Forum Culinar: Focaccia dulce cu struguri - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Focaccia dulce cu struguri Schiaccia sau Schiacciata all'uva

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 October 2010 - 11:43 AM

E toamna, se culeg strugurii si se face vinul.Cand spui Toscana spui: dealuri cu vita de vie, struguri, vin si must.Si nu numai, dar azi ma limitez sa va prezint un desert specific zonei: Schiaccia all'uva.Veti gasi o mie de retete, nu foarte diferite intre ele, pentru ca la baza e aluatul pentru paine sau pizza si struguri.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128618513201.jpg

Struguri negrii, eu am folosit un soi numit "fragola", merg si soiul pentru vin.
400 gr de faina
200 ml apa minerala(da, da cea cu bule, nu plata) la temperatura camerei, eventual 2-3 linguri in plus daca aluatul cere.
6 gr drojdie.Prefer sa folosesc mai putina drojdie si sa las aluatul mai mult la crescut.
3-4 linguri de zahar, plus o lingura pentru dizolvat drojdia.
3 linguri ulei de masline
sare

Strugurii, spalati si uscati.
Drojdia am amestecat-o cu o lingura de zahar si am last-o 10 minute.
Am adaugat-o la faina si am adaugat apa minerala treptat.Am adaugat si sarea si am framantat bine un aluat elastic.Am lasat la crescut aproape 4 ore.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-12861850075.jpg

Am intins jumatate din aluat intr-o forma dreptunghiulara, de jumatate de centimetru grosime.Am presarat boabe de struguri, am acoperit cu cealalta jumatate, am sigilat marginile si am presarat restul de struguri.Am presarat zahar si stropit cu ulei.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128618504097.jpg

Am copt la 200 de grade pentru 40-50 de minute.

Daca aveti rabdare lasati sa se raceasca, daca nu... faceti ca mine. :floare:

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128618510426.jpg

Parfumata si aromata!Reteta de aluat o folosesc de acum la pizza, always si para siempre.

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 October 2010 - 11:59 AM

E intr-adevar super buna, eu am facut ca de obicei cantitati industriale, adica tava mare de la cuptor si am congelat-o. Decongelata si incalzita e la fel de buna :floare:

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 October 2010 - 02:41 PM

Am fost tentata azi sa fac iar, dar cum ultima oara am mancat jumatate de tava singura, am amanat. :pupic:

#4 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 05 October 2010 - 08:36 PM

Am facut-o si eu zilele trecute, dupa reteta de pe Giallozafferano... ca si aspect mi-o iesit frumoasa, dar la gust... nu inteleg, nu avea nici un Dumnezeu... un fel de paine cu struguri.
Ori am pus insuficient zahar, ori strugurii astia din supermarket care nu au nici un gust... ori nu stiu ce sa cred despre reteta asta...
Ma duc in Toscana sa mananc o bucata originala? :hug:

#5 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 October 2010 - 08:40 PM

Vezi postareaCristinica, la 05 October 2010 - 08:36 PM, a spus:

Ma duc in Toscana sa mananc o bucata originala? :hug:


cate kile mai ai, ca-ti zic io daca sa te duci au ba!

ai fost la turci?

#6 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 05 October 2010 - 08:53 PM

Vezi postareamotimestamp=, la 05 October 2010 - 08:40 PM, a spus:


cate kile mai ai, ca-ti zic io daca sa te duci au ba!

ai fost la turci?


Pai... am vreo 66. N-am sarit calu` :hug:

La turci ma duc pe 21.

#7 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 October 2010 - 09:07 PM

Vezi postareaCristinica, la 05 October 2010 - 08:53 PM, a spus:

Vezi postareamotimestamp=, la 05 October 2010 - 08:40 PM, a spus:


cate kile mai ai, ca-ti zic io daca sa te duci au ba!

ai fost la turci?


Pai... am vreo 66. N-am sarit calu` :hug:

La turci ma duc pe 21.


aaaa, tocmai cand ma pregateam sa vin la tine. drum bun!

#8 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 05 October 2010 - 09:47 PM

[quote name='moatza' date='05 October 2010 - 10:07 PM'
aaaa, tocmai cand ma pregateam sa vin la tine. drum bun!
[/quote]

Vii in Italia?! Cand? Cat stai? Poate totusi... ne vedem.

Eataly, iarta-ma de offtopic! :hug:

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 September 2020 - 05:26 PM

Imagine atasata: monthly_09_2020/post-9-0-26420400-1600442754.jpg

Daca-i toamna, avem struguri

Imagine atasata: monthly_09_2020/post-9-0-10739800-1600442792.jpg

#10 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 20 September 2020 - 05:52 PM

Cred ca asa ceva ne-ar placea si noua - cu prima ocazie cand cumpar struguri o fac!

#11 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 September 2020 - 05:45 PM

Adi, sa iei strugurii aia parfumati.Nu stiu cum se cheama. :iamwithstupid:

#12 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,600
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 24 September 2020 - 11:56 PM

Vezi postareaEataly, la 24 September 2020 - 05:45 PM, a spus:

Adi, sa iei strugurii aia parfumati.Nu stiu cum se cheama. :iamwithstupid:


Cred ca stiu de care zici - dar aia nu au samburi mari? as prefera fara samburi... Am fost ieri la cumparaturi si nu stiam ce mai imi trebuie, mi-a fost o ciuda cand am ajuns acasa :mad: ...

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi