Forum Culinar: Intrebare intrebatoare - Forum Culinar

Salt la continut

• 23 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intrebare intrebatoare

#321 Useril este offline   Nasha 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationAuckland - NZ

Postat 11 November 2015 - 09:16 AM

Vezi postareaGeany, la 09 November 2015 - 10:28 AM, a spus:

Buna Nasha ,eu am gasit asta: http://www.pinomessi...-cioccolato.php,zice ca se topeste pe baie de aburi ciocolata(dar am citit in alte retete ca merge si le microunde)si se pun inauntru boabe de cafea,dar nu multe deodata,se scot cu o penseta (de bucatarie evident)si se aseaza pe hartie de copt,se lasa sa se solidifice stratul de ciocolata si apoi se repeta operatiunea de trei ori pana cand esti multumita de consistenta stratului de ciocolata .

Sper sa-ti fi fost de ajutor...ce mai cred eu e ca si boabele de cafea trebuie sa fie de f. buna calitate,eventual proaspat prajite,pt. o aroma maxima si ciocolata sa fie de calitate ca sa merite efortul si sa obtii efectul scontat

:-* poate daca o sa ai timp o sa ne arati ce ai combinat .

Multumesc mult Geany ! :notworthy: :hug: o sa fac .

Zoazo :hug:

Peter :love7: :hug: thank you

"reteta "de a cumpara din magazin nu o pot folosi, caci la mine aici nu am gasit asa ceva, nu am auzit . In Romania
cind am fost acum in September, am cautat la LIdl, Bila, Auchan ( atit doar) n-am avut timp sa insist.... si nimic.
Se gasesc in Australia si in Usa. In USA oferta e dementiala: in cicolata cu lapte, alba, dark, si cu nu stiu ce alte arome ...
..O fi treaba "studiata", produs greu vandabil , ne-cerut de bobulatie... de nu se vind pe nicaieri....

.......dar si ...daca mi reuseste....incercarea......
:headbang:

#322 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 November 2015 - 09:37 AM

Cu mare placere draga Nasha :notworthy:

Permite-mi te rog sa mai adaug (desi nu sunt expert ci dimpotriva :headbang: )ca ceea ce doresti tu sa faci nu e chiar atat de simplu pe cat pare.In primul rand trebuie sa te hotarasti ce tip de ciocolata doresti sa utilizezi( ciocolata alba,ciocolata cu lapte sau amaruie si cu ce continut de cacao)intrucat fiecare dintre aceste sortimente au un anumit punct de temperatura la care se topesc,astfel iti va trebui si un termometru,intrucat problema ta va fi nu doar sa topesti ciocolata si sa te folosesti rapid de ea,ci va trebui si sa o pastrezi la temperatura justa pt. mai mult timp,operatia fiind de durata (daca temperatura ciocolatei scade ea se va ingrosa si va fi mult mai greu de lucrat/glazurat,daca o supraincalzesti se va cristaliza/zaharisi si e buna de aruncat...
Deaceea eu te-asi sfatui mai intai sa te decizi ce fel de ciocolata doresti sa folosesti si sa te informezi pe la tehnici de imblanzire a ciocolatei sau ceva de genul despre temperatura pana la care trebuie sa o aduci si sa o mentii si sa ai evident si un termometru .

Mult succes :hug:

P.S Da cautare pe google cu videoretete(vazand o sa te ajute mai mult la practica)si daca nu gasesti rezultate cu boabe de cafea macar poate gazesti cu arahide glazurate cu ciocolata sau alune,migdale,macadamia,caju,stafide,fructe confiate etc(desi e alt produs procedeul e cam acelasi)cauta rezultate pe youtube chiar si in alte limbi engleza italiana etc,important e ca vezi chiar daca nu se intelege totul...eu cel putin asa asi proceda..

Un exemplu:(asta e cu nuci braziliene sunt mai mari vad ca le ia cu furculita ,(la boabe de cafea sa le alegi mai mari ,totusi merge mai bine penseta de bucatarie daca ai)si le glazureaza doar o singura data(nu prea cred ca e ok. oricat de gros e primul strat de ciocolata ca partea care sta pe hartia de copt s-ar putea sa nu fie ok. cand o desprinzi asa ca posibil sa mai vrea minim inca o ''baie'' ca sa fie stratul uniform) dar cred ca te ajuta totusi sa vezi procesul,interesant tipul de ciocolata folosit,cred ca rezultatul depinde f. mult de tipul de ciocolata folosit si de calitatea ei(cat de bine se preteaza ea pt. glazurare)un topic cu ciocolata aici: http://artaculinara....2539-ciocolata/

http://www.youtube.c...h?v=KQ4oCRqVCFM

#323 Useril este offline   Cristina 

• Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 11 November 2015 - 12:00 PM

Si eu veau sa o salut pe Nasha!! :hello:

#324 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 11 November 2015 - 12:02 PM

Vezi postareaCristina, la 11 November 2015 - 12:00 PM, a spus:

Si eu veau sa o salut pe Nasha!! :hello:

vecinele!

io va pup pe-amandoua, plus Annabelle, plus barbatii Nashei!

#325 Useril este offline   Nasha 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationAuckland - NZ

Postat 11 November 2015 - 08:14 PM

Vezi postareamoatza, la 11 November 2015 - 12:02 PM, a spus:

Vezi postareaCristina, la 11 November 2015 - 12:00 PM, a spus:

Si eu veau sa o salut pe Nasha!! :105:

vecinele!

io va pup pe-amandoua, plus Annabelle, plus barbatii Nashei!

Ooo
thank you dragelor, Cristina, Moatzo... va pup , complimente si salutari de la Polul Sud voua si fam.
Cristina......domnisorica....ta .....va pup

Moatzo.....ti-ai adus tu aminte de mineeeee, ce ma bucur....( baietii mei = barbatii, au "parasit domiciliul parintesc "asa ca am ramas , <<baba cu mosu>> ..inca pun ghilimele....ha :hello:

Geany .. ..esti super........thank you de detalii, merci , merci....ciocolata mea e dark cu 72 % cacao, penseta de bucatarie n am , termometru am .
dar am in schimb vointa,,.. dar numai ptr bombonelele astea....
o sa ma uit dupa ce vin de la munca....

#326 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 11 November 2015 - 08:35 PM

Vezi postareaNasha, la 11 November 2015 - 08:14 PM, a spus:

Moatzo.....ti-ai adus tu aminte de mineeeee, ce ma bucur....( baietii mei = barbatii, au "parasit domiciliul parintesc "asa ca am ramas , <<baba cu mosu>> ..inca pun ghilimele....ha :hello:

Nasha draga, am o memorie extrem de selectiva, ce mi-e drag nu uit.
Si noi tot baba cu moshu, si-al meu e dus la casa lui.

Eu vreau sa vad si lamaiul ala de poveste :105:

#327 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 November 2015 - 12:02 AM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 29 December 2014 - 10:31 AM, a spus:

Nu stiu daca aici e locul potrivit, dar totusi am sa intreb. Am o gasca de la tara pe care vreau s-o fac de revelion la cuptor neumpluta. Aveti vreo reteta incercata in care carnea sa iasa frageda?

Iulia, cum mi-a amintit si mie Coffe, am avut o vreme in care am tot primit rate si gaste de la tara.
Gordon Ransey are vreo 3 retete geniale, dauta dupa christmas goose gordon ramsey

Olguta mi-a sugerat prima data reteta si am facut de un Craciun:

http://youtu.be/88MHrk0qA
A avut 3.5 kg si a avut un succes nebun la toti invitatii... Ti-o recomand. Iese grozava. Am mai adaptat, modificarile mele le gasesti la linkul pus de zerda.
Apoi le am incercat pe toate...
Acum am inceput sa primesc prepelita si vanat de la tara... Bun, fara colesterol.

Off, cred ca din cauza ipadului sunt linkurile asa...si nici nu stiu altfel cum sa le copiez corect pe tableta. Sper sa apuc maine sa ma uit de pe un pc

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#328 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 November 2015 - 12:54 AM

Vezi postareaNasha, la 11 November 2015 - 08:14 PM, a spus:

Geany .. ..esti super........thank you de detalii, merci , merci....ciocolata mea e dark cu 72 % cacao, penseta de bucatarie n am , termometru am .
dar am in schimb vointa,,.. dar numai ptr bombonelele astea....
o sa ma uit dupa ce vin de la munca....

Cu mare drag :105: nu-i bai ca nu ai penseta,o sa trebuiasca sa te descurci cu o furculita ,dar ''daca vrei cu adevarat poti'' :lol: (la improvizatii si experimente eu sunt''mama lor si tata lor'' =)) )

Ce ti-am scris a fost doar ca si informatie,ca eu la capitolul teorie,mai e cum mai e,dar ''practica ne omoara'' =))

Am facut si eu experiment cu cioco' ,nu f. reusit dar parca nici chiar de trauma :hello: http://artaculinara....ane-alla-geany/ si de acolo am realizat ca glazurarea cu cioco are si ceva ''sclepsisuri'' ca la primele a mers super apoi ciocolata racindu-se deja nu mai era ce voiam ,era mai lipicioasa ,mai greu de folosit si asta in timp destul de scurt vreau sa spun,deasta am vrut sa te pun in ''tema '' daca pot sa spun asa :lol:

Inca o data succes,imi doresc tare mult sa te vad multumita de rezultat :hug:

#329 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 November 2015 - 11:39 AM

Nashico draga, ce mare placere imi face sa te mai vad
:hello:

#330 Useril este offline   Nasha 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationAuckland - NZ

Postat 13 November 2015 - 02:51 AM

Vezi postareastella, la 12 November 2015 - 11:39 AM, a spus:

Nashico draga, ce mare placere imi face sa te mai vad
:floare:

:) :) si mie . Si mie...sa te vad.
..am in cap..numai *boabe de cafea * si trase n ciocolata pe deasupra..

#331 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 13 November 2015 - 08:09 PM

Nasha, te pup cu drag! Sa stii ca si in Germania sint, se numesc Mokkabohnen. Bag o mostra? Da adresa!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#332 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 13 November 2015 - 08:44 PM

Va intreb si eu ceva, poate va dati cu parerea: Am descoperit o sticla de sirop de insiropat torturi care are cam un an si ma intreb daca l-oi mai putea folosi la insiropat torturi? In fond e apa cu zahar ars...oare asa ceva are termen de garantie? La gust e bun...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#333 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 November 2015 - 09:04 PM

Nasicoooo, da sa te pup! :) Ma bucur sa te vad :floare:
Bune boabele de cafea în ciocolata! MMmmmmm!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#334 Useril este offline   Nasha 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationAuckland - NZ

Postat 14 November 2015 - 11:16 AM

Vezi postareaMaya, la 13 November 2015 - 09:04 PM, a spus:

Nasicoooo, da sa te pup! :floare: Ma bucur sa te vad :)
Bune boabele de cafea în ciocolata! MMmmmmm!

:) :)

#335 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 November 2015 - 02:29 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 13 November 2015 - 08:44 PM, a spus:

Va intreb si eu ceva, poate va dati cu parerea: Am descoperit o sticla de sirop de insiropat torturi care are cam un an si ma intreb daca l-oi mai putea folosi la insiropat torturi? In fond e apa cu zahar ars...oare asa ceva are termen de garantie? La gust e bun...

Laponel :(( ,nu are un termen de garantie scris pe eticheta?!(ca banuiesc ca l-ai cumparat siropul...sau nu?!)

Daca e facut in casa(ca mna' se mai fac si diverse siropuri in casa menite sa se mentina in timp)dar asta depinde de mai multi factori,daca sticla a fost sterilizata,daca a fost inchisa ermetic,daca a fost depozitat la temp. mica si intuneric etc....

Daca ai dubii chiar daca el pare bun la gust mai bine nu risca,e atat de simplu sa faci un sirop proaspat incat nu merita sa ai ''mustrari de cunostinta de cauza''.Cel putin asta este parerea mea.

P.S:Ce tort faci bun mneatali'?! :((

#336 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 17 November 2015 - 08:27 PM

Geany, e facut in casa. Pana la urma am facut unul nou, ca mi-a durat prea mult postarea :floare:) Am facut tortuletul casei, o reteta de la mama de pe vremea comunista, cu ingrediente de baza doar. Unul din cele mai bune torturi ever, dupa pararea mea. Poza o am insa in telefon.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#337 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 November 2015 - 11:41 AM

Oricum cred ca ai procedat cel mai bine asa(ca ai facut un sirop nou)nu avea rost sa risti numai pt. atata.Cat despre tort ,retetele acelea simple de la mama si eu cred ca sunt cele mai bune :floare: Te pup :lol:

#338 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2015 - 10:56 AM

am incercat niste cautari, dar am reusit sa gasesc nada, nik, nulla ioc! stiu ca ma ajutati voi. A venit in ghetuta fetii, de la Mos Nicolae, casuta de turta dulce de la Ikea, DIY, pe care vreau musai sa o asamblez azi (ca nu mai are fetita rabdare), ma puteti ajuta cu reteta de royal icing si ceva idei de decor (oleaca mai precise pentru je care nu ma mai ocup de mult cu dulciuri si nu am ornat niciodata artistic nik)
am cautat si pe youtube reteta de royal icing, dar daca am vizualizat 5-10 tutoriale fiecare zice altceva (alte ingrediente, alte cantitati), mai bine ceva incercat de voi. Asa o medie la tot ce am citit ma gandesc sa fac asa:
1 albus de ou, 200-220 g zahar pudra batute 8-10 minute cu un praf de sare si o lingurita de zeama de lamaie. apoi fuga intr-un pos si inceput decorarea. Ma intreb daca imi ajunge? sau trebuie sa fac din 2 albusuri? sau mai bine sa fac in doua ture de cate 1 albus sa nu mi se intareasca, apoi sa adaug coloranti la tura 2? hmmm, greu pentru o analitica sa se apuce de o treaba nestudiata indeajuns. Daca aveti voi linkuri de la noi de pe forum, as ramane recunsocatoare. Stiu sigur ca am vazut in trecut o casuta a petunelei, dar nu o mai gasesc sa dau cu tunul ...Multumiri anticipate

#339 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 December 2015 - 11:41 AM

Vezi postareaDaniella, la 08 December 2015 - 10:56 AM, a spus:

am incercat niste cautari, dar am reusit sa gasesc nada, nik, nulla ioc! stiu ca ma ajutati voi. A venit in ghetuta fetii, de la Mos Nicolae, casuta de turta dulce de la Ikea, DIY, pe care vreau musai sa o asamblez azi (ca nu mai are fetita rabdare), ma puteti ajuta cu reteta de royal icing si ceva idei de decor (oleaca mai precise pentru je care nu ma mai ocup de mult cu dulciuri si nu am ornat niciodata artistic nik)
am cautat si pe youtube reteta de royal icing, dar daca am vizualizat 5-10 tutoriale fiecare zice altceva (alte ingrediente, alte cantitati), mai bine ceva incercat de voi. Asa o medie la tot ce am citit ma gandesc sa fac asa:
1 albus de ou, 200-220 g zahar pudra batute 8-10 minute cu un praf de sare si o lingurita de zeama de lamaie. apoi fuga intr-un pos si inceput decorarea. Ma intreb daca imi ajunge? sau trebuie sa fac din 2 albusuri? sau mai bine sa fac in doua ture de cate 1 albus sa nu mi se intareasca, apoi sa adaug coloranti la tura 2? hmmm, greu pentru o analitica sa se apuce de o treaba nestudiata indeajuns. Daca aveti voi linkuri de la noi de pe forum, as ramane recunsocatoare. Stiu sigur ca am vazut in trecut o casuta a petunelei, dar nu o mai gasesc sa dau cu tunul ...Multumiri anticipate

Ia vezi daca topicul asta te ajuta cu ceva.
Eu, personal, am facut anul trecut reteta Olgutei. Sincer..... nu-mi aduc aminte cantitatile. :occasion14: Dar am facut cate-un pic, se intareste repede pasta si devine inutilizabila.

#340 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2015 - 12:41 PM

bineinteles ca ma ajuta enorm! merci mult de tot, stiam ca ma pot baza!!! am mai gasit si reteta Etaly pt turte dulci + decorare ... Dar se vede treaba ca eu nu am curaj deloc: Tot mi-s neclara la cantitati functie de gradul de curgere dorit, dar vedem ce-o iesi!

Arata acest topic

• 23 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic