Forum Culinar: Savarine - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Savarine cu pesmet

#21 Useril este offline   Cami 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 21 September 2010 - 01:00 PM

Am facut si eu savarine dupa reteta lui foxxy, cu frisca lichida naturala si cu dulceata de mure (facuta de je atunci, pe loc). Au iesit tare bune, dar cred ca data viitoare pun mai putin pesmet. Am pus 6 linguri (nu foarte mari) in albusurile batute, si s-a intarit asa de tare, ca abia mai puteam misca lingura in compozitie. Cred ca din cauza ca am avut niste oua mari, dar cu galbenusuri minuscule. Cand am amestecat compozitiile a fost ok, dar parca tot era ceva in neregula.
Sotul meu, care in tara nu manca savarine, a zis sa mai fac :thumleft:
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-30-128506676188.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-30-128506678501.jpg

#22 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 05 October 2010 - 03:24 PM

Si eu am facut azi savarine. Delicioase! Singura problema a fost ca mi s-au cam pleostit in cuptor. Au crescut binisor, apoi s-au dezumflat. Oare daca pun putin praf de copt mi se mai lasa?

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-598-128628494337.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-598-128628499196.jpg

Se fac usor, le voi repeta cu siguranta.


#23 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 05 October 2010 - 03:30 PM

Vezi postareaLuminis, la 05 October 2010 - 03:24 PM, a spus:

Si eu am facut azi savarine. Delicioase! Singura problema a fost ca mi s-au cam pleostit in cuptor. Au crescut binisor, apoi s-au dezumflat. Oare daca pun putin praf de copt mi se mai lasa?
Se fac usor, le voi repeta cu siguranta.


Simple si bune, intr-adevar.
Nu stiu de ce s-au pleostit, poate ai deschis usa de la cuptor in timp ce se coceau? Eu le-am bagat la cuptor (al meu e electric) si le-am scos cand erau gata. N-am mai umblat la ele intre timp. Poate asta o fi cauza? :pupic:

#24 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 05 October 2010 - 03:35 PM

Vezi postareaFoxyy, la 05 October 2010 - 03:30 PM, a spus:

Simple si bune, intr-adevar.
Nu stiu de ce s-au pleostit, poate ai deschis usa de la cuptor in timp ce se coceau? Eu le-am bagat la cuptor (al meu e electric) si le-am scos cand erau gata. N-am mai umblat la ele intre timp. Poate asta o fi cauza? :pupic:


Nu am deschis deloc cuptorul. Si al meu e electric, le-am bagat la 180 grade cu ventilatie. Dar nu-i bai, ca nu se vede ca-s pleostite, le-am intors cu fundu-n sus.

#25 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 05 October 2010 - 03:38 PM

Vezi postareaLuminis, la 05 October 2010 - 03:35 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 05 October 2010 - 03:30 PM, a spus:

Simple si bune, intr-adevar.
Nu stiu de ce s-au pleostit, poate ai deschis usa de la cuptor in timp ce se coceau? Eu le-am bagat la cuptor (al meu e electric) si le-am scos cand erau gata. N-am mai umblat la ele intre timp. Poate asta o fi cauza? :pupic:


Nu am deschis deloc cuptorul. Si al meu e electric, le-am bagat la 180 grade cu ventilatie. Dar nu-i bai, ca nu se vede ca-s pleostite, le-am intors cu fundu-n sus.

Ciudat... Sincer, n-am idee. Poate vine cineva mai priceput in savarine si ne lumineaza.

#26 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 08 October 2010 - 11:10 PM

Aceeasi reteta o folosesc si eu -mie nu mi s-au mai pleostit de cand pun si o lingura de faina.
A cat is a friend fur-ever !

#27 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 09 October 2010 - 08:12 PM

Vezi postareaUma, la 08 October 2010 - 11:10 PM, a spus:

Aceeasi reteta o folosesc si eu -mie nu mi s-au mai pleostit de cand pun si o lingura de faina.


O lingura de faina pe langa cele 6 linguri de pesmet? Si ies la fel de pufoase?

#28 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 14 October 2010 - 08:51 PM

Vezi postareaLuminis, la 09 October 2010 - 08:12 PM, a spus:

Vezi postareaUma, la 08 October 2010 - 11:10 PM, a spus:

Aceeasi reteta o folosesc si eu -mie nu mi s-au mai pleostit de cand pun si o lingura de faina.


O lingura de faina pe langa cele 6 linguri de pesmet? Si ies la fel de pufoase?

Da- la 6 oua :occasion15:
A cat is a friend fur-ever !

#29 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 08 August 2012 - 06:49 PM

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-90-13444444455705.jpg

Ingrediente:
5 oua
6 linguri zahar
6 linguri pesmet

Separati ouale. Bateti galbenusurile cu zaharul pana obtineti o spuma deschisa la culoare. Separat, bateti albusurile spuma tare. Adaugati pesmetul peste galbenusuri, omogenizati, apoi incorporati albusurile batute spuma, folosind o paleta, cu miscari usoare. Turnati aluatul in formele dorite, unse cu ulei/unt si tapetate cu faina (mie mi-au iesit 5 mini guguluf si 4 putin mai mici facute in forme de muffin) si coaceti la 190C aproximativ 10-15 minute sau pana marginile incep sa se maroneasca, iar mijlocul e ferm. La inceput vor creste, insa apoi se vor lasa la inaltimea initiala, de aceea puneti formele aproape pline, nu va fie teama ca vor da afara.

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-90-13444444568474.jpg

Pentru sirop:
1 cana zahar
2 cani apa
1 lingura esenta de rom
Fierbeti apa cu zaharul cateva minute, apoi adaugati romul. Lasati sa se raceasca.

Pentru a finisa savarinele mai aveti nevoie si de cateva linguri de gem acrisor si500ml frisca lichida, de preferinta naturala, pe care o bateti spuma tare si o aromati cu vanilie.

Taiati fiecare savarina in jumatate pe orizontala. Insiropati fiecare jumatate ce urmeaza a fi baza savarinei, ungeti cu putin gem si sprituiti frisca, apoi acoperiti cu cealalata jumatate, insiropata de asemenea. Ornati cu frisca si fructe. Pofta buna!!

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-90-13444444712352.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-90-1344444533919.jpg
Imagine postata

#30 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 08 August 2012 - 07:02 PM

Olguta, super, felicitari!
Exact asta-i si reteta mea. Mi se par f simplu de executat si rezultatul e glorios! Eu mai pun 1-2 lg de zeama de lamaie in sirop.
Stiu ca mai e o reteta de savarine cu aluat dospit, cu drojdie. Mi se pare complicatie inutila cand ies asa de bune cu reteta asta simpla.

#31 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 08 August 2012 - 07:19 PM

Vezi postareamoatza, la 08 August 2012 - 07:02 PM, a spus:

Olguta, super, felicitari!
Exact asta-i si reteta mea. Mi se par f simplu de executat si rezultatul e glorios! Eu mai pun 1-2 lg de zeama de lamaie in sirop.
Stiu ca mai e o reteta de savarine cu aluat dospit, cu drojdie. Mi se pare complicatie inutila cand ies asa de bune cu reteta asta simpla.


Multumesc, Moatza!!
Nu am incercat varianta dospita, e prima tentativa de savarina.. insa sunt super, mega multumita de rezultat.. sunt delicioase, aromate, nu gretoase cum sunt adesea prin cofetarii.. Plus ca stii exact ce pui in ele, frisca e naturala, gemul facut in casa... Se si fac in noi timpi si trei miscari =))
Imagine postata

#32 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 08 August 2012 - 07:54 PM

Deja am salvat reteta, sper sa o fac cat de curand, la cate bunataturi s au postat in ultima vreme pe forum,sper sa pot tine pasul ;) =))
Foarte frumoase ti-au iesit :)

Multumesc pt reteta :)
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#33 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 08 August 2012 - 08:28 PM

Vezi postareaOana S, la 08 August 2012 - 07:54 PM, a spus:

Deja am salvat reteta, sper sa o fac cat de curand, la cate bunataturi s au postat in ultima vreme pe forum,sper sa pot tine pasul ;) =))
Foarte frumoase ti-au iesit :)

Multumesc pt reteta ;)


Multumesc!!
Se fac tare repede si se si mananca la fel de repede :)
Imagine postata

#34 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 August 2012 - 08:42 PM

Olguta arat bestial! :drool:
Din ce vad eu din poza ,ai uns forma cu ulei si tapetat-o cu faina?! (sau e cu pesmet?!)

#35 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 08 August 2012 - 09:14 PM

Vezi postareaGeany, la 08 August 2012 - 08:42 PM, a spus:

Olguta arat bestial! :)
Din ce vad eu din poza ,ai uns forma cu ulei si tapetat-o cu faina?! (sau e cu pesmet?!)


Multumesc, Geany!! :drool: Am corectat si in reteta.. formele le-am uns cu unt si le-am tapetat cu faina.. insa am scris reteta pe fuga si mi-a scapat detaliul asta ;)
Imagine postata

#36 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 August 2012 - 09:20 PM

Aaa! Cu unt ,ddaa!! Da alt parfum ''cojii'' :drool: arata superb!

#37 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,416
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 August 2012 - 08:22 AM

Ce bine ca ne-ai amintit reteta, de cind le-am facut prima oara acu mult timp am tot zis ca le refac si n-am apucat, am o multime de pesmet de consumat ca nu mai am unde pune piinea uscata asa ca sper sa le refac cit mai curind. :drool:

#38 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 09 August 2012 - 09:04 AM

Mercic Olguta ca ai pus reteta, tb sa o fac si eu.Am facut si eu odata cu drojdie,da versiunea asta a ta e asa simpla si de ieri de cand am vazut pe FB tot balesc :drool:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#39 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 09 August 2012 - 09:11 AM

Mama de cand nu le-am mai facut !
Mi-ai facut pofta sa le incerc iar .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#40 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 09 August 2012 - 09:12 AM

Ce bineeee arataaa!!!!Nu pot rata asa o bunatate,asa ca savarine fac la sfarsit de saptamana.
Imagine postata
Manchmal ist weniger einfach mehr....

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi