Intrebare intrebatoare
#261
Postat 27 April 2013 - 02:41 PM
#262
Postat 20 July 2013 - 11:28 AM
#263
Postat 20 July 2013 - 10:36 PM
- 2-3 linguri lapte
- 100 gr zahar pudra
-2 linguri cacao
- 100 gr unt
-3- 4 picaturi de otet
Pe aragaz, intr-o cratita se pun laptele, zaharul pudra si cacaoa si se amesteca pe foc pana devin o smantana groasa care bolboroseste.
Se da de pe foc si se adauga treptat untul si 3-4 picaturi de otet. Se omogenizeaza bine si se toarna fierbinte pe prajitura.
Sau in cel mai rau caz cumpara glazura la plic, se face numai prin adaugare de apa. E oricum mai buna decit serbetul de cumparat. Parerea mea.
#264
Postat 21 July 2013 - 07:45 AM
#265
Postat 13 August 2013 - 11:26 AM
Carmen L, la 15 October 2010 - 04:21 PM, a spus:
dar cand din intamplare nu o gasesc, cumpar Milli, la fel cea cu procent mai mare de grasime.
Se bat excelent,racite intai bine in frigider.
Ridic la suprafata subiectul:
Astea-s toate indulcite?
Gasesc in Ro o frisca lichida neindulcita?Am o reteta unde trebuie sa combin frisca cu ceva destul de dulce si as vrea sa reduc din dulcegarie.
#266
Postat 13 August 2013 - 12:05 PM
Eataly, la 13 August 2013 - 11:26 AM, a spus:
Carmen L, la 15 October 2010 - 04:21 PM, a spus:
dar cand din intamplare nu o gasesc, cumpar Milli, la fel cea cu procent mai mare de grasime.
Se bat excelent,racite intai bine in frigider.
Ridic la suprafata subiectul:
Astea-s toate indulcite?
Gasesc in Ro o frisca lichida neindulcita?Am o reteta unde trebuie sa combin frisca cu ceva destul de dulce si as vrea sa reduc din dulcegarie.
Da .
Ai frisca naturala Dorna.
Vezi sa nu o confunzi cu smatana dulce pentru gatit,care arata foarte asemanator.
la Kaufland au o frisca nemteasca in pahare ca de iaurt.
Adaugi cat zahar pudra vrei.
Ca sa se bata bine,tine vasul ,paletele si frisca in congelator 15 minute.
Spor !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#268
Postat 13 August 2013 - 12:50 PM
Pup fetele!
#269
Postat 13 August 2013 - 01:39 PM
Eataly, la 13 August 2013 - 12:50 PM, a spus:
Pup fetele!
Se vindea in Piata Tractorul din Brasov frisca naturala nebatuta, acum ceva timp. Cand mergeam la prietena mea in vizita am luat si am batut-o si a iesit o frisca super si tin minte ca nu era dulce. Dar nu stiu daca s-o mai vinde asa ceva in piata?
Dar poti sa incerci! Pup!
#271
Postat 21 August 2013 - 10:24 AM
#272
Postat 24 August 2013 - 11:50 AM
Pana aici toate bune si frumoase, as putea s-o reproduc. Ce m-a intrigat a fost faptul ca intre blat si crema de lamaie se afla un strat subtire, crocant cu ciocolata alba cica. Acuma nici asta nu mi s-ar parea imposibila, doar ca tortul sigur a fost facut la cuptor pt ca bezeaua de deaspura era amanie. Exista vreo posibiliate de-a pastra un krantz la temperaturi inalte?
Recapitulez straturile de jos in sus ca sa se intelegeaga: blat de pandispan, strat subtire crocant cu ciocolata alba, crema de lamaie si bezeaua.
#273
Postat 24 August 2013 - 12:05 PM
#275
Postat 24 August 2013 - 04:24 PM
#276
Postat 24 August 2013 - 07:48 PM
Eu am facut o tarta cu lamaie si bezea, dar la cuptor. Probabil aici crema de lamaie e o sarlota(parca asa se zice la crema fiarta, nu?) intarita cu gelatina.
Din septembrie, dupa ce-s libera poate ma incumet s-o incerc .
#277
Postat 02 September 2013 - 05:31 PM
Cum se fac rosiile uscate?
Am rosioare in spatele casei si as vrea sa usuc cateva, da' nu stiu cum sa le fac.
Un link, un sfat, orice... Multumesc muuult!
#278
Postat 02 September 2013 - 05:45 PM
Nu vreau sa spun prostii, dar parca pe Uma am auzit-o! Scuze daca m-am inselat!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#279
Postat 02 September 2013 - 08:27 PM
sorinadaniela, la 02 September 2013 - 05:31 PM, a spus:
Cum se fac rosiile uscate?
Am rosioare in spatele casei si as vrea sa usuc cateva, da' nu stiu cum sa le fac.
Un link, un sfat, orice... Multumesc muuult!
trebuie sa ai soare puternic si umiditate redusa, altminteri, parerea mea, muncesti degeaba
de ce nu faci cite un pic de sos, citeva borcanele odata, n-ai timp?
sau ai putea sa le faci confit si sa le congelezi
#280
Postat 02 September 2013 - 10:20 PM
Adriana nu am timp nici sa respir. Ieri nu am avut de ales. Mi-a venit cu 4 castroane imense de rosiute si a trebuit sa le arunc in oala. Acum termin de facut ketchup-ul. Vezi, am inceput ieri si stau pana la miezul noptii ca sa pot sa termin azi.
Am pastrat un castron in ideea de a manca noi, dar tot sunt multe. Of, mai bine le puneam pe toate in oala .
Ma gandeam sa usuc cateva, in nici un caz la soare. As fi vrut la cuptor, dar nu stiu cum. Poate voi gasi ceva unde m-a trimis Zozo.
Confit-ul asta... zi mai multe.
Editez... Zozo, sa traiesti! Am gasit o reteta la cuptor. Acum imi pare rau ca nu am intrebat mai devreme.