Forum Culinar: Intrebare intrebatoare - Forum Culinar

Salt la continut

  • 23 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intrebare intrebatoare

#161 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 26 July 2012 - 09:11 AM

Cu mare drag Geany :floare:

#162 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 July 2012 - 09:26 AM

Vezi postareaizuk, la 26 July 2012 - 09:11 AM, a spus:

Cu mare drag Geany :)

:) Ma uitam si la asta alui Dana http://artaculinara....e-pui-cu-susan/ :floare:

Si asta cu vinete a lui Maya imi place :floare: http://artaculinara....-sos-chinezesc/

#163 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 26 July 2012 - 10:51 AM

Vezi postareaGeany, la 25 July 2012 - 10:32 PM, a spus:

Ashea' sa va iesplic' de cand e tata pensionar o dispereaza pe maica-mea a prins un anume hoby'' noi o numim ''shopinguiala'' ,are o placere sa bantuie prin supermarketuri si achizitioneaza ,multe Imagine postata multe.
A vazut si el sos de soia,nu s-a gandit de 2 ori si a luat,acum ma intreaba maica-mea ce sa faca cu el?! Ca si gusturi ei sunt mai traditionalisti dar deschisi pt. retete noi ,ce sa o sfatuiesc?!
Ma gandeam la pus la marinata pt. carne,in rest m-am blocat Imagine postata


Ar putea face sosul de uns coastele de porc,din miere+sos de soia+boia+sare+piper+putin ulei+putin usturoi zdrobit(daca le place),unse coastele inainte de pus in cuptor cu maglavaisul de mai sus,si repeta
actiunea de cateva ori pana sunt gata sau cand le intoarce in tava.Noua ne plac tare mult Imagine postata

Poate sa faca si aripioare unse cu maglavaisul de mai sus la care se adauga si vreo doua lingurite de pasta de tomate.Asa le fac eu copiilor Chicken Wings acasa
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#164 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 July 2012 - 11:18 AM

Vezi postareapetunie, la 26 July 2012 - 10:51 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 25 July 2012 - 10:32 PM, a spus:

Ashea' sa va iesplic' de cand e tata pensionar o dispereaza pe maica-mea a prins un anume hoby'' noi o numim ''shopinguiala'' ,are o placere sa bantuie prin supermarketuri si achizitioneaza ,multe Imagine postata multe.
A vazut si el sos de soia,nu s-a gandit de 2 ori si a luat,acum ma intreaba maica-mea ce sa faca cu el?! Ca si gusturi ei sunt mai traditionalisti dar deschisi pt. retete noi ,ce sa o sfatuiesc?!
Ma gandeam la pus la marinata pt. carne,in rest m-am blocat Imagine postata


Ar putea face sosul de uns coastele de porc,din miere+sos de soia+boia+sare+piper+putin ulei+putin usturoi zdrobit(daca le place),unse coastele inainte de pus in cuptor cu maglavaisul de mai sus,si repeta
actiunea de cateva ori pana sunt gata sau cand le intoarce in tava.Noua ne plac tare mult Imagine postata

Poate sa faca si aripioare unse cu maglavaisul de mai sus la care se adauga si vreo doua lingurite de pasta de tomate.Asa le fac eu copiilor Chicken Wings acasa

Ooo merci! Suna super pe gustul nostru! O sa-i scriu mamii toate astea si o sa-si faca :floare: :floare: Merci mult!

#165 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 26 July 2012 - 11:30 AM

Vezi postareaGeany, la 26 July 2012 - 11:18 AM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 26 July 2012 - 10:51 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 25 July 2012 - 10:32 PM, a spus:

Ashea' sa va iesplic' de cand e tata pensionar o dispereaza pe maica-mea a prins un anume hoby'' noi o numim ''shopinguiala'' ,are o placere sa bantuie prin supermarketuri si achizitioneaza ,multe Imagine postata multe.
A vazut si el sos de soia,nu s-a gandit de 2 ori si a luat,acum ma intreaba maica-mea ce sa faca cu el?! Ca si gusturi ei sunt mai traditionalisti dar deschisi pt. retete noi ,ce sa o sfatuiesc?!
Ma gandeam la pus la marinata pt. carne,in rest m-am blocat Imagine postata


Ar putea face sosul de uns coastele de porc,din miere+sos de soia+boia+sare+piper+putin ulei+putin usturoi zdrobit(daca le place),unse coastele inainte de pus in cuptor cu maglavaisul de mai sus,si repeta
actiunea de cateva ori pana sunt gata sau cand le intoarce in tava.Noua ne plac tare mult Imagine postata

Poate sa faca si aripioare unse cu maglavaisul de mai sus la care se adauga si vreo doua lingurite de pasta de tomate.Asa le fac eu copiilor Chicken Wings acasa

Ooo merci! Suna super pe gustul nostru! O sa-i scriu mamii toate astea si o sa-si faca Imagine postata Imagine postata Merci mult!


Cu placere :floare:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#166 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 July 2012 - 11:39 AM

:floare: Azi ma uitam la sosul asta de la uncle ben's :floare: cred ca asi incerca sa reproduc ceva de genul daca o vrea mama...

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-13432955644925.jpg

#167 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 26 July 2012 - 10:09 PM

Vezi postareaGeany, la 26 July 2012 - 11:39 AM, a spus:

:) Azi ma uitam la sosul asta de la uncle ben's :) cred ca asi incerca sa reproduc ceva de genul daca o vrea mama...




Daca nu vre mama faci singurica:)

#168 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 July 2012 - 09:12 AM

Vezi postareacerra, la 26 July 2012 - 10:09 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 26 July 2012 - 11:39 AM, a spus:

:pupic: Azi ma uitam la sosul asta de la uncle ben's :lol: cred ca asi incerca sa reproduc ceva de genul daca o vrea mama...




Daca nu vre mama faci singurica:)

Daa!! o coc'' :)

#169 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 July 2012 - 10:41 AM

:pupic: Mentionez ca am purces la treaba...

Am tras la tigaie scurt carnita de porc cuburele,am dat deoparte ,am inabusit acolo,ceapa morcov,ardei gras rosu,galben,ardei iute,adaugat carnita stropit cu vin alb..

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-13435511767904.jpg


Pus ananas din compot si zeama..

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-13435512006192.jpg

Urmeaza sos de rosii,cilli,putin zahar/miere,otet balsamic,vin alb,putin sos de soya si ingrosat putin cu amidon...Voi face si orez ..revin cu impresii :love7:

Finit sosul meu arata asa...

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-13435534172307.jpg

Din punctul meu de vedere ca si gust e bestial,daca aveti adaugiri va rog sa-mi spuneti ca sa stiu pe viitor!

Final!

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-13435544997696.jpg

#170 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 July 2012 - 02:37 PM

Eu zic ca nu-i mai trebe nica. Arata foarte bine, si parca as face si eu, dar fara carne. Am o faza necarnivora =))

Daca vrei neaparat schimbari...
- ai putea înlocui data viitoare otetul balsamic cu otet de orez
- cu piept de pui se face si mai repede, daca te crizeaza timpul
- daca vrei alt aspect si n-ai ce face, poti forma chiftelute minuscule din carne de pui si fierbe în sos
- cui îi place picant, daca gasesti cumpara un borcanel de sambal oelek
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#171 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 July 2012 - 04:12 PM

Merci Maya! =))

Si eu trec prin faza necarnivora,dar berbantii mei nici nu vor sa auda =)) am folosit pulpa de porc,o carnita roz deschis f. frageda fara grasime,dar intradevar ar merge f. bine si puiul .Suna tare bine sambal oelek ,sunt sigura ca mi-ar place mai picant :-*
Poate ar iesi deasemeni mult mai bine cu ananas proaspat, ma gandesc eu :-*
Oricum a fost f. buna!

#172 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 July 2012 - 07:56 PM

Gianino, red ca totusi cu ananas din compot are exact dulcele ce trebuie la acrul otetulu si la picantzeala -eu pun si oöeac de sos de soja

#173 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 July 2012 - 09:59 PM

Vezi postareastella, la 29 July 2012 - 07:56 PM, a spus:

Gianino, red ca totusi cu ananas din compot are exact dulcele ce trebuie la acrul otetulu si la picantzeala -eu pun si oöeac de sos de soja

Asa e Stelin,eu am avut un compot mai acrut (nu era f. dulce) asa ca am tot gustat ,otet am avut balsamico de modena ,dar sotul nu prea e cu otetul asa ca am pus si vin alb (am uitat sa scriu la reteta,mac 'sa pui), :-* sos de soya am furat un pic de la mama intr-o sticluta de esenta de rom ,ca mi-a fost frica sa pun mai mult,nu am avut sambal oelek de a spus Maya (mi-ar fi placut) dar am pus ardei iute proaspat si rosu si verde si fulgi de cilli si pulbere,cate putin din fiecare ca tot gustam.

Din punctul meu de vedere a iesit perfect ,sunt f. multumita =)) (mi-or murit laudatorii =)) ... :-* )

#174 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 30 July 2012 - 06:16 PM

Dupa un aperitiv cu banza, gen tartine de paine prajita cu branza, ce ar merge la felul principal? Ma gandeam la somon glazurat & orez...dar parca papilele mele ar spune friptura...Voi ce ma sfatuiti?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#175 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 July 2012 - 07:18 PM

:-* Vad ca nu face numeni un pas inainte,indraznesc eu,care sunt cea mai nepriceputa si mai putin in masura sa dea sfaturi :-* eu spun ca ar merge ambele variante (deci care preferi),dar daca ai musafiri conteaza daca le stii gusturile,din ce tara esti,(daca urmezi un meniu,al tarii respective,deci si branza de la aperitiv,ce fel e?!,apoi treci la felul principal sa se potriveasca,cu tema'' ca sa spun asa,apoi conteaza si la ce ora e,vrei ceva mai lejer,sau mai consistent etc),adica eu cel putin asa asi proceda.Cred :pupic:

#176 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 July 2012 - 07:22 PM

si mie mi se pare pestele alegerea perfecta. daca aveai ca aperitiv un fel doar din legume, ar fi mers mai bine o carne mai satioasa.

#177 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 31 July 2012 - 02:40 AM

Aha, deci peste merge. Bun! Pregatesc meniul de ziua mea :drool: Inca nu stiu cine si cati or sa fim. Am o reteta draguta de terina de branza, cu rosii uscate, deci un pic mediteranean. Deci pestele ar trebui sa fie tot in aceasi aroma ca sa zic asa. Eu ma gandeam la o varianta japoneza, somon glasat cu miso, dar evident ca trebuie sa schimb condimentele :drool: Si trebuie si o salata sau o garnitura, deci am la ce ma gandi zilele astea :drool: De tort nu va intreb ca deja stiu ce o sa fie. Ddesertul e intodeauna primul rezolvat. :drool:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#178 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 31 July 2012 - 04:13 PM

exista pe forum vreo reteta de supa/ciorba de rosii?
ori am vazut pe la ce am gatit azi ori am visat supa de rosii cu galuste :D

#179 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 31 July 2012 - 04:45 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 31 July 2012 - 04:13 PM, a spus:

exista pe forum vreo reteta de supa/ciorba de rosii?
ori am vazut pe la ce am gatit azi ori am visat supa de rosii cu galuste :D


Maya

Piscotel
fiica dacilor

#180 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 31 July 2012 - 05:56 PM

Vezi postareabristena, la 31 July 2012 - 04:45 PM, a spus:

Vezi postareaiulia nicoleta, la 31 July 2012 - 04:13 PM, a spus:

exista pe forum vreo reteta de supa/ciorba de rosii?
ori am vazut pe la ce am gatit azi ori am visat supa de rosii cu galuste :P


Maya

Piscotel



sar-mana !:D

Arata acest topic


  • 23 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

15 useri citesc topicul
0 membri, 15 vizitatori, 0 utilizatori anonimi