Forum Culinar: Intrebare intrebatoare - Forum Culinar

Salt la continut

  • 23 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intrebare intrebatoare

#141 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 March 2012 - 11:01 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 March 2012 - 10:53 PM, a spus:

Vezi postareaDexter, la 30 March 2012 - 08:35 PM, a spus:

secondez Foreman

what? :P



:) :D ;)

#142 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 March 2012 - 11:02 PM

L-am prins? :)

#143 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 March 2012 - 11:07 PM

Vezi postareaAdriana, la 30 March 2012 - 11:02 PM, a spus:

L-am prins? :D


Saracu' Dexter abia s-a intors pe forum, sper sa nu dispara iar :) !

#144 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 March 2012 - 11:08 PM

hopaaa, condimentarea :D

nu se zice că secondezi atunci cînd esti de acord cu părerea cuiva? puteam să jur cu mîna pe dex Imagine postata

atunci achiesez că foreman e un grill bun :)

#145 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 March 2012 - 11:12 PM

Vezi postareaDexter, la 30 March 2012 - 11:08 PM, a spus:

puteam să jur cu mîna pe dex Imagine postata

exact asa mi se intimpla si mie :)

#146 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 March 2012 - 11:27 PM

Dex, stii ca nu-s sigura? Chiar m-ai facut curioasa. S-ar putea sa ai dreptate.

#147 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 March 2012 - 11:37 PM

mă uitai pe gugăl.ro şi văd că lumea foloseşte expresia "secondez propunerea ..." acu' nu ştiu dacă persoanele, n-or fi tot din ăştia strămutaţi :)

#148 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 30 March 2012 - 11:39 PM

intrebare intrebatoare de la mine.Prin magazine am vazut oua deja colorate, nu, nu vreau sa le cumpar ci doar vreau sa stiu daca as vopsii de joia viitoare ouale pentru pasti,adica sa le tin in frigider o saptamana ar avea ceva?Am sa fiu plecata si nu am cand sa le fac si parca n-as vrea cand ma intorc sa nu am oua de pasti.
Cozonacul deja stiu, am sa-l congelez ca stiu ca merge, da am o dilema cu ouale. :)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#149 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 March 2012 - 11:40 PM

parerea mea e ca vine de la strămutaţi
e drept ca eu am terminat de studiat limba romana contemporana in '95 si de atunci cred ca a evoluat mult = a asimilat neologisme ca asta

#150 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 30 March 2012 - 11:44 PM

Ioana, la noi oo colorate se gasesc si de Craciun, si oricînd :)
Nu stiu daca e bine sau nu cu ouale vopsite cu o saptamîna înainte. Eu nu am congelat niciodata cozonac. Se comporta bine dupa decongelare?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#151 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 31 March 2012 - 12:00 AM

Vezi postareaMaya, la 30 March 2012 - 11:44 PM, a spus:

Ioana, la noi oo colorate se gasesc si de Craciun, si oricînd :)
Nu stiu daca e bine sau nu cu ouale vopsite cu o saptamîna înainte. Eu nu am congelat niciodata cozonac. Se comporta bine dupa decongelare?


Dar ouale alea sunt crude si vopsite sau or fi fierte?PArca n-ar fi pasti daca nu am oua vopsite si doar asta mi-a trecut acum prin minte sa le fierb si sa le tin in frigider, vreo 5 bucati asa.
Nci eu n-am incercat sa congelez cozonacul,da am citit ca altii au facut-o si a fost ok.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#152 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 31 March 2012 - 12:07 AM

eu am păpat vinerea ouă fierte lunea şi erau bune ... eu zic să incerci. dacă le decojeşti de paşti şi miros urât le arunci şi gata.

#153 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 31 March 2012 - 04:04 AM

soacra'mea a congelat un cozonac facut de mama si ne-a facut surpriza dupa ce a plecat ea. era la fel de bun cum era proaspat. ea il congelase taiat felii insa , scoatea numa cate 1-2...cred ca si intreg s-ar comporta la fel de bine

#154 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 31 March 2012 - 09:13 PM

Vezi postareaIoana, la 30 March 2012 - 02:25 PM, a spus:

mie mi se pare ca se incing cam greu(parerea mea) si ar dura prea mult sa faci vinete.Dar de ce nu le faci pe aragaz?


Nu le-am facut pe aragaz fiindca n-aveam table din acelea de pus pe ochiuri iar grill-ul de la aragaz il menajez, n-as vrea sa-l folosesc la copt ardei si vinete. Daca e sa se strice ceva, apai sa fie ieftin, aragazul e scump... :thumleft:
Am cumparat grill-ul, pun poze mai jos, daca n-o sa functioneze la vinete are totusi o chestie faina! Scot tablele acelea anti aderente si le pun pe flacara de la aragaz.

Vezi postareaMaya, la 30 March 2012 - 07:24 PM, a spus:

Eu l-am avut pe Foreman, dar s-a dus pe pluta (nu a fost vina grilului)... apoi am luat un no name/Silver Crest, ieftin. Parca e marca care vine mereu la Lidl. Habar n-am, cert este ca e super! Dar cred ca are la vreo 2200 Watt (la fel ca Foreman).
Se încinge bine de tot, si se poate grila deschis, închis. Eu acolo prajesc si pîinea de zi cu zi. Intra 6 felii deodata. Sau se pot face 6 sandwiciuri calde deodata, grilez vinete, zucchini... etc. Aaa, si carne!


Silver Crest sunt foarte bune, eu am masina de cusut, si patura electrica pe care o iubesc, o prietena are masina de paine de care e fff multumita. Daca nu ma insel sunt facute in Germania.
______________________

N-am mai avut rabdare sa comand de pe net, era promotie 50% la magazinul din localitate si am cumparat un grill, ceva marca austriaca, produs in Portugal. Deci am stimulat cu ocazia asta economia locala. Azi voi face gratar, saptamana viitoare cumpar vinete ca sa-l pun la "proba de foc"!
Imi place ca are 3 pozitii, deschis 180º , semi inchis si complet inchis, la cele 2 parti se poate regla individual temperatura si nu are termostat.

Pozele:

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-97-13332206839782.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-97-13332206864065.jpg

Si Miu-Miu care nu se poate abtine sa nu faca CTC-ul produsului si mai important, al cutiei. :tongue3:

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-97-13332206879735.jpg

Va multumesc tuturor pentru sugestii ca m-au ajutat in a lua o hotarare in cunostinta de cauza. :snorting:

#155 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 01 April 2012 - 02:01 PM

Vezi postarealaura_lala, la 31 March 2012 - 09:13 PM, a spus:

Va multumesc tuturor pentru sugestii ca m-au ajutat in a lua o hotarare in cunostinta de cauza. :floare:

Miu-miu scump si drag :floare:

Eu pentru vinete si ardei am sacrificat o tigaie de teflon - o pun uscata pe foc mediu si asa coc si vinetele si ardeii fara sa fac prea multa mizerie si nici prea mult fum.
A cat is a friend fur-ever !

#156 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 01 April 2012 - 11:22 PM

CTC era in regula, dupa fata lui Miu-Miu!! Sper sa-l folosesti cu spor!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#157 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 02 April 2012 - 12:40 PM

Vezi postareaUma, la 01 April 2012 - 02:01 PM, a spus:

Vezi postarealaura_lala, la 31 March 2012 - 09:13 PM, a spus:

Va multumesc tuturor pentru sugestii ca m-au ajutat in a lua o hotarare in cunostinta de cauza. :cheers:

Miu-miu scump si drag :crying:

Eu pentru vinete si ardei am sacrificat o tigaie de teflon - o pun uscata pe foc mediu si asa coc si vinetele si ardeii fara sa fac prea multa mizerie si nici prea mult fum.


Si asta e o idee buna, am chiar 2 tigai de teflon aproape nefolosite care nu-mi prea plac fiindca "prind" putzin, le-as putea intrebuinta exact la copt vinete si ardei. :((

Vezi postareazerda, la 01 April 2012 - 11:22 PM, a spus:

CTC era in regula, dupa fata lui Miu-Miu!! Sper sa-l folosesti cu spor!


Mersi Zerda, l-am inaugurat si-mi place foarte mult cum prajeste carnea. Inca n-am probat cu vegetale. B)

#158 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 25 July 2012 - 10:32 PM

Ashea' sa va iesplic' de cand e tata pensionar o dispereaza pe maica-mea a prins un anume hoby'' noi o numim ''shopinguiala'' ,are o placere sa bantuie prin supermarketuri si achizitioneaza ,multe :floare: multe.
A vazut si el sos de soia,nu s-a gandit de 2 ori si a luat,acum ma intreaba maica-mea ce sa faca cu el?! Ca si gusturi ei sunt mai traditionalisti dar deschisi pt. retete noi ,ce sa o sfatuiesc?!
Ma gandeam la pus la marinata pt. carne,in rest m-am blocat :floare:

#159 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 26 July 2012 - 08:39 AM

La marinat sau in diverse mancaruri chinezesti . Uite o reteta ce am facut-o eu , e simpla si cu ingrediente putine si comune

Pui cu legume , sos de soia si susan

- 1 piept de pui , 1/2 ardei gras verde , 1/2 ardei gras rosu , 1 ceapa mica , 1/2 conserva ciuperci , sos de soia , susan , ulei , sare , piper.

Preparam asa:
Pieptul de pui condimentat , taiat fasii se pune la prajit in ulei , se lasa cateva minute pana prinde culoare , apoi se scoate si se tine la cald . In uleiul ramas se pune ceapa tocata marunt , se caleste pana devine aurie , apoi se adauga ardeiul taiat fasii si ciupercile.Dupa 2-3 minute se aduce inapoi in tigaie pieptul de pui , se toarna sos se soia , se presara cu susan si se mai lasa putin pe foc.

#160 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 July 2012 - 08:43 AM

Vezi postareaizuk, la 26 July 2012 - 08:39 AM, a spus:

La marinat sau in diverse mancaruri chinezesti . Uite o reteta ce am facut-o eu , e simpla si cu ingrediente putine si comune

Pui cu legume , sos de soia si susan

- 1 piept de pui , 1/2 ardei gras verde , 1/2 ardei gras rosu , 1 ceapa mica , 1/2 conserva ciuperci , sos de soia , susan , ulei , sare , piper.

Preparam asa:
Pieptul de pui condimentat , taiat fasii se pune la prajit in ulei , se lasa cateva minute pana prinde culoare , apoi se scoate si se tine la cald . In uleiul ramas se pune ceapa tocata marunt , se caleste pana devine aurie , apoi se adauga ardeiul taiat fasii si ciupercile.Dupa 2-3 minute se aduce inapoi in tigaie pieptul de pui , se toarna sos se soia , se presara cu susan si se mai lasa putin pe foc.

Merci mult Izuka' ! :floare: exact genul de reteta ce cautam ,(sunt multe retete cu sos de soia dar care includ si alte ingrediente care nu sunt pe gustul si la indemana noastra,ca ghimbir,chimion (nu place) ,anason si etc)

Arata acest topic


  • 23 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi