Forum Culinar: Savarine - Forum Culinar

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Savarine cu pesmet

#41 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 09 August 2012 - 11:00 AM

Vezi postareaAdriana, la 09 August 2012 - 08:22 AM, a spus:

Ce bine ca ne-ai amintit reteta, de cind le-am facut prima oara acu mult timp am tot zis ca le refac si n-am apucat, am o multime de pesmet de consumat ca nu mai am unde pune piinea uscata asa ca sper sa le refac cit mai curind. :)

Spor la treaba, Adriana!! :)

Vezi postareaIoana, la 09 August 2012 - 09:04 AM, a spus:

Mercic Olguta ca ai pus reteta, tb sa o fac si eu.Am facut si eu odata cu drojdie,da versiunea asta a ta e asa simpla si de ieri de cand am vazut pe FB tot balesc :)

N-am incercat cu drojdie, dar sincer mi se pare prea multa bataie de cap... reteta asta e nesimtit :lol: de simpla si de buna :D

Vezi postareaPiscotel, la 09 August 2012 - 09:11 AM, a spus:

Mama de cand nu le-am mai facut !
Mi-ai facut pofta sa le incerc iar .Imagine postata

Sigur or sa iasa niste minunatii din mainile tale, Pisco!! :)

Vezi postareapetunie, la 09 August 2012 - 09:12 AM, a spus:

Ce bineeee arataaa!!!!Nu pot rata asa o bunatate,asa ca savarine fac la sfarsit de saptamana.
Imagine postata

Multumesc, Petu!! Te astept cu impresii... spor la prajiturit.
Imagine postata

#42 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 09 August 2012 - 12:06 PM

Arata CRI-MI-NAL!!!!Cand citesc ca alte doamne de aici stiau deja reteta, imi vine sa cred ca eu am trait in jungla pana acum... si eu stiam doar reteta aceea cu drojdie, care mamei mele ii iesea de revista, mie, ( ce va asteptati?) niciodata...
Nu mai spun ca e prajitura mea preferata de cand ma stiu, si intotdeauna cand ajung la o cofetarie,asta este comanda mea :)
Mama mea nu mai poate face savarine, dar , uite, cu reteta ta, Olguta draga, cred ca voi reusi, in sfarsit, si eu, si ii voi duce si mamei, sa vada ce buna sunt la prajituri grele :lol:
Multumesc, in week-end mancam savarine. :) ( Sper sa-mi si iasa... :) )
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#43 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 August 2012 - 12:19 PM

:lol: Eu o astept pe sorica' mea,nu mai stiu cat ii mai plac ei savarinele,dar daca vrea i le fac! Sa caut prin camara mamii formele (sau or fi pe la mine ?! :) )

#44 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 August 2012 - 12:39 PM

Vezi postareakoral, la 09 August 2012 - 12:06 PM, a spus:

Arata CRI-MI-NAL!!!!Cand citesc ca alte doamne de aici stiau deja reteta, imi vine sa cred ca eu am trait in jungla pana acum... si eu stiam doar reteta aceea cu drojdie, care mamei mele ii iesea de revista, mie, ( ce va asteptati?) niciodata...
Nu mai spun ca e prajitura mea preferata de cand ma stiu, si intotdeauna cand ajung la o cofetarie,asta este comanda mea :)
Mama mea nu mai poate face savarine, dar , uite, cu reteta ta, Olguta draga, cred ca voi reusi, in sfarsit, si eu, si ii voi duce si mamei, sa vada ce buna sunt la prajituri grele :D
Multumesc, in week-end mancam savarine. :lol: ( Sper sa-mi si iasa... :) )

Multumesc, Koral!! :) :) Si mie mi-au placut mereu savarinele, dar le-am tot evitat prin cofetarii in ultimul timp pentru ca le fac muuult prea dulci si sunt atat de gretoase... dulci si cu gustul acela de frisca artificiala, de margarina parca... Insa asa, putem controla canitatea de zahar si toate ingredientele :D

Vezi postareaGeany, la 09 August 2012 - 12:19 PM, a spus:

:D Eu o astept pe sorica' mea,nu mai stiu cat ii mai plac ei savarinele,dar daca vrea i le fac! Sa caut prin camara mamii formele (sau or fi pe la mine ?! :D )

Geany, merg facute si in forme mici, de muffins si sa stii ca ma bate gandul sa fac chiar o savarina uriasa intr-o forma de guguluf sau chiar o forma normala de tort, pe care apoi o decupezi putin la mijloc si o umpli cu niste fructe proaspete.. mmmm... suna tare bine in capatana mea :D
Imagine postata

#45 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 11 August 2012 - 01:29 PM

Pot oare sa las o parte din savarine netaiate si neinsiropate pana maine?Nu o sa le mancam astazi toate ca sunt numai eu cu copii Imagine postata
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#46 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 11 August 2012 - 02:41 PM

Vezi postareapetunie, la 11 August 2012 - 01:29 PM, a spus:

Pot oare sa las o parte din savarine netaiate si neinsiropate pana maine?Nu o sa le mancam astazi toate ca sunt numai eu cu copii Imagine postata

Eu le-am lasat si au fost ok. Doar sa le acoperi astfel incat sa nu se usuce. Spor la treaba :)
Imagine postata

#47 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 11 August 2012 - 02:54 PM

Vezi postareaOlguta, la 11 August 2012 - 02:41 PM, a spus:

Eu le-am lasat si au fost ok. Doar sa le acoperi astfel incat sa nu se usuce. Spor la treaba Imagine postata

Atunci e bine,sper numai sa-mi iasa;acum uitandu-ma inca o data la pozele tale vad ca aluatul tau e mai ferm,poate trebuia sa pun lingurile cu pesmet mai pline,ca al meu a iesit mai curgator ca al tau .Acum sunt in cuptor,abia astept Imagine postata

#48 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 11 August 2012 - 05:32 PM

Vezi postareapetunie, la 11 August 2012 - 02:54 PM, a spus:

Vezi postareaOlguta, la 11 August 2012 - 02:41 PM, a spus:

Eu le-am lasat si au fost ok. Doar sa le acoperi astfel incat sa nu se usuce. Spor la treaba Imagine postata

Atunci e bine,sper numai sa-mi iasa;acum uitandu-ma inca o data la pozele tale vad ca aluatul tau e mai ferm,poate trebuia sa pun lingurile cu pesmet mai pline,ca al meu a iesit mai curgator ca al tau .Acum sunt in cuptor,abia astept Imagine postata

Posibil sa fi fost ouale mai mici la mine.. nu-mi amintesc concret :) :P
Tin pumnii sa iasa perfecte :P :P
Imagine postata

#49 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 11 August 2012 - 06:30 PM

Nu au iesit perfecte,dar tot sunt bune.Intr-adevar,data viitoare trebuie sa pun mai mult pesmet,am cantarit si au fost 70 g.

Le-am uns cu gem de macese si decorat cu cireasa din compot :)
Frisca a fost de la tub,caci vazandu-le cum s-au pleostit,nu am mai avut chef sa fac eu frisca proaspata Imagine postata

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-59-13447025866006.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-59-13447025893425.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2012/post-59-13447025918747.jpg

#50 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 11 August 2012 - 06:48 PM

:) Iara mi-am adus aminte.Maine cred ca le fac si eu ca nu se mai poate.
Ei mama ei de palarie :P
Diana, pana maine arunca si mie una ca ies acusic pe geam sa o prind. :P
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#51 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 11 August 2012 - 06:56 PM

Vezi postareaIoana, la 11 August 2012 - 06:48 PM, a spus:

Imagine postata Iara mi-am adus aminte.Maine cred ca le fac si eu ca nu se mai poate.
Ei mama ei de palarie Imagine postata
Diana, pana maine arunca si mie una ca ies acusic pe geam sa o prind. Imagine postata

Stai sa caut prastia Imagine postata

#52 Guest_Gelutza_*

• Grup: Guests

Postat 11 August 2012 - 09:07 PM

Si eu ma numar printre cei care se bucura de reteta asta mai simpla de savarine. Le faceam dupa cea cu aluatul dospit si-mi ieseau bune, dar evit de multe ori sa fac din cauza de timp. Acum o sa incerc si eu reteta aceasta si sper sa le fac mai des, sa ma revansez pentru ca nu le-am facut de aproape un an, desi sunt fan savarina (d-aia de-i curge siropul prin toti porii)!
Multumesc pentru reteta,Olguta, cred ca de Sf. Maria o fac si eu.!
Petunie, ai trecut testul de foc, sa le vezi data viitoare ce infoiate o sa fie, daca au fost bune la gust si nu a fost blatul tare, e ok. le-ai coafat atragator, inceput promitator! :floare:
Si daca tot pui mana pe prastie, vezi ca sunt si eu mai hacana! =))

#53 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDeutschland

Postat 11 August 2012 - 09:25 PM

Mersi,gelutza!
La gust au fost foarte bune,exact ca si alea ce le cunosteam de cand eram mica-pitica,pe vremea cand inca mai gaseai in cofetarii prajituri de calitate.

Avand in vedere ca e prima oara in viata mea cand fac savarine,sunt multumita.Daca eram mai atenta astazi la poze,la cum trebuie sa fie aluatul,sigur imi ieseau si mie frumoase,dar lasa,data viitoare.

#54 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 11 August 2012 - 11:31 PM

Vezi postareaGelutza, la 11 August 2012 - 09:07 PM, a spus:

Si eu ma numar printre cei care se bucura de reteta asta mai simpla de savarine. Le faceam dupa cea cu aluatul dospit si-mi ieseau bune, dar evit de multe ori sa fac din cauza de timp. Acum o sa incerc si eu reteta aceasta si sper sa le fac mai des, sa ma revansez pentru ca nu le-am facut de aproape un an, desi sunt fan savarina (d-aia de-i curge siropul prin toti porii)!
Multumesc pentru reteta,Olguta, cred ca de Sf. Maria o fac si eu.!
Petunie, ai trecut testul de foc, sa le vezi data viitoare ce infoiate o sa fie, daca au fost bune la gust si nu a fost blatul tare, e ok. le-ai coafat atragator, inceput promitator! =))
Si daca tot pui mana pe prastie, vezi ca sunt si eu mai hacana! =))

Multumesc, Gelutza! Spor la prajiturit :)

Vezi postareapetunie, la 11 August 2012 - 09:25 PM, a spus:

Mersi,gelutza!
La gust au fost foarte bune,exact ca si alea ce le cunosteam de cand eram mica-pitica,pe vremea cand inca mai gaseai in cofetarii prajituri de calitate.

Avand in vedere ca e prima oara in viata mea cand fac savarine,sunt multumita.Daca eram mai atenta astazi la poze,la cum trebuie sa fie aluatul,sigur imi ieseau si mie frumoase,dar lasa,data viitoare.

Arata super, Petu!!
Imi pare rau, poate trebuia sa fiu mai explicita... banuiesc totusi ca ouale mele or fi fost mai mici de mi-a iesit compozitia mai batoasa... Asadar, pentru un rezultat optim, daca aluatul e prea moale, ar mai trebui adaugat pesmet, putin cate putin, pana are consistenta unei smantani groase. Poate depinde si de pesmetul folosit :floare:
Important e ca v-au placut =))
Imagine postata

#55 Guest_Gelutza_*

• Grup: Guests

Postat 14 August 2012 - 12:59 PM

Olgutza, help!
Ai zis asa:"Separati ouale. Bateti albusurile cu zaharul pana obtineti o spuma deschisa la culoare. Separat, bateti albusurile spuma tare."
Oare cine se bat cu zaharul, albusurile sau galbenusurile, ca vreau sa ma elucidez si sa ma apuc de treaba. Cred ca zaharul se va bate cu galbenusurile, asa mi se pare logic punand cap la cap totul, dar astept sa-mi raspunzi tu, ca n-am chef de traume, deja e tarziu si ma apuca SF.Maria fara savarinele la care poftesc de cateva zile...

#56 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 14 August 2012 - 01:05 PM

Vezi postareaGelutza, la 14 August 2012 - 12:59 PM, a spus:

Olgutza, help!
Ai zis asa:"Separati ouale. Bateti albusurile cu zaharul pana obtineti o spuma deschisa la culoare. Separat, bateti albusurile spuma tare."
Oare cine se bat cu zaharul, albusurile sau galbenusurile, ca vreau sa ma elucidez si sa ma apuc de treaba. Cred ca zaharul se va bate cu galbenusurile, asa mi se pare logic punand cap la cap totul, dar astept sa-mi raspunzi tu, ca n-am chef de traume, deja e tarziu si ma apuca SF.Maria fara savarinele la care poftesc de cateva zile...

Argh... greseala mea, Gelutza.. imi pare rau. Bateti galbenusurile cu zaharul. Separat, bateti albusurile spuma tare :floare:
Ma duc sa corectez in reteta. Multumesc!!

Edit: nu mai pot edita primul mesaj, asa ca va rog, daca vede vreun admin pe aici sa-mi corecteze si mie greseala. Dau o savarina :floare:
Imagine postata

#57 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 August 2012 - 07:25 PM

La raport : 6 savarine frumoase, delicioase si insuficiente :floare: cu dulceata de caise la mine:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_08_2012/post-508-1344965075015.jpg
  • Imagine atasata: monthly_08_2012/post-508-13449650981482.jpg

#58 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 14 August 2012 - 07:32 PM

Vezi postareakoral, la 14 August 2012 - 07:25 PM, a spus:

La raport : 6 savarine frumoase, delicioase si insuficiente :floare: cu dulceata de caise la mine:

Ce frumoase ti-au iesit, Koral!! Felicitari!!
Ma bucur ca v-au placut :floare:
Imagine postata

#59 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 August 2012 - 07:35 PM

Am uitat sa multumesc. :floare:
Fi'miu al mare a zis: esti TARE daca poti face savarine ! Sunt mai bune ca cele cumparate din Kaufland ...
Multumesc, Olguta ! :floare:

#60 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 14 August 2012 - 07:47 PM

Vezi postareakoral, la 14 August 2012 - 07:35 PM, a spus:

Am uitat sa multumesc. :floare:
Fi'miu al mare a zis: esti TARE daca poti face savarine ! Sunt mai bune ca cele cumparate din Kaufland ...
Multumesc, Olguta ! :floare:

Sa va fie de bine, Koral! :)
Imagine postata

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic