Forum Culinar: Intrebare intrebatoare - Forum Culinar

Salt la continut

  • 23 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intrebare intrebatoare

#401 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 30 May 2016 - 04:38 PM

Vezi postareaGeany, la 16 April 2016 - 07:01 PM, a spus:



Atasament SAM_4308.JPG

Nu cade din lingura,si la gust are gustul ala acrisor de smantana/frisca,care trebuie sa-l aiba..

Atasament SAM_4309.JPG




Ce te invidiez eu pentru frisca asta, Geanina...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#402 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 30 May 2016 - 05:44 PM

Daa!! e f. buna(imi pare rau ca nu ai si tu :occasion14: )chiar sambata am batut la matusa Marlena(aceeasi marca de smantana) si am umplut unele eclere si cu frisca si capsuni...E f. buna nu e f. grasa,cu toate astea se bate frisca,si are gustul ala de smantana acrisoara asa cum e smantana noastra :occasion14:

#403 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 May 2016 - 09:24 PM

Am ales varianta cea mai rapida, zdrobite cu furculita, amestecate cu iaurt si frisca, deasupra ciocolata rasa, le-o placut si lui Puffy si Perla care au lins castronul :thumleft:
Imagine atasata: monthly_05_2016/post-4-1464722645892.jpg

#404 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 24 June 2019 - 09:51 PM

Mă puteți ajuta?
Am înnebunit căutând o rețetă scrisă pe forum de Maya: ouă gătite tip Gordon Ramsey.
O făceam cu succes acum câțiva ani. Aș vrea să o fac zilele acestea dar nu reușesc să îmi aduc aminte nimic și nici rețeta nu o găsesc.
Sorina

#405 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 June 2019 - 10:12 PM

https://www.artaculi...-gordon-ramsay/

#406 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 June 2020 - 02:46 PM

Avem proprietari de kombucha(komboocha) printre noi?

Imi face cu ochiul si nu ma incumet.Sa ma "arunc" sa-l cumpar fara sa stiu in ce ma bag, nu vreu. :love7:

#407 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 June 2020 - 09:03 PM

Lili, dar ce e kambucha asta? Eu m-am uitat pe net si am gasit cum ca ar fi ciuperci Imagine postata Is din alea psihedelice? Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#408 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 June 2020 - 01:27 PM

Ei, chiar psihedelice nu, ceva mai moale! :love7:

"Kombucha este obtinuta prin fermentarea ceaiului, utilizand o cultura simbiotica de bacterii si drojdie, denumita „mama”. Este foarte similara cu cea care se gaseste si in otetul din cidru de mere tulbure.

Populatiile microbiene din cultura mama de obicei variaza, dar, ca si certitudine, componenta de drojdie va include de cele mai multe ori Saccharomyces cerevisiae, iar cea bacteriana va avea aproape intotdeauna Gluconacetobacter xylinus, pentru a oxida alcooli produsi de drojdie in acid acetic.

Printre beneficiile asupra sanatatii pe care ceaiul kombucha le ofera, se numara:

#1. Aportul de probiotice benefice sistemului digestiv.

Acestea reduc inflamatiile si problemele digestive si ajuta chiar la scaderea in greutate.

Probioticele sanatoase continute de kombucha sunt:

• Gluconacetobacter (> 85% in majoritatea probelor)
• Acetobacter (<2%)
• Lactobacilus (pana la 30% in unele probe)
• Zygosaccharomyces (>95%)"

Si aici:
https://www.healthli...of-kombucha-tea

#409 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,398
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 26 June 2020 - 11:10 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 25 June 2020 - 09:03 PM, a spus:

Lili, dar ce e kambucha asta? Eu m-am uitat pe net si am gasit cum ca ar fi ciuperci Imagine postata Is din alea psihedelice? Imagine postata



E o bautura fermentata foarte raspandita pe la noi prin america, nu stiu prin alte parti.
Am incercat-o din comert. Are un gust specific si sunt persoane care nu o agreeaza. Mie mi-a placut ce am incercat, in special "gingerade":

Imagine atasata: monthly_06_2020/post-1728-0-89274400-1593206172.jpg

Face bine la microbiome-ul din intestine- la fel ca borsul fermentat, moarea de la castraveti, varza si alte muraturi, kefirul.
Eu am avut ciuperca de kefir, din asta de Kombucha, inca nu. Doar daca se intampla sa ii vina vreo pasarica sotului. El incearca toate minunile :71:

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 26 June 2020 - 11:16 PM


#410 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 June 2020 - 12:15 PM

Vezi postareaWowerful, la 26 June 2020 - 11:10 PM, a spus:

Atasament Kombucha.jpg

Vezi postareaLapona Enigel, la 25 June 2020 - 09:03 PM, a spus:

Lili, dar ce e kambucha asta? Eu m-am uitat pe net si am gasit cum ca ar fi ciuperci Imagine postata Is din alea psihedelice? Imagine postata



E o bautura fermentata foarte raspandita pe la noi prin america, nu stiu prin alte parti.
Am incercat-o din comert. Are un gust specific si sunt persoane care nu o agreeaza. Mie mi-a placut ce am incercat, in special "gingerade":

Imagine atasata: monthly_06_2020/post-1728-0-89274400-1593206172.jpg

Face bine la microbiome-ul din intestine- la fel ca borsul fermentat, moarea de la castraveti, varza si alte muraturi, kefirul.
Eu am avut ciuperca de kefir, din asta de Kombucha, inca nu. Doar daca se intampla sa ii vina vreo pasarica sotului. El incearca toate minunile :71:


Am gasit si eu imbuteliat, dar e 4 euro o sticla.
O sa iau sa vad daca-mi place.Macar asa stiu despre ce e vorba.

Am avut si eu kefir, dar il consum sporadic si ala de apa nu-mi place.

#411 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 June 2020 - 05:43 PM

Aaaaaahhhhhhhhmmmm! I see...eh, atunci nu ma-ntereseaza Imagine postata Ziceam ca o fi vreo minune care te teleporteaza , te vindeca de toate alea etc. etc.

Wowy, pe mine moarea, borsul s.a.m.d. ma baloneaza grav. Kefirul imi face bine, il beau cu mare placere. In schimb Ayran, no.

Tin minte ca si atata avea une experiment cu o cultura de alge in borcan, tinea la frigider si bea chestie de aia, yuuuuck. Chiar o sa il intreb , acum ca mi-am adus aminte. Sunt curioasa daca el mai stie Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#412 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,398
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 11 August 2020 - 04:57 PM

Vin si eu cu o intrebare intrebatoare:

- Voi daca ati avea multe rosii de gradina, bune si gustoase, ce ati face cu ele? (mentionez ca salate fac, dar culeg zilnic mai mult decat pot manca...)
Imagine atasata: monthly_08_2020/post-1728-0-52735500-1597157826.jpg

Aceasta postare a fost editata de Wowerful: 11 August 2020 - 04:58 PM


#413 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 August 2020 - 05:27 PM

cindva le puneam asa crude, doar fara coaja si o frunza de busuioc, in borcane si apoi le sterilizam
dar felul care imi place cel mai mult e sa fac un suc cu baza de ceapa si eventual usturoi, rosiile curatate de pielita si seminte si aromele care imi plac, copt cit trebuie apoi eventual mixat apoi borcan si sterilizat
in felul asta sosul asta il folosesc la orice vreau, ori la o supa de peste, ori direct pe paste ori in alte chestii care cer sucul de rosii

#414 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,631
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 11 August 2020 - 05:31 PM

Vezi postareaWowerful, la 11 August 2020 - 04:57 PM, a spus:

- Voi daca ati avea multe rosii de gradina, bune si gustoase, ce ati face cu ele? (mentionez ca salate fac, dar culeg zilnic mai mult decat pot manca...)

Suc de rosii/passata, rosii in bulion, sos de paste/pizza si, cel mai simplu, daca ai loc in congelator, despielitate si feliate in pungute pt ciorbe/mancare la iarna.
Ce te invidiez!

#415 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,398
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 11 August 2020 - 06:38 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 August 2020 - 05:27 PM, a spus:

cindva le puneam asa crude, doar fara coaja si o frunza de busuioc, in borcane si apoi le sterilizam
dar felul care imi place cel mai mult e sa fac un suc cu baza de ceapa si eventual usturoi, rosiile curatate de pielita si seminte si aromele care imi plac, copt cit trebuie apoi eventual mixat apoi borcan si sterilizat
in felul asta sosul asta il folosesc la orice vreau, ori la o supa de peste, ori direct pe paste ori in alte chestii care cer sucul de rosii


Varianta cu suc mi se pare si mie cea mai simpla, dar as vrea ceva altfel. Asa crude la borcan as vrea si eu, dar trebuie sa studiez problema.. Nu as vrea sa le pierd cumva pentru ca nu am sterilizat cum trebuie sau alte erori de productie :love7:

Vezi postareabellamama, la 11 August 2020 - 05:31 PM, a spus:

[
Suc de rosii/passata, rosii in bulion, sos de paste/pizza si, cel mai simplu, daca ai loc in congelator, despielitate si feliate in pungute pt ciorbe/mancare la iarna.
Ce te invidiez!

Multumesc bellamama! Daca ai fi prin zona, ti-as da vreo cateva. La despielitat, feliat si congelat m-am gandit si eu, dar nu stiu cum se comporta rosiile la inghet/dezghet..Sos de pizza/pasta as putea incerca. Acolo parca nu e musai de separat semintele, sau e? Daca e asa, apoi tre sa le dau prin sita pentru ca nu am aparat special.

#416 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 11 August 2020 - 08:13 PM

Vezi postareaWowerful, la 11 August 2020 - 06:38 PM, a spus:


. La despielitat, feliat si congelat m-am gandit si eu, dar nu stiu cum se comporta rosiile la inghet/dezghet..Sos de pizza/pasta as putea incerca. Acolo parca nu e musai de separat semintele, sau e? Daca e asa, apoi tre sa le dau prin sita pentru ca nu am aparat special.


Anul trecut am avut si eu rosii de gradina mai multe si le-am pus doar despielitate si taiate cuburi in pungi, portii doar cat sa pun la o mancare. Eu am fost multumita, nu le lasam sa de decongeleze cand le foloseam, dar in principiu la fierbere se topeau cuburile, ca erau si rosiile foarte coapte! Anul asta, u mai am sperante la rosii, sunt aproape uscate si manate, desi le-am stropit.

La sos, eu le fierb cu totul bine, apoi bag blenderul cand sunt aproape gata. Daca consider ca mai ramane cate o samanta, strecor sosul printr-o sita apoi il pun in borcanele fierbinti!

#417 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 11 August 2020 - 09:15 PM

Dacă te interesează și mîncăruri cu roșii eu aș face vara non stop supă de roșii cu găluște de cașcaval sau cu tăiței de casă, cu oregano și busuioc uscat, busuioc proaspăt, ulei de măsline, sau doar cașcaval ras în ea, depinde de cheful pe care îl am. Îi pun și o stropitură de reducție de oțet balsamic și puțin sirop de rodie, pentru balans. Tot cu o cantitate mai mare de roșii fac piperchi, adică ardei prăjiți cu roșii și brînză. Orice roșie moale care nu se mănîncă ca atare o pun la mîncare vara, dacă am mai multe le zdrobesc în mînă și le pun într-o cutie/borcan la frigider. Și-mi mai plac mult cu mozzarella și busuioc verde, adică caprese. Am mai făcut carpaccio de roșii cu mozzarella sau Brie și sos de zmeură cu balsamic. Sau piyaz, care e o salată de fasole fiartă cu felii de roșii, ceapă și pătrunjel. Orice e cu roșii bune iese bun la vremea asta. Din păcate pe aici nu s-au făcut roșii prea bune anul ăsta, unii producători nu au făcut deloc, cum e mama mea, care de obicei dădea la tot cartierul și mai rămînea și cu o grămadă din care făcea bulion. Anul ăsta pauză...
PS: nu e de ignorat roșia coaptă pe tablă, întreagă sau jumătăți, ca garnitură sau completare la o garnitură pe lîngă o carne. Turcii pun la orice grătar și orez, cartofi, bulgur sau paste, dar și multe legume coapte pe tablă sau grătar: roșie, ceapă, ardei iuți de-ăia lungi, cîteodată vinete sau dovlecei, din fiecare cîte puțin.

Aceasta postare a fost editata de Carmella: 11 August 2020 - 09:23 PM


#418 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,240
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 August 2020 - 11:34 PM

Vezi postareaWowerful, la 11 August 2020 - 06:38 PM, a spus:

Varianta cu suc mi se pare si mie cea mai simpla, dar as vrea ceva altfel. Asa crude la borcan as vrea si eu, dar trebuie sa studiez problema.. Nu as vrea sa le pierd cumva pentru ca nu am sterilizat cum trebuie sau alte erori de productie :love7:

acuma pe alea crude nu le-as face nici eu
ceea ce voi numiti sos pentru pizza e ce am zis eu pentru mine
de pasat cu aparatu nici nu ma gindesc, mi-ar mai trebui o zi si n-are sens, daca le iei simburii inainte si pielita e suficient sa bagi mixeru bat
dar sa fie totu fiert, doar asa as face acu, apoi evident sterilizat borcanele
la gratar nu-mi plac si congelate n-am facut niciodata, problema e ca dupa aia tre sa le gatesti, in borcan asa mi se par mult mai utile, tot parerea mea

#419 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,382
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 20 August 2020 - 05:25 PM

Stiu ca citisem undeva dar nu mai stiu unde, asa ca intreb aici. Se poate congela porumbul in lapte, cel de fiert? si daca da, cum? Crud sau deja fiert?
brain loading....please wait....

#420 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,815
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 20 August 2020 - 06:24 PM

Eu nu știu cum fac alții dar eu fierb porumbul si il pun boabe in pungi pentru omleta sau orez cu legume.

Arata acest topic


  • 23 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi