Geany, la 15 October 2010 - 02:55 PM, a spus:
Deci crema ganaj,ce marca de cioco e cea mai buna?tre sa folosesc tot smantana pt. frisca sau nu conteaza?si daca tot vb. asi prefera si reteta cu cantitate si pasi...profit la maxim stiu dar nu sunt off topic,ca-i intrebare intrebatoare...
eu de-a lungul vremii am incercat tot felul de marci de ciocolata...si milka si primola si kandia si poiana..toate astea enumerate st destul de scumpe,milka e 4,5 lei,celelalte in jur de 3,5 lei...
de vreo doua luni am dat peste o ciocolata la plus care desi e foarte ieftina(0,95 lei/tableta 100 gr) e de foarte buna calitate(parerea mea)...la inceput am luat de proba cateva tablete si chiar am fost incantata ...cremele nu s-au taiat niciodata si nu am avut nici o problema cu ea..o gasesti la Plus si se numeste sonata.
crema ganaj e foarte simplu de facut..si folosesc tot frisca de asta lichida...fetele care au mai postat retete tot la o frisca lichida s-au referit...
pentru crema de ciocolata amaruie eu folosesc cantitati identice de cioco si frisca..
ex:500 gr cioco,500 ml frisca lichida.
pui frisca intr-un vas pe baie de abur..
cand se incalzeste pui cicolata rupta bucatele si amesteci pana se omogenizeaza si se topeste ciocolata uniform..
la sfarsit poti adauga lichior,visinata,esente(eu folosesc de la ruf la fiole ca st uleioase si nu strica compozitia) si lasi la racit..
cand se raceste se intareste compozitia..
o poti pune in frigider cateva ore si o verifici mereu ,sau unele fete spuneau ca o lasa peste noapte(dar din proprie experienta iti spun ca se face pietroi si nu o mai poti bate cum trebuie)
eu acum vreo doua saptamani am lasat-o pe masa in bucatarie acoperita pana a doua zi dimineata si a fost bine...
apoi o bati cu mixerul pana devine pufoasa,pana isi dubleaza volumul..daca ti se pare prea tare si dificil de batut mai poti pune cate un pic de frisca lichida ,si apoi o bati si tot asa pana iti place la consistenta..
asta e tot..