Forum Culinar: Intrebare intrebatoare - Forum Culinar

Salt la continut

  • 23 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intrebare intrebatoare

#21 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2010 - 12:38 PM

 Alexandru, la 15 October 2010 - 12:32 PM, a spus:

 Geany, la 15 October 2010 - 12:18 PM, a spus:

Asta ce e, ce stiti despre ea,?!mi-ar conveni la pret si am vazut-o la mine la magazin si are si cutie mare si cutie mica,dar nu stiu cum se comporta si daca e buna,voi ati folosit-o?!!!


S4030775.JPG


Hollaaa, Geany, ma tem ca aia nu e smîntîna, aia e crema patisiera, cu care se umplu cremsnituri sau ecleruri, de pilda.
Poti sa te uiti la ingrediente? ("zutaten", daca nu ma înseala memoria)

No cand am povestit fetelor de la magazin ca smantana lor nu mai merge la frisca imi recomandau pe viitor asta,am cautata pe net si am gasit doar poza asta,dar ziceau ca e pt. frisca,da o fi tot ca hulala?!!!o sa intreb...

#22 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 15 October 2010 - 12:44 PM

Uite ce înseamna pentru mine "crème patissière" :

Fierbi 1/2l de lapte cu un baton de vanilie spintecat pe lung.
Freci 4 galbenusuri de ou oua cu 80g de zahar si un vîrf de cutit de sare, apoi incorporezi 70g fecula de poarumb (sau faina, sau si mai bine, juma' juma').
Incorporezi laptele fierbinte strecurat, putin cîte putin, cu grija sa nu faca spuma.
Versi totul înapoi în oala în care ai fiert laptele, pui pe foc mic si amesteci tot timpul pîna dai un clocot (atentie sa amesteci si prin colturi, ca altfel se prinde).
Dai la o parte si plimbi o bucatica de unt pe deasupra (împiedica formarea unei "piei" la suprafata).
Acoperi cu film alimentar în contact cu suprafata cremei.

Acu nu stiu, poate prin alte parti or zice "creme patissiere" la smîntîna, desi nu pricep în cazul asta de ce îi zic în franceza :biggrin:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#23 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2010 - 12:48 PM

Si pe mine m-a intrigat chestia asta ,inclin sa cred ca e tot un produs ca hulala....

#24 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2010 - 12:52 PM

Uite un link My link

#25 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2010 - 12:57 PM

Hahaha...ce-mi place avatarul cu ursul balerin,se asorteaza cu iepurasul meu..... :biggrin:

#26 Useril este offline   Radu Cristina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 15 October 2010 - 01:15 PM

Draga mea Geany(zic asta pt ca esti bacauanca de a mea :occasion14: ) eu folosesc de 2 ani frisca lichida/smantana lichida de la MEGGLE..si dupa parerea mea e singura care intradevar are un gust bun,mai ales daca ii adaugi 2-3 linguri de smantana dupa ce o bati...

am auzit acum ceva vreme ca se gaseste pe la noi o smantana la punga de la DODO care e super buna pentru facut frisca...eu am vazut doar lapte la punga de la firma respectiva...

eu ti-o recomand..la metro sau real se gaseste si varianta fara zahar de la MEGGLE ,cea pentru mancaruri...

o zi frumoasa! :floare:

#27 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2010 - 01:26 PM

 Radu Cristina, la 15 October 2010 - 01:15 PM, a spus:

Draga mea Geany(zic asta pt ca esti bacauanca de a mea :occasion14: ) eu folosesc de 2 ani frisca lichida/smantana lichida de la MEGGLE..si dupa parerea mea e singura care intradevar are un gust bun,mai ales daca ii adaugi 2-3 linguri de smantana dupa ce o bati...

am auzit acum ceva vreme ca se gaseste pe la noi o smantana la punga de la DODO care e super buna pentru facut frisca...eu am vazut doar lapte la punga de la firma respectiva...

eu ti-o recomand..la metro sau real se gaseste si varianta fara zahar de la MEGGLE ,cea pentru mancaruri...

o zi frumoasa! :floare:

Draga Cristina,m-ai lasat putin in ceata,ce am postat eu cutia aia de la meggle e ce zici tu sau alta smantana lichida tot de la meggle?!si cum ii mai adaug 2-3 linguri de smantana?! pai nu e smantana?! ce smantana sa-i mai pun?!...

Multumesc mult de tipsul de la dodo smantana punga o sa vad ca ma intereseaza mult si pretul...

Te rog astept raspunsul tau si-ti multumesc f. f. mult.... :floare:

#28 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2010 - 01:41 PM

Deci cat am periat netul despre meggle tot dau de creme patiseri asta si scrie frisca,asi fi tare entuziasmata sa stiu ca asta e ce mi-ai recomandat si tu ca o gasesc chiar la magazinul meu aproape,e in varianta mai mare sau mai mica (deci daca am nevoie de mult sau mai putin)si pretul stiu ca era ok,nu mai stiu cat era dar stiu ca nu mi-au sarit ochii din cap,la dorna e mult mai scumpa,o sa intreb daca nu de dodo la punga,dar zi-mi te rog e aceea in cutie albastra creme patiseri ce mi-ai recomandat tu?!! :occasion14: :floare:

#29 Useril este offline   Radu Cristina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 15 October 2010 - 02:49 PM

 Geany, la 15 October 2010 - 01:41 PM, a spus:

Deci cat am periat netul despre meggle tot dau de creme patiseri asta si scrie frisca,asi fi tare entuziasmata sa stiu ca asta e ce mi-ai recomandat si tu ca o gasesc chiar la magazinul meu aproape,e in varianta mai mare sau mai mica (deci daca am nevoie de mult sau mai putin)si pretul stiu ca era ok,nu mai stiu cat era dar stiu ca nu mi-au sarit ochii din cap,la dorna e mult mai scumpa,o sa intreb daca nu de dodo la punga,dar zi-mi te rog e aceea in cutie albastra creme patiseri ce mi-ai recomandat tu?!! :occasion14: :floare:



Da draga Geany ,e cutia din poza,de aia nu am mai zis cum se cheama..eu am mereu in casa 2-3 cutii la litru..preturile difera in functie de magazin..la Plus e mai convenabil in jur de 8 lei 1 l ,la metro stiu sigur ca e 8,4 lei,la real nu mai retin dar oricum pretul pe litru e intre 7 si 8,5 lei max...

Este frisca vegetala de fapt pe care o bati cu mixerul pana iti place consistenta..daca vrei sa ornezi ceva cu ea indicat e sa nu o bati prea mult...daca vrei adaugi smantana ..daca nu ,nu...eu mai pun uneori pt a semana la gust cu cea facuta natural din smatana si zahar..

smantana de la dodo e naturala si are un procent mare de grasimi...nu e scumpa ,adica nu o dapaseste pe cea de la panda la pret...dar un pret exact nu stiu sa iti spun pt ca nu am gasit niciodata...sa zicem in jur de 5 lei jumate de kg..

sper ca te-am lamurit..
o zi frumoasa!

#30 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2010 - 02:53 PM

 Radu Cristina, la 15 October 2010 - 02:49 PM, a spus:

 Geany, la 15 October 2010 - 01:41 PM, a spus:

Deci cat am periat netul despre meggle tot dau de creme patiseri asta si scrie frisca,asi fi tare entuziasmata sa stiu ca asta e ce mi-ai recomandat si tu ca o gasesc chiar la magazinul meu aproape,e in varianta mai mare sau mai mica (deci daca am nevoie de mult sau mai putin)si pretul stiu ca era ok,nu mai stiu cat era dar stiu ca nu mi-au sarit ochii din cap,la dorna e mult mai scumpa,o sa intreb daca nu de dodo la punga,dar zi-mi te rog e aceea in cutie albastra creme patiseri ce mi-ai recomandat tu?!! :occasion14: :floare:



Da draga Geany ,e cutia din poza,de aia nu am mai zis cum se cheama..eu am mereu in casa 2-3 cutii la litru..preturile difera in functie de magazin..la Plus e mai convenabil in jur de 8 lei 1 l ,la metro stiu sigur ca e 8,4 lei,la real nu mai retin dar oricum pretul pe litru e intre 7 si 8,5 lei max...

Este frisca vegetala de fapt pe care o bati cu mixerul pana iti place consistenta..daca vrei sa ornezi ceva cu ea indicat e sa nu o bati prea mult...daca vrei adaugi smantana ..daca nu ,nu...eu mai pun uneori pt a semana la gust cu cea facuta natural din smatana si zahar..

smatana de la dodo e naturala si are un procent mare de grasimi...nu e scumpa ,adica nu o dapeseste pe cea de la panda la pret...dar un pret exact nu stiu sa iti spun pt ca nu am gasit niciodata...sa zicem in jur de 5 lei jumate de kg..

sper ca te-am lamurit..
o zi frumoasa!

Ahaaa deci e vegetala deaia se chiama asa...
sarumana dar stai nu pleca nu pleca,vreau sa te mai intreb ceva...

#31 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2010 - 02:55 PM

Deci crema ganaj,ce marca de cioco e cea mai buna?tre sa folosesc tot smantana pt. frisca sau nu conteaza?si daca tot vb. asi prefera si reteta cu cantitate si pasi...profit la maxim stiu dar nu sunt off topic,ca-i intrebare intrebatoare... :occasion14:

#32 Useril este offline   Radu Cristina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 15 October 2010 - 03:10 PM

 Geany, la 15 October 2010 - 02:55 PM, a spus:

Deci crema ganaj,ce marca de cioco e cea mai buna?tre sa folosesc tot smantana pt. frisca sau nu conteaza?si daca tot vb. asi prefera si reteta cu cantitate si pasi...profit la maxim stiu dar nu sunt off topic,ca-i intrebare intrebatoare... :occasion14:



eu de-a lungul vremii am incercat tot felul de marci de ciocolata...si milka si primola si kandia si poiana..toate astea enumerate st destul de scumpe,milka e 4,5 lei,celelalte in jur de 3,5 lei...

de vreo doua luni am dat peste o ciocolata la plus care desi e foarte ieftina(0,95 lei/tableta 100 gr) e de foarte buna calitate(parerea mea)...la inceput am luat de proba cateva tablete si chiar am fost incantata ...cremele nu s-au taiat niciodata si nu am avut nici o problema cu ea..o gasesti la Plus si se numeste sonata.

crema ganaj e foarte simplu de facut..si folosesc tot frisca de asta lichida...fetele care au mai postat retete tot la o frisca lichida s-au referit...

pentru crema de ciocolata amaruie eu folosesc cantitati identice de cioco si frisca..

ex:500 gr cioco,500 ml frisca lichida.

pui frisca intr-un vas pe baie de abur..
cand se incalzeste pui cicolata rupta bucatele si amesteci pana se omogenizeaza si se topeste ciocolata uniform..
la sfarsit poti adauga lichior,visinata,esente(eu folosesc de la ruf la fiole ca st uleioase si nu strica compozitia) si lasi la racit..
cand se raceste se intareste compozitia..
o poti pune in frigider cateva ore si o verifici mereu ,sau unele fete spuneau ca o lasa peste noapte(dar din proprie experienta iti spun ca se face pietroi si nu o mai poti bate cum trebuie)
eu acum vreo doua saptamani am lasat-o pe masa in bucatarie acoperita pana a doua zi dimineata si a fost bine...
apoi o bati cu mixerul pana devine pufoasa,pana isi dubleaza volumul..daca ti se pare prea tare si dificil de batut mai poti pune cate un pic de frisca lichida ,si apoi o bati si tot asa pana iti place la consistenta..
asta e tot..

#33 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2010 - 03:13 PM

Sarumana,sarumana sarumana :floare: :-* multam tare tare fain...daca gasesc dodo iti dau de stire ce si unde... :floare:

P.s am plusul tare aproape :occasion14: ...

#34 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2010 - 03:14 PM

Inca astept smantanili' fetili' inca sunt deschisa la obtiuni.... :occasion14:

#35 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 15 October 2010 - 04:21 PM

Geany eu folosesc cu incredere si nu am avut surprize, smantana lichida de la Dorna cea rosie- e mai grasa,
dar cand din intamplare nu o gasesc, cumpar Milli, la fel cea cu procent mai mare de grasime.
Se bat excelent,racite intai bine in frigider. :occasion14:
Imagine postata

#36 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 15 October 2010 - 04:25 PM

Multumesc foarte mult Carmen... :occasion14:

#37 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 15 October 2010 - 09:10 PM

 Geany, la 15 October 2010 - 02:55 PM, a spus:

Deci crema ganaj,ce marca de cioco e cea mai buna?tre sa folosesc tot smantana pt. frisca sau nu conteaza?si daca tot vb. asi prefera si reteta cu cantitate si pasi...profit la maxim stiu dar nu sunt off topic,ca-i intrebare intrebatoare... :occasion14:


Geany, depinde ce vrei sa faci cu ganache.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#38 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 October 2010 - 10:01 PM

 Geany, la 15 October 2010 - 03:14 PM, a spus:

Inca astept smantanili' fetili' inca sunt deschisa la obtiuni.... :rolleyes:


ultima data am luat doar ca sa vad cum e smantana Vian, la cutie de 250ml, cca 2lei. este marca Kaufland. se bate f bine daca vrei sa faci frisca si se preteaza si ptr ganache. eu am fost multumita. iar ciocolata f buna la gust si f ieftina am gasit Galactic, 1,1lei/100gr. Are un gust f bun, am fost f placut surprinsa.

#39 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 October 2010 - 09:25 AM

 Geany, la 15 October 2010 - 07:40 AM, a spus:

Pt. fetele din romania:voi ce marca de smantana folositi cu succes pt. frisca,pana mai ieri eu cumparam o smantana varsata de la magazinul din colt foarte buna dar acum vad ca au bestelito nu mai e ce a fost si chiar nu stiu ce o sa ma fac... :rolleyes:

Ce parere aveti despre hulala si creme patisseri frisca?ca si produs,le-ati incercat?


Geany, la voi se gasesc produsele Vio? Mama, cand nu mai gaseste la chioscul ICIL (ma rog, fostul) ia din astea VIO - is facute la noi in VS. Ea zice ca is bune, aia mic-a mea - care e responsabila cu frisca- zice si ea ca e buna. Ia si tu de proba un borcanel din ala si vezi cum se comporta.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#40 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 October 2010 - 09:31 AM

 Geany, la 15 October 2010 - 10:07 AM, a spus:

Nu cred sa fi vazut pe la noi,dar e drept ca nici nu prea m-am interesat pana acum,va suparati pe mine daca merg mai departe si zic sa discutam despre frisca,si marca de smantana ce produs folosim dar si cum o bateti ce tipsuri si smecherii mai aveti voi pt. o frisca perfecta....


Nici n-ai sa vezi pe Elle si Vire. Sh-apai ce ne trebe noua deshtia normande, cand se face si la noi smantana buna? Cu siguranta s-a schimbat patronu' la magazinu ala, ca de obicei asa se intampla :rolleyes:

De Hulala, las-n-colo de plastic lichid, aia nu e frisca. O sa o mai intreb pe mama, ca ea le stie pe de rost, ce se mai face pe acolo pe la noi.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 23 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi