Malt
#1
Postat 03 December 2009 - 02:12 PM
Ce este maltul?MALȚ s.n. Produs obținut din boabe de cereale (mai ales de orz) încolțite, uscate și măcinate, folosit la fabricarea berii și a spirtului sau, prăjit, la prepararea unui surogat de cafea.Asa spune dictionarul.
In dictionarul "meu "(Culinar), acum tineti-va bine: un ameliorator natural:
-ajuta faina mai slaba , mai moale ,cu un continut mai slab de glutina
- corecteaza defectele dospirii
- elimina aciditatea
-ajuta la marirea volumului painii , ofera miezului o porozitate uniforma
- ajuta la pastrarea gustului painii
Am vazut deseori pe ambalaj scris ameliorator de gust. Daca ar fii malt de orz, de ovaz, de orez ar fi bine.
Pe maltul meu de orez scrie ca poate fii folosit in diete ca indulcitor natural.L-am gustat , o miere cu puternic gust de cereale.
Nu l-am avut aseara ca-l foloseam la Bibanesi.
Daca doriti sa faceti bere in casa , maltul are alt rol , dar pentru mine este un domeniu neexplorat.Deocamdata! poate stiti voi mai multe.
Eu l-am cumparat cu 4,29 Euro , are 375 de grame.
#2
Postat 03 December 2009 - 02:23 PM
Si eu ii ziceam malt, apoi i-am zis melasa ca nu stiam daca e corect maltul. :roll:
#3
Postat 03 December 2009 - 02:39 PM
Poate are aceleasi proprietati ca maltul.Ma refer la utilizarea lui in panificatie, dar pana cum n-am gasit nimic.
Maltul e din cereale.
#4
Postat 03 December 2009 - 03:58 PM
uite-l pe al meu, il gasesc in magazin cu produse naturiste, asta de 400 de gr a costat 3 euro
e inchis la culoare si gros ca o miere
#5
Postat 03 December 2009 - 04:10 PM
#6
Postat 06 December 2009 - 01:33 PM
#7
Postat 09 December 2009 - 12:02 AM
#8
Postat 09 December 2009 - 09:57 AM
Adriana a spus:
Nu mi-a scapat nici un plafar si nici o farmacie cu produse naturiste. dar degeaba.
Eu continui sa le intreb pe vanzatoarele de pe acolo. Au inceput sa ma cunoasca. Eu sunt aia care vrea lucruri nemaivazute : seminte de pin, condimente de care nu a auzit nimeni pe aici, melasa, malt, sirop de artar... Apropo de siropul de artar...o vanzatoare de la un plafar imi zice: Nu avem sirop de artar, dar avem multe alte siropuri de tuse... :shock:
#9
Postat 09 December 2009 - 12:42 PM
ma vad pe mine acu vreo 12 ani cand ceream seminte de pin prin plafare.
#10
Postat 12 December 2009 - 04:30 PM
#11
Postat 13 December 2009 - 03:26 PM
Eataly a spus:
Mersi mult pentru idee. Cand ai timp, poate faci un rezumat al acelei pagini, sa verific daca am inteles bine procedeul.
Uite ce am cumparat ...dar cred ca nu are nici o legatura cu maltul...Orz solubil. E ca un fel de ness.
#12
Postat 13 December 2009 - 04:06 PM
Malt facut in casa
75-100 de grame de orz integral(aici il cheama: mondo), se clateste bine se lasa la inmuiat cca 12 ore.Dupa care se pune la incoltit intr-o tava,oala larga cu un strat de apa in asa fel incat sa nu acopere in totalitate.Apa se schimba de doua ori pe zi.Dupa 4 zile (Vezi foto) sunt gata.
Se lasa la scurs 12 ore.Se coc in cuptor la 60 de grade , ventilat pentru 2 ore jumatate.
Se macineaza cu rasnita de cafea .
Imi pare ca partea cea mai dificila e partea cu coptul,prajitul la cuptor.Temperatura fiind esentiala, cred ca un termometru de cuptor e necesar daca nu ai cuptor cu gradele marcate.