Intrebare intrebatoare
#201
Postat 12 November 2012 - 10:04 PM
#202 Guest_Gelutza_*
Postat 12 November 2012 - 10:05 PM
Foxyy, la 12 November 2012 - 10:03 PM, a spus:
Gelutza, la 12 November 2012 - 09:46 PM, a spus:
Ce bine-mi pare sa te vad!
Am peste douazeci de albusuri, am facut pavlova candva,mi-e gandul la un blat cu mac prin el, ceva de genul, dar nu stiu unde l-am vazut...eu nu bantui decat aici si pe blogurile fetelor, tot de aici si cred ca trebuie sa fie prin preajma...sarumana de ajutor!
Helau!!!
Uite ca am gasit chiar un topic de dedicat "durerii" tale! Stiam eu ceva, dar nu eram sigura. Iote ca l-am gasit!
Ma apuc de studiat ca maine dau lista pentru cumparaturi omului si nu stiu ce am, ce nu am...multumesc foarte mult.
#203
Postat 12 November 2012 - 10:15 PM
#204
Postat 12 November 2012 - 10:17 PM
Geany, la 12 November 2012 - 10:15 PM, a spus:
Asta-i cam ca povestea cu apostolii: cei 4 apostoli erau 3 - Luca si Matei!
Bine ca te-ai dumirit!
#205
Postat 12 November 2012 - 10:27 PM
Dar, indiferent cum vrei sa faci prajitura, o sa iasa cam tare / crocanta, avand numai albusuri. Trebuie s-o scoti din tava relativ repede, daca nu i-ai pui hartie de copt dedesubt, altfel se intareste si-ti trebuie ceva muschi ca s-o raschetezi. Eu m-am incordat si mi-am infipt cutitul in mana! Acu' vreo 6 ani.... Da' taaaaaare buna mai era prajitura!
#206
Postat 13 November 2012 - 04:05 PM
Gelutza, la 12 November 2012 - 09:04 PM, a spus:
Va rog sa-mi spuneti si mie unde gasesc o reteta pentru blat de prajitura/tort numai din albusuri, exclus reteta de chec din albusuri, vreau ceva mai aerat, chiar si cocos sa aiba...
Daca nu te hoatarasti la retetele din linkurile pe care le`au pus fetele aici, iti scriu si eu reteta de la blatul tortului meu ''Flory''
Blat:
10 albusuri
10 linguri de zahar
5 linguri de faina
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pina se dizolva zaharul, apoi se pune faina si punem la copt.
Eu fac tortul asta care are peste blatul fierbinte turnata crema de ciocolata sau finetti, nuci bucati si prajite , doua randuri de crema , una vanilie, alta ciocolata cu un pachet de piscoturi intre creme si imbracat in frisca sau mascarpone. Iese dreptunghiular (chiar se poate dupa umplere si racit bine taia in doua si rezulta 2 torturi gen dobos) taiat inainte de a fi imbracat in frisca sau in mascarpone (dupa buzunarel). Lam postat cand l`am facut dar numai stiu poate ca pe dincolo poze numaia m ca le`a sters fata mea cand a schimbat windows si nu le aveam salvate unde trebuie.
#207 Guest_Gelutza_*
Postat 13 November 2012 - 08:33 PM
Foxyy, la 12 November 2012 - 10:27 PM, a spus:
Dar, indiferent cum vrei sa faci prajitura, o sa iasa cam tare / crocanta, avand numai albusuri. Trebuie s-o scoti din tava relativ repede, daca nu i-ai pui hartie de copt dedesubt, altfel se intareste si-ti trebuie ceva muschi ca s-o raschetezi. Eu m-am incordat si mi-am infipt cutitul in mana! Acu' vreo 6 ani.... Da' taaaaaare buna mai era prajitura!
Multumesc din suflet,cunosc problema cu intaritul, acum am gasit ce cautam si nu e tare!!!
#208 Guest_Gelutza_*
Postat 13 November 2012 - 08:35 PM
cerra, la 13 November 2012 - 04:05 PM, a spus:
Gelutza, la 12 November 2012 - 09:04 PM, a spus:
Va rog sa-mi spuneti si mie unde gasesc o reteta pentru blat de prajitura/tort numai din albusuri, exclus reteta de chec din albusuri, vreau ceva mai aerat, chiar si cocos sa aiba...
Daca nu te hoatarasti la retetele din linkurile pe care le`au pus fetele aici, iti scriu si eu reteta de la blatul tortului meu ''Flory''
Blat:
10 albusuri
10 linguri de zahar
5 linguri de faina
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pina se dizolva zaharul, apoi se pune faina si punem la copt.
Eu fac tortul asta care are peste blatul fierbinte turnata crema de ciocolata sau finetti, nuci bucati si prajite , doua randuri de crema , una vanilie, alta ciocolata cu un pachet de piscoturi intre creme si imbracat in frisca sau mascarpone. Iese dreptunghiular (chiar se poate dupa umplere si racit bine taia in doua si rezulta 2 torturi gen dobos) taiat inainte de a fi imbracat in frisca sau in mascarpone (dupa buzunarel). Lam postat cand l`am facut dar numai stiu poate ca pe dincolo poze numaia m ca le`a sters fata mea cand a schimbat windows si nu le aveam salvate unde trebuie.
Multumesc, cerruta, esti o bombonica!
O sa vedeti voi ce a iesit, daca va iesi ceva din ce visez!
#210
Postat 13 November 2012 - 09:43 PM
#211
Postat 19 November 2012 - 10:10 AM
Nu o gasesc si pace !
#214
Postat 04 April 2013 - 04:08 PM
Care e reteta de stracciatella? (sper ca am scris corect).
#215
Postat 04 April 2013 - 04:22 PM
iulia nicoleta, la 04 April 2013 - 04:08 PM, a spus:
Care e reteta de stracciatella? (sper ca am scris corect).
ce fel de stracciatella? dulce? sarat?
sarat e supa cu zdrente de ou
dulce e inghetata (reteta de baza, de obicei) sau crema (de pasticerie, de obicei) amestecate cu bucatele de ciocolata (picaturi, taiata marunt sau razalita)
cel putin asta e p-aci prin satu' meu, vorba Stellutei
#217
Postat 04 April 2013 - 06:05 PM
iulia nicoleta, la 04 April 2013 - 05:23 PM, a spus:
ceea ce spuneam mai sus: crema de vanilie, crema chantilly, crema de ricotta sau mascarpone (de la tiramisu) in oricare din aceste creme, daca pui picaturi de ciocolata (sau ciocolata taiata/zdrobita mai marunt sau ta pe razatoare) obtii crema stracciatella
daca trebuie sa coci prajitura deja umpluta cu crema foloseste picaturile de cocolata din comert, ca astea nu se topesc la caldura cuptorului
#218
Postat 04 April 2013 - 06:34 PM
http://ricette.giall...acciatella.html
daca asta cauti
daca nu, pentru crema e asa cum a zis Bristena
#219
Postat 04 April 2013 - 09:20 PM
Aprofundez....si daca-mi iese vin si prezint !
#220
Postat 07 April 2013 - 10:33 AM