Forum Culinar: Intrebare intrebatoare - Forum Culinar

Salt la continut

  • 23 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intrebare intrebatoare

#361 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 16 January 2016 - 09:58 AM

Vezi postareaMaya, la 16 January 2016 - 03:28 AM, a spus:


Stachys/Crosnes le spune. Se pot consuma crude, în salate, sau fierte scurt de tot în apa cu sare, apoi trase în unt/ se consuma ca atare, garnitura sau împreuna cu alte legume fragede. Sînt tare finuțe, nu tin mult. Trebuie păstrate la rece 2-3 °C cu umiditate ridicată, altfel se usucă coaja destul de repede. Nu sînt prea cunoscute prin Europa, provin din Japonia/China. Sînt apreciate în cercurile "gourmet", deci, clar, francezii le cultiva, si parca prin Elveția.


Ele sunt!Multumim Maya! :violent6:
Si ai dreptate le-a luat din Franta.

#362 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 16 January 2016 - 10:05 AM

Eu i-am cumparat din Fanta intr-un Carrefour . Credeam ca e ceva picant pentru ca erau intr-o ladita impartita in doua,intr-o jumatate erau ardei iuti iar in cealalta jumatate erau specia asta de tuberculi. Da,am gustat unul si nu era picant deloc. Un gust asemanator al topinambour. Multumesc Maya.

#363 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 16 January 2016 - 10:08 AM

Poate incep sa cultiv si eu sa vedem daca o sa le mearga la noi .

#364 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 16 January 2016 - 07:08 PM

o mică adăugire interesantă, stachys affinis/crones pe care a cumpărat-o ramy, are o rudă mai amărâtă, stachys floridiana care este una din cele mai întâlnite buruieni urbane care cresc pe peluzele Floridei.
local este numită betony sau chinese artichoke și este comestibilă ca și verișoară-sa chinezo-franceză (la new york e cam 300 $ kg) plus că nu costă nimic dacă îți năpădește grădina =))

#365 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 January 2016 - 02:03 AM

Vezi postarea9Ramy9, la 16 January 2016 - 10:08 AM, a spus:

Poate incep sa cultiv si eu sa vedem daca o sa le mearga la noi .

uite si aici
http://www.agrituris...arciofo-cinese/

#366 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 January 2016 - 12:14 PM

Vezi postareaDexter, la 16 January 2016 - 07:08 PM, a spus:

o mică adăugire interesantă, stachys affinis/crones pe care a cumpărat-o ramy, are o rudă mai amărâtă, stachys floridiana care este una din cele mai întâlnite buruieni urbane care cresc pe peluzele Floridei.



Dex, asa este, de multe ori natura ne ofera delicatese, cresc sub nasul nostru.
=))

La noi e mai rece, fiind la o ora de Alpi dar incercarea moarte n-are.

#367 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 January 2016 - 12:20 PM

F. interesant,am mai invatat ceva,nu auzisem de ea...Cred ca merge la mancare chinezeasca,sau ceva asiatic ,sunt curioasa tu cum ai folosit-o? ce gust are?

#368 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 17 January 2016 - 04:37 PM

Vezi postareaAdriana, la 17 January 2016 - 02:03 AM, a spus:

Vezi postarea9Ramy9, la 16 January 2016 - 10:08 AM, a spus:

Poate incep sa cultiv si eu sa vedem daca o sa le mearga la noi .

uite si aici
http://www.agrituris...arciofo-cinese/

Multumesc Adriana!Ma documentez!


Vezi postareaGeany, la 17 January 2016 - 12:20 PM, a spus:

F. interesant,am mai invatat ceva,nu auzisem de ea...Cred ca merge la mancare chinezeasca,sau ceva asiatic ,sunt curioasa tu cum ai folosit-o? ce gust are?

Geany,am gustat crude,am cumparat doar un pumn ca nu stiam ce sant,aduce gustul a topinambur.Am citit ca gustul depinde de cum le gatesti.Crude,fierte,prajite,in saramura,(sau ma mai documentez),poate sa aduca la gust cu anghinarea(pentru ca se chiama si asa anghinare chinezeasca),sa aduca la gust cu alunele de padure,sau cu topinamburul.

#369 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 19 January 2016 - 05:52 PM

Am o reteta care se numeste Prajitura cu gnotii. Are cineva idee din ce limba ar veni acest cuvant - gnotii? Sau cum se scrie?
Eu tind sa cred ca din ungureste, doamna de la care am reteta era unguroaica la origini. Dar pe net nu gasesc nimic. Si nici nu prea stiu cu ce alt cuvant sa inlocuiesc.. =))
Prajitura cuprinde 2 foi si-o crema, iar deasupra vin aceste bucati de aluat. Practic, gnotiile sunt bucatele de marimea unei alune, taiate dintr-un sul (de aluat). Se pun peste prajitura si se coace totul la cuptor.
Problema e cu reteta - cantitatile nu mai sunt vizibile (nu intru totul) si incerc sa gasesc o reteta cel putin similara, era foarte buna la gust. =))

#370 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 January 2016 - 06:00 PM

Io una nu am auzit pana la tine. O fi ceva asemanator Streuselkuchen-ului din Germania?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#371 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 January 2016 - 06:46 PM

Vezi postareaFoxyy, la 19 January 2016 - 05:52 PM, a spus:

Am o reteta care se numeste Prajitura cu gnotii. Are cineva idee din ce limba ar veni acest cuvant - gnotii? Sau cum se scrie?
Eu tind sa cred ca din ungureste, doamna de la care am reteta era unguroaica la origini. Dar pe net nu gasesc nimic. Si nici nu prea stiu cu ce alt cuvant sa inlocuiesc.. =))
Prajitura cuprinde 2 foi si-o crema, iar deasupra vin aceste bucati de aluat. Practic, gnotiile sunt bucatele de marimea unei alune, taiate dintr-un sul (de aluat). Se pun peste prajitura si se coace totul la cuptor.
Problema e cu reteta - cantitatile nu mai sunt vizibile (nu intru totul) si incerc sa gasesc o reteta cel putin similara, era foarte buna la gust. :)

Nu am auzit Fox'...dar ma intreb (mai ales ca reteta nu e scrisa f. vizibil)si tratanduse de bucatele de aluat taiate dintr-un sul sa nu fie scris (sau chiar scris gresit) gnocchi :) ca aia sunt bucatele de aluat..parca aduce ashea' ma gandesc =))

#372 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,398
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 22 March 2016 - 03:23 AM

Buna! Ma intreb daca exista pe forum o reteta de ciorba de iaurt? As fi tentata sa incerc.
Retete am gasit pe net dar parca as vrea ceva testat...
Multumesc anticipat!

#373 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 March 2016 - 02:30 PM

Eu nu am gasit pe forum ...E o ciorba rece(ca un gaspacio) sau e fiarta?!...chiar daca reteta nu e pe forum poate stie cineva sa ne ajute cu reteta sau sfaturi pretioase! :sad4:

#374 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,398
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 22 March 2016 - 04:01 PM

Vezi postareaGeany, la 22 March 2016 - 02:30 PM, a spus:

Eu nu am gasit pe forum ...E o ciorba rece(ca un gaspacio) sau e fiarta?!...chiar daca reteta nu e pe forum poate stie cineva sa ne ajute cu reteta sau sfaturi pretioase! <_<


Eu am vazut la o colega dar nu am incercat-o si nici ea nu mi-a dat detalii. Mi-a promis ca imi da reteta dar asta a fost acum vreo 2 saptamani.
Stiu ca e cu orez si menta si cred ca e fiarta. Cica ar fi specifica unei regiuni din turcia.

Cred ca am sa ii reamintesc, poate, poate imi explica ea ce si cum ca sunt tare curioasa si in plus am frigiderul plin de iaurt si kefir :)

#375 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 29 March 2016 - 01:41 PM

Ma ajuta cineva cu o traducere, asa ca pentru prosti, va rog.
Ma bate gandul sa fac cozonacul din link, dar nu inteleg cum trebuie format.

http://www.foodandwi...chocolate-babka

Multumesc.

#376 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 30 March 2016 - 02:38 PM

Vezi postareaMicul, la 29 March 2016 - 01:41 PM, a spus:

Ma ajuta cineva cu o traducere, asa ca pentru prosti, va rog.
Ma bate gandul sa fac cozonacul din link, dar nu inteleg cum trebuie format.

http://www.foodandwi...chocolate-babka

Multumesc.


daca nu raspunde nimeni pana vin de la serviciu promit sa ma uit deseara, sper ca nu e urgenta...

#377 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,601
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 31 March 2016 - 02:19 AM

Vezi postareaMicul, la 29 March 2016 - 01:41 PM, a spus:

Ma ajuta cineva cu o traducere, asa ca pentru prosti, va rog.
Ma bate gandul sa fac cozonacul din link, dar nu inteleg cum trebuie format.

http://www.foodandwi...chocolate-babka

Multumesc.


Sa inteleg ca te intereseaza doar cum se modeleaza, nu? Daca vrei reteta completa sa-mi zici.
Din ce am priceput eu: iti ies 2 cozonaci. Intinzi 2 foi patrate cu latura de 40 cm, pui umplutura (din care lasi deoparte 1/2 cana), le rulezi. Fiecare rulou il tai in 2, pe 2 din jumatati pui restul de umplutura (ca glazura), pe urma asezi celelalte 2 jumatati peste cele "glazurate" astfel incat sa formezi o cruce, pe urma incepi sa le rasucesti in spirala, apoi le pui in tavi. Mie din poza mi se pare glazura pusa peste tot, nu doar pe jumatate, dar poate ma insel.

#378 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 31 March 2016 - 10:54 AM

Ceva de genul asta:

Imagine atasata: monthly_03_2016/post-9-14594144464974.jpg

poza luata de aici

#379 Useril este offline   Micul 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationTargu Mures

Postat 31 March 2016 - 12:26 PM

Mersi, tare, tare mult.Nu e urgent,de Paste ma bate gandul sa-l fac.
Da,doar cum se modeleaza ma interesa, ca nu prea intelegeam. In rest ma descurc.
Mersi, Adi si Eataly, daca treceti de Paste prin Satu Mare, promit sa va dau sa gustati.

#380 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 March 2016 - 12:42 PM

Vezi postareaMicul, la 31 March 2016 - 12:26 PM, a spus:

Mersi, tare, tare mult.Nu e urgent,de Paste ma bate gandul sa-l fac.
Da,doar cum se modeleaza ma interesa, ca nu prea intelegeam. In rest ma descurc.
Mersi, Adi si Eataly, daca treceti de Paste prin Satu Mare, promit sa va dau sa gustati.

:-* tare ma bucur ca te-ai lamurit! Bravo fetele :-* (eu daca m-asi fi priceput ,asi fi ajutat cu mare drag,dar cu englishu' meu de balta :occasion14: mai bine nu.. :love3: )

Arata acest topic


  • 23 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi