Forum Culinar: Intrebare intrebatoare - Forum Culinar

Salt la continut

  • 23 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intrebare intrebatoare

#281 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 03 September 2013 - 08:10 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 02 September 2013 - 10:20 PM, a spus:

Multumesc mult Zozo, am sa ma duc sa citesc!

Adriana nu am timp nici sa respir. Ieri nu am avut de ales. Mi-a venit cu 4 castroane imense de rosiute si a trebuit sa le arunc in oala. Acum termin de facut ketchup-ul. Vezi, am inceput ieri si stau pana la miezul noptii ca sa pot sa termin azi.
Am pastrat un castron in ideea de a manca noi, dar tot sunt multe. Of, mai bine le puneam pe toate in oala .
Ma gandeam sa usuc cateva, in nici un caz la soare. As fi vrut la cuptor, dar nu stiu cum. Poate voi gasi ceva unde m-a trimis Zozo.

Confit-ul asta... zi mai multe.

Editez... Zozo, sa traiesti! Am gasit o reteta la cuptor. Acum imi pare rau ca nu am intrebat mai devreme.


Lasa, fatuta, ca nu s-au terminat inca! Poate vei mai primi!Sa va fie de bine! Pup toti piticeii din casuta ta!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#282 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 September 2013 - 06:09 PM

Iarta-ma, imi aminteam ca Uma vorbise despre uscatul la soare, de aceea am zis ce am zis.
La cuptor uite aici cum
http://artaculinara...._1
nu pierzi decit timpul sa le tai felii dupa aia se gindeste cuptorul si cind is reci le impachetezi si le bagi la congelator, le poti pune in salate, peste paste, sunt foarte bune, le poti si mixa si face un sos in ultima secunda
e mai simplu decit oala si ketchup-ul

#283 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 04 September 2013 - 05:07 PM

tot eu :sad4:
Tocmai mi-a adus tata juma' de sacosa de mere de la gradina, dar care-s cam lovite pentru ca nu a vrut sa le stropeasca, deci nu le pot tine pentru consum ca atate.
As vrea sa le curat, sa le dau pe razatoare si sa le fierb pt a le folosi mai tarziu la tarte. Probleme:
-le pot congela?
- sa pun si zahar la fiert si dupa aia sa le congelez sau le fierb fara zahar si pun zahar dupa ce le dezghet?

#284 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 September 2013 - 05:13 PM

Iulia eu le-as da pe razatoare, le-as cali in tigaie cu zahar si apoi le-as congela, in felul asta cind le decongelezi sunt gata de a fi folosite.

#285 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 04 September 2013 - 05:25 PM

Vezi postareaAdriana, la 04 September 2013 - 05:13 PM, a spus:

Iulia eu le-as da pe razatoare, le-as cali in tigaie cu zahar si apoi le-as congela, in felul asta cind le decongelezi sunt gata de a fi folosite.


sar-mana ! asa fac !Imagine postata

#286 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 05 September 2013 - 08:44 AM

Iulia, eu am congelat acu' 2 ani mere rase, exact în starea în care le-aş fi pus în plăcintă. Eu la plăcinta cu mere nu le călesc, doar le storc dacă sunt prea zemoase. Exact aşa le-am pus în pungă: rase şi puţin stoarse. Când le-am folosit le-am lăsat la dezgheţat în sită, la scurs, ca vinetele coapte.

#287 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 05 September 2013 - 02:02 PM

Boni, fara sa pui zahar?
Incerc sa-mi fac curaj sa ma apuc de ele....

#288 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 05 September 2013 - 05:13 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 05 September 2013 - 02:02 PM, a spus:

Boni, fara sa pui zahar?
Incerc sa-mi fac curaj sa ma apuc de ele....
Fără zahăr. De obicei nu am nevoie de zahăr pentru plăcinta cu mere dar dacă este nevoie atunci îl presar peste mere, după ce le-am întins pe foaie.

Curaj, că tare-s faine iarna, când scoți o pungă gata pregătită :icescream:

#289 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 September 2013 - 11:58 PM

Eu am congelat deja calite, cand faceam prea mult si stau perfect.
Poate incerc si eu ca Boni, daca oi avea timp :icescream:
Sorina, la soare e cu dichis mare, nu se lasa peste noapte etc etc etc ...eu le congelez, pur si simplu, si iarna fac sosul impreuna cu rosii la cutie ( pelati)

#290 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 September 2013 - 08:28 AM

Sorinuca, daca nu-i tarziu eu le-am facut asa.
Daca tu ai cherry, nu te mai chinui sa le decojesti, pune-le asa cum a facut Adriana.

Iulia, mama cum nu are loc mult in congelator, le caleste cu zahar si scortisoara si le pune in borcane.Tin de la an la an.
Mi-am luat si eu vro 4 borcane.

#291 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 06 September 2013 - 11:13 AM

Eataly, fara sa le sterilizeze?
Mie mi-ar iesi cam 2 borcane de 800...
Stella si Boni voi daca le-ati pus la congelator nu si-au pierdut din parfum dupa decongelare? Ca aici e baiul meu...Imagine postata.
Acu-s pe foc la calit....

#292 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 September 2013 - 09:58 PM

Iulia, mi s-au parut ok :angryfire: eu pun oricum scortisoara multa :angryfire:

#293 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 September 2013 - 05:31 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 06 September 2013 - 11:13 AM, a spus:

Eataly, fara sa le sterilizeze?



Ba da, sterilizate, ca n-ar tine altfel. :angryfire:

#294 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 08 September 2013 - 11:53 AM

Acum chiar ca-mi vine sa ma iau la bataie. Gemea gradina de rosioare si le imparteam pe la vecini si neamuri. Sa-mi fie de bine!
Acum ramane pe anul viitor. Sper, doar, sa-mi aduc aminte din timp, ca altfel patesc ca anul acesta.

Acum ma duc sa caut discutia cu muraturile. Sper sa o gasesc!
Sorina

#295 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 08 September 2013 - 01:39 PM

Si eu multumesc fetelor. Pana la urma am facut doua pungute pentru doua portii si le-am congelat, ca mi s-a parut prea mare osteneala pentru sterilizare.
Deja o punga am facut-o prajitura si pleacam cu ea in vizita ...daca apuc fac si-o poza.

#296 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 September 2014 - 09:39 PM

Dragelor, recapitulam merele congelate?
A trebuit sa culegem toate merele dintr-un mar ca se stricau, am strins aproape 30 de kg dar se strica si asa, desi fac zilnic suc si am facut 2 prajituri pina acum si imi pare tare rau ca-s bune, plus ca-s ale noastre plus ca-s bio 1000 %.
Asa ca trebuie neaparat sa fac ceva ca sa nu arunc citeva saptaminal.
Metoda Eataly, le calesc cu zahar si apoi le pun in borcan si le sterilizez?
Apoi le folosesc la prajiturile clasice cu mere rase si calite?

Metoda boni doar le dau pe razatoare, le las la scurs si le bag la punga si le congelez?
Dupa care le folosesc ori asa crude ori le calesc, corect?
care e reteta ta de prajitura la care le pui asa?

Metoda stella pregatite ca Eataly apoi congelate corect?

Eu as fi vrut sa le congelez bucatele amestecate cu lamiie si gata ca asa-mi trebuie la tortul de mere care-mi place acum dar nu stiu cum se comporta si daca merge solutia asta.

#297 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 08 September 2014 - 08:05 AM

Vezi postareaAdriana, la 07 September 2014 - 09:39 PM, a spus:

Dragelor, recapitulam merele congelate?
A trebuit sa culegem toate merele dintr-un mar ca se stricau, am strins aproape 30 de kg dar se strica si asa, desi fac zilnic suc si am facut 2 prajituri pina acum si imi pare tare rau ca-s bune, plus ca-s ale noastre plus ca-s bio 1000 %.
Asa ca trebuie neaparat sa fac ceva ca sa nu arunc citeva saptaminal.
Metoda Eataly, le calesc cu zahar si apoi le pun in borcan si le sterilizez?
Apoi le folosesc la prajiturile clasice cu mere rase si calite? = da

Metoda boni doar le dau pe razatoare, le las la scurs si le bag la punga si le congelez?
Dupa care le folosesc ori asa crude ori le calesc, corect?
care e reteta ta de prajitura la care le pui asa?

Metoda stella pregatite ca Eataly apoi congelate corect?

Eu as fi vrut sa le congelez bucatele amestecate cu lamiie si gata ca asa-mi trebuie la tortul de mere care-mi place acum dar nu stiu cum se comporta si daca merge solutia asta.


Eu folosesc metoda Boni, dar nu le calesc.Le folosesc la placinta si la Linkul meu. N-am congelat bucati.Inca.
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#298 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 08 September 2014 - 06:41 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 September 2014 - 09:39 PM, a spus:

Dragelor, recapitulam merele congelate?
A trebuit sa culegem toate merele dintr-un mar ca se stricau, am strins aproape 30 de kg dar se strica si asa, desi fac zilnic suc si am facut 2 prajituri pina acum si imi pare tare rau ca-s bune, plus ca-s ale noastre plus ca-s bio 1000 %.
Asa ca trebuie neaparat sa fac ceva ca sa nu arunc citeva saptaminal.
Metoda Eataly, le calesc cu zahar si apoi le pun in borcan si le sterilizez?
Apoi le folosesc la prajiturile clasice cu mere rase si calite?

Metoda boni doar le dau pe razatoare, le las la scurs si le bag la punga si le congelez?
Dupa care le folosesc ori asa crude ori le calesc, corect?
care e reteta ta de prajitura la care le pui asa?

Metoda stella pregatite ca Eataly apoi congelate corect?

Eu as fi vrut sa le congelez bucatele amestecate cu lamiie si gata ca asa-mi trebuie la tortul de mere care-mi place acum dar nu stiu cum se comporta si daca merge solutia asta.

Se comporta bine Adriana. Cand le folosesti le pui asa inghetate nu?

Daca vor fi prea moi, cred ca depinde de soiul merelor, le folosesti intr-o placinta sau prajitura,dar incearca sa le concelezi si vezi astea ale tale cum se comporta.
Imagine postata

#299 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 September 2014 - 08:21 PM

Am congelat azi o cutiuta de suc si apoi feliute, le-am amestecat cu putin suc de lamiie si apoi le-am congelat in Fresco o felie linga alta, cind au fost gata le-am bagat pe toate in punguta si in congelator.
Am gasit o indicatie azi in internet ca asa s-ar putea.
Carmen, eu as fi vrut sa le am bucatele ca sa le folosesc la prajitura, pentru ca la prajitura pe care vreau eu sa o fac asa imi trebuie, nu rase si nici calite, de aceea insistam pe solutia asta. Deci chiar daca se inmoaie nu ma intereseaza pentru ca oricum le coc in prajitura.
Merzi zozo, cre ca e reteta pe care am facut-o si eu cu mama.
Saptamina asta tre sa incerc toate metodele si sa le termin ca azi m-am uitat la toate si am mai aruncat 4 :tongue3:

#300 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 September 2014 - 03:07 AM

am avut cam un kg de usturoi curățat pe care l-am blenduit, că incepuse să dea semne de oboseală. acum am un borcănoi de pastă de usturoi in frigi și mă intreb dacă să îl bag la congi. știe cineva ce să fac cu el?

Arata acest topic


  • 23 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi