Forum Culinar: Intrebare intrebatoare - Forum Culinar

Salt la continut

  • 23 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intrebare intrebatoare

#221 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 April 2013 - 10:52 AM

Aici Lore!

#222 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 April 2013 - 11:06 AM

Vezi postareaEataly, la 07 April 2013 - 10:52 AM, a spus:

Aici Lore!


Pupu io la ea de vigilenta! Mersi frumos! Si daca tot te-am prins la colt, intrebai si la han, dar intreb si aici: am avut inspiratia de a cumpara prajiturelele astea de manufactura italiana, fara zahar, cu ceva martipan, cred, si cu diverse arome. Ai idee ce neam sunt, ai idee de vreo reteta? Mai, sunt magnifice la gust! Toti care le-am ingurgitat am avut orgasme gustative multiple :) Rog frumos, daca fetele din Italia stiu despre ce vorbesc, sa imi spuna si mie, ca tare vreau sa le fac.



Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#223 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 April 2013 - 11:40 AM

Sunt "amaretti morbidi".Pricomigdale moi.Si eu le ador. :)

aici o reteta!

#224 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 07 April 2013 - 12:28 PM

Lilly, esti tare! Multumesc tare de tot, si sper sa le pot incerca in viitorul apropiat. Cum am zis, is ceva de vis, de vis!
Ce vroiam sa mai spun: baietii aia mi-au spus ca sunt facute fara zahar, doar pudrate cu zahar pudra. Aluatul era ceva intre martipan si aluat umed. Eu martipan simplu nu mananc, ca nu imi place, dar combinatia asta e bengoasa rau.Si sunt super moi, umede.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#225 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 April 2013 - 10:52 PM

Dra ai tai sînt diferiti? Vad eu ceva verzui sau mi se nazare? Or fi si cu ceva pistacchio pe acolo?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#226 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 April 2013 - 11:56 PM

Dupa mine sunt de productie siciliana. La cum arata. Alea verzi as zice ca-s umplute cu "zuccata" ( sau "cucuzzata" in dialect). Zuccata e o dulceata de zucchine foarte lungi si e folosita in general pentru a umple biscuitii. Zucchina sarpe, ii zice aici, are juma' de metru, 1 metru, depinde.
Dar tu zici ca aluatul n-are zahar. Asa ca nu mai sunt atat de sigura pe ce-am zis mai sus.

#227 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 09 April 2013 - 08:09 AM

Zicea Lori ca nu are zahar,dar are marzipan.
Marzipanul nu e zahar ?...Cu ceva migdale prin el .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#228 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 April 2013 - 09:26 AM

Vezi postareaPiscotel, la 09 April 2013 - 08:09 AM, a spus:

Zicea Lori ca nu are zahar,dar are marzipan.
Marzipanul nu e zahar ?...Cu ceva migdale prin el .


Martipanul nu e zahar, ci o masa cruda de migdale. Cel mai pur este Niederegger Marzipan, care e 100% martipan/migdale.
Altul de calitate superioara este Lübecker Marzipan, care are cel putin 90% martipan si 10% zahar.
Calitativ înca foarte bun, este cel în proportie de 70% + 30% zahar.
Iar ala de toata ziua, cel în proportie de 50%/50% ... în alea 50% în afara masei de migdale, se pot regasi o gramada de alte chestii, nu doar zahar... chiar si albus de ou... bleah! :sleepy1:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#229 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 09 April 2013 - 09:43 AM

Vezi postareaMaya, la 09 April 2013 - 09:26 AM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 09 April 2013 - 08:09 AM, a spus:

Zicea Lori ca nu are zahar,dar are marzipan.
Marzipanul nu e zahar ?...Cu ceva migdale prin el .


Martipanul nu e zahar, ci o masa cruda de migdale. Cel mai pur este Niederegger Marzipan, care e 100% martipan/migdale.
Altul de calitate superioara este Lübecker Marzipan, care are cel putin 90% martipan si 10% zahar.
Calitativ înca foarte bun, este cel în proportie de 70% + 30% zahar.
Iar ala de toata ziua, cel în proportie de 50%/50% ... în alea 50% în afara masei de migdale, se pot regasi o gramada de alte chestii, nu doar zahar... chiar si albus de ou... bleah! :sleepy1:


No asta nu am stiut-o .
Zau ca n-am stiut.
Orice marzipan am cumparat aici din comert,e full de zahar.
Marzipanul tip baton tras in ciocolata si facut prin UE, ca sa nu mai vorbesc de marzipanul de la Dr. O ,ala de intins pe tort.Cred ca are vagi urme de migdale si ceva aroma tot de migdale.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#230 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 April 2013 - 11:09 AM

Martipan de la Dr. O se întîmpla sa am în casa de anul trecut deja, luat de al meu sot. El a luat unu, ce conteaza care... :sleepy1:
Oricum, nu e chiar rau, sînt altele si mai nasoale. Asta are asa : 52% migdale, zahar, apa, invertoza (un amestec de fructoza, glucoza si posibil - miere) si alcool.
Tinînd cont de umiditate care este cam de 15-17 % + 52% migdale, restul e zahar si alte "zaharuri"....

Poza de pe net.

Imagine postata
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#231 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 April 2013 - 02:42 PM

Fetelor, ieri cred ca am citit si urmarit vreo doua ore retete pentru amaretti morbidi sau pasta di mandorla, care sunt o specialitate siciliana, cum zice Any. Astea nu se fac cu martipan ci migdale dulci macinate si o proportie foarte scazuta de migdale amare ori , in lipsa, esenta.
Ale mele au fost cu arome de citronella -asa cum au spus/pronuntat ei, apoi simpli, apoi cu nush ce, tot verde si aroma de cafea. Initial am crezut si eu ca sunt cu fistic, dar nu. In orice caz, fiecare aroma/fel o nebunieeeeee....Daca as gasi reteta, as face-o imediat. Ce m-a intrigat pe mine e ca ei sustineau ca nu sunt cu zahar...greu de crezut pentru ca erau dulci si ti se topeau in gura. In toate retetele gasite pe net le-am gasit cu zahar, dar fara faina. Am zis ca poate s-a exprimat ala gresit si a vrut sa zica fara faina, dar nu, caci a fost un dialog intreg intre noi si el. Chiar am ras si am zis ca nu cred, ca e foarte dulce si a insistat ca e fara zahar, singurul zahar folosit fiind cel pudra. Hm...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#232 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 April 2013 - 02:43 PM

Pe net am gasit un singur site englez unde vand cu arome, de cafea si altele:

http://www.melburyan...250g-9719-p.asp
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#233 Useril este offline   Titirimundi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 511
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationWalking on sunshine

Postat 09 April 2013 - 09:08 PM

Nu stiu daca asta este exact ce cauti, insa daca nu e asta sunt foarte asemanatoare. In Spania e un dulce tipic din Catalunya (Barcelona) si se mananca in ziua tuturor sfintilor. Se face din martipan, putin zahar, sunt retete care au cartof fiert in compozitie, putin albus de ou + aroma care vrei sa le-o dai.

Uite aici...daca ti se par asemanatoare iti traduc reteta cu placere (astea sunt de cafea).

http://quehihadepost...ts-de-cafe.html

sau asa:

http://www.cafesbata...ts-de-caf%C3%A9


Am uitat sa spun cum il cheama pe dulce :floare: sunt Panellets
Nu-ţi dai seama cât de puternic eşti până în momentul în care singura ta opţiune e să fii puternic .

#234 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 April 2013 - 03:01 PM

Lore, poate fara zahar ca au folosit altceva, gen stevia, fructoza, edulcorant.
Alea-s dulci sigur.

#235 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 10 April 2013 - 03:29 PM

lapo, nu ştiu dacă e cazul la prăjiturile tale dar fiind fără zahăr, poate or fi cu pastă de curmale? raw veganii folosesc mult amestecul de curmale, nuci, fructe şi condimente. eu cumpăr LÄRABAR care-s făcute exact din ce am spus mai inainte şi sunt dulci şi umede cum spui tu.

PS Oana S are o reţetă pe bază de pastă de curmale pe blogul ei

#236 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 April 2013 - 05:55 PM

@Titi, mersi mult pentru retete! M-am uitat pe ele si le-am comparat cu cele italiene si sunt cam la fe. Da, cand ai timp si bunavointa, te rog mult sa mi le traduci. Multe multumiri in avans!

@Dex, nu, nu, sunt cu mandorle -migdale, ceea ce se simte clar si in gust, absolut.

@Lily, posibil. Acum nu mai conteaza ca or fi cu zahar ori fara, o sa le incerc oricum.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#237 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 April 2013 - 01:38 PM

Foxulina, tu ai pus aici reteta de cornulete cu bors, zi ca nu! Unde ai ascuns-o mama, ca nu dau de ea. Da-i si lui Chiorîlä un indiciu, te rog eu frumos! Saru'muna!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#238 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 April 2013 - 01:54 PM

Gata, gasit topicul, dar nu cu bors. Probabil am vazut eu aiurea.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#239 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 13 April 2013 - 10:23 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 April 2013 - 01:38 PM, a spus:

Foxulina, tu ai pus aici reteta de cornulete cu bors, zi ca nu! Unde ai ascuns-o mama, ca nu dau de ea. Da-i si lui Chiorîlä un indiciu, te rog eu frumos! Saru'muna!

Bors? Io??

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 April 2013 - 01:54 PM, a spus:

Gata, gasit topicul, dar nu cu bors. Probabil am vazut eu aiurea.

Pune-ti mai bine ocheanele pe barneaga.... :P Sa vezi mai bine data aviatoare.

#240 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 April 2013 - 09:16 PM

Intrebare intrebatoare! :) matusa Marlena,vrea sa stie daca poate sa coaca cozonacei in tavite de aluminiu(sunt acum mai micute la 1,50 lei bucata),initial i-am zis din reflex,ca siguurr!! acum nu mai sunt atat de sigura! :)

Tavile clasice(cele vechi,recunosc,ca abar' n-am din ce material sunt facute :pupic: )oare nu au rolul lor in procesul de coacere (ma refer la felul in care emana caldura si cum se incing ca sa spun asa)fata de astea de aluminiu?! :)

Deshtia' :pupic:

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-405-13662267695249.jpg

Arata acest topic


  • 23 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi