Finger Food ...de toate felurile
#61
Postat 10 October 2010 - 10:48 PM
o reteta inspirata din cartea lui Jamie Olivier "Jamie's Italy".
INGREDIENTE:
- 2-3 lamai
- rosii mici
- frunze proaspete de busuioc
- masline negre
- branza mozzarela
- sare, piper
Se incinge cuptorul la 200C (400F). Se taie lamaile la capete si apoi in jumatatiu si se scobesc inuntru.
Se aseaza intr-o tava pe frunze de lamaie daca aveti, eu nu am avut asa ca am folosit frunze de porumb si se sareaza si pipereaza dupa plac.
Se aseaza in fiecare jumatate de coaja de lamaie cate o felie de mozzarela, apoi o frunza de busuioc proaspat, o rosie mica taiata in bucatele, se prsara felii de masline si se acopera din nou cu o felie de mozarela. Se condimenteaza din nou si se pune la cuptor pina cand branza se topeste frumos.
Se servesc calde cu felii de bagheta proaspata.
#62
Postat 11 October 2010 - 07:39 AM
Eu lamaie asa am umplut doar cu tonno frecat cu maio' sau salata de icre(la rece nu in cuptor normal), aa si inghetata....
Foarte interesant,ma intriga...
#63
Postat 11 October 2010 - 03:36 PM
Geany, la 11 October 2010 - 07:39 AM, a spus:
Eu lamaie asa am umplut doar cu tonno frecat cu maio' sau salata de icre(la rece nu in cuptor normal), aa si inghetata....
Foarte interesant,ma intriga...
Da, e doar cosulet iar ce e inauntru capata si putin gust acrisor de la lamaie. In reteta originala Jamie foloseste anchovy in loc de masline. Poti incerca pentru ca se fac foarte rapid si arata putin mai altfel.
#64
Postat 11 October 2010 - 03:52 PM
#65
Postat 11 October 2010 - 07:45 PM
Pentru ca tot e vremea strugurilor iar ieri am cumparat niste ciorchini imensi de struguri negri foarte aromati mi-am amintit reteta asta de struguri si branza. Boabele de strugure le-am imbracat in branza de capra (chevre) si apoi i-am tavalit prin alune sau nuci pisate foarte fin. Va recomand un pahar de sampanie linga . Combinatia de strugure dulce cu gustul si textura de branza moale de capra imbracata in coaja crocanta de alune e foarte pe gustul meu. Le-am lasat putin la rece in frigider (in nici un caz congelator) inainte de a le servi.
#66
Postat 11 October 2010 - 10:38 PM
#67
Postat 11 October 2010 - 11:15 PM
excelenta ideea. eu o stiam cu ceva gen zolla sau roquefort, si tavalit prin fistic.
#68
Postat 12 October 2010 - 02:53 AM
#69
Postat 12 October 2010 - 03:05 AM
Acum ca m-ati pornit...nimic nu ma mai poate opri.
Maya, inchide te rog topicul asta pina nu-mi taie sotul internetu'!
O alta idee ar fi aceste mini, semi frigarui de porumb fiert, taiat apoi felii, infipte in bete de frigarui umezite in apa in prealabil, tavalite dupa aceea prin putin ou batut si presarate cu parmezan. Dupa ce le-am garnisit frumos le tinem putin la cuptor intr-o tava stropita cu putin ulei si le lasam sa se rumeneasca frumos. Se servesc calde cu un sos din smantana si marar, sau stropite cu putin sos de soia. Delicioase, putin crocante, si foarte important, rapide cum imi place mie.
#70
Postat 12 October 2010 - 07:42 AM
stella, la 11 October 2010 - 11:15 PM, a spus:
excelenta ideea. eu o stiam cu ceva gen zolla sau roquefort, si tavalit prin fistic.
La-Chef-A, la 12 October 2010 - 02:53 AM, a spus:
Eram pe jumatate adormita se vede
#71
Postat 12 October 2010 - 07:59 AM
#72
Postat 12 October 2010 - 08:43 AM
La-Chef-A, la 12 October 2010 - 03:05 AM, a spus:
doamna draga, esti o comoara la casa omului!!!
daca distantele ar fi fost mai mici si puteam apela si la "catering" era minunat dar e destul si asa, ca sursa de inspiratie.
multumiri pentru idei tuturor
#73
Postat 12 October 2010 - 02:11 PM
Eu am congelat struguri.Daca îi decongelati frumos în frigider nu se fleoshcaie prea tare.
Chef-A,daca mai ai ingredientele necesare fa 1-2 bile de proba,lasa-le 2-3 zile la conge într-o caserola închisa,apoi dezgheata-le în frigider vreo cîteva ceasuri bune pe o farfurie/sau egal ce,dar în orice caz nu închise în doza...etc.
Eu am congelat struguri de aia lunguieti mari - negri/lila,si i-am decongelat în frigider pe o tava întinsi(asa au si fost congelati/separati,sa nu se lipeasca între ei),si i-am folosit la o tarta.S-au pastrat foarte bine.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#74
Postat 14 October 2010 - 04:50 PM
- 9 felioare de pîine
- 100 g mozzarella,felii
- 2 rosii
- 50 g unt moale
- 2 catei usturoi
- busuioc
- masline,fara sîmburi
- 2 linguri ulei de masline
- sare,piper
- rozmarin,oregano din rîsnita
Bruschette cu rosii,masline si mozzarella
Feliile de pîine se grileaza 2-3 minute sub grilul cuptorului la 200°C.
Busuiocul,usturoiul si sarea se piseaza fin în mojar,
se amesteca cu unt si se ung feliile de pîine.
Se curata rosiile de pielita,se taie bucati mici
si se amesteca cu masline,piper si uleiul de masline.
Acest amestec se împarte peste feliile de pîine,
si se acopera cu mozzarella.
Se condimenteaza cu rozmarin si oregano din rîsnita,
si se stropesc cu ceva ulei de masline.
Feliile de pîine se dau din nou pentru 2-3 minute sub gril,pîna se topeste brînza.
Bune bune!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#76
Postat 17 October 2010 - 03:45 PM
INGREDIENTE:
- 1 borcan anghinare marinata
- 8 masline negre kalamata fara samburi
- 1 lingura capere
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
Se pun anghinarele marinate taiate bucati mai mici cu maslinele fara samburi, caperele si usturoiul tocat intr-un mixer si se amesteca bine pina cind devine o pasta. Se adauga uleiul de masline si putina zeama de lamaie (daca anghinarea este marinata si acrisoara s-ar putea sa nu mai fie nevoie de lamaie) si se mai amesteca un minut pina cind amestecul devine cremos.
Se pune amestecul intr-un castron si se lasa la frigider o ora. Se serveste cu biscuiti sarati, crackers sau pe felie de paine.
#77
Postat 17 October 2010 - 04:48 PM
Merge aici o idee pe care am facut-o la aperitivul cinei de aseara. Am cumparat castane coapte de la Bofrost, deci congelate. Sunt congelate dupa ce au fost coapte pe foc, de congelate le-am scos coaja si pielita, e o operatie foarte rapida, putine au cite un pic de pielita care se ia mai greu, le-am lasat sa se decongeleze si apoi le-am rulat in felii de prosciutto crudo (se poate folosi la fel de bine si speck), eu am pus cite 2 pe o scobitoare ca sa fie mai usor de luat si apoi le-am copt in cuptor la 180°C pina cind s-a topit grasimea de pe prosciutto, au fost foarte apreciate, acum ma gindesc pentru data viitoare sa alternez pe scobitoare o pruna si o castana, ambele invelite in prosciutto sau speck.
#78
Postat 17 October 2010 - 06:00 PM
Adriana, la 17 October 2010 - 04:48 PM, a spus:
Merge aici o idee pe care am facut-o la aperitivul cinei de aseara. Am cumparat castane coapte de la Bofrost, deci congelate. Sunt congelate dupa ce au fost coapte pe foc, de congelate le-am scos coaja si pielita, e o operatie foarte rapida, putine au cite un pic de pielita care se ia mai greu, le-am lasat sa se decongeleze si apoi le-am rulat in felii de prosciutto crudo (se poate folosi la fel de bine si speck), eu am pus cite 2 pe o scobitoare ca sa fie mai usor de luat si apoi le-am copt in cuptor la 180°C pina cind s-a topit grasimea de pe prosciutto, au fost foarte apreciate, acum ma gindesc pentru data viitoare sa alternez pe scobitoare o pruna si o castana, ambele invelite in prosciutto sau speck.
castagneprosciuttto.jpg
Mmmmm, arata super bine. Cred si eu ca au fost foarte apreciate.
#79
Postat 17 October 2010 - 06:31 PM
eu am facut dupa ideea Carmelei un tort a lu' peste afumat
marti am promis mai multe chiclazuri finger-food-ene la un aperitiv unde vom fi foarte
numerosi , deci suntem mai multi care facem una alta.
sa descarc pozele mai tarziu cu toru' lu peste.
#80
Postat 17 October 2010 - 08:59 PM
http://artaculinara....e-smorgastarta/
am pus un strat de felii de paine toast ( am luat de 2 feluri , una mai alba si una asa zis integrala.)
am asezat peste un strat de piure de morcovi cu mirodenii arabesti , si amestecat cu o lingura de crema de branza
apoi peste alt strat de paine, pus o mousse facuta din macrou afumat, teama de lamaie, smanta, o mana de nuci, o ceapa verde si patrunjel
repaine si ultimul strat e un piure de mazare ( proaspata, gasita la piata ...wow ) amestecata cu crema de branza si marar.
provbabil ca voi decora direct peste mazare cu niscai masline, felii de castraveti etc...caci marti o voi duce la o mica petrecere, si nu cred ca va voi putea arata sectiunea...dar am sa va povestesc daca le-a placut la cei invitati