , reteta lui bolo
niscai icre de manciuria puse la gramada, si servite de meseni cu paine
pastrav afumat fileuri
ardei iuti umpluti cu thon ( adusi di italia )

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128853641112.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128853648767.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128853650409.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-12885365304.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128853655403.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128853656405.jpg


#107 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 17 November 2010 - 02:32 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 04 October 2010 - 07:26 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 04 October 2010 - 04:25 PM, a spus:

La-Chef-A,ma intereseaza ruladele alea mai din spate dreapta sus in imagine.Eu ma dau în vînt rau dupa rulade de alea! :)



Maya, ruladele mele nu au fost asa de elaborate. Se numesc Tortilla Pinwheels si sunt colorate pentru ca am folosit tortilla wraps cu spanac si ierburi si altele cu rosii si busuioc. Reteta inspirata de pe food network, poza le apartine tot lor am pus link-ul direct pe poza, eu nu gasesc acum un primplan cu ale mele, insa pentru umplutura imi folosesc de obicei imaginatia si ce gasesc la indemana prin frigider.



Chef-A, merci mult pt. link. :)

(am folosit ca umplutura pt. 2 tortilla rulate: 100 g macrou afumat + 60 g brinza Philadelphia + 1 Lg smintina groasa + 1 Lg pasta de ardei copti + frunze de varza chinezeasca)

Imagine postata

#108 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 November 2010 - 03:44 PM

Arata super tortillicile tale,Dana!Îmi place aranjamentul.Merci de idee :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#109 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 17 November 2010 - 08:28 PM

M-am gandit sa aduc pinguinii mei si aici pentru ca sigur la topicul asta le este locul.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-701-129001847581.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-701-12900184844.jpg


#110 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 17 November 2010 - 08:49 PM

...chiar si "Fried pickles and shrimp" tot aici ar merge.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-701-129001963252.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-701-129001963903.jpg


#111 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 13 December 2010 - 02:20 PM

Vezi postareaMaya, la 17 November 2010 - 03:44 PM, a spus:

Arata super tortillicile tale,Dana!Îmi place aranjamentul.Merci de idee =))


Ma bucur ca ti-au placut, Maya ! :angryfire:

[pt. cei care adora somonul afumat, vin cu inca un rind de tortillici simple (unse cu un strat de brinza Philadelphia, peste care se aseaza felii de somon si se presara marar proaspat tocat) + un trandafir de la salmondolva =)) ]

Imagine postata

(pe o felie de piine se aseaza o bucata de omleta cu marar, se decupeaza cu o forma cilindrica sau pur si simplu se taie cu un cutit, iar apoi se coafeaza o felie subtire de somon afumat in forma de trandafir aranjindu-se pe tartina dupa fantezia fiecaruia)

Imagine postata




#112 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 13 December 2010 - 05:40 PM

SHRIMP CARPACCIO

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-701-12922546299487.jpg

INGREDIENTE:

- 1 mar rosu (Royal Gala, Fuji)
- 1 castravete
- 1 ceapa rosie
- 5 rosii mici (grape tomatoes)
- 8 bucati creveti semipreparati
- patrunjel verde
- sare, piper
- otet balsamic (orange muscat champagne vinegar)

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-701-12922546366118.jpg

Se spala marul si castravetele si se taie felii. Se toaca ceapa marunt. Se aseaza feliile de castravete si mar pe o rafurie, se adauga crevetii, rosiile si se garniseste cu frunze de patrunjel verde proaspat. Pentru sos se toaca ceapa rosie foarte marunt si se amesteca cu otetul balsamic, sare, piper si patrunjel tocat. Se stropeste sosul peste farfurie si se mai presara piper proaspat dupa gust.

Aceeasi varianta o puteti incerca cu felii de avocado si mango.


#113 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 13 December 2010 - 10:51 PM

APERITIV CU CASTRAVETI

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-701-12922732633691.jpg

Un aperitiv usor si bun la care am folosit un castravete lung taiat bucati si apoi decojit in fasii intercalate, carora le-am scos miezul si le-am umplut cu o crema de branza Philadelphia cu ceapa si verdeturi si apoi le-am decorat cu ceapa rosie tocata foarte fin, frunze de marar proaspat si bucatele de morcov.

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-701-12922732695448.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-701-12922827701267.jpg


#114 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 14 December 2010 - 12:02 AM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 13 December 2010 - 10:51 PM, a spus:

APERITIV CU CASTRAVETI
Un aperitiv usor si bun la care am folosit un castravete lung taiat bucati si apoi decojit in fasii intercalate, carora le-am scos miezul si le-am umplut cu o crema de branza Philadelphia cu ceapa si verdeturi si apoi le-am decorat cu ceapa rosie tocata foarte fin, frunze de marar proaspat si bucatele de morcov.

Superb!!! :appl:
Trec reteptu' si procedeu' in catastif! :floare:

#115 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,189
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 December 2010 - 09:12 AM

Vezi postareauptown girl, la 13 December 2010 - 02:20 PM, a spus:

[pt. cei care adora somonul afumat, vin cu inca un rind de tortillici simple (unse cu un strat de brinza Philadelphia, peste care se aseaza felii de somon si se presara marar proaspat tocat) + un trandafir de la salmondolva :appl: ]


Dana, ce fel de tortilla folosesti? ca imi par foarte maleabile, aici cred ca se gasesc doar alea de la Uncle Ben's care cred ca-s tari, apoi sunt piadinele dar sunt prea groase, nu cred in veci ca as reusi sa le rulez asa de frumos.
Eu de revelion vreau sa fac doar finger food si eventual linte cu cotechino care e traditional aici asa ca acum imi fac un fisier frumos in Word cu toate ideile de aici care imi plac :floare:

#116 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 December 2010 - 06:09 PM

:P splendid subiect :) si apetisante preparate ati mai postat ;)
felicitari artistilor culinari!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#117 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 15 December 2010 - 10:48 AM

Vezi postareaAdriana, la 14 December 2010 - 09:12 AM, a spus:

Dana, ce fel de tortilla folosesti? ca imi par foarte maleabile, aici cred ca se gasesc doar alea de la Uncle Ben's care cred ca-s tari, apoi sunt piadinele dar sunt prea groase, nu cred in veci ca as reusi sa le rulez asa de frumos.


Adriana, daca iti spun de care tex-mex-uri folosesc =)) , mi-e ca ma ciufuleste Yandira. :pupic:


(posibil sa le gasesti pe la Ikea - sint soft tortilla de la Santa Maria)

Imagine postata



#118 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,189
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 December 2010 - 11:01 AM

Ikea de departe de mine, nu prea o frecventez.
O sa vad ce gasesc si sa fac o incercare, mersi frumos.

#119 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,189
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 December 2010 - 11:51 PM

Dana, uite ce am gasit, o sa fac o incercare.
Sunt din faina de griu
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12924498525486.jpg
Imagine atasata: monthly_12_2010/post-4-12924498745052.jpg

#120 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 December 2010 - 10:58 AM

Eu as pune bradutul aici, dar daca aveti alte idei...va astept.
Tot un platou e.Se pot servi cu scobitoarea sau alte instrumente de "tras in teapa" .Interzisa furculita.

Broccoli si crevetii "copti" la vapori.Eu crevetii i-am curatat, in revista de unde am furat ideea, nu erau.
I-am lipit cu maioneza.In revista erau lipiti cu philadelphia.

Am inceput montatul bradului din varf.

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-9-12926626400795.jpg

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi