Cu mare placere draga Nasha
Permite-mi te rog sa mai adaug (desi nu sunt expert ci dimpotriva

)ca ceea ce doresti tu sa faci nu e chiar atat de simplu pe cat pare.In primul rand trebuie sa te hotarasti ce tip de ciocolata doresti sa utilizezi( ciocolata alba,ciocolata cu lapte sau amaruie si cu ce continut de cacao)intrucat fiecare dintre aceste sortimente au un anumit punct de temperatura la care se topesc,astfel iti va trebui si un termometru,intrucat problema ta va fi nu doar sa topesti ciocolata si sa te folosesti rapid de ea,ci va trebui si sa o pastrezi la temperatura justa pt. mai mult timp,operatia fiind de durata (daca temperatura ciocolatei scade ea se va ingrosa si va fi mult mai greu de lucrat/glazurat,daca o supraincalzesti se va cristaliza/zaharisi si e buna de aruncat...
Deaceea eu te-asi sfatui mai intai sa te decizi ce fel de ciocolata doresti sa folosesti si sa te informezi pe la tehnici de imblanzire a ciocolatei sau ceva de genul despre temperatura pana la care trebuie sa o aduci si sa o mentii si sa ai evident si un termometru .
Mult succes
P.S Da cautare pe google cu videoretete(vazand o sa te ajute mai mult la practica)si daca nu gasesti rezultate cu boabe de cafea macar poate gazesti cu arahide glazurate cu ciocolata sau alune,migdale,macadamia,caju,stafide,fructe confiate etc(desi e alt produs procedeul e cam acelasi)cauta rezultate pe youtube chiar si in alte limbi engleza italiana etc,important e ca vezi chiar daca nu se intelege totul...eu cel putin asa asi proceda..
Un exemplu:(asta e cu nuci braziliene sunt mai mari vad ca le ia cu furculita ,(la boabe de cafea sa le alegi mai mari ,totusi merge mai bine penseta de bucatarie daca ai)si le glazureaza doar o singura data(nu prea cred ca e ok. oricat de gros e primul strat de ciocolata ca partea care sta pe hartia de copt s-ar putea sa nu fie ok. cand o desprinzi asa ca posibil sa mai vrea minim inca o ''baie'' ca sa fie stratul uniform) dar cred ca te ajuta totusi sa vezi procesul,interesant tipul de ciocolata folosit,cred ca rezultatul depinde f. mult de tipul de ciocolata folosit si de calitatea ei(cat de bine se preteaza ea pt. glazurare)un topic cu ciocolata aici:
http://artaculinara....2539-ciocolata/
http://www.youtube.c...h?v=KQ4oCRqVCFM