Intrebare intrebatoare
#222
Postat 07 April 2013 - 11:06 AM
Eataly, la 07 April 2013 - 10:52 AM, a spus:
Pupu io la ea de vigilenta! Mersi frumos! Si daca tot te-am prins la colt, intrebai si la han, dar intreb si aici: am avut inspiratia de a cumpara prajiturelele astea de manufactura italiana, fara zahar, cu ceva martipan, cred, si cu diverse arome. Ai idee ce neam sunt, ai idee de vreo reteta? Mai, sunt magnifice la gust! Toti care le-am ingurgitat am avut orgasme gustative multiple Rog frumos, daca fetele din Italia stiu despre ce vorbesc, sa imi spuna si mie, ca tare vreau sa le fac.
#224
Postat 07 April 2013 - 12:28 PM
Ce vroiam sa mai spun: baietii aia mi-au spus ca sunt facute fara zahar, doar pudrate cu zahar pudra. Aluatul era ceva intre martipan si aluat umed. Eu martipan simplu nu mananc, ca nu imi place, dar combinatia asta e bengoasa rau.Si sunt super moi, umede.
#225
Postat 08 April 2013 - 10:52 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#226
Postat 08 April 2013 - 11:56 PM
Dar tu zici ca aluatul n-are zahar. Asa ca nu mai sunt atat de sigura pe ce-am zis mai sus.
#227
Postat 09 April 2013 - 08:09 AM
Marzipanul nu e zahar ?...Cu ceva migdale prin el .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#228
Postat 09 April 2013 - 09:26 AM
Piscotel, la 09 April 2013 - 08:09 AM, a spus:
Marzipanul nu e zahar ?...Cu ceva migdale prin el .
Martipanul nu e zahar, ci o masa cruda de migdale. Cel mai pur este Niederegger Marzipan, care e 100% martipan/migdale.
Altul de calitate superioara este Lübecker Marzipan, care are cel putin 90% martipan si 10% zahar.
Calitativ înca foarte bun, este cel în proportie de 70% + 30% zahar.
Iar ala de toata ziua, cel în proportie de 50%/50% ... în alea 50% în afara masei de migdale, se pot regasi o gramada de alte chestii, nu doar zahar... chiar si albus de ou... bleah!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#229
Postat 09 April 2013 - 09:43 AM
Maya, la 09 April 2013 - 09:26 AM, a spus:
Piscotel, la 09 April 2013 - 08:09 AM, a spus:
Marzipanul nu e zahar ?...Cu ceva migdale prin el .
Martipanul nu e zahar, ci o masa cruda de migdale. Cel mai pur este Niederegger Marzipan, care e 100% martipan/migdale.
Altul de calitate superioara este Lübecker Marzipan, care are cel putin 90% martipan si 10% zahar.
Calitativ înca foarte bun, este cel în proportie de 70% + 30% zahar.
Iar ala de toata ziua, cel în proportie de 50%/50% ... în alea 50% în afara masei de migdale, se pot regasi o gramada de alte chestii, nu doar zahar... chiar si albus de ou... bleah!
No asta nu am stiut-o .
Zau ca n-am stiut.
Orice marzipan am cumparat aici din comert,e full de zahar.
Marzipanul tip baton tras in ciocolata si facut prin UE, ca sa nu mai vorbesc de marzipanul de la Dr. O ,ala de intins pe tort.Cred ca are vagi urme de migdale si ceva aroma tot de migdale.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#230
Postat 09 April 2013 - 11:09 AM
Oricum, nu e chiar rau, sînt altele si mai nasoale. Asta are asa : 52% migdale, zahar, apa, invertoza (un amestec de fructoza, glucoza si posibil - miere) si alcool.
Tinînd cont de umiditate care este cam de 15-17 % + 52% migdale, restul e zahar si alte "zaharuri"....
Poza de pe net.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#231
Postat 09 April 2013 - 02:42 PM
Ale mele au fost cu arome de citronella -asa cum au spus/pronuntat ei, apoi simpli, apoi cu nush ce, tot verde si aroma de cafea. Initial am crezut si eu ca sunt cu fistic, dar nu. In orice caz, fiecare aroma/fel o nebunieeeeee....Daca as gasi reteta, as face-o imediat. Ce m-a intrigat pe mine e ca ei sustineau ca nu sunt cu zahar...greu de crezut pentru ca erau dulci si ti se topeau in gura. In toate retetele gasite pe net le-am gasit cu zahar, dar fara faina. Am zis ca poate s-a exprimat ala gresit si a vrut sa zica fara faina, dar nu, caci a fost un dialog intreg intre noi si el. Chiar am ras si am zis ca nu cred, ca e foarte dulce si a insistat ca e fara zahar, singurul zahar folosit fiind cel pudra. Hm...
#232
Postat 09 April 2013 - 02:43 PM
http://www.melburyan...250g-9719-p.asp
#233
Postat 09 April 2013 - 09:08 PM
Uite aici...daca ti se par asemanatoare iti traduc reteta cu placere (astea sunt de cafea).
http://quehihadepost...ts-de-cafe.html
sau asa:
http://www.cafesbata...ts-de-caf%C3%A9
Am uitat sa spun cum il cheama pe dulce sunt Panellets
#234
Postat 10 April 2013 - 03:01 PM
Alea-s dulci sigur.
#235
Postat 10 April 2013 - 03:29 PM
PS Oana S are o reţetă pe bază de pastă de curmale pe blogul ei
#236
Postat 10 April 2013 - 05:55 PM
@Dex, nu, nu, sunt cu mandorle -migdale, ceea ce se simte clar si in gust, absolut.
@Lily, posibil. Acum nu mai conteaza ca or fi cu zahar ori fara, o sa le incerc oricum.
#237
Postat 12 April 2013 - 01:38 PM
#238
Postat 12 April 2013 - 01:54 PM
#239
Postat 13 April 2013 - 10:23 PM
Lapona Enigel, la 12 April 2013 - 01:38 PM, a spus:
Bors? Io??
Lapona Enigel, la 12 April 2013 - 01:54 PM, a spus:
Pune-ti mai bine ocheanele pe barneaga.... Sa vezi mai bine data aviatoare.
#240
Postat 17 April 2013 - 09:16 PM
Tavile clasice(cele vechi,recunosc,ca abar' n-am din ce material sunt facute )oare nu au rolul lor in procesul de coacere (ma refer la felul in care emana caldura si cum se incing ca sa spun asa)fata de astea de aluminiu?!
Deshtia'