Intrebare intrebatoare
#301
Postat 09 September 2014 - 07:24 AM
Adriana, merele bucati, dupa decongelare, devin niste flescaieli f apoase.Ar tb scurse si nu mai ramane nimic din ele. Iar congelate nu le poti pune in prajitura ca-ti strica aluatul de la atata apa. Congelate bucati merg doar la compot sau intr-un preparat care va fi fiert. Pe mine nu ma entuziasmeaza congelatul merelor nici macar rase ptr placinta, dar ar merge totusi. Bune sunt deja calite cu zahar si arome si sterilizate in borcane.
#302
Postat 09 September 2014 - 05:29 PM
O sa incerc in weekend sa scongelez citeva dintre cele congelate ieri sa vedem cum se comporta, mersi ca mi-ai zis.
#303
Postat 09 September 2014 - 09:18 PM
Eu am congelat un kg bucati sa nu se strice si le-am tinut cateva zile.Le-am copt intr-un strudel si nu au fost apoase.
Cele calite s-au comportat bine mereu, le folosesc la prajitura, dar tu spui ca nu te atrag, ramane sa experimentezi.
Cred ca depinde de soiul merelor, sau daca sunt calite bine sa nu ramana cu mult suc.
Moata, oare depinde de soi, sau de ce ale mele nu au fost felasca? Acum habar nu am de care au fost, sigur cumparate din piata.
#305
Postat 10 September 2014 - 10:08 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#307
Postat 11 September 2014 - 09:08 AM
Dexter, la 09 September 2014 - 03:07 AM, a spus:
Congelarea ii ia din iuteala, dar isi pastreaza aroma si textura.
Eu am facut din usturoiul pisat si congelat aioli, bun de mancat de-a dreptul pe paine.
#308
Postat 11 September 2014 - 09:37 AM
Maya, la 10 September 2014 - 10:08 PM, a spus:
de ex, visine congelez in fiecare an. Cand le folosesc, le decongelez intr-o strecuratoare si-apoi le folosesc. Isi lasa multa zeama, care pe mine m-ar deranja intr-o placinta.
Stiti ca am mai vorbit noi despre aluaturi care se incruzesc de la umplutura umeda - de ex aluatul frantuzesc, foietajul. Mie nu-mi place umed, dar cred ca am eu o problema mai mare in a-l accepta cu astfel de umpluturi.
La aluatul de prajitura cu fructe nu folosesc foietaj, dar tot nu-mi place umed, cum il percep eu.
De fapt asta-i motivul ptr care nu folosesc direct fructele congelate, cu toate ca ar fi mult mai comod.
#309
Postat 11 September 2014 - 01:04 PM
Maya, la 10 September 2014 - 10:08 PM, a spus:
Maya mai traieste! YES ! Am crezut ca a dat divortul si a disparut din tara...
Peter
#310
Postat 11 September 2014 - 01:18 PM
moatza, la 11 September 2014 - 09:37 AM, a spus:
Stiti ca am mai vorbit noi despre aluaturi care se incruzesc de la umplutura umeda - de ex aluatul frantuzesc, foietajul. Mie nu-mi place umed, dar cred ca am eu o problema mai mare in a-l accepta cu astfel de umpluturi.
La aluatul de prajitura cu fructe nu folosesc foietaj, dar tot nu-mi place umed, cum il percep eu.
De fapt asta-i motivul ptr care nu folosesc direct fructele congelate, cu toate ca ar fi mult mai comod.
Si nu esti singura,Pusa!Si eu ma nevrozez rau daca fac vreo tarta ,chiar si sarata spre exemplu cu ceva umplutura care lasa apa.De aia as sta cu frica mare daca as pune merele congelate,mai ales ca mi s-a intimplat sa se-ncruzeasca chiar si cu mere proaspete.Dar daca n-am incercat sa risc cu cele congelate,nici nu stiu....
#311
Postat 12 September 2014 - 11:52 AM
Mai Peter, da' de cine sa divortez? De tara (care ? ) sau de sot, sau poate de Ahmed, my lover?
Vara mai slabut cu activitatea pe forum, plus ca am fost plecata prin alte tari, prin munti si pe la mare, chiar si la șes... în munti ma duc din nou în curînd, deci sînt înca setata pe vacanta )))))
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#312
Postat 12 September 2014 - 04:17 PM
Maya, la 12 September 2014 - 11:52 AM, a spus:
Mai Peter, da' de cine sa divortez? De tara (care ? ) sau de sot, sau poate de Ahmed, my lover?
Vara mai slabut cu activitatea pe forum, plus ca am fost plecata prin alte tari, prin munti si pe la mare, chiar si la șes... în munti ma duc din nou în curînd, deci sînt înca setata pe vacanta )))))
#313
Postat 29 December 2014 - 10:31 AM
#314
Postat 29 December 2014 - 10:45 AM
iulia nicoleta, la 29 December 2014 - 10:31 AM, a spus:
Aici musai sa vina "nemtii" ca ei fac mereu la sarbatori. Eu una n-am facut.
#315
Postat 29 December 2014 - 11:01 AM
Dani avea gaste de la tara ea le tinea la marinat
ia distreaza-te!
http://artaculinara....ta/page__st__20
eu comit eu cumva ratzusca mea, te asteptam cu gasca!
Fireste cu experienta nemtilor eu nu ma pun, sa-i vad eu cu gaina mea respectabila daca aveau aer de comentat!
#316
Postat 29 December 2014 - 02:58 PM
Mi-am luat si cu interior ceramic ( e drept, de la Carrefour, deci nu tare scumpă) dar nu e ok.
O să citesc și la subiectul cu tigăi, dar aici ăntreb strict de cea de la Lidl.
Merci.
#317
Postat 08 November 2015 - 07:40 AM
o intrebare micuta venita dintr o pofta mare , va rog , exista aici pe forum vreo reteta sau detalii , indicatii pretioase, pentru :boabe de cafea trase in ciocolata?
Am gasit ceva pe net, dar intreb totusi poate poate....
Multumiri.
#318
Postat 08 November 2015 - 08:08 AM
Nasha, la 08 November 2015 - 07:40 AM, a spus:
o intrebare micuta venita dintr o pofta mare , va rog , exista aici pe forum vreo reteta sau detalii , indicatii pretioase, pentru :boabe de cafea trase in ciocolata?
Am gasit ceva pe net, dar intreb totusi poate poate....
Multumiri.
Salut, Nashicooo!
Din pacate n-am vazut asa reteta, EU, dar poate fetele mai pricepute....
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#319
Postat 08 November 2015 - 07:44 PM
Nasha, la 08 November 2015 - 07:40 AM, a spus:
o intrebare micuta venita dintr o pofta mare , va rog , exista aici pe forum vreo reteta sau detalii , indicatii pretioase, pentru :boabe de cafea trase in ciocolata?
Am gasit ceva pe net, dar intreb totusi poate poate....
Multumiri.
Intrebarea nu ti-o pot raspunde, dar vino sa te string in brate... Nasha!
Peter
#320
Postat 09 November 2015 - 10:28 AM
Sper sa-ti fi fost de ajutor...ce mai cred eu e ca si boabele de cafea trebuie sa fie de f. buna calitate,eventual proaspat prajite,pt. o aroma maxima si ciocolata sa fie de calitate ca sa merite efortul si sa obtii efectul scontat
poate daca o sa ai timp o sa ne arati ce ai combinat .