Forum Culinar: Intrebare intrebatoare - Forum Culinar

Salt la continut

  • 23 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intrebare intrebatoare

#1 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2010 - 07:40 AM

Pt. fetele din romania:voi ce marca de smantana folositi cu succes pt. frisca,pana mai ieri eu cumparam o smantana varsata de la magazinul din colt foarte buna dar acum vad ca au bestelito nu mai e ce a fost si chiar nu stiu ce o sa ma fac... :occasion14:

Ce parere aveti despre hulala si creme patisseri frisca?ca si produs,le-ati incercat?

#2 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 October 2010 - 07:56 AM

Geanino, eu nu-s din Ro, dar hulalaua aia e vegetala, si dupa mine un mare pârtz...dar asta-i parerea mea.
eu nu folosesc nici margarina, tot din cauza de pitici pe creer ( grasimi hidrogenate etc etc etc )
mai bine paine cu ulei decat margarina.

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2010 - 08:24 AM

Multumesc steluto de raspuns ,deci hulala nexam,e nashpa zici,ca eu nu am luat niciodata si cum tre' sa ma profilez pe un produs bun pt. frisca astept in continuare sa vad ce folosesc fetele ,un produs(marca)de care au fost multumite si pe care sa-l gasesc si eu aici,ma intereseaza,marca,pret ,calitate...

Despre margarina eu am mai folosit la pachet in aluaturi dar cum a ajuns la pret aproape ca unele pachete de unt chiar nu am mai luat nici eu de mult...multumesc mult inca o data :occasion14:

#4 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 15 October 2010 - 08:43 AM

Geany, dar o smîntîna de marca nu gasesti? Nu zic ca e mai buna, dar macar are o calitate cît de cît constanta.
Ce marci se gasesc pe la voi?

Cît despre margarina, desi nu sînt fan, daca tot iei, macar verifica sa nu aibe grasimi hidrogenate. Pe aici margarina cu grasaimi hidrogenate aproape a disparut.
Daca nu ai griji de colesterol, aia, aia, cea mai buna margarina e untul :occasion14:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#5 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2010 - 08:54 AM

Multumesc Alexandru marci sunt mai multe de smantana si nu prea ma interesau pana acum ,dar pt. frisca e mai complicat,ca se vede treaba ca am ramas fara smantana varsata pe care o foloseam intodeauna la batut frisca(ca au schimbat-o cu una mult mai de proasta calitata) si voiam sa stiu opinia fetelor,ele de ce marca de smantana sunt cele mai multumite pt. batut frisca,cu produsul hulala m-a lamurit Steluta,am mai vazut un produs similar intr-o cutie albastruie cu o felie de tort pe ea scrie pt. facut frisca,creme patisseri,e buna aia voi ati folosit?!


Despre margarina nu mai folosesc si prefer untul,ca nu avem probleme de colesteroale'' :occasion14: si deshtia,dar daca o sa iau vreodata o sa fiu atenta sa nu aiba grasimi hidrogenate cum m-ai sfatuit,multumesc mult.

#6 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 15 October 2010 - 09:46 AM

Pentru frisca folosesc îndeobste marca "Elle & Vire"
Imagine postata
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#7 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2010 - 10:07 AM

Nu cred sa fi vazut pe la noi,dar e drept ca nici nu prea m-am interesat pana acum,va suparati pe mine daca merg mai departe si zic sa discutam despre frisca,si marca de smantana ce produs folosim dar si cum o bateti ce tipsuri si smecherii mai aveti voi pt. o frisca perfecta....

#8 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 15 October 2010 - 10:32 AM

Vezi postareaGeany, la 15 October 2010 - 10:07 AM, a spus:

Nu cred sa fi vazut pe la noi,dar e drept ca nici nu prea m-am interesat pana acum,va suparati pe mine daca merg mai departe si zic sa discutam despre frisca,si marca de smantana ce produs folosim dar si cum o bateti ce tipsuri si smecherii mai aveti voi pt. o frisca perfecta....


Smîntîna cît mai rece, în cantitate cît mai mare, batuta într-un castron care a stat la congelator, cu teluri care au stat si ele la congelator.
Începi batînd mai catinel, pe urma începi sa te enervezi si bati din ce în ce mai energic.

Atentie, cînd începe sa traga spre culoarea fildesului, te opresti imediat, altfel faci unt :biggrin:

Ah, sa nu uit, în nici un caz sa nu folosesti smîntîna "light", poti sa o bati si trei zile, tot degeaba.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#9 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2010 - 10:34 AM

Si zahar?cand se pune?pudra?

#10 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 15 October 2010 - 10:38 AM

Pudra, 20g/dl, incorporat catre sfîrsitul operatiei.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#11 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 15 October 2010 - 10:42 AM

Ia smantana lichida de la La Dorna, dic cate am citit eu pe bloguri, fetele sunt multumite de ea.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#12 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2010 - 10:48 AM

Vezi postareaAlexandru, la 15 October 2010 - 10:38 AM, a spus:

Pudra, 20g/dl, incorporat catre sfîrsitul operatiei.

Multumesc frumos Alexandru cat despre smantana ''light''cam asta e faza ce s-a intamplat cu smantana mea o sa va povestesc imediat..

#13 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 15 October 2010 - 10:49 AM

Geani, cauta o smantana care sa aiba mai mult de 30% grasime. In Tm gasesc smantana pe la 32% de la Canamar dar cred ca e ceva firma locala pentru ca nu gasesc in multe locuri de cumparat. Cand o aduce e mai subtire si nu pot face frishca cu ea dar dupa o zi sau doua e deja ok.
Nu ai de unde sa iei de undeva de la tara o smantana bine facuta? De vreo 3 luni imi aduce cineva o smantana asa teapana de uneori nici nu pot face frishca din ea.

#14 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2010 - 10:50 AM

Vezi postareazerda, la 15 October 2010 - 10:42 AM, a spus:

Ia smantana lichida de la La Dorna, dic cate am citit eu pe bloguri, fetele sunt multumite de ea.


Multumesc mult zerda am notata la dorna,la smantana au si ei 2 cutii una bleo si una rosu ca la lapte?! ca sa nu patesc tocmai ce a zis Alexandru...

#15 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2010 - 10:53 AM

Vezi postareasnej, la 15 October 2010 - 10:49 AM, a spus:

Geani, cauta o smantana care sa aiba mai mult de 30% grasime. In Tm gasesc smantana pe la 32% de la Canamar dar cred ca e ceva firma locala pentru ca nu gasesc in multe locuri de cumparat. Cand o aduce e mai subtire si nu pot face frishca cu ea dar dupa o zi sau doua e deja ok.
Nu ai de unde sa iei de undeva de la tara o smantana bine facuta? De vreo 3 luni imi aduce cineva o smantana asa teapana de uneori nici nu pot face frishca din ea.

Nu snej nu am de unde,tocmai de aia ma tem ca cea din comert de la noi nu e toata indicata pt. frisca,indiferent de cata grasime scrie pe cutie ca ar avea,eu nu am incredere deaia am intrebat fetele care sa-mi spuna,eu deaia folosesc si se bate,sunt multumita de marca...cutare...

#16 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2010 - 11:05 AM

Acum vin cu povestea cum de am deschis eu topicul,pt. inceput eu bat smantana pt. frisca,cu mixerul,mama mea in schimb o bate cu telul para,aveam la magazinul meu din colt o smantana varsata f. buna care mi se batea mereu,mama a incercat altele de prin comert si cand i s-a batut cand nu i sa mai batut frisca asa ca in ultima vreme ma ruga cand avea nevoie sa-i cumpar eu de la magazinul meu,asa si de data asta,i-am cumparat,shupraiz,shupraiz''...nu i s-a mai batut,ma duc si intreb fetele mele de la magazin care-i mersu'si-mi spun ca intradevar achizitioneaza smantana de la alt producator ca s-a scumpit si cu alalalt nu s-au mai inteles la pret,eu cred ca pun ei adaos mare ca si asta e la acelasi pret cu cealalta desi e mult mai slaba adica 12 roni litru(120.000 vechi)3 eur adicalea,ma rog si deasta am zis ia sa intreb eu fetele mele peaici, ele cum procedeaza ca la mine nu mai tine smecheria.A luat mami meu in disperare de causa frisca deja batuta de la cofetarie,a pus la rece ca pana sa faca ea blatul si crema din nou shupraiz,shupraiz''se transformase in polistiren la propriu cine stie ce continea prafuri,desi tanti vanzatoare ii zisese ca-i doar din smantana si ca-i f. proaspata abea batuta,costa 16 roni kg.

Despre batut eu aveam si am mereu in casa in caz de esec,intaritor de frisca de la dr. oetcher dar sincer nu prea am avut surprize pana acum,asta eu zic ca merge vad ca scrie pe el doar amidon din cartofi si zahar pudra,dar praful de frisca,nu e bun contine o caruta de prostii...

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-405-128713353258.jpg

#17 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 15 October 2010 - 12:05 PM

Smantana lichida La Dorna cutie rosie, eu pe aia am vazut-o in actiune, asa ca numai de aia vb.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#18 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2010 - 12:16 PM

Multumesc Zerda... :biggrin:

#19 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2010 - 12:18 PM

Asta ce e, ce stiti despre ea,?!mi-ar conveni la pret si am vazut-o la mine la magazin si are si cutie mare si cutie mica,dar nu stiu cum se comporta si daca e buna,voi ati folosit-o?!!!


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-405-128713787028.jpg

#20 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 15 October 2010 - 12:32 PM

Vezi postareaGeany, la 15 October 2010 - 12:18 PM, a spus:

Asta ce e, ce stiti despre ea,?!mi-ar conveni la pret si am vazut-o la mine la magazin si are si cutie mare si cutie mica,dar nu stiu cum se comporta si daca e buna,voi ati folosit-o?!!!


Atasament S4030775.JPG


Hollaaa, Geany, ma tem ca aia nu e smîntîna, aia e crema patisiera, cu care se umplu cremsnituri sau ecleruri, de pilda.
Poti sa te uiti la ingrediente? ("zutaten", daca nu ma înseala memoria)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

Arata acest topic


  • 23 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi