Intrebare intrebatoare
#341
Postat 08 December 2015 - 01:33 PM
Eu zic sa nu faci cu royal icing care curge, va trebui sa-l lasi sa se intareasca de pe o zi pe alta sa fii sigura ca poti asambla casuta. Cu celalalt, mai tare, poti decora si dupa ce ai asamblat-o.
#342
Postat 09 December 2015 - 11:02 AM
adi_edi, la 08 December 2015 - 01:33 PM, a spus:
Eu zic sa nu faci cu royal icing care curge, va trebui sa-l lasi sa se intareasca de pe o zi pe alta sa fii sigura ca poti asambla casuta. Cu celalalt, mai tare, poti decora si dupa ce ai asamblat-o.
meri, Adi, asta vroiam sa stiu daca sa fac de ala curgator, sau de ala mai consistent. :occasion14:
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#343
Postat 19 December 2015 - 02:00 PM
Mulțumesc anticipat .
#344
Postat 19 December 2015 - 07:52 PM
icecream, la 19 December 2015 - 02:00 PM, a spus:
Mulțumesc anticipat .
Eu pun macul nemacinat. Si la fetele care au mai facut Tosca am vazut tot asa
#346
Postat 19 December 2015 - 10:40 PM
#347
Postat 27 December 2015 - 09:22 PM
#348
Postat 28 December 2015 - 10:22 AM
#349
Postat 28 December 2015 - 06:59 PM
Asta de spui tu ,e una in punguta alba nu?!
#350
Postat 28 December 2015 - 09:23 PM
Geany, la 28 December 2015 - 06:59 PM, a spus:
Asta de spui tu ,e una in punguta alba nu?!
Da, e o punga alba, au si smantana si branza de vaci. Deci din smantana asta iese frisca adevarata, hulala, meggle sunt frisca vegetala, intr-adevar au prestanta dar gustul e artificial. Acum fiecare ce prefera. Vezi ca de sarbatori se termina mai repede, de obicei aduc miercurea seara, maine ma duc sa-mi cumpar pentru mine si vorbesc cu fetele si iti spun.Pup!
#351
Postat 28 December 2015 - 09:54 PM
cris31, la 28 December 2015 - 09:23 PM, a spus:
Geany, la 28 December 2015 - 06:59 PM, a spus:
Asta de spui tu ,e una in punguta alba nu?!
Da, e o punga alba, au si smantana si branza de vaci. Deci din smantana asta iese frisca adevarata, hulala, meggle sunt frisca vegetala, intr-adevar au prestanta dar gustul e artificial. Acum fiecare ce prefera. Vezi ca de sarbatori se termina mai repede, de obicei aduc miercurea seara, maine ma duc sa-mi cumpar pentru mine si vorbesc cu fetele si iti spun.Pup!
Merci de info'! ..daca ma crezi stiam f. bine de branza asta si de smantana si programul,dar uitasem,am lucrat cu ele si chiar la Evrika asta dar acum mult timp (acum mai bine de 15 ani) ...bratrana' baba ci' sa-i faci?! ..bine ca nu au schimbat formula si e inca buna,o sa-mi iau si eu..
P.S Facui calcule cu domnu' Geany' si iese mai mult la catastif,am lucrat si a trebuit sa renunt ,cand era baiatul meu cel mare in clasa intai(acum implineste 25 de ani),mama pleca in Italia,iar pe vremea aceea cel putin,la Evrika ''bibanii'' bagau numa schimbul 3(de noapte) rar 2 care era pana la ora 22(acum nu cred ca mai au deschis de noapte)si nu ma mai puteam ocupa de copil...apoi dupa 3 ani a venit mama si am plecat eu si tot asa trecu' multa apa pe Siret deatunci si pe acea vreme eram tot cu domnu' Geany' doar ca eram doar 'preteni'' ...revenind la Evrika prajiturile cele de cofetarie erau bune pe atunci ,acum numai,au stricat reteta sunt ''sintetice'',eu nu mai iau demult,produsele de patiserie sunt ok. daca sunt proaspete!
#352
Postat 29 December 2015 - 12:33 PM
In alta ordine de idei, dupa smantana sa te duci maine seara dupa 18, e miercuri, deci ca de obicei, alta data de sarbatori aduceau si lunea cate o tura.
Eu vreau sa fac un tort de mere cu frisca, asa, ca pe vremuri, reteta veche. Pup!
#353
Postat 29 December 2015 - 01:50 PM
cris31, la 29 December 2015 - 12:33 PM, a spus:
In alta ordine de idei, dupa smantana sa te duci maine seara dupa 18, e miercuri, deci ca de obicei, alta data de sarbatori aduceau si lunea cate o tura.
Eu vreau sa fac un tort de mere cu frisca, asa, ca pe vremuri, reteta veche. Pup!
sarna!
Si mama oscila intre tortul ala de mere si diplomat se vede ca suntem in acelasi gand!
#354
Postat 29 December 2015 - 04:25 PM
adi_edi, la 27 December 2015 - 09:22 PM, a spus:
Adi, dacă n-au crema, țin și trei luni.Dacă au cremă, la frigider țin! Sper că nu-i prea târziu !
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#355
Postat 30 December 2015 - 01:12 AM
zoazorel, la 29 December 2015 - 04:25 PM, a spus:
adi_edi, la 27 December 2015 - 09:22 PM, a spus:
Adi, dacă n-au crema, țin și trei luni.Dacă au cremă, la frigider țin! Sper că nu-i prea târziu !
Multumesc !!! Le-am facut cu gem - am gustat azi una si par proaspat facute ...
#356
Postat 15 January 2016 - 01:09 PM
Ramy le-a cumparat de curiozitate dar nu stim ce sunt.
#357
Postat 15 January 2016 - 01:58 PM
Ai gustat?! daca are gust ca de ginger(zenzero) mai e o varietate galanga(galangal)
#358
Postat 16 January 2016 - 01:30 AM
Geany, la 15 January 2016 - 01:58 PM, a spus:
Zingiberaceae - cardamomo - curcuma - mango curcuma o zenzero mango - zenzero .jpg
curcuma-bianca-26343168.jpg
Ai gustat?! daca are gust ca de ginger(zenzero) mai e o varietate galanga(galangal)
Ai dreptate Geany , cred ca este galanga , o ruda a "mr "ginger
#359
Postat 16 January 2016 - 03:28 AM
Eataly, la 15 January 2016 - 01:09 PM, a spus:
Ramy le-a cumparat de curiozitate dar nu stim ce sunt.
IMG-20160114-WA0000-1.jpg
IMG-20160114-WA0026-1.jpg
Stachys/Crosnes le spune. Se pot consuma crude, în salate, sau fierte scurt de tot în apa cu sare, apoi trase în unt/ se consuma ca atare, garnitura sau împreuna cu alte legume fragede. Sînt tare finuțe, nu tin mult. Trebuie păstrate la rece 2-3 °C cu umiditate ridicată, altfel se usucă coaja destul de repede. Nu sînt prea cunoscute prin Europa, provin din Japonia/China. Sînt apreciate în cercurile "gourmet", deci, clar, francezii le cultiva, si parca prin Elveția.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#360
Postat 16 January 2016 - 09:57 AM