Forum Culinar: Intrebare intrebatoare - Forum Culinar

Salt la continut

  • 23 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intrebare intrebatoare

#121 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 November 2010 - 02:01 PM

Vezi postareastella, la 29 October 2010 - 11:05 PM, a spus:

sa va pun si poza cu bezele si crema dubla :tongue3: asta a mea nehartistica si de pe net....mai wow
dar gustul e acelasi , adica yammmmmmmmmmmmmi rau de tot.

Asa-i, le-a adus odata demult o prietena care pe vremea aceea statea in Elvetia da' nu mai tin minte unde, la o intilnire a forumului italian. :blob8:

#122 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 December 2010 - 10:39 AM

Mai am o intrebare intrebatoare .Cu toata rushinea din dotare(ca ma dau eu moldoveanca lui peste prajit)asi vrea sa fentez sistemul anul asta si sa nu ma mai chinui sa intind aluat la turtele de craciun cu nuca(scutece adicalea cum se mai spune la noi)si sa cumpar foi de placinta pe care sa le coc pe plita sau pe dosul tavii vad eu, exact cum se procedeaza cu cele facute din aluat,eu stiu ca am mai incercat acum cativa ani dar ceva am gresit eu acolo ca mi s-au fleshcait,ori ca am pus eu siropul prea fierbinte sau le-am tinut in sirop prea mult,acuma nu m-ar deranja ca mami si tati meu stau prost cu dantura,asa ca ar fi incantati sa le poata manca ,cu lingurita.Ideea e ca asi economisi o gramada de timp si de efort,ca am o caruta de treaba si bubulet,bubuloi,printre picioare fiecare cu pretentii care mai de care,(ca acu' parca au inebunit cu totii:''mami,mami!!!! :lol: ) :-*
Intrebarea mea intrebatoare e: voi ati mai procedat asa,?! cum v-au iesit?! si ce ma sfatuiti sa fac?!ce foi sa cumpar, ce marca?!

Tii daca m-ar auzi bunica-mea ce m-ar mai beshteli... :lol: :pupic: B)

#123 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 December 2010 - 09:31 PM

Geany, eu am mari emotii cu foile astea: cateodata sunt f bune, nu-s lipite intre ele, se desfac minunat, altadata imi vine sa le-arunc, nu alta. Ei, noroc ca la turte le mai poti "carpi". In primul rand am inteles ca vrei sa le coci pe dosul tavii. Nu-i bine, se usuca prea tare si devin casante. Coace-le pe tabla de vinete, dupa ce , in prealabil tai in doua foile. Eu nu cufund foile in sirop, ci le pensulez bine si cu temei. Dupa ce le montezi, cu nuca macinata, coaja de lamaie, zahar tos si rom, le invelesti intr-o folie de plastic. De pe-o zi pe alta, daca le pensulezi cu temei, se inmoaie numai bine.
Vezi, cand cumperi foile - eu prefer, totusi, Bella- sa le duci repede ori la copt, ori in congelator, adica sa n-apuce sa se decongeleze si-apoi sa le congelezi iar. Nu ca s-ar strica, dar in felul asta se creaza un fel de condens intre ele si de-aia se lipesc. In plus, sa le transporti cu grija, fara se se-ndoaie pachetul, ca sunt extrem de friabile si crapa. Pe mine asta ma enerveaza teribil asa ca anul asta le cam sar (ca multe alte preparate, dealtfel).
M-am facut tare comoda, bag seama...

#124 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 December 2010 - 09:36 PM

Vezi postareamoatza, la 21 December 2010 - 09:31 PM, a spus:

Geany, eu am mari emotii cu foile astea: cateodata sunt f bune, nu-s lipite intre ele, se desfac minunat, altadata imi vine sa le-arunc, nu alta. Ei, noroc ca la turte le mai poti "carpi". In primul rand am inteles ca vrei sa le coci pe dosul tavii. Nu-i bine, se usuca prea tare si devin casante. Coace-le pe tabla de vinete, dupa ce , in prealabil tai in doua foile. Eu nu cufund foile in sirop, ci le pensulez bine si cu temei. Dupa ce le montezi, cu nuca macinata, coaja de lamaie, zahar tos si rom, le invelesti intr-o folie de plastic. De pe-o zi pe alta, daca le pensulezi cu temei, se inmoaie numai bine.
Vezi, cand cumperi foile - eu prefer, totusi, Bella- sa le duci repede ori la copt, ori in congelator, adica sa n-apuce sa se decongeleze si-apoi sa le congelezi iar. Nu ca s-ar strica, dar in felul asta se creaza un fel de condens intre ele si de-aia se lipesc. In plus, sa le transporti cu grija, fara se se-ndoaie pachetul, ca sunt extrem de friabile si crapa. Pe mine asta ma enerveaza teribil asa ca anul asta le cam sar (ca multe alte preparate, dealtfel).
M-am facut tare comoda, bag seama...

Multumesc frumos,Moato asa o sa fac,si eu m-am facut comoda ca in fiecare an intindeam eu aluat si foile,anul asta vreau sa fentez un pic,sa vad ce iese,or sa-mi fie de mare folos sfaturile tale,vin sa va spun ce a iesit ,multumesc frumos... :scratch:

#125 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 December 2010 - 09:41 PM

Vezi postareaGeany, la 21 December 2010 - 09:36 PM, a spus:

Multumesc frumos,Moato asa o sa fac,si eu m-am facut comoda ca in fiecare an intindeam eu aluat si foile,


ei, eu drept sa-ti spun, nici macar nu mi-am permis sa gandesc o asa de mare aroganta. :scratch:

#126 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 December 2010 - 09:45 PM

Vezi postareamoatza, la 21 December 2010 - 09:41 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 21 December 2010 - 09:36 PM, a spus:

Multumesc frumos,Moato asa o sa fac,si eu m-am facut comoda ca in fiecare an intindeam eu aluat si foile,


ei, eu drept sa-ti spun, nici macar nu mi-am permis sa gandesc o asa de mare aroganta. :scratch:

No' moato eu ma gandeam ce ar spune bunica-mea sa auda ca vreau sa fac turte cu foi cumparate,vaii ce ar mai rade,dar eu incerc zau asa sa vad ce-o iesi...

#127 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 December 2010 - 09:52 PM

Vezi postareaGeany, la 21 December 2010 - 09:45 PM, a spus:

No' moato eu ma gandeam ce ar spune bunica-mea sa auda ca vreau sa fac turte cu foi cumparate,vaii ce ar mai rade,dar eu incerc zau asa sa vad ce-o iesi...


ooo, bunica-mea, saraca, dupa ce ani intregi intinsese foile pe perna, in ultimii ani se daduse dupa mine.

#128 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 December 2010 - 05:00 PM

Moato sarumana' am respectat cu sfintenie tot ce mi-ai spus iaca asa:

Cumparat foi bella...

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-405-12930298313322.jpg

Copt pe plita...

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-405-12930298376083.jpg

Pensulat cu sirop de zahar ars stins cu apa zeama si coaja de lamaie si portocala...

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-405-12930298442068.jpg

Presarat cu nuca macinata in amestec cu zahar si zahar vanilat...

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-405-12930298511805.jpg

Acu' trag folie peste si dau pe balcon la rece,pana-n ajun...

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-405-12930298575467.jpg

Multumesc frumos,sexiune atunci si sa vad cum o iesit,dar eu cred ca bine...Multumesc... :pupic: :floare:

#129 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 22 December 2010 - 05:51 PM

Edit ca am scris o aiureala ....vazusem topicul si am intrat pe prima pagina si am raspuns la o intrebare legata de frisca :floare:

Dar daca tot am intrat sa-mi spun si eu parerea despre foile Bella.Am folosit si-mi plac , parca nu-s asa de greu de "dezlipit" ca altele.

#130 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 December 2010 - 05:56 PM

Vezi postareaizuk, la 22 December 2010 - 05:51 PM, a spus:

Edit ca am scris o aiureala ....vazusem topicul si am intrat pe prima pagina si am raspuns la o intrebare legata de frisca :floare:

Da nu conteaza poti sa spui ca pe mine ma intereseaza orice este legat si de frisca...

#131 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 22 December 2010 - 05:59 PM

Spuneam ca am folosit Meggle , cea despre care era intrebarea si mi s-a parut destul de buna.Pare mai "adevarata" decat Hulala. In schimb , niciodata sa nu luati Alpa , produsul de la Plus , ca e jalnica , nici nu se bate bine , nici dulce nu e.Eu veci pururea nu voi mai lua.

#132 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 December 2010 - 06:01 PM

Vezi postareaizuk, la 22 December 2010 - 05:59 PM, a spus:

Spuneam ca am folosit Meggle , cea despre care era intrebarea si mi s-a parut destul de buna.Pare mai "adevarata" decat Hulala. In schimb , niciodata sa nu luati Alpa , produsul de la Plus , ca e jalnica , nici nu se bate bine , nici dulce nu e.Eu veci pururea nu voi mai lua.


Ahaa!!!Doar ca Meggle e vegetala...nu ca ar avea nimik rau ca-i vegetala,doar ca eu nu stiusem,si mi-au spus si mie fetele(si baietii,multumesc Alexandru),dupaia... :floare:

#133 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 22 December 2010 - 08:21 PM

Vezi postareaGeany, la 22 December 2010 - 05:00 PM, a spus:

Moato sarumana' am respectat cu sfintenie tot ce mi-ai spus


Geany, bravos!
Da' nu te-nvat eu pe tine ca stii de-o suta de ori mai multe!

#134 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 December 2010 - 08:28 PM

Eii na'!! io's ca un burete absorb tot,tot.... :)

Imi place sa invat lucruri noi,sa fiu corectata,sa invat tipsuri,ca deaia suntem aici...Bine da' si un pic de distractie,nu strica... :)

Te pupez Moato si sa mai intervii oridecateori''mai poti , :)

#135 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 30 March 2012 - 01:51 PM

Ajutati-ma si pe mine!! :tongue3: Mi s-o ars rezistenta de la grill. Era unul obisnuit, din acelea ieftine care m-a servit eroic timp de 7 ani la copt ardei si vinete.

A venit momentul sa ma orientez spre unul nou, as vrea sa cumpar unul teflonat cu 2 fetze care se deschide si poti folosi ambele parti iar cand ai putin de grillat il folosesti inchis.

O imagine furata de pe net:

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-97-13331080230508.jpg

Nu retin exact insa parca am vazut pe cutie ca are 1300 ori 1600 watt :floare:

Intrebarea intrebatoare e daca voi putea coace pe el (deschis) vinetele. Voi ce experienta/e aveti?

Mersi anticipat! :floare:

#136 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 30 March 2012 - 02:25 PM

Vezi postarealaura_lala, la 30 March 2012 - 01:51 PM, a spus:

Ajutati-ma si pe mine!! :notworthy: Mi s-o ars rezistenta de la grill. Era unul obisnuit, din acelea ieftine care m-a servit eroic timp de 7 ani la copt ardei si vinete.

A venit momentul sa ma orientez spre unul nou, as vrea sa cumpar unul teflonat cu 2 fetze care se deschide si poti folosi ambele parti iar cand ai putin de grillat il folosesti inchis.

O imagine furata de pe net:

Atasament fb3ddc17271c8ef8c568568b56a797f3.jpg

Nu retin exact insa parca am vazut pe cutie ca are 1300 ori 1600 watt :floare:

Intrebarea intrebatoare e daca voi putea coace pe el (deschis) vinetele. Voi ce experienta/e aveti?

Mersi anticipat! =))



mie mi se pare ca se incing cam greu(parerea mea) si ar dura prea mult sa faci vinete.Dar de ce nu le faci pe aragaz?
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#137 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 30 March 2012 - 07:24 PM

Eu l-am avut pe Foreman, dar s-a dus pe pluta (nu a fost vina grilului)... apoi am luat un no name/Silver Crest, ieftin. Parca e marca care vine mereu la Lidl. Habar n-am, cert este ca e super! Dar cred ca are la vreo 2200 Watt (la fel ca Foreman).
Se încinge bine de tot, si se poate grila deschis, închis. Eu acolo prajesc si pîinea de zi cu zi. Intra 6 felii deodata. Sau se pot face 6 sandwiciuri calde deodata, grilez vinete, zucchini... etc. Aaa, si carne!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#138 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 30 March 2012 - 08:09 PM

Vezi postareaMaya, la 30 March 2012 - 07:24 PM, a spus:

Eu l-am avut pe Foreman, dar s-a dus pe pluta (nu a fost vina grilului)... apoi am luat un no name/Silver Crest, ieftin. Parca e marca care vine mereu la Lidl. Habar n-am, cert este ca e super! Dar cred ca are la vreo 2200 Watt (la fel ca Foreman).
Se încinge bine de tot, si se poate grila deschis, închis. Eu acolo prajesc si pîinea de zi cu zi. Intra 6 felii deodata. Sau se pot face 6 sandwiciuri calde deodata, grilez vinete, zucchini... etc. Aaa, si carne!

Si eu am un Foreman mic si e ok. Acum am vazut ca are unul la care ii schimba gratarele..pe ala l-as vrea :)360 Grill - George Foreman Removable Plate Grill
A cat is a friend fur-ever !

#139 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 March 2012 - 08:35 PM

secondez Foreman,modelele mai noi sunt foarte bune, al meu e la lucru aproape zilnic

#140 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 March 2012 - 10:53 PM

Vezi postareaDexter, la 30 March 2012 - 08:35 PM, a spus:

secondez Foreman

what? :)

Arata acest topic


  • 23 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

14 useri citesc topicul
0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi