Forum Culinar: Intrebare intrebatoare - Forum Culinar

Salt la continut

  • 23 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Intrebare intrebatoare

#101 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 October 2010 - 10:08 AM

Vezi postareaAlexandru, la 18 October 2010 - 07:27 AM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 October 2010 - 04:27 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 October 2010 - 01:04 PM, a spus:

...crème liquide este smantana lichida care nu se preteaza la batut frisca ci este utilizata doar la gatit...

Unde am zis ca aia lichida nu se bate, aia UHT?...


QED


Am reformulat.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#102 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 October 2010 - 10:12 AM

Eu am citit tot cu atentie maxima, :lol: si vreau sa zic,intradevar am invatat o gramada de chestii si am clarificat multe nelamuriri pe care le aveam,multumesc frumos tuturor... :rolleyes:

#103 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 October 2010 - 10:22 AM

Vezi postareaGeany, la 18 October 2010 - 10:12 AM, a spus:

Eu am citit tot cu atentie maxima, :lol: si vreau sa zic,intradevar am invatat o gramada de chestii si am clarificat multe nelamuriri pe care le aveam,multumesc frumos tuturor... :rolleyes:


In cazul acesta, pot sa imi incep linistita saptamana :lol: Va urez la toti una plina de realizari!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#104 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 October 2010 - 10:29 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 18 October 2010 - 10:22 AM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 18 October 2010 - 10:12 AM, a spus:

Eu am citit tot cu atentie maxima, :lol: si vreau sa zic,intradevar am invatat o gramada de chestii si am clarificat multe nelamuriri pe care le aveam,multumesc frumos tuturor... :rolleyes:


In cazul acesta, pot sa imi incep linistita saptamana :) Va urez la toti una plina de realizari!


O saptamana buna iti urez si eu,dar ce spun eu buna,super buna, :lol: si nu uita sa vii sa mai stam la cioace... :lol:

#105 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 18 October 2010 - 10:19 PM

Vezi postareaMaya, la 17 October 2010 - 12:13 AM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 16 October 2010 - 11:59 PM, a spus:

Chiar sa nu mai existe smantana buna in Ro de foloseste lumea porcarii vegetale? Io mi-s ca Stella , fara margarini si chestii d-astea sintetice. Decat o lingura de margarina mai bine un strop de unt.... :rolleyes:


Me too!

Cred ca se gaseste,dar multi o prefera pe cea vegetala,pentru ca e mai "sanatoasa" ...apropos,din ce-i facuta?

Am nu lapsus,adica nu unu ci doi :P .Cineva din D,vroia smîntîna mai grasa de 30 % ...nu stiu cine vorbea despre asta/spunea ca nu este/nu gaseste/nu mai stiu.Este!Jur ca nu am baut nimic,si am vazut de la vreo 3 marci în Kaufland si Globus,dar nu-mi amintesc niciuna... Alzheimer lässt grüßen! :tongue3:

Parca Ioana intreba....

#106 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 18 October 2010 - 10:22 PM

Laponico, da' stiu ca ai scris despre 'mantaneluri.... Devenisi experta cu ocazia asta, nu?
Mama tot de la Icil ia smanatana - e de aia lichida. Baga telu' in ea (la viteza maxima), pune zahar rand pe sir si iote frisca.... Nexam probleme. Cata grasime are? Haberi n-am. Se vinde varsata, nu la cutie sigilata si nu ne-a dat curiozitatea afara din casa sa-ntrebam procentu' de grasime.

#107 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 October 2010 - 10:46 AM

Gata vin la raport, :lol: dupa ce am haladuit in jurul habitatului meu natural'' :D am descoperit urmatoarele:am la dispozitie la scara blocului,creme patiserie meggle care e frisca vegetala,la dorna rosie(e cam scumpa dar asta e...),smantana la punga 500 gr(am uitat cum se chiama lorica,lorena,bbaaii am uitat...6 roni mi-a garantat tanti vanzatoarea ca se bate sigur,sigur,ca si ele numai deaia ia si ca sa vin sa-i spun dupaia...parca m-a convins),shiii!!!!,taaarraa''gasii smantana la kg. peste 30% grasime 13 roni kg.aia e sper sa n-o besteleasca si pe asta...) :blob8:
Multumesc tare tare mult inca o data de info... :lol:

#108 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 October 2010 - 11:11 AM

Vezi postareaFoxyy, la 18 October 2010 - 10:22 PM, a spus:

Laponico, da' stiu ca ai scris despre 'mantaneluri.... Devenisi experta cu ocazia asta, nu?
Mama tot de la Icil ia smanatana - e de aia lichida. Baga telu' in ea (la viteza maxima), pune zahar rand pe sir si iote frisca.... Nexam probleme. Cata grasime are? Haberi n-am. Se vinde varsata, nu la cutie sigilata si nu ne-a dat curiozitatea afara din casa sa-ntrebam procentu' de grasime.


Ehehehehe, io iegzperta is de mitititcî...intai la smantanit oalele dupa aceea la observat procedurile la mamaia. Ah, da mai eram experta in bautul spumei laptelui imediat dupa muls. Mamaia facea: Stai sa-l strecori fah, cî o avé par di la vacî. Io: Nu strecori nica. Strîshi spuma...offf, vremuri.
Apai asa si la noi. Da' nu e chioscul ala de pe Traian nuo? :hug:
Aia lichida are sigur grasime de peste 30%. Bai si e buna, mbuuuunaaa. Frisca facuta din aia o mananci efectiv asa.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#109 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 19 October 2010 - 11:13 AM

Geany, ma bucur ca ai depistat o noua sursa! Si daca am putut fi de folos cumva, atunci ma bucur si mai tare :hug:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#110 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 October 2010 - 11:40 AM

Vezi postareaLapona Enigel, la 19 October 2010 - 11:13 AM, a spus:

Geany, ma bucur ca ai depistat o noua sursa! Si daca am putut fi de folos cumva, atunci ma bucur si mai tare :love7:

Foarte de folos,chiar am invatat multe sunt doxa acum... :hug:

#111 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 28 October 2010 - 09:54 PM

Eu am incercat de nu stiu cite ori sa fac frisca din smintina Dorna in cutie rosie (32% grasime), fara zahar, si nu mi s-a intarit niciodata. A suta oara am zis "hai sa pun zaharul de la inceput" si mi-a iesit. De atunci am facut numai cu Dorna, cu zaharul pus de la inceput. Acum vreo citeva luni am vazut si alta marca, sincera sa fiu nu imi aduc aminte daca Meggle sau Milli, dar scrie clar pe ea ca e "smintina" pentru frisca, si nu frisca vegetala.

Pentru ca tot am citit la subiectul asta despre grasimile smintinii, vreau sa va arat ce iau eu de la un magazin turcesc (Istanbul din Constanta):

Caimac (sau crema de smintina) cu 79% grasime, dupa cum arata si informatiile de pe cutie.


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-233-128829442147.jpg


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-233-128829443883.jpg


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-233-128829445705.jpg


Si un iaurt cu 10% grasime care e de-a dreptul divin, de multe ori pentru mine un castron de iaurt din-asta e o masa completa de prinz ;)


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-233-128829446905.jpg

si informatiile in toate limbile si in romana


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-233-128829448644.jpg


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-233-128829472836.jpg


Daca le gasiti pe undeva sa stiti ca merita pretul oleaca mai mare decit cele din supermarketuri: 13 lei caimacul (250g) si 11 lei iaurtul (1kg). De obicei nu-mi lipseste nici untul de la Pinar, acum doar ce l-am terminat si pe net nu gasesc poze, dar stiu sigur ca are "doar" 82% grasime, ca si President-ul sau oricare alt unt "bun", numai ca gustul e foarte deosebit, Pinar-ul are chiar gust de "lactata", nu doar de grasime. Asta costa 15 lei cutia de 250g. Numai ca si eu sint de principiul "putin si bun", iar la magazinul asta se mai si negociaza ;)

Cu caimacul era sa mi-o iau peste ceafa de la turcul care vinde acolo. M-am dus si-am cerut "o cutie cu brinzica de-aia", iar turcul se uita furios la mine "asta nu-i brinzica", "bine, zic, cu smintina", el si mai suparat "asta nu-i smintina!! Asta e caimac!" =)) Aoleu, bine, da-o-ncoace ca fecior-miu tot ca pe o brinza o maninca, intinsa pe piine :D

#112 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 29 October 2010 - 10:04 AM

Arata tare invitante Carmela,iaurtul grecesc ce o fi?!...Cat despre smantana(valabil si la albusul de ou batut spuma)eu am observat ca daca-l iau tare de la inceput :scratch: (sa-i arat eu cine-i sefu)atunci se bate,daca o iau mai molcut(mai pe tanjeala)isi ia lumea-n cap :( ...Deci tu zici ca pui zaharul la inceput,bun de stiut ...
Te pupez... ;) :(

#113 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 October 2010 - 11:02 PM

Iaca bre si double crème cu 45% MG, de la mine dintr-un sat apropiat :rolleyes: aka la gruyere

si de obicei se mananca asa, din lighenas :biggrin: cu bezele de la gruyere

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128838613456.jpg


#114 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 October 2010 - 11:05 PM

sa va pun si poza cu bezele si crema dubla :rolleyes: asta a mea nehartistica si de pe net....mai wow
dar gustul e acelasi , adica yammmmmmmmmmmmmi rau de tot.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128838631079.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128838632338.jpg


#115 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 31 October 2010 - 08:48 PM

Maiculitza cum arata bezelele alea. Stella, astea sunt una din marile marile mele slabiciuni...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#116 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 31 October 2010 - 08:59 PM

Acelasi Gruyere care face si brinza pentru fondue, banuiesc. Ce idee buna de bezele cu crema dubla :)

#117 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 October 2010 - 09:39 PM

daaaaaaaaaaa...adica asta...
si de obicei mananca fondue, si dupa un mic desert de bezele cu crema dubla :)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128855389711.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128855391683.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128855392625.jpg
  • Imagine atasata: monthly_10_2010/post-16-128855395691.jpg


#118 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 31 October 2010 - 10:41 PM

Am facut fondue de vreo 20 de ori cu tot felul de alte brinze, printre care, la loc de cinste, cea de burduf pentru "putoare", si de cind a inceput sa se gaseasca si la noi Gruyere (la Carrefour) am luat de vreo citeva ori si-am mincat-o asa cum e ea :) ... acum o sa maninc bezele cu alte creme in dorul "dublei" de Gruyere, si cind s-o gasi si aici probabil ca o s-o intind pe piine.

#119 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 01 November 2010 - 10:31 AM

Vezi postareaGeany, la 29 October 2010 - 10:04 AM, a spus:

Arata tare invitante Carmela,iaurtul grecesc ce o fi?!...Cat despre smantana(valabil si la albusul de ou batut spuma)eu am observat ca daca-l iau tare de la inceput :) (sa-i arat eu cine-i sefu)atunci se bate,daca o iau mai molcut(mai pe tanjeala)isi ia lumea-n cap :) ...Deci tu zici ca pui zaharul la inceput,bun de stiut ...
Te pupez... :) :hug:



Geany , iubita , iaurtul grecesc are tot 10% grasime ca asta turcesc , eu nu prea vad diferentze intre ele , le cumpar cum apuc , daca merg la turci iau turcesc , daca merg la supermarket iau grecesc...trebuie numai sa fie o marca adevarat greceasca , nu ceva facatura , ca atunci n-are acelasi gust.

#120 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 November 2010 - 12:11 PM

Multumesc fain Simo' ca mai vad retete si prevad iaurt grecesc,si nu stiam daca e ceva ca mascarpone,ce aduce spre branza crema,sau spre lapte batut sau cum...Deci e tot iaurt dar are 10% grasime,merci fain... :occasion15:

Arata acest topic


  • 23 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi