Forum Culinar: Intrebare intrebatoare - Forum Culinar

Salt la continut

  • 23 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intrebare intrebatoare

#301 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 September 2014 - 07:24 AM

poate ar tb sa-l congelezi in portii mai mici. chiar si ptr o supa de usturoi ar fi prea mult un borcan. oricum, nu stiu cum se comporta.

Adriana, merele bucati, dupa decongelare, devin niste flescaieli f apoase.Ar tb scurse si nu mai ramane nimic din ele. Iar congelate nu le poti pune in prajitura ca-ti strica aluatul de la atata apa. Congelate bucati merg doar la compot sau intr-un preparat care va fi fiert. Pe mine nu ma entuziasmeaza congelatul merelor nici macar rase ptr placinta, dar ar merge totusi. Bune sunt deja calite cu zahar si arome si sterilizate in borcane.

#302 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 September 2014 - 05:29 PM

Pe mine merele rase nu ma atrg prea tare.
O sa incerc in weekend sa scongelez citeva dintre cele congelate ieri sa vedem cum se comporta, mersi ca mi-ai zis.

#303 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 09 September 2014 - 09:18 PM

Adriana decongeleaza, vezi cum se comporta si da-ne de stire.

Eu am congelat un kg bucati sa nu se strice si le-am tinut cateva zile.Le-am copt intr-un strudel si nu au fost apoase.
Cele calite s-au comportat bine mereu, le folosesc la prajitura, dar tu spui ca nu te atrag, ramane sa experimentezi.
Cred ca depinde de soiul merelor, sau daca sunt calite bine sa nu ramana cu mult suc.

Moata, oare depinde de soi, sau de ce ale mele nu au fost felasca? Acum habar nu am de care au fost, sigur cumparate din piata.
Imagine postata

#304 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 10 September 2014 - 01:32 AM

moața, mulțumesc de indrumare, așa am să fac

#305 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 September 2014 - 10:08 PM

Si eu am congelat mere felii, si le-am pus congelate în aluat. A iesit foarte bine. Nu stiu daca marul conteaza, dar congelarea feliilor separate apoi puse în pungi/doze e cea mai buna. Eu congelez si altfel de fructe, si egal ce placinta fac cu ele, congelate le pun, nu le las la decongelat. Bineînteles ca daca-s congelate de proaspete împreuna si formeaza un botz mare nu functioneaza. De aceea congelez totul pe tavite, apoi împreunez :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#306 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,250
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 September 2014 - 10:29 PM

mersi sorella :)

#307 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 11 September 2014 - 09:08 AM

Vezi postareaDexter, la 09 September 2014 - 03:07 AM, a spus:

am avut cam un kg de usturoi curățat pe care l-am blenduit, că incepuse să dea semne de oboseală. acum am un borcănoi de pastă de usturoi in frigi și mă intreb dacă să îl bag la congi. știe cineva ce să fac cu el?

Congelarea ii ia din iuteala, dar isi pastreaza aroma si textura.
Eu am facut din usturoiul pisat si congelat aioli, bun de mancat de-a dreptul pe paine.

#308 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 11 September 2014 - 09:37 AM

Vezi postareaMaya, la 10 September 2014 - 10:08 PM, a spus:

Eu congelez si altfel de fructe, si egal ce placinta fac cu ele, congelate le pun, nu le las la decongelat.


de ex, visine congelez in fiecare an. Cand le folosesc, le decongelez intr-o strecuratoare si-apoi le folosesc. Isi lasa multa zeama, care pe mine m-ar deranja intr-o placinta.
Stiti ca am mai vorbit noi despre aluaturi care se incruzesc de la umplutura umeda - de ex aluatul frantuzesc, foietajul. Mie nu-mi place umed, dar cred ca am eu o problema mai mare in a-l accepta cu astfel de umpluturi.
La aluatul de prajitura cu fructe nu folosesc foietaj, dar tot nu-mi place umed, cum il percep eu.
De fapt asta-i motivul ptr care nu folosesc direct fructele congelate, cu toate ca ar fi mult mai comod.

#309 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 September 2014 - 01:04 PM

Vezi postareaMaya, la 10 September 2014 - 10:08 PM, a spus:

Si eu am congelat mere felii, si le-am pus congelate în aluat. A iesit foarte bine. Nu stiu daca marul conteaza, dar congelarea feliilor separate apoi puse în pungi/doze e cea mai buna. Eu congelez si altfel de fructe, si egal ce placinta fac cu ele, congelate le pun, nu le las la decongelat. Bineînteles ca daca-s congelate de proaspete împreuna si formeaza un botz mare nu functioneaza. De aceea congelez totul pe tavite, apoi împreunez :)


Maya mai traieste! YES ! Am crezut ca a dat divortul si a disparut din tara... :) :)

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#310 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 11 September 2014 - 01:18 PM

Vezi postareamoatza, la 11 September 2014 - 09:37 AM, a spus:

Isi lasa multa zeama, care pe mine m-ar deranja intr-o placinta.
Stiti ca am mai vorbit noi despre aluaturi care se incruzesc de la umplutura umeda - de ex aluatul frantuzesc, foietajul. Mie nu-mi place umed, dar cred ca am eu o problema mai mare in a-l accepta cu astfel de umpluturi.
La aluatul de prajitura cu fructe nu folosesc foietaj, dar tot nu-mi place umed, cum il percep eu.
De fapt asta-i motivul ptr care nu folosesc direct fructele congelate, cu toate ca ar fi mult mai comod.


Si nu esti singura,Pusa!Si eu ma nevrozez rau daca fac vreo tarta ,chiar si sarata spre exemplu cu ceva umplutura care lasa apa.De aia as sta cu frica mare daca as pune merele congelate,mai ales ca mi s-a intimplat sa se-ncruzeasca chiar si cu mere proaspete.Dar daca n-am incercat sa risc cu cele congelate,nici nu stiu.... :)

#311 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 12 September 2014 - 11:52 AM

Probabil nu facem acelasi fel de placinte, si o mai fi si chestie de perceptie a aluatului... fiecare cu pasareaua din dotare, eu cu stolu' :)


Mai Peter, da' de cine sa divortez? De tara (care ? :) ) sau de sot, sau poate de Ahmed, my lover? :)
Vara mai slabut cu activitatea pe forum, plus ca am fost plecata prin alte tari, prin munti si pe la mare, chiar si la șes... în munti ma duc din nou în curînd, deci sînt înca setata pe vacanta :))))))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#312 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 12 September 2014 - 04:17 PM

Vezi postareaMaya, la 12 September 2014 - 11:52 AM, a spus:

Probabil nu facem acelasi fel de placinte, si o mai fi si chestie de perceptie a aluatului... fiecare cu pasareaua din dotare, eu cu stolu' :)


Mai Peter, da' de cine sa divortez? De tara (care ? :) ) sau de sot, sau poate de Ahmed, my lover? :)
Vara mai slabut cu activitatea pe forum, plus ca am fost plecata prin alte tari, prin munti si pe la mare, chiar si la șes... în munti ma duc din nou în curînd, deci sînt înca setata pe vacanta :))))))


:)
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#313 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 December 2014 - 10:31 AM

Nu stiu daca aici e locul potrivit, dar totusi am sa intreb. Am o gasca de la tara pe care vreau s-o fac de revelion la cuptor neumpluta. Aveti vreo reteta incercata in care carnea sa iasa frageda?

#314 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 December 2014 - 10:45 AM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 29 December 2014 - 10:31 AM, a spus:

Nu stiu daca aici e locul potrivit, dar totusi am sa intreb. Am o gasca de la tara pe care vreau s-o fac de revelion la cuptor neumpluta. Aveti vreo reteta incercata in care carnea sa iasa frageda?



Aici musai sa vina "nemtii" ca ei fac mereu la sarbatori. Eu una n-am facut.

#315 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 29 December 2014 - 11:01 AM

Io am o rata, dar nu e de tara, banuiesc ca o dau eu la vopsea nu ca puiul de tara care se fierbe de 2 ore!
Dani avea gaste de la tara ea le tinea la marinat
ia distreaza-te!

http://artaculinara....ta/page__st__20

eu comit eu cumva ratzusca mea, te asteptam cu gasca!
Fireste cu experienta nemtilor eu nu ma pun, sa-i vad eu cu gaina mea respectabila daca aveau aer de comentat! =))
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#316 Useril este offline   AllyMcBeal 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 29 December 2014 - 02:58 PM

Vă rog să-mi spuneți, care aveți, cum se comportă o tigaie din inox, cu fundul gros și greu. Am văzut la Lidl cu vreo 80 de lei. Eu am oale din inox, dar carnea se lipește pe marginile oalei, dacă nu e unsă. Nu mă gândeam să gătesc fără ulei, dar pot prăji un grătar fără să se ardă grăsimea? În ultima vreme, probabil că-s mai vechi, chiar și tigăile Tefal lipesc și ard grăsimea. Și nu-s zgâriate.
Mi-am luat si cu interior ceramic ( e drept, de la Carrefour, deci nu tare scumpă) dar nu e ok.
O să citesc și la subiectul cu tigăi, dar aici ăntreb strict de cea de la Lidl.
Merci.

#317 Useril este offline   Nasha 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 88
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationAuckland - NZ

Postat 08 November 2015 - 07:40 AM

=)) :scratch: :thumleft: tuturor celor ce si mai amintesc de mine :o

o intrebare micuta venita dintr o pofta mare , va rog , exista aici pe forum vreo reteta sau detalii , indicatii pretioase, pentru :boabe de cafea trase in ciocolata?
Am gasit ceva pe net, dar intreb totusi poate poate....

Multumiri.

#318 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 08 November 2015 - 08:08 AM

Vezi postareaNasha, la 08 November 2015 - 07:40 AM, a spus:

=)) :scratch: :thumleft: tuturor celor ce si mai amintesc de mine :o

o intrebare micuta venita dintr o pofta mare , va rog , exista aici pe forum vreo reteta sau detalii , indicatii pretioase, pentru :boabe de cafea trase in ciocolata?
Am gasit ceva pe net, dar intreb totusi poate poate....

Multumiri.


Salut, Nashicooo!Imagine postata Imagine postata
Din pacate n-am vazut asa reteta, EU, dar poate fetele mai pricepute....
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#319 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 November 2015 - 07:44 PM

Vezi postareaNasha, la 08 November 2015 - 07:40 AM, a spus:

:o =)) :scratch: tuturor celor ce si mai amintesc de mine :P

o intrebare micuta venita dintr o pofta mare , va rog , exista aici pe forum vreo reteta sau detalii , indicatii pretioase, pentru :boabe de cafea trase in ciocolata?
Am gasit ceva pe net, dar intreb totusi poate poate....

Multumiri.


Intrebarea nu ti-o pot raspunde, dar vino sa te string in brate... Nasha! :thumleft: :P

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#320 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 November 2015 - 10:28 AM

Buna Nasha ,eu am gasit asta: http://www.pinomessi...-cioccolato.php,zice ca se topeste pe baie de aburi ciocolata(dar am citit in alte retete ca merge si le microunde)si se pun inauntru boabe de cafea,dar nu multe deodata,se scot cu o penseta (de bucatarie evident)si se aseaza pe hartie de copt,se lasa sa se solidifice stratul de ciocolata si apoi se repeta operatiunea de trei ori pana cand esti multumita de consistenta stratului de ciocolata .

Sper sa-ti fi fost de ajutor...ce mai cred eu e ca si boabele de cafea trebuie sa fie de f. buna calitate,eventual proaspat prajite,pt. o aroma maxima si ciocolata sa fie de calitate ca sa merite efortul si sa obtii efectul scontat

:rolleyes: poate daca o sa ai timp o sa ne arati ce ai combinat .

Arata acest topic


  • 23 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi