Forum Culinar: Intrebare intrebatoare - Forum Culinar

Salt la continut

  • 23 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intrebare intrebatoare

#261 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 27 April 2013 - 02:41 PM

Aaaa,exact si cremes o sa fac,ca ii place lui Patrick. Ma pun sa coc acum un blat ca unde stam acum am cuptor cu gaz si nu am copt pana acum,sper sa nu am surprize neplacute. Va multumesc mult pt idei o sa fac albinita,salam de biscuiti,cremes si ciocolatoasa stellei. :) tuturor pt raspunsuri
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#262 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 July 2013 - 11:28 AM

Ma chinuie curiozitatea :angryfire: a mai incercat cineva glazura (pt. eclere,amandine etc)cu serbet cumparat din comert?! daca da,cum se ''desface''?! la baie de aburi cu unt sau cu apa calduta?! si cum se comporta cand se usuca?! se crapa?!

#263 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 20 July 2013 - 10:36 PM

Bleah, am incercat doar sa maninc serbet de cumparat si am sfirsit prin a-l arunca la gunoi, e o mare porcarie. Fa singura o glazura simpla, uite un model pe care il practic eu la o prajitura, poate e clasica reteta. Eu nu am cautat niciodata alte retete ca nu fac des chestii pe care sa pun glazura

- 2-3 linguri lapte
- 100 gr zahar pudra
-2 linguri cacao
- 100 gr unt
-3- 4 picaturi de otet

Pe aragaz, intr-o cratita se pun laptele, zaharul pudra si cacaoa si se amesteca pe foc pana devin o smantana groasa care bolboroseste.
Se da de pe foc si se adauga treptat untul si 3-4 picaturi de otet. Se omogenizeaza bine si se toarna fierbinte pe prajitura.


Sau in cel mai rau caz cumpara glazura la plic, se face numai prin adaugare de apa. E oricum mai buna decit serbetul de cumparat. Parerea mea.

#264 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 July 2013 - 07:45 AM

Merci mult de raspuns,dar intrebarea mea ramane valabila,daca a incercat cineva glazura din serbet cumparat din comert,cum se prepara si cum se comporta?! :toothy6:

#265 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 August 2013 - 11:26 AM

Vezi postareaCarmen L, la 15 October 2010 - 04:21 PM, a spus:

Geany eu folosesc cu incredere si nu am avut surprize, smantana lichida de la Dorna cea rosie- e mai grasa,
dar cand din intamplare nu o gasesc, cumpar Milli, la fel cea cu procent mai mare de grasime.
Se bat excelent,racite intai bine in frigider. :angryfire:


Ridic la suprafata subiectul:

Astea-s toate indulcite?
Gasesc in Ro o frisca lichida neindulcita?Am o reteta unde trebuie sa combin frisca cu ceva destul de dulce si as vrea sa reduc din dulcegarie.

#266 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 13 August 2013 - 12:05 PM

Vezi postareaEataly, la 13 August 2013 - 11:26 AM, a spus:

Vezi postareaCarmen L, la 15 October 2010 - 04:21 PM, a spus:

Geany eu folosesc cu incredere si nu am avut surprize, smantana lichida de la Dorna cea rosie- e mai grasa,
dar cand din intamplare nu o gasesc, cumpar Milli, la fel cea cu procent mai mare de grasime.
Se bat excelent,racite intai bine in frigider. :angryfire:


Ridic la suprafata subiectul:

Astea-s toate indulcite?
Gasesc in Ro o frisca lichida neindulcita?Am o reteta unde trebuie sa combin frisca cu ceva destul de dulce si as vrea sa reduc din dulcegarie.


Da .

Ai frisca naturala Dorna.
Vezi sa nu o confunzi cu smatana dulce pentru gatit,care arata foarte asemanator.



Imagine atasata: monthly_08_2013/post-48-13763884740098.png




la Kaufland au o frisca nemteasca in pahare ca de iaurt.

Adaugi cat zahar pudra vrei.
Ca sa se bata bine,tine vasul ,paletele si frisca in congelator 15 minute.




Spor !Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#267 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 13 August 2013 - 12:38 PM

Eataly, Pisco a fost pe faza :angryfire: spor la prajiturit :rolleyes: si pe tine.
Imagine postata

#268 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 August 2013 - 12:50 PM

Oho, sper sa o gasesc la Bv, ca-n Rasnov n-au decat hulahop! :angryfire:
Pup fetele! :rolleyes:

#269 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 13 August 2013 - 01:39 PM

Vezi postareaEataly, la 13 August 2013 - 12:50 PM, a spus:

Oho, sper sa o gasesc la Bv, ca-n Rasnov n-au decat hulahop! :occasion14:
Pup fetele! :notworthy:


Se vindea in Piata Tractorul din Brasov frisca naturala nebatuta, acum ceva timp. Cand mergeam la prietena mea in vizita am luat si am batut-o si a iesit o frisca super si tin minte ca nu era dulce. Dar nu stiu daca s-o mai vinde asa ceva in piata?
Dar poti sa incerci! Pup!
GEORGIA

#270 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 August 2013 - 08:47 PM

Vezi postareaPiscotel, la 13 August 2013 - 12:05 PM, a spus:

la Kaufland au o frisca nemteasca in pahare ca de iaurt.


ai vreo poza? nu stiu care e.
eu luam marca lor, Vian, dar nu mai exista. era la cutiute mici.

#271 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 21 August 2013 - 10:24 AM

Vezi postareamoatza, la 20 August 2013 - 08:47 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 13 August 2013 - 12:05 PM, a spus:

la Kaufland au o frisca nemteasca in pahare ca de iaurt.


ai vreo poza? nu stiu care e.
eu luam marca lor, Vian, dar nu mai exista. era la cutiute mici.


Mai este la Kaufland tot ca Vianul, nu stiu cum se numeste, dar exact asa in cutii din alea de carton de 200 sau 250ml si tot in locul in care era vian.

#272 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 24 August 2013 - 11:50 AM

Am fost zilele trecute intr-o cofetarie unde am mancat o felie de tort de vis. In principiu am identificat cum era: blat de pandispan pufos bine insiropat, o crema de lamaie si deasupra bezea.
Pana aici toate bune si frumoase, as putea s-o reproduc. Ce m-a intrigat a fost faptul ca intre blat si crema de lamaie se afla un strat subtire, crocant cu ciocolata alba cica. Acuma nici asta nu mi s-ar parea imposibila, doar ca tortul sigur a fost facut la cuptor pt ca bezeaua de deaspura era amanie. Exista vreo posibiliate de-a pastra un krantz la temperaturi inalte?
Recapitulez straturile de jos in sus ca sa se intelegeaga: blat de pandispan, strat subtire crocant cu ciocolata alba, crema de lamaie si bezeaua.

#273 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,243
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 August 2013 - 12:05 PM

Nu cred ca poate fi copt asamblat altminteri ciocolata s-ar fi topit si ar fi intrat in pandispan. Ar putea fi copt pandispanul, insiropat, uns cu ciocolata alba, lasat sa se raceasca pentru ca ea sa se intareasca, pusa crema si apoi bezeaua si ori trecut sub gril la temperatura mare citeva minute ori arsa bezeaua cu pistolul acela care are flacara. Dar acum nu stiu daca bezeaua era moale sau tare, daca era tare crezi ca nu era coapta separat si asezata deasupra?

#274 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 24 August 2013 - 12:12 PM

bezeaua era moale, arata cam asa:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_08_2013/post-115-13773394627803.jpg


#275 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,243
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 August 2013 - 04:24 PM

Atunci eu cred ca asta e solutia.

Vezi postareaAdriana, la 24 August 2013 - 12:05 PM, a spus:

Ar putea fi copt pandispanul, insiropat, uns cu ciocolata alba, lasat sa se raceasca pentru ca ea sa se intareasca, pusa crema si apoi bezeaua arsa cu pistolul acela care are flacara.


#276 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 24 August 2013 - 07:48 PM

multumesc de lamuriri Adriana !
Eu am facut o tarta cu lamaie si bezea, dar la cuptor. Probabil aici crema de lamaie e o sarlota(parca asa se zice la crema fiarta, nu?) intarita cu gelatina.
Din septembrie, dupa ce-s libera poate ma incumet s-o incerc .

#277 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 02 September 2013 - 05:31 PM

Stiu ca am citit pe undeva, da' unde?! Cine stie?
Cum se fac rosiile uscate?
Am rosioare in spatele casei si as vrea sa usuc cateva, da' nu stiu cum sa le fac.
Un link, un sfat, orice... Multumesc muuult!
Sorina

#278 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 02 September 2013 - 05:45 PM

Sorina, eu nu fac, dar te poti uita pe-aici: rosii uscate

Nu vreau sa spun prostii, dar parca pe Uma am auzit-o! Scuze daca m-am inselat!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#279 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,243
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 September 2013 - 08:27 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 02 September 2013 - 05:31 PM, a spus:

Stiu ca am citit pe undeva, da' unde?! Cine stie?
Cum se fac rosiile uscate?
Am rosioare in spatele casei si as vrea sa usuc cateva, da' nu stiu cum sa le fac.
Un link, un sfat, orice... Multumesc muuult!

trebuie sa ai soare puternic si umiditate redusa, altminteri, parerea mea, muncesti degeaba
de ce nu faci cite un pic de sos, citeva borcanele odata, n-ai timp?
sau ai putea sa le faci confit si sa le congelezi

#280 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 02 September 2013 - 10:20 PM

Multumesc mult Zozo, am sa ma duc sa citesc!

Adriana nu am timp nici sa respir. Ieri nu am avut de ales. Mi-a venit cu 4 castroane imense de rosiute si a trebuit sa le arunc in oala. Acum termin de facut ketchup-ul. Vezi, am inceput ieri si stau pana la miezul noptii ca sa pot sa termin azi.
Am pastrat un castron in ideea de a manca noi, dar tot sunt multe. Of, mai bine le puneam pe toate in oala .
Ma gandeam sa usuc cateva, in nici un caz la soare. As fi vrut la cuptor, dar nu stiu cum. Poate voi gasi ceva unde m-a trimis Zozo.

Confit-ul asta... zi mai multe.

Editez... Zozo, sa traiesti! Am gasit o reteta la cuptor. Acum imi pare rau ca nu am intrebat mai devreme.
Sorina

Arata acest topic


  • 23 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

20 useri citesc topicul
0 membri, 20 vizitatori, 0 utilizatori anonimi